Jump to content

NIXIE

Član
 • Broj sadržaja

  8306
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  45

Poslednji trofej

NIXIE je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O NIXIE

 • Rang
  Aikido
 • Rođendan 11/18/1962

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

4874 posetilaca
 1. NIXIE

  Woland

  I šta ćeš da radiš sad kad si sve rešio? Trebalo je da ostaviš nešto nedorečeno. Il da se baciš na sledeći nivo, sobnu akustiku, tu tek ima posla.
 2. NIXIE

  Woland

  Muzika je uvek primarna, ovo ostalo je samo sredstvo, ili hobi, izvor zabave i zanimacije, nekad i frustracije.
 3. NIXIE

  Woland

  Evo slike sa testiranja. Trafo i kondenzatori. Kom opanci kom obojci. Nisam hteo tako lako da odustanem.
 4. NIXIE

  Woland

  Malo si ga duže čekao igrom slučaja i nevolja koje su sada iza mene. Drago mi je da je uspelo. Cinemag je odličan trafo, ali nije dobar match za taj DAC sa dve pločice, a zašto, nemam pojma. Imao sam obe opcije u jednom trenutku u toj kutiji, menjao load na sekundaru od preporučenih 1k8 do 20k, merio sve, upoređivao sa svojim uređajem i ništa. Uvek su bolje zvučali Jantzeni. Zadovoljan sam zvukom veoma, mislim da svira malo bolje i čistije nego moj primerak i ako je još pomalo nerazrađen. Moj model je stariji, napajanje skroz drugačije, imaš bolju USB karticu i sve je odrađeno sa VDH, Dunavkom i belim kablom. 230 VAC i GND je CS12 i CS18, DC napajanje SCS18, signal beli kabal (samo parice) i signal GND SCS18. USB kablić je od Dunavkove žice. SPDIF je KCS100. Izbačeno sve što je bilo viška. Poveo sam malo računa i o uzemljenju. Sad sam spremio nešto CS i SCS VDH žica i za svoj primerak, gde je 230VAC sa LIYCY, uzemljenje je Zaječarac, a DC napajanje je sa nekom posebrenom žicom 22AWG slično Dunavkovoj. To sve mora da se prežiči prvom prilikom, a imam i na samim PCB nekih izmena koje je konstruktor primenio na novijim modelima.
 5. Nisam primetio za visoke da su slabiji nego kod belog nego da su malo drugačiji (beli je malo oštriji). Ostalo je tako kako kažeš, bas je prisutniji sa VDH nego sa belim i srednji su lepši i milozvučniji, sve zvuči onako malo prostornije. Ako si ih povezao kao koaksijalni. Ako si povezao drugačije, moguće je malo manje visokih da ima. Može biti i do činčeva ta razlika. U svakom slučaju nije tako velika razlika, brzo se navikneš. Zato sam ja kupio još i onog belog, da se nađe.
 6. Rekoh ti ja da je zajebat za terminisanje, da sam znao uzeo bih RCA na šraf.
 7. Ma haotično, kad god pogledam forum, sve ispremeštano.
 8. Vidim ja nema ga tamo, reko šta je ovo sad?
 9. Nisam još to sve proučio . Test signal bi trebalo da dobijem sa android telefona preko bluettoth risivera na ulazu u pretpojačalo? Samo ne znam koji software da koristim na telefonu za merenje? Kad sve dobijem onda krećem u proučavanje. Ovo sam i sam primetio, kad sam dodavao eksterni mikrofon WM61A na Samsung elefon, da kvalitet snimka zavisi uglavnom od telefona ne toliko od mikrofona. Uglavno nadam se da noviji telefon koji ću uzeti nema toliko limita kao ovaj stari. U svakom slučaju biće mi dobar za merenje preko laptopa i eksterne kartice svakako jer to mogu da kalibrišem kako karticu tako i mikrofon. MicW and IMM6 Evaluation We have thoroughly tested MicW and IMM6, and our conclusion is that they do not improve on the performance of the built-in Apple device microphones, whether the iPhone mic or the supplied headset mic, other than in appearance, and in the fact that it is a couple of inches away from the iPhone. Basically you are trading one small-diameter electret condenser capsule for another, with similar performance. This is because any mic that plugs into the headset connector is subject to the same filters as the Apple mics. There is no way to avoid the effects of the severe Apple low-frequency roll-off filters and limiters, so any mic plugged into the headset connector suffers from the same problems. Also, we have recently discovered that due to the design of the headset jack, if you turn on the output you will get bleed, sometimes severe, back into the mic input. This bleed effect is described in further detail here. Therefore, although it would be great to have a moderately priced microphone that performed well, we do not recommend spending money on this device, as it will not improve the performance of AudioTools. iOS 6 update: We have been able to defeat the internal low-frequency rolloff filters in iOS 6, using AudioTools 4.7. However, even in iOS 6, we see no improvement in frequency response, or flatness, with micW or iMM6, over the Apple-supplied internal mic.
 10. Suština zajeba je u tome da ako telefon, tablet ili šta se već koristi za merenje ograničava frekventni opseg ili nije linearan dovoljno fazno i amplitudno, od merenje nema ništa. Imam standardnu postavku i biće ova nova, ako se ispostavi da nema mnogo razlike onda super, ne moram nositi nigde svu skalameriju nego mikrofon od 5grama i SMSL B1 od 100grama sa dva RCA kablića. Ako ne bude valjalo, onda ću napraviti nov konektor/adapter ili ako baš treba i celu novu bakarnu šipku sa konektorom za IMM6 da mogu da ga koristim u svom starom sistemu. Prednost je što je IMM6 poznate osetljivosti i ima kalibracioni fajl, a te dve stvari trenutni Pansonic WM61A nema.
 11. SMSL B1 stiglo iz Kine prilično brzo, oko 3 nedelje sve sa našom carinom. Ništa poštarina, ništa carina i PDV, cena 60$. Pošto sam prvi primerak dao sestri red je da opet sebi uzmem jedan. Vrlo korisna sprava, obaška za zabavu gostiju. Pošto očekujem uskoro i merni mikrofon IMM6 za android telefon, ovo će omogućiti beskrajno igranje (barem se nadam da će biti realno merenje).
 12. A i teška korupcija oko upisa na FDU i kasnijeg studiranja. Za to se zna decenijama i nikom ništa. A i bolesno ambiciozni roditelji, znali su svi oni ko je taj lik i opet su mu slali decu.
 13. A ovi oko nas kad su pristupali NATO i EU, mogu samo da zamislim kakve su sve gluposti potpisivali a da nisu ni čitali. Kažu u Rumuniji i Bugarskoj da je većina dokumenata bila na engleskom, nisu ni prevodili samo potpisivali trebalo bi im par godina da to sve prevedu.
 14. Treba i mi to da potpišemo i pokažemo razum u ovom teškom trenutku za mesec i druga nebeska tela.
×
×
 • Kreiraj novo...