Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 18.01.2019. u svim oblastima

 1. 17 poena
  Pajz 'vako: Dva komada kupljena nova zajedno sa još 3 V5 Dual, koje sam na moju veliku radost uspeo da uglavim u neku zamenu. Sve plaćeno dukatima, dabome. Shipping iz Australije, carina, porez... Ako ima zainteresovanih da unaprede IZGLED svog sistema praćen degradacijom zvuka (obično daju nadut i naporan zvuk gde god sam ih probao), a imate štogod pametno da ponudite u zamenu, ja sam raspoložen. Pare ne bih uzimao u razmatranje za zamenu iz prostog razloga što neću da Vam uzmem novac da bih Vam upropastio izvor zvuka. Sad malo o zvuku: Prva proba je bila u Arcam Alpha 5 CD plejeru. Izvadio sam nekakve BB OPA koje sam zatekao unutra i ugurao ovo. Poslušao na kratko i utišao, pustim da se "usviraju". Posle par dana arčenja lasera pojačam opet: Veliki i nadut zvuk, kolorisan do ludila sa vrlo lošom pozornicom. Reklo bi se "audiofilski". Onda prebacim u neki AK chinaman umesto NE5534. Opet dobijem isto. Vratim NE5534. Svira gore nego sa verovatno fake NE. Uslovi trgovine sa moje strane su sledeći: 1. Samo trange-frange za nešto što će mi biti zanimljivo bar neko vreme - ponudite slobodno! 2. Ne vraćam nazad! Kad jednom odu od mene, otišli su 3. Ako Vam se ne sviđa kako zvuče - pročitajte šta sam gore napisao i još jednom tačku 2. 4. Ako Vam se učini da ste mogli proći i bolje u menjaži, to je zato što i jeste - zeznuli ste se kad ste ovo uzeli. Opet važi tačka 2. 5. Ne može na probu jer će Vam se u prvih par dana učiniti da je bolje, pa ćete se osećati prevarenim kad se osolite, a ja to ne želim. 6. Bacao sam pare na stvarno svakakve gluposti, srebro, zlato, grafen, egzotične metale, nemetale i legure, geometrije, dielektrike i zmijska ulja, ali ovde sam prevazišao samog sebe, budite svesni da ćete i Vi. You have been warned! Želim Vam sreću u menjaži!
 2. 16 poena
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Završeni radovi na BATO MM kućištu. Igranka sa prednjom pločom je bila više nego interesantna, jer sam eksperimentisao sa nalivanjem epoksi smole u škorpiona. Da vam priznam da nije ni malo naivan zahvat, jer smola flisuje gde možete i ne možete da zamislite. Ostavrio sam ono što sam želeo i zamislio, a to je: Da dobijem otvor koji će biti prosvetljen, da bude potpuno ravan sa licem prednje ploče a da potpuno zatvara svaku poru otvora. Neko će ovo oceniti kao besmislenu igrariju, meni predstavlja probu za neke buduće projekte. Ova prednja ploča je još jedan način da zahvalim Macoli i svim kolegama ( YU3MA ) uključenim u rad oko Bate.
 3. 16 poena
  jororaitchev

  Few my DIY projects

  Kad sve stvorite vaše ruke, zadovoljstvo je beskrajno!
 4. 16 poena
  neskor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  bice nesto
 5. 16 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  For Mikum's eyes only........
 6. 12 poena
  I dođe i to na red, napravih svoj prvi amp pa se malo pohvalim i zahvalim. Da ne beše dragog nam @Zen Moda i njegovog abnormalnog strpljenja na sva moja pitanja ništa ne bi uradio, moram to da naglasim! Kažu nema glupih pitanja...mada ne bi bio siguran u to. Takođe i mog komšije koji je bio tu kad ne bi imao aparturu da nešto uradim kako treba ili kad jednostavno ne bi znao, @Ја sam sam Evo i malo fotografija, potrudiću se da idu hronološki koliko može. Bilo je tu nekih preliminarnih pozicija, svašta nešto: Čak i bez argumentata sa moje strane Na kraju nisam uspeo da nađem aluminijumske L profile koji bi pasali i okrenuo tranzistore na drugu stranu: Na kraju šasija je popunjena ovako: U kutiji: ozadi: Pozadina na bušenju: Stigao i soft start iz Kine. Interesantno jako je kvalitetan, a dobio sam i daljinski. Iznenadili me braća Kinezi! Final unutrašnjosti. Ostalo je samo da stavim bolje žice na izvodima za zvučnike. Drugar iz ZG mi je poslao parče AntiCables žice pa će to najverovatnije tu ići. Ne znam koliko ću biti pristrasan ali moram reći da zvuči fantastično! Ne znam koliko je merodavno na snimku, ali upotpunjuje doživljaj. Izvint'e na neredu, tako je kad imate malo, što bi Zen rekao, čedovište. Iz Mac-a u Topping D10 pa direktno u M2 dok ne dođe Pumpkin. Zvučnici su Dali Concept 2 sa malo nadograđenim skretnicama Mudorfima.
 7. 12 poena
 8. 12 poena
  pakonja

  Zanimljive i smesne slike

 9. 12 poena
  neskor

  Tubelab SE 45

  i na kraju gotovo pojacalo
 10. 12 poena
  2a3

  Gosha u poseti Mokrinu i 2a3

  Danas lepo iznenadjenje.Drugar Gosha bio u posetui Mokrinu i Mokrin Hausu gde je bilo eto potencijalno okupljanje za Fak.Javio mi se bio kod mene malo popricali malo culi i nesto uredjaja sto se vidi iz prilozenih slicica.Veoma je bio kratko jer je vremenski bio ogranicen pa smo veoma malo i slusali muziku.Utiske iz Mokrin Hausa nek vam on iznese ako hoce jer sam misljenja da ona ponuda nije bila skupa e sad vecina odlucuje.
 11. 11 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 12. 11 poena
  Leonardo

  MYTH LDR Lightspeed

  Završen je još jedan MYTH! Projekat sa predistorijom smeštenom u davnu 2008-2009.godinu kada sam sarađivao sa kolegom Zoranom Ristićem na njegovom preampu baziranom na regulaciji nivoa posredstvom LDR ili kako je sam Ristić govorio, citiram: “da želi da njegovo predpojačalo bude napravljeno uz korišćenje opto-rezistora, elemenata čija je bazična funkcija promena otpora proporcionalno nivou svetlosti kojoj su izloženi uz pomoć LE diode. Takođe, pojačalo treba da ima pojačanje od 0 dB odnosno da se ponaša samo kao bafer između izvora i pojačala snage. ”završen citat. U to vreme sam Ristiću uradio nekoliko prednjih ploča, za preamp koji je ponudio audiofilima u zemlji i van nje. U zamenu sam dobio kompletnu i funkcionalnu elektroniku, ožičenu i montiranu na jednu privremenu montažnu ploču. Povremeno sam koristio ovaj izvanredan preamp, ali zbog mnogih obaveza i prihvatanja drugih poslova, nisam ga ranije smestio adekvatno kućište iako je dizajn bio spremljen i trebalo ga je samo materijalizovati. Proteklih dva meseca se tako nešto ostvarilo. Zvezde su se složile i konačno je danas MYTH useljen i smešten u svoj zasluženi hram. Na komšijskim forumima se može pronađi dobrih tekstova i komentara dobronamernih kolega, koji su radili testi i predstavljanje hi-fi javnosti , tako da koga zanima više podataka i činjenica preporučujem sledeu adresu – https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/10910-upoznajte-mit/page/2/ Kućište za MYTH LDR preamp, konstrukciono je slično kao za moj prethodni rad BATO MM. Shodno funkciji urađena je drugačija prednja ploča, koja se razlikuje od dizajna koji je zamislio Zoran Ristić davne 2008.g, i plod je moje ideje da izmestim encoder sa lica prednje ploče i na taj način obezbedim što ravniji izgled lica na kome neće štrčati nikakvo valjkasto ili slično dugme. Čak i ovde na forumu sam potražio odgovor – može li se funkcionisanje rotacionog enkodera prevesti u dva ili tri taster, koji bi imali ulogu prebacivanja kanala levo-desno i jedan taster izbora. Taj put traženja rešenja nije se otvorio i kao mašinac sam našao svoje rešenje u skrivenom točkiću na enkoderu montiranom sa unutrašnje strane prednje ploče i dugmetu koje preko klackalice potiskuje taster enkodera. Prosto J. Nudim van nekliko fotografija da podelim moju sreću za još jedan završen projekat.
 13. 11 poena
  Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Svakako je vrh driver. Uzećemo svakako.
 14. 11 poena
 15. 11 poena
  pakonja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Posle skupljanja hrabrosti i uzimanja pistolja u ruke kutije su dobile konacni vizuelni identitet...
 16. 11 poena
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Sklopljeno. Ostaje podesavanje, zatvaranje i slusanje
 17. 10 poena
  Nesic

  P: Vacuum Tube Line Stage

  Novo - upravo završeno - cevni preamp / ecc88/pcc88 jedna po kanalu - selekcija napona grejanja / 6.3v - 7v - relejni attenuator / 64 koraka, 1.5dB korak, konstantna ulazna 24kOhm, maksimalna uparenost kanala - izlazna imp ~150 ohm - opseg 3.5Hz-300kHz (+0, -3dB) / 20Hz-20kHz (+-0.1dB) / 2Veff na 10kOhm - podesiv gain / 2x, 3x ,4x - regulisana napajanja / 3 nezavisna - podešavanje vremenskih konstanti / grejanje lampi, visoki napon, mute - mikroprocesorska kontrola / ATmega32 - mogućnost reprogramiranja naziva ulaza - potpuna daljinska kontrola - ... Ostale info preko poruka ili 065 - tri 58 2 pet 98 (viber, whatsapp, poziv...) 850 eur
 18. 10 poena
  stefaca

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Furniranje zavrseno, voskiranje takodje. Za sada montirano za slikanje samo. Treba da se postave konektori, zaleme skretnice i visokotonci nameste u WG. Posle toga uzivancija
 19. 10 poena
  Woland

  Kafanica . . .

  ..
 20. 10 poena
  stefaca

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Radilo se malo danas. Pocelo je lepljenje zvanicno. Sta da kazem? Ziveo lepak
 21. 10 poena
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ljudi, drugari... Ne klonjavajte duhom! Posle ko zna koliko vremena, uspeo sam da odvojim vremena i sebi nešto da završim. Trajalo je malo duže nego što sam planirao, ali nije mi bilo bitno vreme. Kad je već takva situacija radio sam mal po malo, i uradio. Uradio sam i drugima mnogo i lepo, kako je ko želeo. Ovo je nešto za moj, kako kažu ćeif, užitak, zadovoljstvo. Veoma se radujem svaki put kad vidim da ljudi u ovom hobiju stvaraju bilo šta, u meri svojih fantazija, želja, mogućnosti itd. Ja prvi, sam operisan od takmičarskog duha, i potrebe da izdominiram bilo koga u bilo kojoj oblasti rada, sporta, hobija. Sam sebi sam najbolji i najgori poslodavac, ortak i radnik. Biće ovakvih i drugačijih radova još, kako se bude imalo vremena i inspiracije. Hvala svima za lepe reči i odobravanje.
 22. 10 poena
  djmilicic

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Heavy artillery spremna za 6N6P headphone amp. Uskoro tema.
 23. 10 poena
  Dosli Acoustic Elegance TD-15H! Samo da se gledaju melem za oci!!!
 24. 10 poena
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Dušek od memorijske pene pamti više nego što možete i zamisliti
 25. 10 poena
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  svakoga dana, u svakom pogledu...
 26. 10 poena
  Woland

  ZM, random zanimacije

  kad smo upalili Sissy-Mikuma kiša je prestala i pojavilo se sunce.. sunce je bacalo svoje zrake na Mikum-Display, koji je zahvalno isijavao plavetnilo koje nam se činilo kao more u predvečerje.. dopunili smo ugođaj sećanjem na mirise mora i čempresa.. u blagoj nesvestici se nemo spustismo u stolice.. nema dalje... zvezda drugog dela programa je bila Telefunkenova ECC81 koju sam brzinom munje skleptao u džep, ipak ispostavilo se nedovoljno brzo za Vračevo oko oglobio me je dodatno zbog neuspeha a ne pokušaja
 27. 10 poena
  milovan1963

  Novopridosle skalamerije

  doslo...
 28. 10 poena
  Aleks

  Lautsprecher Aleks

  Tek da nije da samo moderiram i brišem nešto po vorumu, eto da se vidi da sam i ja neki sweisser Mitteltonner je Vifa P13WH a hotchtonner visatonov titanijumac. Projektuj, pa meri...... Slušni test propas' pa sam sam nešto modifikovao, i sada ovo ovako lepo mnogo svira: To će se meri opet... kad bude vremena. E da, ideja generalna je da to sve izgleda ovako: Šta će da ispadne, i kad... stay tuned!
 29. 10 poena
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Stizu i prvi utisci sada kada se pojacalo lepo zagrejalo. Topao zvuk sa puno prostora i "vazduha". Svila i kadifa. Nema uopste tranzistorski zvuk, ko je na to navikao mozda ce se osecati cudno na prvo slusanje. Detaljnost , oblina ali i separacija instrumenata izuzetna. Da ne bude sve savrseno malo se muci sa Dynaudio kutijama na najnizem registru ali to je za ocekivati. Ovaj amp bi po meni zasijao sa JBL 4345, samo jos da negde smestim te kutije. Zvuk podseca prilicno na zvuk instrumenata uzivo. Svidja mi se.
 30. 10 poena
  Woland

  Stove - Jfet buffered Dave Slagle AVC

  skutijano, slušanje kasnije.. Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 31. 9 poena
  ninja

  Zanimljive i smesne slike

 32. 9 poena
  Vix

  Zanimljive i smesne slike

 33. 9 poena
  Kolegione BANAT fala za šemu tako nešto sam i mislio da sastavim sa 6AN8A na ulazu, tako sam povezao grejanje pa me mrzelo da menjam ali nađoh ECC85 pa sam pustio sokoćalo u rad malo su drugačije vrednosti otpornika, imam oko 280V bateriju i turio sam zenerice u g2 što se tiče šasije nije plek nego plexy ne mogu da razmišljam dal će nešto da pipa masu ili neće, bolji bi bio pertinaks al teško se nalazi i ružan je, još ne videh lep crn gladak a da je debši od 1m pošto je proradio iz prve evo jedno parče muzike
 34. 9 poena
  NIXIE

  Novopridosle skalamerije

  Fountek NEO CD3.0, konačno je stiglo, bez carine, očekivao sam nešto da platim (1000-2000din) ali ispade skoro pa ništa, platio sam samo 100din. Pretpostavljam da je to za otvaranje paketa, teško mi je da shvatim kako su došli do te cifre. Ostaju još srednjotonci pa da krenem na radove. Pošto ovde ništa nisam platio, osećam da ću za naredno da platim dobro.
 35. 9 poena
  Miloš 1210

  Kafanica . . .

  Ja slavim ali sam dan proveo radno - na bajkerskom forumu sam se borio kao lav, sam protiv njih 300 nacionalista, potomaka četnika, neo-nacista i inih revizionista istorije, i na kraju bio izbačen sa foruma na mesec dana Jbt da ti pozli... Srbija & Hrvatska su jedine zemlje na planeti gde se ne zna ko je koga i zašto i kako pobedio u Ratu i gde je banalizovanje istorije dokaz patriotizma. Duboko žalim što je karta za Goli otok bila povratna
 36. 9 poena
 37. 9 poena
  Zen Mod

  Mighty ZM Californication 2019

  https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-1/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-2/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-3/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-4/
 38. 9 poena
  2a3

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Gotove stolice za Vifu.
 39. 9 poena
  neskor

  Novopridosle skalamerije

  stiglo pre neki dan TAD 2001
 40. 9 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 41. 9 poena
  So far, so good. Sledeći manual koji sam našao prostom google pretragom "moode audio mpd oled" oko koga je neko već krv propišao uspeo sam da dobijem oled da radi. Kad MPD pušta muziku OLED igra i pokazuje kvalitet wifi signala i bitrate, a kad MPD kulira, OLED izigrava sat. I još vidiš IP adresu čim upališ spravu. Sjajno sam zadovoljan za sada. Mislim da će da pokazuje i koliko je pojačano kad stavim JustBoom AMP na njega.
 42. 9 poena
  Ja sam na tezi nacin dosao do tog saznanja... Ali jbg... zato sam i skrenuo paznju na ovu pricu, da pomognem nekome i da okurazim nekoga da proba... nista negativno iz toga nece biti, ali pozitivno hoce Ah, izvini... pogresno sam te skapirao. Inace skoro sve apsorbuje neku frekvenciju, ali da bi se nesto zvalo apsorber mora biti efikasno na opsegu koji je nama potreban... Goli zid i staklo.... da se najezis... Probao sam i to u mojoj sobi.... haos... Lepa je to igrarija... Posle sredjivanja plafona hocu da se igram sa difuzorima, da vidim sta oni rade... ali ocigledno da cu pauzirati jer sam danas dobio drugog sina i sve ce biti na hold do daljnjeg...
 43. 9 poena
  chakija

  Beyma coaxial-rev3

  Biće kanda nešto od ovoga...
 44. 9 poena
  chakija

  Beyma coaxial-rev3

  Radovi u toku...
 45. 9 poena
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Mikum je to! da podsetim kako je napravljen forum .........
 46. 9 poena
  ManicP

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nisamo mogao odoleti lepotanu...
 47. 9 poena
  sp300b

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Ding, dang, dong ....svira :-)
 48. 9 poena
  ManicP

  Novopridosle skalamerije

  Odo ja u dnevnu sobu da uživam
 49. 9 poena
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Objava na FB
 50. 9 poena
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Tekuce stanje. MKC od 1uF ce biti dodat i na druga dva konda. Ostaje busenje zadnje ploce za terminale i ostale konekcije kao i ozicenje.
×
×
 • Kreiraj novo...