Jump to content

NIXIE

Član
 • Broj sadržaja

  9651
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  49

Sve objavljeno od NIXIE

 1. Tu skretnicu ja imam, za NEO CD3.0. Sasvim sliučajno, došao sam do toga natenane.
 2. Mislim da više nema taj model sa induktivitetom i dva izvoda impedanse. Nisam skroz siguran.
 3. Vidi ovako, ja sam već u godinama. Znači iznad 10k mora ići naviše, naniže nikako.
 4. Kompenzuje se rastući opseg ka visokim frekvencijama i onda zvuči normalno. Zavisi dosta i od ostatka sistema. A skretnica prvog reda, zaboravi na to. Za 2k5 mora 3 reda. Ili traži neki dome tweeter sa ferofluidom i WG jer to može sa jednim kondenzatorom da prođe.
 5. Treba mu jedno 7-8 tih Kantona za OB. Kompresiona kutija, poveća, to jedino.
 6. E pa ni kod babe nema džabe, nešto dobiješ nešto izgubiš. Meni se mnogo sviđa zvuk NEO CD2.0, vertikalna polarna karakteristika im je takođe loša. Ali zato horizontalna je fenomenalna. Viđao sam čak i rešenja sa jednim ribonom vertikalnim napred i jednim horizontalnim pozadi.
 7. Tom zvučniku treba supertweeter i mala dorada skretnice. Slušao.
 8. Stari je to projekat. Počelo jesa Peerless midbasovima i ring radiatorom xt25
 9. Dobro je za probu. JL Sounds USB kartica je odlična. Ako taj DAC to zaslužuje, uvek može da se uradi neko bolje napajanje.
 10. Dropout voltage je 1,3-1,5V za LD1086 Za LM317 i 337 barem duplo više, ne sećam se koliko beše.
 11. https://www.customanalogue.com/elsinore/elsinore_index.htm SS Visokotonac u horni mi se ne dopada, ostalo je jako dobro.
 12. Proveri napon ispred regulatora. Barem 7V da ima.
 13. Ako je tako, onda to sve samo treba prespojiti tako da ostanu u funkciji samo grec i kondenzatori. I ondak će da radi. Samo 6VAC je baš malo, gde je barem 1V za eventualni pad napona u mreži, pa 1V za napon bruma, pa ne znam koliko treba za rad regulatora, 1-2V, pa za pad napona na grecu 1,5V ? Ja za 5VDC uzimam minimum 9VAC pri opterećenju ako je samo grec, kondenzatori i regulator. Ako ispred ide CRC, onda se još dodaje za taj pad napona na otporniku. Nije greška obezbediti se sa malkice većim naponom, i staviti veće hladnjake. Obrnuto neće da valja. Ja bih odradio drugačije, oba sekundara paralelno i dobiti jedan od 12VAC pa u regulatore, a svakome oboriti malo napon nekim žičanim otpornikom u skladu sa potrebnom strujom, tako da ispred regulatora bude makar 8VDC. I onda će da fercera besprekorno. Disipacija na tim otpornicima neka bude do 1/3 snage otpornika i to je večito. Biće sve vruće, ali prihvatljivo.
 14. Na slici deluje da ima RCRC ispred regulatora i najobičniji grec, a onda nije dovoljno. Ne znam šta he crna kockica između otpornika. Nek proba 8-9VAC i radiće. Ako nema šemu nek je skida sa PCB. Obe PCB mi deluju da su iste i prilično jednostavne. Jadni oni kondenzatori između ladnjaka, neće im lako biti.
 15. Što se tiče napajanja 2x5V, koliko sam razumeo za svaku granu koristiš poseban 6VAC sekundar? Ako je tako to je malo čak i za low dropout regulatore. Trebalo bi vezati na red sekundare da bude 12VAC i oboriti višak napona nekim žičanim otpornicima da se ne greju previše regulatori. Što se tiče LM317/337 sa 15VAC sekundarom može se dobiti oko 14VDC. Ako treba puno manje, opet se obara žičanim otpornicima da se spasu regulatori od pregrevanja.
 16. Neću ništa sa obijam bre. Nego radili nam iz gradskog stambenog bravu, a ne daju šifru dok ne prođe garancija za uređaj. Verovatno odlaze tastature. Verovatno je na svim zgradama okolo ista šifra, ona koju pamti majstor serviser.
 17. Šta je to savet za nacionalnu bezbednos?
 18. Ima vijak sa konusnom glavom M8, glava je 16mm. To se zalepi super lepkom, a navoj ureže u drvo.
 19. Možda bi moglo da se napravi plastična pločica sa navojem, recimo od tekstolita #7-8mm sa navojem M5, M6 i zalepi se na gvožđe. A ona drvena kuroboca da ima ubačen šraf M5 ili M6. I ondak može da se lepo namontira ili skine. Ili obrnuto, šraf od aluminijuma ili bronze M5/6 sa velikom glavom koj se lepi na gvožđe, a u drvo se ureže navoj, malo duži naravno da ne oblajzne.
 20. Ima li ko mogućnosti da mi očita TAG i kaže ulaznu šifru za bravu na vratima, da mogu da ukucam i uđem?
×
×
 • Kreiraj novo...