Jump to content

NIXIE

Član
 • Content Count

  4113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

NIXIE last won the day on February 13

NIXIE had the most liked content!

About NIXIE

 • Rank
  DiyA
 • Birthday 11/18/1962

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2391 profile views
 1. NIXIE

  Ansuz X Mainz power Cable

  I ja sam tako uradio na DAC jer sam morao, pin 1 je na audio GND pošto audio GND nije direktno na kućištu nego je uzemljeno posredno. A XLR izlazni konektor ima i još jedan pin vezan na njegovo kućište odnosno širm IC kabla, taj sam uzemljio direktno, nema bruma.
 2. NIXIE

  Ansuz X Mainz power Cable

  Ne koristim ga, taman posla. Ja za svoje uređaje radim uvek uzemljenjenje, što je sigurno sigurno je. Samo je korišćen za probe ako ima bruma da se utvrdi da li je zbog petlje uzemljenja ili je drugi uzrok.
 3. Jel probao ko ove konektore? Prilično su povoljni, ima ih na KP (prodaje ih Majstor Toma iz Kruševca) Yarbo GY-10A250V-G IEC ugradni konektor Yarbo GY-PS202 IEC strujni konektor Yarbo GY-901FP-G strujni konektor
 4. NIXIE

  Ansuz X Mainz power Cable

  Imam ja onaj adapter koji služi da se otkači uzemljenje sa šuko konektora, nisam se setio da probam kako zvuči sa njim i bez njega.
 5. NIXIE

  Ansuz X Mainz power Cable

  Puno komercijalnih audio uređaja (većina praktično) nema nikakvo uzemljenje, znači samo faza i nula, da li to znači da zbog toga lošije zvuče? Imao sam na slušanju i veća pojačala bez uzemljenja, znači nema bruma i nema šuma, svira što bi rekli za sve pare.
 6. NIXIE

  Ma užas !

  Zato što su još pod okupacijom.
 7. NIXIE

  VICOVI!!

  Hvali se deda od 85 godina doktoru da mu je mlada žena trudna. Ovaj ga potapše po ramenu i reče:• Da ti ja ispričam priču… Išao lovac šumom i naleti na medveda, potegne za puškom i vidi da je greškom poneo kišobran. On uperi kišobran u medveda i, gle čuda, kišobran opali i ubije medveda!Deda će:• To je nemoguće! Sigurno je neko opalio iza njegovih leđa, a da on to nije primetio.Doktor:• Upravo tako deda, upravo tako…
 8. NIXIE

  Osvežavanje zvučnika

  Možda će i moći, ako skinem spoljašnju izolaciju i namotam žice oko najlonskog kanapa ili još bolje teflonske cevi biće fleksibilniji. U izvornom stanju nije savitlljiv dovoljno.
 9. NIXIE

  Osvežavanje zvučnika

  Treba da sređujem svoje stare DIY zvučnike. Zamenjena su vešanja, ferofluid, sad je na redu obnova skretnice boljim kondenzatorima i zamena kompletnog ožičenja. Od novih kalamova na gvožđu sam odustao, za sada, dobri su mi i ovi na vazduhu. Neko mi je preporučio ove kablove: https://www.player.rs/kablovi/real-cable-bm-250-t/pro/4236 https://www.player.rs/kablovi/real-cable-bm-400-t/pro/4237 Ima li iko iskustva sa ovim kablovima za interno ožičenje? Ili da uzmem VDH CS12? Uzeo bih narandžasti da ne bacam pare, nego nisam siguran da li će valjati pošto je slabo fleksibilan? Možda i uspem, ko to zna. Osim toga, jel zna neko gde ima da se kupi tamno braon marker, da malo popravim sitna oštećenja na furniru pre voskiranja. Kutije su furnirane i premazane Belton-om tamno braon-orah (nije pravi lak, nešto između laka i Sadolin-a). Posle bi išlo voskiranje.
 10. NIXIE

  Kafanica . . .

  https://www.vreme.com/arhiva_html/508/03.html Jako dobro se sećam pokušaja prevare koja nije uspela. Čekao sam sat ipo da glasam koja gužva je bila.
 11. NIXIE

  VICOVI!!

  Razgovaraju Engleskinja, Francuskinja i Srpkinja o muževima i konstatuju da moraju da ih uvedu u kućne poslove jer one sve rade i po kući i oko dece a oni samo čekaju na gotovo. Dogovore se da se nađu za mesec dana i da vide šta su uradile. Posle mesec dana, kad su se ponovo našle, kaže Engleskinja:• Ja sam sačekala Džona i pravo sa vrata rekla: "Slušaj, Džon, više ovako ne može! Ja sa posla trčim kući, perem, peglam, kuvam, radim oko dece, a ti dođes kući i čitaš novine. To više ne dolazi u obzir!" I par dana ništa nisam videla, ali ubrzo je Džon počeo da pere prozore, pa malo sa decom, a sad već sve radimo zajedno!Francuskinja kaže:• I meni je sa Pjerom bilo slično. Isto sam ga izgrdila, lupila pesnicom o sto, i posle toga par dana ništa nisam videla, ali već posle 5-6 dana Pjer je počeo da radi sve po kući i oko dece, sad sam baš zadovoljna.Kaže Srpkinja:• I meni je bilo slično. Kako je Radojica došao kući, ja pesnicom o sto i kažem da to njegovo ponašanje više neću da trpim i da mora da mi pomaže u kući jer ću inače čudo da napravim, i... jedno 10 dana ništa nisam videla. Onda mi se otvorilo desno oko...
 12. NIXIE

  VICOVI!!

  Poslije tri mjeseca braka, Crnogorka zatraži razvod. Na sudu je sudija pita za razlog. Crnogorka kaže: - Tri mjeseca smo u braku, a nije me ni taknuo. Ja se trudim, oblačim čipkasto rublje i što sve ne, a on ništa. Pita sada sudija Crnogorca što on ima da reče u vezi sa tim. - Časni sude, nijesam znao da je tako hitno...
 13. NIXIE

  Kafanica . . .

  Ma OK. I onako je odavno sve jedno.
 14. NIXIE

  Narandžasti kabal za zvučnike

  Da to je sramota šta sve stavljaju čak i u najskuplje zvučnike.
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 15 Guests (See full list)

 • Forum Statistics

  7492
  Total Topics
  296539
  Total Posts
 • Member Statistics

  2322
  Total Members
  3371
  Most Online
  egor.plakhotia
  Newest Member
  egor.plakhotia
  Joined
×