Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/05/19 in all areas

 1. 16 points
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Završeni radovi na BATO MM kućištu. Igranka sa prednjom pločom je bila više nego interesantna, jer sam eksperimentisao sa nalivanjem epoksi smole u škorpiona. Da vam priznam da nije ni malo naivan zahvat, jer smola flisuje gde možete i ne možete da zamislite. Ostavrio sam ono što sam želeo i zamislio, a to je: Da dobijem otvor koji će biti prosvetljen, da bude potpuno ravan sa licem prednje ploče a da potpuno zatvara svaku poru otvora. Neko će ovo oceniti kao besmislenu igrariju, meni predstavlja probu za neke buduće projekte. Ova prednja ploča je još jedan način da zahvalim Macoli i svim kolegama ( YU3MA ) uključenim u rad oko Bate.
 2. 10 points
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ljudi, drugari... Ne klonjavajte duhom! Posle ko zna koliko vremena, uspeo sam da odvojim vremena i sebi nešto da završim. Trajalo je malo duže nego što sam planirao, ali nije mi bilo bitno vreme. Kad je već takva situacija radio sam mal po malo, i uradio. Uradio sam i drugima mnogo i lepo, kako je ko želeo. Ovo je nešto za moj, kako kažu ćeif, užitak, zadovoljstvo. Veoma se radujem svaki put kad vidim da ljudi u ovom hobiju stvaraju bilo šta, u meri svojih fantazija, želja, mogućnosti itd. Ja prvi, sam operisan od takmičarskog duha, i potrebe da izdominiram bilo koga u bilo kojoj oblasti rada, sporta, hobija. Sam sebi sam najbolji i najgori poslodavac, ortak i radnik. Biće ovakvih i drugačijih radova još, kako se bude imalo vremena i inspiracije. Hvala svima za lepe reči i odobravanje.
 3. 9 points
  2a3

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Gotove stolice za Vifu.
 4. 8 points
  neskor

  Novopridosle skalamerije

  stiglo pre neki dan TAD 2001
 5. 7 points
  krca44

  Macura phono predpojacalo , krca44

  up-date... posto se pominje junastvo.... bilo bi jos al' Kelco nije imao dovoljno elemenata, nesto uzeh neparno ali nedovoljno a i da ne remetim redosled sa rupama u koje mozda kasnije otpornik ne bi lepo legao....toliko za veceras
 6. 6 points
  Doktor

  Apogee Duetta + Stage mrt

  Cetvrtak 07.11.2019. Beograd, Epicentar Susret koji smo dogovarali domacin @damic i ja poslednjih par meseci je realizovan danas u rano popodne. Apogee Duetta Signature, za koje sam u caskanju sa domacinom saznao da sam upravo ovaj par slusao pre skoro 2 decenije na Novom Bgd., sa sasvim drugom amplifikacijom, gramofonom kao izvorom. Ovo sto je @damic strpljivo, vredno i znalacki uz dosta traganja, citanja, merenja, uporedjivanja, komuniciranja na Apogee forumu izgradio je nesto sto do sada nisam imao prilike cuti. Digitalni izvori, bez gramofonskog setupa, paneli ribon i kvazi ribon topologije, 4 SUB-a u slusaonici, eksterne digitalne skretnice su sve ono suprotno od mojeg FR + SET + gram. sistema. Ono sto ima vezu nasih sistema je ljubav prema vintage spravama. Medjutim, ovo je jedan XO sistem koji je potvrdio neka moja razmisljanja o puno watt-i i da toga nikada nije dosta kada su riboni u pitanju, uostalom, kao i veliki drajveri, tipa 15". Veceras samo slike, moram prenociti, pa sutra nastavak. Stay tuned. @damic, veliko hvala na izuzetnom i kvalitetnom razgovoru, o tome koliko je Bgd mali, a koliko smo zakljucili da poznajemo istih likova iz ovog naseg hobija. P.S. zamolio bih clanove kojima smetaju moji eseji da slobodno preskoce ovaj post, kao i onaj koji ce osvanuti sutra oko 9 h.
 7. 5 points
  Rano je za deda mraza ali stigli:
 8. 5 points
  Vix

  VICOVI!!

 9. 4 points
  Skretnicu je Aca uradio vec davno, znaci za slican projekat, znaci isti ribbon i srednjotonac probao merio doterao do Max., sto se tice basa imam predloga i od Ace i od ovog vlasnika AE, John-a. Basovi idu mnogo nisko i probacu prvo bez otvora nije mi do sub basa, Sdruge strane mogu i aktivno bilo kako, ali prvo cu sa passivnu, znaci bice igrarije oko toga... Za kutiju nije mi problem uraditi bilo kako a napraviti max trazi vreme koju nemam, Ima vec na netu i Aci-ni gotova resenja, hteo sam ovo da bude malo egzoticna kutija, ali jos nisam odlucio, mozda cu napravit probnu kutiju, i tako... Evo recimo ovo je 99% slicno.
 10. 4 points
  djmilicic

  6N6P Headphone Amplifier

  Samo da prijavim dinamiku radova (koga interesuje). Mehanički deo je završen. Sledi fina obrada drveta, obrada metalnih delova i lakiranje.
 11. 4 points
  Woland

  Woland

  saće on da se švrćka po amerikama, taman toliko, dok ne preuzmemo forum
 12. 3 points
  gluv_i_udaren

  Boenicke W5 SE

  Basići su tu, bunike napokon skroz gotove A izolatori rade lepše od opruga, kutijica radi slobodno kao i na oprugama, samo finije. Posle usviravanja malo detaljnije...
 13. 3 points
 14. 3 points
  Doktor

  ZM, random zanimacije

  ^ Br'te, nesam znao da imaš performans u nedelju u 10:45AM. Wooow. http://www.burningamp.org/ Break a leg !
 15. 3 points
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  tnx svima evo odradio checj in,nisu trazili uk visa , valjda nece ni u uk
 16. 3 points
  krca44

  Macura phono predpojacalo , krca44

  Moz' da bude i bilo bi dobro ako jeste ali nesto sumnjam, vec sam onaj madjarski stap ukantao tako sto sam gledao i cistio a ipak se nekako nakupise slojevi tinola usled kojih vrh poce praviti klobuke. Mozda sam malo u paranoji ali ovo jutros mi je licilo na pocetak tog procesa iako je vrh cist ( prednja polovina celog "vrha" ). Meni bi jos bilo najlakse reci "imao sam losu sesiju" , nego ja cu lepo da slikam vrhove i postavim ovde ili u temi o lemilicama pa da vidimo, to bi jos bilo i najbolje da ne raspredamo ovako na nevidjeno. Evo jedna slika, ostade jos da se ugradi LT1010 u to220 pakovanju na hladnjak, za to cu imati mozda pitanja vezana za montazu, materijal uglavnom imam. Sad ide Gemini na radni sto.
 17. 3 points
  jorgoss

  ZM, random zanimacije

  "Za sve vreme u off-u se čuo radio program RBgd2." teku mi suze niz lice, Boze cuvaj nam RBgd2, jer brez njega radio vise nema smisla!!!
 18. 3 points
  John Coltrane

  Novopridosle skalamerije

  Nakupci je ne htedoše, nema kaže originalni kabal, a mene baš bole uvo kaki je kabal na mašini, ćušno sam od neke lampe, jt pa zar sad i mašine imaju hajend kablove uglavnom opaka mašina
 19. 2 points
  black coffe

  VICOVI!!

  Voze hm... Mujo i Haso drva konjskom zapregom i naiđoše na brdo . Od napora jedan konj prdne Mujo će - Kume što to smrdi ? Haso če- Lamela kume lamela...
 20. 2 points
  Doktor

  ZM, random zanimacije

  Ne treba ti tranzitna UK viza. Ti slećeš na Hitrou, praktično ne ulaziš na teritoriju UK, nalaziš se sve vreme unutar strogo odvojenog aerodromskog kompleksa za tranzit. Imao sam 2000 god. jednu avanturu koja ima veze sa ovim. Leteo sam iz Budimpešte preko Pariza za Librevil, Gabon. Avion iz HUN je kasnio. Kada smo sleteli zemaljska stujardesa me je dočekala i velikom Motorolom molila policiju i carinu da nas puste iz zgrade i praktično skratimo distancu od jednog do drugog aviona. Kroz staklo se video veliki Airbus koji je čekao samo jednog putnika. Mene. Stjuardesa je toliko vikala u Motorolu i raspravljala se sa policajcima, ali nije bilo ustupaka. Da sam prošao tom skraćenom rutom praktično bih ušao na teritoriju Francuske, a mi iz Srbije smo tada bili gradjani zadnjeg reda na planeti Zemlji. Kakav Šengen qrtz, kakvi bakrači. Trčali smo tim podzenim hodnicima nekih dobrih 10 minuta i onda sam se ukrcao na let za Afriku. Dakle, zaključak, čekaće te tvoj let za USA, a ti ćeš praktično sve vreme biti u nekakvoj bescarinskoj/tranzitnoj zoni u UK. Da ponovim - srećan put !
 21. 2 points
 22. 2 points
  Doktor

  Koncerti

  Bejah na jednom od njegovih prethodnih resitala na Kolarcu. Sećam se njegovog furioznog izvođenja Betovenove sonate Op.2 No. 3. u prvom delu programa. Te godine je dolazio i Arkadij Volodos koji je na mene ostavio jači utisak ( moguće zbog maestralno izvedene " Doline Obermana " iz Listovih "Godina hodočašča" ). Generalno, ako nisi do sada imao prilike videti i čuti Kisina, idi pod obavezno.
 23. 2 points
  Kupi štitnike za uši. Onda samo osećaš bas, ali nema štete.
 24. 2 points
  Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Još par slikica...
 25. 2 points
×