Jump to content

Najbolji članovi

Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 01/26/23 u svim oblastima

 1. A i ovo nije otpornik...Ne liči na njega. Zapravo kao i da ga nema. Direkt čip u mozak ide
  8 poena
 2. Doktor

  Novopridosle skalamerije

  Stigli duplikati. Jes' da su RTB izdanja, ali je to bio dobar press.
  7 poena
 3. Nema niko sve u malom prstu, niti treba, nego izucava opremu koju ima i koliko moze, na nacin koji moze. Ako krene sa pogresne strane, sa pogresnim premisama, ne moze da se postigne ekskluziva. Sve to sto je radjeno u audio digitaliji, radjeno je sa drugacijim ciljevima i ogranicenjima od onih koje su formirali, sa jedne strane korisnici, a sa ekstremne pozicije audiofili. Protokola, za audio ad-da ima tusta i tma, sprava kako god, skola masteringa ponajvise, ali bazicne postavke postavise inzenjeri, pa se ne mogu popravljati svim raspolozivim resenjima u nekoj znacajnoj meri. Sveukupno u nekoj ipak maloj meri Recimo ovaj filmic vristi od prazne price i word droppinga, raspricljivosti i (svi uglavnom pate) od fascinabilne terminologije, kao da ce samo spominjanje tih osvestanih izraza popraviti ne znam sta sve...opet se svodimo na fascinaciju, kako koga traumiraju koje tehnike fascinacije, skupoca, ezoterija, terminologija... Kada mi kaze da digne napon na lampi, doda joj "drajva" uvede je u distorziju, sta na to reci, i cemu sav trud, magicne seme, primenjene nakon osvestavanja, kada smo najprostije izasli i iz hife, mislim kupi preamp sa ton kontrolama ili ekvilajzer, pa prepravljaj svaku numeru. To bas ode u neku vrstu devijacije, koju se slazem da treba kaznjavati novcano, licno je pitanje da li i zasto na sve to pristati.
  7 poena
 4. Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  ne mogu da odolim, pa to ti je ovaj varijetet jos ne imah 10W, al' 8R celih 25E sa sve slanjem
  6 poena
 5. i onda kazu granafor skup hobi
  6 poena
 6. ajd ovako ........ digitalnim audio se bavim, u neku ruku, jos od vremena W95 i ISA muzickih kartica jo su to doba je za lokalni radio, u kojem mi je mladost prosla, organizovana postavka za produkcioni rad sa racunarom, gde je PC zamenio silne magnetofone i polako i plocoteku poseban produkconi software j ekoristen za manipulaciju i play, to je bilo carved in stone sto bi se reklo , ali ono sto nije carved in stone smo morali sami da resavamo - ili razmisljajuci ili kukajuci majstorima koji su i napravili software i hardware (ekipa iz RNS koji su prakticno bili pioniri na tom polju kod nas) to "ostalo" je bilo da se OS stripuje od bukvalno svega sto nije neophodno da se sistem podigne i da radi glavni software........ jer su se desavali glitchevi koji su polako prestajali kako smo sisali funkciju po funkciju a cinjenica je bila da je signal iz kompa isao direktno iz ISA muzicke (msm da je cak negde imam, ostavljena da sluzi kao slika nz azidu pa nikad), nisu ni koristeni drugi protokoli koji su tek kasnije dosli elem, od svega sto komp inace moze, ostalo je samo da mreza radi, jer nam je trebala za komunikaciju sa externim serverom ....... situacija je manje vise ostala nepromenjena sa pojavom W98 i dalje, USB je doneo komfor ali i niz problema koji su (ovde to vec i vrapci znaju, vladd ponavlja svakih nedelju dana) u osnovi razlika izmedju obicnog fajla i media fajla - svaki media fajl je formiran na osnovu codec-a ..... em fali provera ispravnosti transmisije kroz USB, em samo molitva pomaze u nadi da najmanja aberacija od izvornog fajla ne izazove znacajnu razliku kad de prodje proces rekodiranja cela prica ...... svodi se na to da postoji iskustvena pamet, a retki su ljudi koji to sve imaju u malom prstu sa teorijske pa onda i prakticen strane takvi vreme provode radeci u toj struci, a siroj javnosti zapadnu samo parcijalne informacijice
  6 poena
 7. 4 poena
 8. @Zen Mod gasi forum, dosli smo do kraja, nema dalje direkt u mozak ide na sinapse
  4 poena
 9. ja mislim da je DAC chip manje vazan od tog otpornika
  4 poena
 10. Probao sam i "ošišane" Win, probao sam i SnakeOil i vratio se na normalan Win + Fidelizer. NUC je inače isključivo namijenjen za Audio, prvenstveno zato što sam konformista. Također ni ne primećujem neke razlike-ne ostane mi u sećanju (jer ne mogu da slušam paralelno različite konfiguracije) a i nisam sposoban da ih uočim jer se nisam bavio muzikom ni profesionalno ni privatno već samo volim da slušam muziku. Rekoh da sam konformista pa da objasnim šta pod tim mislim. Smatram da je mobilni telefon meni dovoljan za 99% mojih potreba te je neminovno moj zahtjev bio da mobilni telefon bude moja produžena ruka u mom HiFi sustavu. Zato je NUC morao biti priključen na mrežu (eternet kabl CAT 7 uz HDMI 3 na LG Oled). Upravljačka aplikacija na mobilnom uređaju je MConnect i korištenjem BEZ UKLJUČIVANJA TV-a vidim svoje audio foldere iz kojih reprodukuje muziku player-om Foobar200 ili strimujem TIDAL, Qobuz. Posto sam rekoh HiFi dunster ne trudim se PRETERANO da primijetim pa valjda zato ni ne primećujem razliku između flacova, waw .... sa NUC iz audio foldera (player Foobar2000 rekoh) i npr. striminga Tidala. Razumem prave znalce i zaljubljenike i njihovu potragu za najboljim no verovali ili ne i ovo sto napisah jakoooo dobro radi. Naravno da primjećujem razlike u zvuku (sta god da promenite u sistemu to se vije) ali mi se često više svidi strimovani master snimak sa TIDAL nego waw ili flac iz moje medijateke na NUC.
  4 poena
 11. Ako ne peva dovoljno dobro slediti recepuru: iljadipo glava, iljadipo drška, iljadipo phono, iljadipo ploče, peri i udri.
  4 poena
 12. aha ja se vezo za banderu kad sam tvoje odlemljivo.....
  4 poena
 13. 4 poena
 14. Meni su vazniji diskovi za datoteke. Tu uzimam klasican HDD po preporucii mog sure, on je u tim vodama. Uglavnom, do 1TB sam uzimao Hitachi. Tad je izgorela fabrika. Poslednje od 3TB i 4TB sam uzeo Toshiba. SSD mi je sistemski, ako rikne zamenicu ga. Mada jos uvek rade. Ne znam ni koji su modeli, toliko me interesuje. Inace ovo sto Mikan preporucuje, to je u Mac Pro masinama. Iako to ne koristim, mislim da je taj pristup mnogo bolji. Software pisan za odgovarajuci hardware. Sto se muzike tice, sonicno mi je jos uvek bolji SPDIF od USB. USB bih uzeo samo zbog SACD ripova i native DSD reprodukcije. Ostalo sve sto vredi je u PCM, bilo 16/44 bilo 24/96. WAV i LPCM. Optimizacija racunara za audio i ogoljavanje OS ima smisla, i to se oseti narocito kod FLAC fajlova.
  4 poena
 15. Imam par tih patriota po laptopima, uglavnom sam ih stavljao na mašine koje nisu od životne važnosti (jeftini minuti jakako) i ni jedan nije krepao već 3-4 godine. E sad baš da mogu da ih preporučim kao super pouzdane, to već ne znam…
  4 poena
 16. za 25e ... ni cika-Brka ne bi oklevao. pogotovo sto su mint, i sto su 8 oma. moj drugar ih ima mnogo dugo, i ne pada mu napamet da ih menja. rade mu u nekoj verziji BL horne + low budget Coral alnico tweeter. svaki put kad ih vidim i cujem ... ... pojeo ono sto se ne jede sto sam ih prodao.
  3 poena
 17. Paaa, sve je problem. Inače bi bilo suviše lako.
  3 poena
 18. mikume, treba nam smajli ujbteodovogmozdaserikne proper electricity, to kad imas, ni DAC ti ne treba
  3 poena
 19. neka izmirenja contained ovde na forumu, da ne sirimo dalje kad god se to desi, nemci automatski upadnu u ekonomsku bulu, i eto svetu belaja
  3 poena
 20. nista ne brigaj mi ovde i Srbe trpimo, dje necemo bracu Hrvate (ekavica, ikavica, jekavica, ijekavica, latinica, cirilica - ja i ne primecujem razliku kad citam ...... samo da je pismeno) na pametan podset @LightMatic , dodah ikavicu
  3 poena
 21. koga bre briga kako ko piše
  3 poena
 22. Rekoh ti onomad - pošto imaš dva identična NUC-a, na drugom instalraj neku custom audio Linux varijantu pa ih sam direktno uporedi. Bilo šta da ti neko od nas napiše, uvek će to biti tuđe mišljenje/iskustvo sa kojim se ti ne moraš složiti ili koje ne mora važiti u tvom konkretnom slučaju. Život je kratak, za to vreme koje smo utrošili pišući ovde, mogao si već pet puta da na drugi NUC instaliraš neki audio Linux i da sam dođeš do odgovora na pitanja koja nam postavljaš. Na par stranica unazad imaš uputstva i linkove za SnakeOil. Kada ga instaliraš javi, da ti dam i dalja uputstva za optimizaciju i dodatne tvikove.
  3 poena
 23. Ovo 2023 je fake kao i sve ostalo danas, rezano sa digitalne matrice.
  3 poena
 24. Skoro sve isto kao ovaj na videu. ALi sam poskidao sve hezike sem maternji i engleski
  3 poena
 25. Kafić preko puta suda u Valjevu. Kaže tužili gazdu za promenu imena, al ovaj ih ne konstantuje.
  3 poena
 26. Da da, stek iz propalog repair shopa od pre 10 i kusur godina. 40€ po komadu, toliko me izasao i pcm63p, pride ovo je jos dual. Za nos cip, ovo je dzaba.
  3 poena
 27. alo lozac, drz's se ti lopate, ostavi dalekovode nama strucnjacima
  3 poena
 28. Eto još 100 evra na kršten HDMI. kabl
  3 poena
 29. Elem vako je bilo: Pavouk DAC sa AD1865 Kineska Bluetooth pločica BT5.0 sa I2S izlazom Napajanje 5V 50mA za BT5.0 (ja uradio sa LM317T to sam imao) Kutija kineska Trafo 9V+9V 5VA (paziti da isti sekundar trafoa bude povezan za plus granu Pavouk i BT5.0, onaj drugi sekundar ide samo za -5V granu. To se ne sme pomešati!) Na audio izlazu analognom stavljeni otpornici 82oma + 2uF kondenzatori. Kada nema I2S signala, javlja se DC ofsset oko 180mV na levom kanalu. U sekundare sam dodao otpornike da smanjim raw DC napon na Pavouk pločici, jedan TO92 regulator od 5V je bio baš vruć. E sad sam zaboravio šta sam gde stavio, ali pogledaću pa napisati naknadno. Važiće za sve koji prave to.
  3 poena
 30. Rece Mikum i udje u Maticu Srpsku, da produzi clanarinu i da uposli kopir masinu
  3 poena
 31. Istina, mada je na samoj ploci kako treba
  3 poena
 32. Mikrotik karticu
  3 poena
 33. Al sam okaćio i kućište i ostatak posle koji menja taj strimer za 400-500 evra
  3 poena
 34. Ali fokusirao si se na manje bitan problem, tog nekog pouzdanog bekapa. Problem koji lici da je bitan, ali sami podaci o kojima pricamo nemaju te neke nivoe bitnosti, digitalni snimak audio zapisa, ponovljiv i skidljiv sa interneta u raznim formama. Cak i da je rara avis. Mislim da je zivot (pre)kratak da sebi zadajemo pogresno prevelike ciljeva oko malo manje bitnih stvari Jedan hdd bekap disk i jedan hdd disk u racunaru za drzanje velike mase podataka, odnosno nekolikih desetina fajlova muzike. I to ako se zanavlja zapis, postavlja povremeno bekap hard na napon, moze da traje decenijama. ako ne upadne u vodu, rernu ili zaspi pored jakog magneta. Mali SSD koji nosi operativni sistem, par programa za reprodukciju i koji moze da prihvati neku plejlistu(zbog svoje brzine) za slusanje nekoliko sati materijala. Pa ne nosis ti na disku rezultate merenja CERN-ovog eksperimenta koji je pripreman godinama a trajao nekoliko minuta...a zapise treba sacuvati i 3000 naucnika ih obradjivati sledecih par godina
  3 poena
 35. Može u ormanu ali što dalje od ovoga dela
  3 poena
 36. Namunjih kolofornium fluks pastu. Poprilicno jednostavan recept. Kolofornium i vazelin, 3 na prema 2 odnos. Radi dobro, drzi smd komponente bolje nego ista.
  3 poena
 37. Po mom mišljenu ovim redosledom 1. Seasonic - PRIME - Fanless serija - ako mora jeftinije onda ispod serije sa kontolom FAN do 0db 2.. Crosair 3. Enermax 4. Chieftec Testovi za većinu napajanja imaju ovde Cybenetics Labs – PSU Efficiency & Noise Level Certifications - Power Supplies WWW.CYBENETICS.COM Ono što nas Najviše zanima je Ripple / noise - imaju ATX i od 1-12mA pod punim opterećenjem napajanja. Tako ako uzmeš tipa od 600W a koristiš na 300 recimo ispada da su smetnje skoro kao na linear4nim. Onda tolerancija napona od 2-6%
  3 poena
 38. Crucial i Corsair, od sdram memorije preko ddr-a do M2 ssd-a, sve je vrhunska preporuka. High end u sektoru memorija.
  3 poena
 39. Pitanje je, ako crkne, teško da ćeš moći da isteraš garanciju. Ja sam isto gledo M2 SSDijeve na KP, nije mala razlika, al ko velim, radnja i fiskalni je ipak sigurnije i brže rešivo.
  3 poena
 40. Evo pikolo izašao
  3 poena
 41. pa zar to nije vec opstepoznato
  3 poena
×
×
 • Kreiraj novo...