Jump to content

hifish

Član
 • Broj sadržaja

  1210
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

7 Pratilaca

O hifish

 • Rođendan 02/13/1969

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

14662 posetilaca

hifish's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

126

Forumska reputacija

 1. Kakvi su utisci? Uzeo u Lyrastyle-u? Uživaj!
 2. E, baš u tome je stvar! Ali su ljudi promenili "mišljenje" i sada je ono "neprihatljivo" postalo "istina" iako i dalje nema objašnjenja ni u tehnici ni u fizici. U tvom "slučaju" smatram to napretkom i pozitivnim pomakom jer ti je entuzijazam proširio i otvorio nove vidike! Samo napred - ali OTVORENOG uma jer i ova nova iskustva nisu "kraj priče" i "jedina istina"!
 3. Svaka čast za iskrenost i hrabrost! Mnogi su toliko protiv da neke pojave postoje (i bez ikakvog predznanja prihvataju tuđa mišljenja jer im je tako lakše) da u odbranu vlastitog neznanja pozivaju fiziku, elektrotehniku i druge egzaktne nauke dok usput vređaju i ismevaju sve one koji imaju više iskustva (ponekad i znanja?). E, onda posle x godina oni, ko zna kako i uz čiju pomoć, "pogledaju" i onda postanu vernici "veći od pape"! Naprasno zaborave svoje dotadašnje ponašanje i opet gotovo dogmatski zastupaju svoju novu tačku gledišta - jer SVOJE mišljenje često i dalje nemaju - čast izuzecima! I OPET nisu svesni da "kaskaju" godinama za drugim saznanjima i iskustvima. Izuzetno zabavno!
 4. Ima ona narodna: "Dok je ovaca biće i šišanja.".
 5. Pa kad ima onih koji čuju razliku između čistoće bakra od 99.9 i 99.99, 99.999 itd. Veruju i lože se na to!
 6. Pravo "šminka". Ali ako je TO ono što ti treba - eto radosti!
 7. Pa to ti kod Koste odrade bez problema.
 8. Imao sam pre možda 30 godina nekoliko VDH D102 i (poklonio ih prijatelju kasnije). Koristio SCS12 kao zvučničke kablove i stavljao ih kao unutrašnje ožićenje (pre nekih 25 godina) u Energy Pro22 Monitor-e. Na visokotoncu bilo bolje ali na bas-srednjetoncu bilo lošije ako da su sa te pozicije izvađeni i stavljeni bakarni kablovi. DALEKO je VDH od "kraja priče". Došli smo do zaključka da mu više odgovara opis "prevaziđen". A imao sam kod sebe u sistemu i Revolution i Revelation (D352, The Wind...). Interkonekte (First, Second...) da i ne spominjem... Čisto da se ne stvara "fama" oko starih stvari.
 9. To je sve "teranje maka na konac" i nije pravilo a još manje neophodno da bi se uživalo u muzici i zvuku sistema. U većini sistema se čak neće pokazati kao "bolje" jer iziskuje sistem u kojem je "sinergija" postignuta. Ono što se kaže kao "tačka na i". Uživaj!
 10. Ja bi (i jesam) izbacio širm - ako okruženje i sistem to dopuštaju. "Been there, done that". Uživaj!
 11. Ove Yarbo RCA SC1010Y Spade (red copper) sam kupio 2013. Dobri su ali je na jednom pre par godina "otišao" navoj u bakru (vijak je od mesinga pa je tvrđi pa ih više ne koristim a ne daju mi se pare da opet jedan naručim. To je mojom krivicom - pretegao ga. Opet ko može i hoće da se bakće sa čiščenjem oksida bakra... Istom prilikom sam naručio i CMC-838-L-G 63mm Gold Copper terminale i sa njima sam bio jako zadovoljan. Čak i zvučno su napravvili razliku u odnosu na WBT koje sam pre njih imao.
 12. E, tako se to nekad radilo. Dobrim delom sam ispratio i učestvovao u ovome što je Lemić napisao u ono vreme. Eksperimentisao i sa bakarnim cevima i cevčicama (ne ovako konsekventno kao Lemić) ali sam odustao iz praktičnih razloga.
 13. Poznat mi je Lab.47 i njihovi kablovi iako nisam imao ličnog kontakta sa njihovim kablovima. Eh, Mićane kad smo još eksperimentisali sa kablovima. Sećam se još onog tvog plavog od srebra još iz '90-ih godina... A i onog tvog "svemirskog" (uspravnog) pretpojačala, pa OTL-a...
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 1 Skrivenih, 9 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • There are no registered users currently online
 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  404.4k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2741
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  SERBIA
  Najnoviji član
  SERBIA
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...