Jump to content

LightMatic

Član
 • Broj sadržaja

  265
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mostar
 • Interesovanja:
  svašta po malo....
 • Zemlja:
  Bosnia and Herzegovinia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LightMatic's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

118

Forumska reputacija

 1. LightMatic

  Dual

  Ja sam samo prenio moje iskustvo, ove što sam ja radio bili su obični elko. Za nešto više nisam kompetentan, nadam se da ćeš riješiti problem.
 2. LightMatic

  Dual

  Nemoj zamjeriti, ali imao sam takvih problema nekoliko puta i riješenje su bili okolni el. kondenzatori, oko slotova za RAM ili oko PCIe slota/ova.
 3. Eve, čim popijem koju ljutu, krećem da te gnjavim, kako samo ja znam....
 4. Pa, ja sam zadovoljan sa onim što sam po tvom naputku pravio, ne treba mi bolje. Ako neko želi da proba, nek' izvoli po nabavnoj cijeni samo nek' riješi transport. Mene je interesovalo isplati li se trud da ih ne bace na otpad, a to je već riješeno, opet po tvom savjetu. Nego, ja bih tebe MZM trebao nešto upitati, samo nemam hrabrosti.....
 5. Moguće, da čujemo šta kažu iskusniji....
 6. Jeste l' vidjeli ovo? Sad mi žena proslijedi odnekud, kad sam vidio, pao sam sa kauča od smijeha.
 7. Eh, evo i slikice. Prvi s lijeve strane je kompletan koaks, u sredini je bez vanjske izolacije a na slici desno je srednji vod, koji se sastoji od 7 licni. Promjeri ovog koaksijalnog kabela su: komplet sa vanjskom izolacijom 2mm, centralni vod sa izolacijom je 1mm. Uspio sam ga prisvojiti, dakle sad je moj, ako nekom treba nek' viče .
 8. Ti si stvarno genije, svaka čast, pokojne mi matere.
 9. Moje mišljenje je da će ih itekako zanimati jer ovo što je nastajalo u novije vrijeme će nestati kako je i nastalo. Usput, dosta puta sam prisustvovao kad bi se mlađarija interesovala da im se pojasni ko stoji iza dosta starog materijala, što mi je iznimno drago. Ja sam produkt iz '76 ali to me nikad nije spriječavalo da slušam muziku koja je možda i duplo starija od mene .
 10. Koji model je bio, i bitisao je, već su ga otprtljali na otpad, kao što sam već naveo, mene je samo zapala ova hrpica kabela koji su povezivali uređaj. Koaks. ću slikati sutra jer danas nisam stigao, ćerka me zvala da je vozim iz škole kući.
 11. Nema nikakvih oznaka, vanjska izolacija je providna i neosjetljiva na lemilicu, kao i izolacija srednjeg voda, a neznam za šta ni kako je bio spojen, dok je posao "došao do mene" ostalo je samo ovo u podu ordinacije gdje je bio uređaj. Ima ga cca. 10m., ofrlje promjer 5mm. Da, izgleda da sam dobro pretpostavio za c. provodnik, da je čelični , samo nisam znao da se u koaks. kabelima koristi čelik. Inače, koliko me sjećanje služi, ovaj EEG je bio domaće proizvodnje, il' je bio Ei il' Iskra. Ja ću ga po vračevom savjetu zdekovati sebi, pa šta mu sudbina namjeni.....
 12. Kako vi kažeš, o moćni vraču......
 13. Dobar dan cijenjenom forumskom društvu, Unaprijed se izvinjavam i molim nadležne da premjeste ovu temu, ako nije na pravom mjestu. Naime, danas sam na poslu izvlačio kabele od starog EEG aparata (jer ga mijenjaju novim, kompjuteriziranim) i ugledao u jednom buntu tanke koaksijalne kabele, širm je posrebreni bakar, nije magnetičan (pretpostavljam, jer se sjaji k'o pasja m**a), ali srednji vod je (opet pretpostavljam, a pretpostavka je.... to svi već dobro znamo ) od željeza jer je privlačan magnetu, i on je presvučen istim ubitačno sjajnim materijalom. E, pitanje je slijedeće, jel' ovo upotrebljivo za naše igračke? Ako jeste, da ga na vrijeme prisvojim, u protivnom će k'o i uređaji završiti na otpadu. Nisam stigao slikati jer me srednje čedovište poćeralo da je vozim kući iz škole. Unaprijed se zahvaljujem, i da ste svi živi i zdravi.....
 14. Jeste l' slušali ovo:
 • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 10 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  407.5k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2747
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Naum
  Najnoviji član
  Naum
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...