Jump to content

chakija

Član
 • Broj sadržaja

  3025
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  23

Poslednji trofej

chakija je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

5 Pratilaca

O chakija

 • Rođendan 08/25/1983

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

chakija's Achievements

 1. chakija

  Trafo 2x18V 600VA

  Edelinski trafo, iz mog Babelfish-a. Odlično radi. 60e
 2. Twisted pear zahebancije... Mercury je odličan izlazni stepen za ESS DAC-ove. Znam da je napravljen da radi sa 9038 ali i deda 9018 pro sjajno radi sa njim.
 3. Radi jebem li ga - legato se napaja sa Lm317 a jlsound i buffalo sa ld1806, s tim što buff i oscilator na jlsound dele istih +5v. Ne da zaslužuje bolje, nego zaslužuje najbolje. Kad završim mercury linestage videću koji da ostavim. Šteta što volumite ne radi, ali i ne smeta mi previše.
 4. Bypassovao otpore i L... Prodisalo
 5. Probao sam sa Lm317 i xmos i buff prorade kada ih povežem na + granu, ali na granici jer napajenje isporučuje max 400mA... Prva slika je bipolarno sa Lm317 a druga je sa 2x +5V sa ld1806. Vidi se na prvoj slici kako su otpornici pozuteli od toplote na + grani kojom sam napajao xmos...
 6. Pokusao sam da iskoristim gore pomenuta napajanja za Buffalo DAC i JLsounds karticu. Xmos čip na JL sound bi trebalo da srče oko 500mA, ali 5V napajanje sa LD1086 ne može da da isporuči više od 250-300mA. Sam regulator bi trebalo da je deklarisan na 1.5A. Trafo koji koristim ima sekundare 2x6ACV i deklarisan je na 30W. Kada setujem potrebnih ~5.2DCV na izlazu napajanja i priključim JLsounds karticu, voltaža padne na 3.8DCV. Probao sam da spojim otpornik 5w 8R7Ω i da izmerim koliko struje isporučuje. Trebalo bi da izbaci oko 600mA, ali ja sam izmerio pomenutih ~250mA. Slična je situacija i sa bipolarnim napajanjem sa LM317. Trafo koji koristim za njega je 15VAC/1A sekundari. Kada na + grani podesim tih ~5DCV, xmos proradi/oživi, ali se hladnjak koji je na LM-u užari. Maksimalno koliko preko otpornika može da da struje sam izmerio ~400mA. Nisam siguran gde grešim - nemam šemu od samih napajanja.
 7. Ako neko ima viška napajanja rado bih ga rešio muke...potrebno mi je za napajanje Buffalo DAC-a i JL sounds i2s.
 8. "shit mode on" Prvo što moze da se istakne kod ovog ampa je bass! Bass je (pajz sad) visceralan! Dubok, kontrolisan, moćan... Druga stvar koja se ističe je prostor. Scena je ogromna po svim dimenzijama! Treća stvar je detaljnost i tonski potpis u srednjima. Srednjetonski potpis jako podseća na Sissy SIT sound - timbarno korektan i dovoljno detaljan, a u isto vreme osvaja lepotom i specifičnim šmekom. U poređenju sa Babelfish 2J sa Semisouth, visokotonsko područje je manje "zing", i mekanije. Pojačalo definitivno ima specifičan karakter koji deli sa SissySIT familijom, što je fantastičan uspeh s obzirom da nema SIT-a u kolu :). Ranije sam na nekoliko mesta pominjao kako je B2J najbolje pojačalo u univerzumu. XA252 je otkrovenje - u portfoliju Zen-ovih pojačala postoji multiverse :D. Na kraju, uživao sam u test drajvu. Moguće je da bi mom sistemu(sa sve ušesima i deformisanim mozgom) bolje ležala full mosfet varijanta, ali to je nešto što najverovatnije neću imati prilike da probam pošto sam za sada opredeljen da ostanem u postojećem time-space domenu. "shit mode off"
 9. U gostima mi je interesantna tvorevina. Osećam se privilegovano što imam mogućnost da poslušam ovaj amp. Na prvi ton se oseti da je nešto posebno. Moram malo sumirati utiske pa da bačim koju.
 10. Mene interesira buffalo+legato ako nije prodat, jos uvek...
 11. chakija

  Babelfish ᄅſ

  Ima vezu direktno sa srafovima... Izmedju ploče, dna i trafoa je guma. Mislim ono, kako drugojacije? Osigurači crkavali zbog nečeg drugog
 12. chakija

  Babelfish ᄅſ

  Epizoda, kako od najboljeg pojačala napraviti bolje Krajnji rezultat - nešto bolja separacija, bolji bass...
×
×
 • Kreiraj novo...