Jump to content

NIXIE

Član
 • Broj sadržaja

  10853
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  58

Sve objavljeno od NIXIE

 1. Malo mu je tražio. Trebalo je da traži 500.000 da dobije 50.000. Jel to ucenjivanje ili cenkanje?
 2. Šta sve rade ova deca danas. Mask moli deèka da prestane da prati njegov privatni avion: "Daæu ti novac" WWW.B92.NET Na Tviteru na stranici "Elon Musk's Jet", koju vodi 19-godi�nji D�ek Svini, mo�e se videti kretanje Maskovog privatnog aviona, pomoæu botova koji prate javno dostupne podatke o vazdu�nom prometu.
 3. Sva ta istraživanja mozga imaju samo jedan cilj, čitanje i kontrolu misli bez našeg znanja. Ako usput otkriju nešto bitno za lečenje, to možda i objave, ili tiho prodaju nekoj farmaceutskoj kompaniji da mazne pare. A ono glavno, neće sigurno lako otkriti, to je već strateška stvar.
 4. Kažu da reaguju već na zemljino magnetno polje i druga polja ne preterane jačine. Znači magneti, Kosmodisk, spavanje u pravcu sever jug, izgleda da ima tu nešto.
 5. Kažu da ljudske ćelije reaguju hemijskom reakcijom na magnetno polje. Negde pročitah, ama ne sećam se jel rekoše da je to pozitivno ili negativno. To je bilo poznato kod ptica, ali izgleda da važi za sve živuljke.
 6. Da, baš mi je bilo krivo kad je umro. Neviđen lik, jedinstvena pojava.
 7. NIXIE

  Il Penitente

  Tis i dobar kandidat, da ogluviš od slušalica.
 8. Elektor diskretni line pramp iz 80tih, Prelude, i to ona verzija za slušalice sa jakim izlaznim stepenom ti je provereno dobra stvar. Bez sprežnih kondenzatora (ima kontrolu DC offset-a), sa nekim boljim trenzistorima i šant napajanjem teško ga pobediti. Jedino što ne može stati u Topping. I ne zvuči ko lampe, potpuno drugačije.
 9. Sad je gotovo. U svakom slučaju hvala ti. 4$ je 10kom. Samo da ih dočekam, nije hitno ništa.
 10. Ti USB mikrofoni su verovatno jeftiniji na Aliju nego kod nas.
 11. Pa mogu samo da zamenim i vidim šta se dešava. Sad sumnjam da je i prva baterija bila neispravna, nego je možda inicijalno taj čip otišao. Kad se to desi, on isprazni bateriju kad priključim punjač. Nego sam ja po inerciji zamenio bateriju staru 5god. a možda i nisam morao.
 12. Može lock na oglas, nema toga ovde, poručio sam na Aliexpress.
 13. NIXIE

  Babelfish ᄅſ

  Popodne razvaljujem jedan motorrun da vidim šta ima unutra. Dok čekam iz Kine onaj čip za punjenje baterije, i to 10kom. jer ne može manje da se naruči.
 14. NIXIE

  Babelfish ᄅſ

  Nekad i za srebrne izvode plaćaš, recimo Jantzen Superior Z i Silver Z su identični, samo ovaj drugi ima izvode od čistog srebra te je malo skuplji. Da li se to čuje ne znam, jer nisam nikada imao ove prve, ali sam čuo od drugih da ima sasvim male razlike. Sad me živo zanima, kad bi rasturio motorrun (imam ih gomilu) i uradio ovo što @mutayu predlaže, šta bih još dobio osim čudnog izgleda DIY kondenzatora?
 15. Pogledah za Li Ion preporuke su min. 2,3-2,5V. Može i niže (2V) ali se verovatno tada skraćuje vek baterije. Ispod 1V je uništena. Znači ušla je malo u nedozvoljenu zonu i preživela, možda sa malkice umanjenim kapacitetom. Kapacitet nove je 750mAh. U pitanju je SMSL B1, proizveden 2016, tako piše na PCB.
 16. Nova baterija skroz, bila je skoro skroz puna kad sam je ugradio. Nisam puno koristio uređaj i nisam ga punio. Radila je neko vreme ali se ispraznila potpuno do tih 1.86V. Kad sam krenuo da ga dopunim vidim da ne može nikako da se napuni. Mislio sam da je nastradala. Izvadio je i napunio drugim punjačem malom strujom od 150mA do 4.1V, vratio u spravu i na svu sreću izgleda da nije stradala. Dugo se punila pa mislim da još ima kapacitet. Uređaj sad lepo radi ali se ne može napuniti. Naručiću na Aliexpres onaj čip pa kad stigne.
 17. NIXIE

  Babelfish ᄅſ

  Ma to ti je pod obavezno, mislim bypass elektrolita. I najbolje tako kako si uradio. Ja koristim Wima PP.
×
×
 • Kreiraj novo...