Jump to content

NIXIE

Član
 • Content count

  1009
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

NIXIE last won the day on December 13

NIXIE had the most liked content!

About NIXIE

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 11/18/62

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

572 profile views
 1. Kupuj dok nije otišlo...

  Ma zbunio se, hteo je da napiše 30e
 2. Evo verzije B1 bez pločice. https://orronoco.blogspot.rs/2014/10/building-and-testing-b1-buffer-pre.html
 3. I šta je sad pravo rešenje ?

  Pretpostavljam da želiš da zadržiš taj DAC/CD, ne znam koji je tačno, onaj što sam gledao nema USB ulaz. U tom slučaju jedino što ti treba je USB to S/PDIF konverter (za DIY varijantu recimo WaveIO košta 100eur), a imaš i sa S/PDIF izlazom audio kartica za PC kao i samo S/PDIF kartica, samo ne znam baš kakve su. Optičke izlaze nemoj razmatrati, samo koaksijalni.
 4. Get everything down on pen and paper

  Tamo gde se dižu ruke, tu pravde nema.
 5. Get everything down on pen and paper

  Ma pustite to gde je ko bio u ovom ili onom oktobru bre ljudi, šta vam je. Nije naš problem počeo u oktobru 2000 nego je ista priča od turaka pa na dalje. Inače kao što znate, oktobarska revolucija je u stvari počela u novembru.
 6. Kupuj dok nije otišlo...

  Možda i hoću, dok malo proučim šta mi tačno treba i kako stoji sa cenama.
 7. Ovo ti je najprostije, samo se teško nabavljaju oni mali fetovi. https://www.aliexpress.com/item/1pcs-XC1-PASS-B1-BUFFER-CLONE-Preamplifier-Bare-PCB-Preamp-PCB/32811768217.html https://www.passdiy.com/project/preamplifiers/b1-buffer-preamp
 8. Kupuj dok nije otišlo...

  Mene zanima samo smanjenje pojačanja onog mog pretpojačala sa dopunskim izlaznim trafoom.
 9. Tako se počinje. Posle nema kajanja.
 10. Get everything down on pen and paper

  Ne smatram ih navijačima, oni bre utakmicu dosadnu nisu ni gledali.
 11. Bafer (za audio) ti je aktivni sklop jediničnog pojačanja koji se stavlja između potenciometra za jačinu i izlaznog pojačala, u svim slučajevima kad nije potrebno pretpojačalo. Ima veliki ulazni otpor i mali izlazni otpor, za razliku od pasivnog atenuatora sa potenciometrom koji ima znatno veći izlazni otpor pa u kombinaciji sa kapacitetom kabla i ulaznim kapacitetom pojačala dolazi do prigušenja visokih frekvencija. Recimo tvom Hafleru treba 1,5VRMS na ulazu za punu snagu 100w/8oma, a moderni CD plejeri i DAC-ovi imaju i preko 2VRMS na izlazu (zavisi i od snimka, nije uvek 2V). Ulazni otpor Haflera je 22koma, tako da bi ja išao samo na aktivnu varijantu i to sa cevima. To ti često bolje svira od znatno kompleksnijih pretpojačala, a nije skupo u samogradnji. Sasvim sam siguran da je bolje od tvog pretpojačala, a šuma i bruma ne sme biti ako je dobro dizajnirano jer je jedinično pojačanje.
 12. Šta fali onom Linkwitz Pluto u cevki. Nelson je pravio SUB od one cevi što se koristi kao oplata za armirano-betonske stubove. Mali zvučnik može ići dosta nisko, ali da žrtvuješ efikasnost. Slikaću kablove što sam pravio iz dosade pa ću da okačim slike čim Sir Oliver pokrene priču o kablovima.
 13. Get everything down on pen and paper

  Ne bre, dolazili su Rusi da pomognu.
 14. I šta je sad pravo rešenje ?

  Ja sam uradio naj prostije, (prvo ostavio cigare) PC sa velikim HDD i DIY NOS dddac1794, a da puštam iz fotelje sa tableta preko PC, alternativa je sa DVD player-a i S/PDIF na DAC. Nije još gotovo ali biće iza nove godine. Imam i ja par stotina (uglavnom narezanih CD-ova) to će verovatno da ide na poklon kad završim sve i nabavim PC samo za muziku i filmove.
 15. Kupuj dok nije otišlo...

  NFB otpada, cathode degeneration to može ali i to je NFB, mene zanima trafo, zato sam pitao Zena jer vidim da on to obilato koristi. Problem je što su ti dobri trafoi veoma skupi. Hteo sam da probam u AIKIDO preampu na izlazu, a možda i kao opcija za neke druge konstrukcije.
×