Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 30.03.2020. u svim oblastima

 1. 10 poena
  Miloš 1210

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Da nekako utucam par stotina dana predaha, posvetio sam se bašti. Naučio sam kako da mi travnjak bude kao sto za bilijar Sve sadnice se primile... ali možda je bolje da sam zasadio krompir i kukuruz?
 2. 10 poena
  drVelinov

  Zanimljive i smesne slike

 3. 9 poena
  zek

  Zanimljive i smesne slike

  Noj...
 4. 7 poena
  drVelinov

  Zanimljive i smesne slike

 5. 7 poena
  NIXIE

  Zanimljive i smesne slike

 6. 6 poena
  Aleks

  Project Shurak

  Eine kalemm gewickelt Najbolje telo je za kalem od Heiniken pive. Drugi sloj... Semajlirano
 7. 6 poena
  djmilicic

  6E5P pojačalo

  Daska puštena u pogon. Zvučnici su Wharferdale Laser 50, 4 oma, tj. kante. Prvo je pušten triodni spoj bez drajverskog dela. Relativno tiho i nije moglo da se oceni kako sve to radi. Dodat je drajverski deo sa 6N1P i već druga priča. One kante su tako lepo propevale. Veoma detaljna slika. Probah jedan kanal na tetrodi, ali me ne obori s nogu. Moguće ja da je ipak nedostatak sekundara od 4 oma došao do izražaja. Nastavlja se igranka u raznim konfiguracijama i na Fostexima - sa i bez drajvera, u triodi i tetrodi.
 8. 5 poena
 9. 5 poena
  simplicisius

  neinduktivni žičani otpornik

  Namotao sam dva otpornika 6.8 ohm za atenuaciju visokotonskih zvučnika. Snimio sam mali serijal fotografija koji mogu pomoći nekom entuzijasti da unapredi zvučnike i doda tačku na i!
 10. 5 poena
  чика-Брка

  Zanimljive i smesne slike

 11. 4 poena
  Aleks

  Zanimljive i smesne slike

 12. 4 poena
  djmilicic

  6E5P pojačalo

  Stiglo se dovde. Radi za medalju.
 13. 4 poena
  Pre par meseci krenem u priču da sam napravim LED panel za fotografisanje, kao dodatno osvetljenje. Na YT ispratio jedan fini DIY projekat i nešto slično krenuo da sam uradim. Nabavio kotur hladno bele i toplo bele, LED trake 5630 / 12V / 12W i odgovarajuće regulatore za podešavanje intenziteta toplog i hladnog svetla. U ovim danima samostalne dobrovoljne izolacije, vremena na pretek i uspeli pokušaj da unesem malo svetlosti u sive Corona dane. LED trake isečene na dužinu 400mm, zalepljene na plastične lajsne preseka 9x5 i ugurane u kanale polikarbonatne LEXAN saćaste ploče. Naizmenično slagana jedna "topla" zatim jedna "hladna" traka. Polemljene i povezivane linija spojene na dva regulatora kojima se može regulisati toplota i intenzitet osvetljenja. Radi sasvim fino iako je proba urađena sa ispravljačem skromnije struje. U planu je moćnije napajanje i verovatno baterijski blok, kao i laki metalni okvir sa lepezama za zaklanjanje. Radovi se nastavljaju. U prilogu par fotografija.
 14. 4 poena
  revox

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Samo bez pivcuge preko dana 1200 stepenika u 6 serija I uvece 12-15km/30 min na opterecenju 4 terapija za revaskulizaciju noge
 15. 4 poena
  Aleks

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Za da se zanimacije nešto... Bitje "Project Shurak"
 16. 4 poena
  Aleks

  Zanimljive i smesne slike

 17. 4 poena
  simplicisius

  neinduktivni žičani otpornik

  Pa ćemo namotati žicu na telo tako da bude u jednoj ravni,da struje teku suprotno i da nemamo ni jedan paralelan provodnik!
 18. 4 poena
  simplicisius

  neinduktivni žičani otpornik

  Upotrebljena je lakirana otporna žica veoma malog temperaturnog koeficijenta. Otpornost je 2.5 ohm/m, tako da na svakom telu ima skoro 3m! Kupljena je onomad u Farnell. Ovde su fotografisane žice iz iste serije tada kupljene,
 19. 4 poena
  drVelinov

  Zanimljive i smesne slike

 20. 4 poena
  Aleks

  Zanimljive i smesne slike

 21. 4 poena
  Woland

  Šta trenutno slušam . . .

  ..
 22. 3 poena
  Pchelac

  Iskra srednjevisokotonci

  Posto se u zadnje vreme pojavio solidan broj ovih drajvera na forumu i cirkulisu , hajde da otvorimo i posebnu temu sa experimentima i iskustvima sa njima... Ja sam dobio na poklon (tnx mutayu) 4 kom od 4 Ohma i isprobao ih kao visokotonac, ali krenuo dalje sa ogranicenim sredstvima , tj sa onim sto imam kod kuce. Zato ono sto cujem i prenesem ovde sigurno nije ono sto ovi drajveri stvarno mogu, a svakako nije optimum, ali #stayhome-trebalo bi se igrati necim...
 23. 3 poena
 24. 3 poena
  shonne

  Zanimljive i smesne slike

 25. 3 poena
  vladd

  Zanimljivi & smešni na You Tube

 26. 3 poena
  Evo par mojih, mada je kvalitet uništen kompresovanjem, šta je tu je. Možda nekome bude inspirativno.
 27. 3 poena
  shonne

  Zanimljive i smesne slike

 28. 3 poena
 29. 3 poena
  Vix

  Zanimljive i smesne slike

 30. 3 poena
  Zen Mod

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  aaaaaaaa nisam ja pametan nego sam dovoljno puta bijo glup
 31. 3 poena
  vladd

  Zanimljive i smesne slike

 32. 3 poena
  vladd

  Zanimljive i smesne slike

  Vidim Miku u Maxiju https://9gag.com/gag/ayob2OV
 33. 3 poena
 34. 3 poena
  pakonja

  Zanimljive i smesne slike

 35. 3 poena
  ManicP

  Beta 24

  Kolko ja volim ovu temu, pratim je već 4,5 godine...
 36. 2 poena
  Trotter

  Šta trenutno slušam . . .

  Terasa i na terasi ja, na glavi slušalice. Slušam ovo.
 37. 2 poena
  vladd

  Zanimljive i smesne slike

 38. 2 poena
  Stradi

  Filmovi koje volite

  https://m.imdb.com/title/tt3140100/ https://m.imdb.com/title/tt1895587/
 39. 2 poena
  John Coltrane

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Malo igranjac da vidimo kako radu 6V6 donirane onomade od Zeljkor-a nam , naspram osamdesčetvorki
 40. 2 poena
  Moj sin se posvetio umetničkoj fotografiji. Pre par godina je odselio u Švajcarsku, i sada tamo živi i radi. Vrlo je aktivan i pored rada na fotografiji, posvetio se i edukaciji mlađih koje fotogarfija privlači, a to mu je ujedno i struka jer je studirao pedagogiju. Pored autorskih imao je i grupne izložbe, ovde u Srbiji, a sada u Švajcarskoj aktivno sarađuje sa jednim teatrom u kome po nekad i glumi na sceni, a najviše fotografiše predstave i nastupe na putovanjima. Ako ovaj LED panel zadovolji kao izvor dodatnog svetla, napraviću i za njega neki par.
 41. 2 poena
  zika

  Šta trenutno slušam . . .

  Tako sam i ja, vrlo davno, uleteo u „te vode“... Acquired taste, što bi rekli. Jednom, kada sam (čini mi se, naravno, ne tvrdim) otkrio skrivene veze i ugrađene složenosti, vrlo zavoleo i, sada, mi i ono što voleh nekada nekako drugačije zvuči i stvorilo se novo sito za prosejavanje onog šta mi se dopada. Zahvalan sam slučajnosti koja me je navela da poslušam nešto slično, ako ne upravo to, po prvi put...
 42. 2 poena
  Aleks

  Project Shurak

  Iz pro-electronica danas stiglo i: Membrane: http://www.proelectronic.rs/Zvucnici/Delovi za reparaciju zvucnika /Membrane za zvučnike/16544-MEMBRANA 12_40mm 3 REBRA Jeste da su sa platnenim vešanjima, nije bilo bez. Svejedno, stigla i sunđerasta vešanja - nek se nađe. Centratori, 2 komada: http://www.proelectronic.rs/Zvucnici/Delovi za reparaciju zvucnika /Centratori za zvučnike/13078-CENTRATOR 35_150mm X5mm Poprilično tvrdi, može da se seče burek njima ako se stave na odgovarajući držač... za burek. Pošto mi je upitno da li centrator treba da bude baš toliko tvrd, a neki drugi kupovni ne dolaze u obzir (da, video sam one na KP od 15e komad), onda će se vrlo verovatno pokušati i sa opcijom rezanja centratora od 0.5mm pertinaksa (po ugledu na Bin/Cube/ono staro od vremena kako je bilo). Već sam kontaktirao mog laser-mena iz Niša, kaže nije nikad radio sa bakelitom pita jel može od pleksiglasa ja kažem ne može on kaže ok će probamo. Ostalo positnica, kalote, mekana žica za kontakte, 2k bison, tigrokol, Heiniken u limenci. Kalem... e kalem Za kalem spreman Мотаљиц Snaga: 1ks, broj obrtaja: dok ima piva
 43. 2 poena
  Aleks

  Project Shurak

  O celoj kutiji nešto kasnije, za početak nešto o bass drajveru. Odnekude se pojavilo par korpi 12" od Ei Niš baseva AZ1201/120 i par magneta od SAL SR2530. Nije bitno kako šta, zacementirano je da će se to koristiti. Ostale stvari manje više podložne su izmenama.. Lepe, livene korpe (marinija), da ne poveruješ da takva industrija može da propadne... Ali nećemo o tome. Isprepričano već ojha puta. Pošmirglane, očišćene od lepkova, i spremne. Interesantno, kod ovog drajvera (verovatno to nije bio slučaj i sa fullrangerima koje su pravili na istim korpama) postoje fabrički dva centratora, međusobno udaljeni nekih 15mm. Kontam, standardna visina za bas cone 12" mu dođe 78mm, a za FR više, pa onda što da prave 2 kalupa, kad uz dodatak plastičnog prstena i 2 centratora mogu i ovako da prođu https://issuu.com/audiohard/docs/akustika-audiohard Ovaj bas je na page 3 zadnji, a kontam FR-i sa istom korpom su na page 1. Magneto Tačno se uklapa na ove korpice, uz malo izmena, će da legne.
 44. 2 poena
  Koja

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Lepo Ajde kačite, šta ste se stisli Nema veze i ako je bilo ranije na forumu, zaboravi se
 45. 2 poena
  Aleks

  VICOVI!!

 46. 2 poena
  Pchelac

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Prekrsio karantenu, izasao i igrao fudbal sa sinom 1 na 1... i posle morao da se kaznim pivom uz mjuzu...leci iscrpljenost i bolove u starim kostima.
 47. 2 poena
  Woland

  Zanimljive i smesne slike

  ..
 48. 2 poena
  Zen Mod

  Power Bank

  google odgledaj Povratak u buducnost, da obnovis gradivo
 49. 2 poena
  djmilicic

  6E5P pojačalo

  Sad mi nije pukla šelna.
 50. 2 poena
  Djokovic je u Marbelji gde provodi ova cudna vremena sa porodicom, citajuci Radovana Damjanovica: Srpsko-Srpski recnik (dobar izbor). Donirao je milion dolara Srbiji i tako se poridruzio Ani Ivanovic koja je pre njega takodje donirala pozamasnu sumu novca za nabavku respiratora. A pre nje je to isto uradio i Dejan Stankovic ... Bravo za nase sportiste.
×
×
 • Kreiraj novo...