Jump to content

Kuršum

Član
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Kuršum last won the day on April 11

Kuršum had the most liked content!

About Kuršum

 • Rank
  🎖🎖🎖🎖🎖

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1525 profile views
 1. Baš mu se lepo otvorilo, Verdasko, Tsitsipas i Federer. Milina božja. p. s. koji god taj Tijem, što ga pominješ, bio.
 2. Ubi ga Đ. ko zeca.
 3. A kako je tek Toronto prosao dalje.
 4. Kuršum

  RTR

  Pa to što se ti i ja i još nekolicina bakćemo iz sopstvenih razloga, ne znači da se potreba nije svela na minimum. Naprotiv, mi smo izuzetak koji potvrđuje pravilo.
 5. Kuršum

  RTR

  Problem je sto cenu formiraju samo dva parametra, a to su obim proizvodnje i cinjenica da se radi o fensi/hajp spravama za odredjenu i malobrojnu klijentelu, a treba isplatiti ulozeni trud. Kad je proizvodnja bila masovna, ta masovnost je donosila profit. Sad kad su to male serije za "Medvedeve" onda je cena kakva jeste. Da se ne lazemo, svet nema vise potebu za tim spravama. Ni privatno, ni profesionalno. Onaj mali deo istog koji tu potrebu ima, bilo zbog nostalgije, bilo jer zeli da se razlikuje, bilo sto to vidi kao deo tehnoloske bastine, morace da se otvori, finansijski, jbg. Ili da juri vintage primerke i dovodi ih u red (ovak'i ko ja), sto opet nije jeftino, al' ni ovol'ko skupo.
 6. Kuršum

  Fisher X-100A

  Će premerimo, no to ne menja činjenicu da treba nabaviti rezervu.
 7. Kuršum

  Fisher X-100A

  Inače u pojačalu su još uvek originalne Fisher 7189 izlazne lampe. ECC83 su menjane.
 8. Kuršum

  Fisher X-100A

  A ECC83, jesu li i one najpovoljnije kod Ivaila?
 9. Kuršum

  Fisher X-100A

  Ima uparenih za 9e po netu. Treba li sve 4 uparene ili 2x2?
 10. Kuršum

  Fisher X-100A

  Da to i jesu bile nedoumice. Jer negde piše da je 6P14P direkt ekvivalent 7189, a ima i 6P14P-EV koja je ekvivalent 7189A. Što se EL84L tiče nisam ubrao jel ona parnjak 7189 ili 7189A. Ipak gledajući datasheet za svaku pojedinu, nije mi se učinilo da je to baš sve kako kažu korisnici diljem sveta. No nas 7189A i ne zanimaju. Otprilike bi se pitanje svelo na to da li ruske 6P14P (a čini se da najpovoljnije mogu da se nađu i hvale ih) mogu direktno da se ubodu umesto 7189 bez merenja ili i za njih treba premeriti određene pozicije prethodno.
 11. Kuršum

  Fisher X-100A

  Važi. Samo kad budem znao.
 12. Kuršum

  Fisher X-100A

  Pa šta ima da se restaurira kad radi ko sat. Samo je pitanje lampi koje će čekati u rezervi, tj. da l' se dostupne o neftinije EL84 ili 6p14p samo udenu umesto 7189 ili se i nešto prilagođava za njih posebno.
 13. Kuršum

  Fisher X-100A

  Pa i ne treba sa bude ista kao EL84, nego kao 7189. Mada neki stavljaju i EL84 umesto 7189. A sve te sajtove sam pregledao, al' meni ti podaci znače do mojega. Vidim ja da ova trpi veću struju na tom intom mestu, al' otkuud znam da l' je struja u pojačalu baš tolika ili ne manja pa može i EL84, itd. Kad bi znao da čitam šeme, ja ne bi pitao pametnije.
×