Jump to content

Kuršum

Član
 • Content Count

  410
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Kuršum last won the day on August 9

Kuršum had the most liked content!

About Kuršum

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1186 profile views
 1. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Sad ništa, zaključismo ovde da to što sam mislio da mi treba nije baš najbolje rešenje. Ali hvala na javljanju.
 2. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Ovde to nema veze sa audiofilijom, više sa statikom.
 3. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Da, ne videh te gume, to je bzvz. No, u međuvremenu sam i ovde kod kuće naišao na neka zgodnija rešenja. Hvala na predusretljivosti, svakako!
 4. Kuršum

  Kuršum ABC

  A Revdža. PR pa Perka, pretpostavljam. Bio je na full rrefresh-u, kod Neše. Zamenjeni svi kondovi, trimeri, opran, očišćeni potovi, podmazan, našrelovan, kalibrisan, itd. Prebačen na unbalance vezu. Tek od pre neki dan je opet kod mene. Imam neke BASF trake za igranje, a nove treba da stignu. I na tim nereprezentativnim je meni čudo. Snimao npr. neku radio emisiju sa tjunera i kad je posle pustim, ona bolje zvuči nego u originalu. Znam da je nemoguće, al' tako je. I ja sam se čudio. Onda sa kompa, preko DAC-a snimim neki album Louis Armstronga i on zvuči bolje kad pustim taj snimak na Revoxu. Ili to sve nije bolje, nego je meni lepše? Svejedno, važno da me uveseljava. Nisam snimao sa gramofona, jer je u međuvremenu počeo da me zeza jedan kanal na gramdži, pa sa vremena na vreme nešto prekida. Zato sam i pitao za ono ožičenje ručke u drugoj temi, al' niko ne odgovara.
 5. Kuršum

  Kuršum ABC

  Šta je Perka?
 6. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Kude će švajseri sad?
 7. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Ne smeta meni što su vidljivi, nego oćunda ima vibraciju zero. Već ima 4 nosača i 8 tiplova/šrafova. Ali nemaju vertikalno učvršćenje i mada su debeli, masicni, gvozdeni...ima male vibracije. Neznatne, al' me nerviraju. Onakva dva kao sa linka (umesto dva sadašnja) bi to rešila bez problema, a i sviđaju mi se. Dva koja skinem bih iskoristio za još jednu etažu ispod za trake.
 8. Kuršum

  Udrobljena gramofonska tema

  Je l' ožičavao neko sam Regu RB-250 (tj. Moth Arm 1, al' to je valjda isto)? Je l' komplikacija za uraditi sam? Ovaj majstor to očas. Doduše ovo je druga ručka.
 9. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Živim na 150m od istog, idem 2x nedeljno. Nema.
 10. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  El to isto što i buvljak?
 11. Kuršum

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Niki? Il' nisam primećet? https://www.bauhaus.hr/duraline-zidni-nosac-police-mat-sivi-17-5-x-19-cm.html Zbog ovoj pitam. Sviđadu mi se, a kod nas nema 'vaki. Reko da ponizno zamolim nekog da pribavi i posalje. "Drugar" koji je obećao da napravi konzolu, a ja mu odneo materijal, me zavlači već mesec dana, pa sam ga malo oterao u....
 12. Kuršum

  Kuršum ABC

  Sad je neka privremena situacija tu. Dupe jeste bilo nisko dok je na drugom kraju bila ugaona garnitura, pa je to ciljalo taman de treba. Sad je tu neki francuski ležaj ispred, pravo u njega biju, al' tako je kako je, privremeno već 3 godine. No, uskoro će ze menjati na stari raspored.
 13. Kuršum

  Kuršum ABC

  Slikano ozgore, pa baba ima vizuelni utisak. Odavno su tako, zakošeni i tako će ostati dok ne nabavimo ovak'e stalce: Ovi mi pobegoše za pola sata skoro na KP.
 14. Kuršum

  Kuršum ABC

  Revdža je još na privremenoj polici, kad će stalna ne znamo. A pošto su sad tu dva snimajuća uređaja, a malo ulaza/izlaza na preampu, stigla je i ova skalamerija.
×