Jump to content

NIXIE

Član
 • Content Count

  4906
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

NIXIE last won the day on July 31

NIXIE had the most liked content!

About NIXIE

 • Rank
  Aikido
 • Birthday 11/18/1962

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2931 profile views
 1. NIXIE

  SP95 do Jensen

  Dosta je i neki LM3886, da ide ravno barem od 10Hz-50kHz i da nema puno THD, u principu dosta je 5-10W za merenja. Ja koristim TDA2030A sa brick napajanjem od laptopa 19V. Tu je malo loše što imam izlazni kondenzator, ali je dovoljno veliki (mislim da je 15000uF bajpasovan nekim blokom). Za merenje THD na većoj snazi mora veće pojačalo, ali ja to nisam radio.
 2. NIXIE

  SP95 do Jensen

  Samo taj (levi kanal) ti i treba za merenje opsega, tako je i kod mene. Zato ti oni kupovni kablovi ne odgovaraju, moraš sam napraviti. Za merenja impedanse i TS parametara koriste se oba kanala. Treba ti još jedan 3,5 na 3,5 stereo kratak ( recimo 10cm) za kalibraciju zvučne kartice pre merenja i JIG za impedansu/TS parametre. Ako se sećaš onih mojih slika ja sam napravio taj Arta JIG, i malo ga proširio da imam prekidače za merenje opsega i impedanse i kalibraciju pomoću otpornika tako da ništa ne raskačinjem, samo merim. Treba ti i neko malo pojačalo za merenje, može i veliko samo je možda malo opasno?
 3. NIXIE

  Kafanica . . .

  Sve ti je oprošteno, bio si previše mlad.
 4. NIXIE

  Šta trenutno slušam . . .

 5. NIXIE

  Kafanica . . .

  Upravo sam vozio od Bgd do Užica novim autoputem. Petak je popodne. Ukupno vreme putovanja sa 5min. pauze u Čačku je bilo 3,5 sata, od toga samo 45 min. autoputem. Pretpostavljam da bi Ibarskom bilo potrebno oko 4 sata, gužva je neopevana bila.
 6. Ja bih gledao nešto minimalističke konstrukcije, snage i cene, ali da bude što novije, do 10g starosti. Ako postoji nešto slično gornjem opisu.
 7. Kod mene je solidno sviralo, slušali smo jedno sat vremena. Ipak je to lošije recimo od tvog bivšeg Magnuma u kombinaciji sa Aikido. Da kažem samo da je konstruisano kao malo bolja konfekcija, ima dosta solidno napajanje i hladnjake, verovatno može da preživi i po neko preterivanje. Glavne mane su mu obilje nepotrebnih prekidača, A/B rotacioni preklopnik za zvučnike, kabal napojni ko za stonu lampu i najgore od svega, oni smešni plastični konektori za zvučnike. Tu tvoj Audioquest ne može da se priključi, samo obična (ili neobična) žica licnasta. Možda može da služi onako za neobavezno slušanje, ali starost tog uređaja znaš šta znači, gledaj nešto novije.
 8. NIXIE

  Kafanica . . .

  Ja mislim da će sad tu buvljak da izmeste, da zaokruže image onoga što ostade od Bgd.
 9. NIXIE

  Kafanica . . .

  Sve je moguće. Asfalt najbolje vata na Tursku kaldrmu. Možda je to i početak neke nove deonice autoputa?
 10. NIXIE

  Boenicke W5 SE

  Sve se dešava samo na tom osnovnom nivou, ono što vidimo i čujemo je samo posledica tih dešavanja.
 11. NIXIE

  Boenicke W5 SE

  Kojim li se naučnim metodama stiglo do ovih krivudavih oblika? Mislim šteta je to sad sastaviti da se ne vidi više taj rad, to je baš kao stvoreno da jedna strana bude od klirita.
 12. Rekoh ja sa mi je SPDIF sporedna stvar, sada uglavnom slušam sa PC. A loš kabal (USB u ovom slučaju) oduzme život muzici, čuo si. Kako se to dešava, ne znam, ali je evidentno da se dešava. Kod mene recimo USB kartica u DAC ima svoje potpuno nezavisno napajanje, poseban sekundar na trafou, ali opet se čuje razlika među USB kablićima, i to nije tako mala razlika. A optimizacija Win OS se takođe čuje što si i sam primetio. Možda se jednog dana sete i nas kojima je PC izvor zvuka kad budu pravili nove OS.
×