Jump to content

NIXIE

Član
 • Broj sadržaja

  6723
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  37

Poslednji trofej

NIXIE je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O NIXIE

 • Rang
  Aikido
 • Rođendan 18.11.1962.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

3825 posetilaca
 1. Da, bude bolje, ali mislim da ovde nije stavljen filc kad su menjanje kalote i kalemovi?
 2. Upravo to, sećam se kako smo se onda mučili, ton generator i neki ko zna kakav electret mikrofon iz radio kluba pa meri i lupaj tačke na milimetarskom papiru. I improvizovano merenje impedanse pomoću otpornika na red sa driverom. I slušanje ton generatora. I ruski osciloskop do 1MHz. Pola od toga verovatno nije ni bilo tačno, nego menjaj kondenzatore , kalemove i otpornike dok ne ubodeš da na nešto liči. Sad jedan klik i posle par sek. gotovo. I obavezno prvo da se centrira Ei visokotonac, to nisu ni radili u fabriki.
 3. A zaboravio si polovniautomobili.com, tu se prodaju novi automobili sa 150.000-250.000 na satu. Plus su ful fulova. PS I polovne gume su ovde bolje od novih.
 4. Nisu to loše komponente unutra, samo vodi računa da je to staro preko 40god. i da je kompresiona kutija. Treba poslušati ako znaš čoveka.
 5. Kabal je dosta krut ne znam da li je dobra ideja. Malo je mekši od belog doduše, ista je konstrukcija i presek žica (2x26AWG) ali je tanja izolacija pa je i sam kabal tanji. Zvučno su skoro isti, minimalne su razlike.
 6. Da li Nole već pravi Teslinu mašinu sa dr. Nestorovich (my men)?
 7. VDH D102 III sam uzeo i uporedio sa belim i nandžastim posrebrenim, i bolji je malo. Doduše cena je 20eur/m pa ti vidi sad. Meni i ne treba puno toga, 3m sve ukupno za interkonekte, i po 1m u DAC i pojačalo da turim.
 8. Neću da idem sa kablovima nigde, nego me zanima da li ležajevi imaji efekta na lampaša kod Crnog. Pojačalo već ima šiljke i pološke, tako da me to sad jedino zanima. Kod lampaša sa običnim gumenim nogicama ima dosta efekta, probano na dva pretpojačala i jednom pojačalu. Možda su bolji ti šiljci, ne znam dok ne čujem izveštaj.
 9. Ovo je zamena za beli kabal. Sledeće što se proba će biti neki VDH IC. Ne znam da li Kosta radi, moram prošetati do Korato u subotu. https://www.ebay.com/itm/PTFE-Twisted-26AWG-Precision-Shielded-silver-plated-signal-cable-wire-3meter/222280078120?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
 10. Belog kabla nemam više, imam neki sličan narandžasti sa ebay. Ni kod mene nije bilo preteranog boljitka ispod DAC-a, već imam na njemu neke izolatore s ležajevima. S tim što su crne otišle kod @crni. na probu, a sebi sam ostavo rozle.
 11. Originalni srednjotonac ima Fr=250Hz, mogao bi da se seče niže ali rezom drugog reda, a to pretpostavljam traži prepravku skretnice. Sa 2mH može da se uradi rez na 600-700Hz LR, ali treba isto 2mH imati i na srednjotoncu. Lično mislim da pored toliko uloženog rada i sredstava, korišćenje Ei skretnica je čist promašaj.
 12. Zamena basa je loš znak, zvučnici su možda zloupotrebljavani a možda su samo bili mehanički oštećeni pa je zamenio oba zvog vizuelnog efekta. Plus teško se nalaze ti basići, pregledao ebay, nema nigde. Zvučnici su 4oma što se baš i ne slaže sa pojačalima koja su na raspolaganju. Za 150 eur kad se kupe bilo koji stari zvučnici, sledi im zamena dotrajalih elektolita u skretnici za početak, ako je sve ostalo (vešanje, ,ferofluid) ispravno. Ako nije, eto dodatnih troškova, pa cena naraste barem još toliko.
 13. Da nije kao kod Wharfedale, izgleda kao phase plug a u stvari je šiljak plastični zalepljen za membranu? U principu je sve jedno, bitno je kako svira. Svakako ne treba očekivati da HB150 služi za žurke i da ima masan bas i da zakiva za trosed. To je napravljeno za ljubitelje koreknog zvuka koji ne slušaju glasno, ipak je to samo 7inch midbass.
 14. Zar ne može da se priguši jednostavno otpornicima, L pad. Ja sam to radio dva puta i bilo je znatno bolje. U originalu srednji su "uznemirujući" kad se malo pojača. U ovom slučaju srednji i visoki će biti malo drugačiji od originala jer su menjane membrane.
 15. Može to verovatno malo da se "pojača", ali ono čega se ja bojim je hlađenje izlaznih tranzistora i trafo. Ako se negde štedi u komercijalnim uređajima, to su hladnjaci, trafo i veliki elektroliti. A štedi se i na izlaznim tranzistorima. Recimo da trafo izdrži, dobra je izolacija Japanska, nek se greje, ali tranzistori neće izdržati sigurno. Osim toga staro je to, ko zna u kakvom su stanju elektroliti u napajanju. Jedino rešenje je nabavka zvučnika od 8oma bez razmišljanja o 4 oma i gotovo.
×
×
 • Kreiraj novo...