Jump to content

hifish

Član
 • Broj sadržaja

  1140
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O hifish

 • Rang
  babel hifish
 • Rođendan 02/13/1969

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

13788 posetilaca
 1. Pravo "šminka". Ali ako je TO ono što ti treba - eto radosti!
 2. Pa to ti kod Koste odrade bez problema.
 3. Imao sam pre možda 30 godina nekoliko VDH D102 i (poklonio ih prijatelju kasnije). Koristio SCS12 kao zvučničke kablove i stavljao ih kao unutrašnje ožićenje (pre nekih 25 godina) u Energy Pro22 Monitor-e. Na visokotoncu bilo bolje ali na bas-srednjetoncu bilo lošije ako da su sa te pozicije izvađeni i stavljeni bakarni kablovi. DALEKO je VDH od "kraja priče". Došli smo do zaključka da mu više odgovara opis "prevaziđen". A imao sam kod sebe u sistemu i Revolution i Revelation (D352, The Wind...). Interkonekte (First, Second...) da i ne spominjem... Čisto da se ne stvara "fama" oko starih stvari.
 4. To je sve "teranje maka na konac" i nije pravilo a još manje neophodno da bi se uživalo u muzici i zvuku sistema. U većini sistema se čak neće pokazati kao "bolje" jer iziskuje sistem u kojem je "sinergija" postignuta. Ono što se kaže kao "tačka na i". Uživaj!
 5. Ja bi (i jesam) izbacio širm - ako okruženje i sistem to dopuštaju. "Been there, done that". Uživaj!
 6. Ove Yarbo RCA SC1010Y Spade (red copper) sam kupio 2013. Dobri su ali je na jednom pre par godina "otišao" navoj u bakru (vijak je od mesinga pa je tvrđi pa ih više ne koristim a ne daju mi se pare da opet jedan naručim. To je mojom krivicom - pretegao ga. Opet ko može i hoće da se bakće sa čiščenjem oksida bakra... Istom prilikom sam naručio i CMC-838-L-G 63mm Gold Copper terminale i sa njima sam bio jako zadovoljan. Čak i zvučno su napravvili razliku u odnosu na WBT koje sam pre njih imao.
 7. E, tako se to nekad radilo. Dobrim delom sam ispratio i učestvovao u ovome što je Lemić napisao u ono vreme. Eksperimentisao i sa bakarnim cevima i cevčicama (ne ovako konsekventno kao Lemić) ali sam odustao iz praktičnih razloga.
 8. Poznat mi je Lab.47 i njihovi kablovi iako nisam imao ličnog kontakta sa njihovim kablovima. Eh, Mićane kad smo još eksperimentisali sa kablovima. Sećam se još onog tvog plavog od srebra još iz '90-ih godina... A i onog tvog "svemirskog" (uspravnog) pretpojačala, pa OTL-a...
 9. Još onomad (u prošlom veku) sam pravio po ovakvom receptu interkonekt kablove doduše sa bakarnom lak žicom. I rezultat nije bio vredan truda. Možda vredi sa nekom drugom žicom...? Evo jednog "tipa" kablova (sa Dunavkovom žicom) koji kod mene sasvim lepo i bez kompleksa radi. Imam nekoliko pari. A bar sam se ja naisprobavao i namenjao (interkonect/zvučničkih/strujnih) kablova. Uopšte kablovi bez "abširma"/opleta (kod mene) lepo i transparentno rade a nema smetnji/šuma/bruma. P.S. Namerno stavljeni ovi činčevi male mase i sa malo metala da se ispoštuje "filozofija"!
 10. Pobednik je svaki učesnik koji prođe kroz cilj relija. A istinski heroji relija su ljudi na motociklima!
 11. Imao ga pre nekih 25 godina. Veoma dobro pojačalo sa EL34 (ako imaš adekvatne zvučnike). Uživaj!
 12. Neka je ove godina popuniš baš onako kako želiš!
×
×
 • Kreiraj novo...