Jump to content

NIXIE

Član
  • Broj sadržaja

    15834
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    121

Poslednji trofej

NIXIE je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O NIXIE

  • Rođendan 11/18/1962

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

18462 posetilaca

NIXIE's Achievements

Inventar foruma

Inventar foruma (9/9)

5.3k

Forumska reputacija

  1. Tako da imamo pregled stanja šta i kako. Samo treba malo veća kutija. Možda i dve veće kutije.
  2. Što ja nisam stigo, uradio je @djmilicic već.
  3. Zene sve je ovo savršeno dobro na ovom nivou kompleksnosti. Dobri su ovi novi OPA, nemam puno zamerki. Za bolje, treba se potruditi, još. Samo kad bi imao vremena za sve što hoću, de bi mi bio kraj. U nekoj ustanovi verovatno sa pojačanim nadzorom.
  4. Taj jedan sam poručio (mala bela slova ) da vidim šta je to. Još ako radi, biće neki dačić i za mene, pošto sam sve čipove utrošio na nešto drugo.
  5. Ali ga niko nije ladio kad je zalemljen u kadi sa tinolom, zajedno sa ostalim delovima.
  6. Ja sam ga doveo u normalu, Burson V6 Classic i izlazni trafo 1:1. P-Y zvuči drugačije od P-K. Dal je tako napravljen ili je zbog grejanja pri lemljenju i odlemljivanju došlo do poremećaja unutra na onim ultra preciznim otpornicima, to nećemo nikad saznati. P-K nije termički šikaniran nikad, ovaj P-Y jeste. Te čipove sa preciznim komponentama ne treba uveren sam lemiti nikad, samo trpati u podnožje. Ili primenjivati hlađenje tokom lemljenja. Ali radi sad P-Y ko bolbona, LIVE sound ima zaista. Slično sam postigao sa PCM1702P-K upotrebom Sparkosa i OPA1656. Sparkos sa PCM63 (kojim bilo) je čist promašaj, ovde nije. Doduše, Sparkos ima malo oštrije visoke i više detalja, a OPA1656 je neutralniji i mekši u visokom delu spektra, pa se onda zaključak dobija na bazi toga šta se kome više sviđa i kakav je ostatak sistema. Razlika u ceni je baš velika. A pošto je Zbora probao sve njih, verujem mu da je V6 Vivid najbolji izbor za PCM1702P-K. Mislim i slušao sam to kod njega dok smo se zezali sa zvučnicima, samo nije bio moj sistem za neku finalnu ocenu šta je od čega bolje.
  7. U potrazi za optimalnim zvukom za Miro PCM1702 DAC sam isprobao gomilu OPA koje sam imao i neke koje nisam imao. Ispostavilo se da je najbolji match SS3601 a odmah iza njega OPA1656 (odnosno 1655). Iz razgovora sa drugima u vezi tog daka, tu je još i Burson V6 Vivid kao možda malo bolji od SS3601 na ovoj poziciji. OPA1656 ima malo mekši zvuk na visokim frekvencijama od SS3601, tako da bi za nekog to možda bila i prednost. V6 Vivid nemam, pa ne mogu da uporedim. Govorim o zaista malim razlikam, finese su u pitanju, a cena višestruko niža.
  8. https://www.youtube.com/watch?v=6xN0hmNS_IU&list=RDEMV-89hDva-9BsS2UV_r6PHQ&index=21
  9. Ja mislim da bolja je podriguša od parizera uvek bila.
  10. Šta ste se sad dofatili komercijale da je ogovarate? Pa i DIY ranjeno svinjče je bolje od onog u prodavnici.
  • Trenutno na sajtu   2 članova, 0 Skrivenih, 5 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...