Jump to content

Kuršum

Član
 • Broj sadržaja

  1024
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  13

Poslednji trofej

Kuršum je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

3988 posetilaca

Kuršum's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

585

Forumska reputacija

 1. Nije ni imao kutiju, na ovoj daski bio unutar magnetofona, kao monitorski zvučnik.
 2. Ajd da iskoristim ovu temu, da ne otvaram novu. I onako je od motora, preko kacige, stigla do stalaka. Elem, rasturih skoro jedan Revox G-63, i bio je za delove. Unutra zvucnik, a pitanje je moze li da posluži za nešto pametno i ima li smisla majati se sa tim. Ne mogu fotke sve u jedan post. I još jedna. p.s. Alnico of course. p.p.s. Vidim da ih je neko poslagao u jedan. Danke.
 3. Da ne otvaram novu temu, poslužiće i ova. Uzeo antenu Iskra FM-10 F. Radio Antenna FM-10 F - Antenna Systems - Iskra WWW.ISKRA.EU Outdoor analog radio antenna for strong outside signal. It is used for horizontal polarization. Fully assembled and ready for immediate installation on an existing mast pipe or in the attic. A major feature of... E sad. Zajebancija mi je da je pentram na krov, pa je terasa izbor, i onako sam visoko, 5. sprat. Karaburma poslovično kuburi sa signalom, mada ja i na parče žice hvatam solidno RBG 1 i sa Zvezdare i sa Avale. Terasa napred gleda na Višnjicu, Lešće, Mirjevo, levo na Dunav, Ovču, Borču i Vojvodinu ravnu, a desno na drugu zgradu i brdo iznad koga je Zvezdarska šuma. Dakle logičan izbor levi stub terase gde je otvoren prostor od Zvezdarske šume do Zemuna, ali tu je neki guljavi oluk. Na desni stub terase da je stavim, gubim onaj deo prostora prema Zemunu, a odmah desno je blizu jedna zgrada, nekako je bzvz. pozicija, mada nema oluka. Pitanje je kol'ko oluk može da ometa prijem? 1. 2. To je taj levi stub iz dva ugla. Bolje je staviti na prvu poziciju, ali tu mora ovde ispod oluka, ne može više, udara u njega. Na poziciji br. 2 može malo više da se digne, al onda gleda direkt na sever, prema reci, malo je zaklonjena Zvezdara. Ako blizina oluk ne smeta u prijemu, onda je br. 1 mislim najbolje mesto. E to je kako laik razmišlja, šta kažu znalci?
 4. Nije dobra ta treća slika, nju sam vise stavio što je neko odštmpao JBL znak, oa da se vidi kako lepo deluje. Dođe na trećinu tačno. Ono je neko pravio po nekim svojim dimenzijama, vidiš da mu pozadi ona prečka i ne legne lepo na patos.
 5. Tako nekako. Pravio je neki lik iz Sombora, bio je na KP ranije. A može svaki limar da napravi, ako mu daš mere. Ima neki iz Gornjeg Milanovca na KP takođe, pravi hifi police, ali mu je gvožđurija primarna delatnost.
 6. To su mere za JBL 4311, ja ih pravio, tako izgleda. Ne znam koji deo mislis da se ne uklapa.
 7. Imaš onog iz Arilja što pravi slične drvene, mislim da nema tačne mere. Možeš da mu pošalješ. Pošten je čovek, kupovao sam od njega neki stalak za ploče. Ja sad imam metalne, malo više, ali sa nagibom, mogu da premerim, pa da izračunamo nagib (mislim da je 7 stepeni). Mada, svoje zvučnike valja da isprobaš. Pokušaj sa nekim knjigama ispod prednje strane, raznih debljina, pa odrediš koji ti je ugao najbolji prema mestu sedenja.
 8. Evo Krco, ako si planirao da praviš, to je sve što ti treba. Ako te samo nagib zanima, vidi neku matematiku upotrebi.
 9. Hm, bolje da ti pošaljem mere, nego da procenjujem sam.
 10. Nova svakako, nego reko možda je neko ko ima glavu ni jajastu ni okruglu već prošao agoniju, pa suzio izbor.
 11. Bajkeri, 'ajd neku preporuku za kacigu. Nije da nisam probao do sad jedno 10 i više, al' možda neki tip dobro dođe. Malo sam okrugao pa na ćoše.
×
×
 • Kreiraj novo...