Jump to content

chakija

Član
 • Content Count

  2541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

chakija last won the day on March 8 2017

chakija had the most liked content!

About chakija

 • Rank
  Oficijalni forumaški ličer !!!
 • Birthday 08/25/1983

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. chakija

  ZM, random zanimacije

  Ima li neko kod nas da je čuo proper sissy (sem vrača)?
 2. chakija

  Novopridosle skalamerije

  Prednost osetljivih zvučnika... Moš terati i headamp-om.
 3. chakija

  Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  Što se tiče selenium super tweetera, imao sam ST324 slot tweeter. OOoooodličan visokotonac! U kombinaciji sa eminence alpha 6" (u originalu je išla alpha la 6 mb) u kompresionoj kutiji, to je bacalo neverovatan zvuk. Inače radio sam te kutije prema Bottlehead projektu. Ove kutije su bile zvuk sajma na nekom od ranijih sajmova na kojima je izlagao: https://bottlehead.com/wp-content/uploads/2013/11/climax.pdf
 4. Tnx za prenesene utiske! Da sam iz lokala, sigurno bih posetio...ovako, idem sledeći vikend na Hifiles show - taman da se nakupi materijala za pljuvanje sistema od 10+k po forumima.
 5. chakija

  Iznutrice!

  Malo fali reverba i timbar-a...ali amp generalno jako mekano i uglađeno svira sa fenomenalnom kontrolom u bassu. Baca veliku zvučnu scenu po sirini ali i u dubini. Rezerva snage je suluda. Iznenađujuće (bar za mene) dobar zvuk. Više vuče na mosfet zvuk nego na bipolarca. Ne pale se ventilatori na iddle što je fenomenalno! Još samo da režim bzzzzz-ić rafoa i biće bombonjera !
 6. chakija

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Miko, nemoj da si trol U pitanju je malcom Hill 1000D na koji je dynaudio zalepio svoju etiketu... Hill je kasnije preimenovan u Chameleon.
 7. chakija

  Iznutrice!

  Tnx Doc Ovo je generalno iskustvo većine ljudi koji su malo ozbiljnije imali prilike da čuju Chameleon-a. Nije džaba bio rebrandiran u dynaudio i quested studijske ampove. E sad, to što ih bije glas da su ozloglaseni po pitanju pouzdanost-to je nešto drugo... Još uvek ga nisam povezao i probao. Prvo je moralo da se pogleda iznutra šta ima i u kakvom je stanju. Posle sam premerio DC na izlazu (koji je 0 BTW) Doc, da li se sećaš da li je taj primerak imao zujanje trafoa? Ovaj se čuje onako osrednje glasno (čuo sam gomilu A klasa koje imaju trafo koje se isto čuju) Ako prodje slusni test ostavicu ga na gomili za čuvanje i za eventualno uparivanje sa uber lenjim i neosetljivim kutijama (stari dynaudio, proac itd) .
 8. chakija

  Iznutrice!

  Gornja strana deluje poprilično siromašno sa delovima... Ali prema mantri to je i poželjno
 9. chakija

  Iznutrice!

  Concentric donut_pancake
 10. chakija

  Iznutrice!

  Gornja i donja strana pojacala su odvojena metalnom pločom. U donjem delu je napajanje sa najvećim dual concentric torusnim trafoom koji sam ikada video. Mislim da je oko 25cm u prečniku. 4x10000uf 100V po kanalu.
 11. chakija

  Iznutrice!

  Mislim da bi u ovoj temi valjalo okačiti slike iznutrice interesantnih pojacala. Skoro sam na postojeću gomilu gvožđa koja u ćošku skuplja prašinu pridodao još jedan engleski pro power amp. U pitanju je čudna voćka - Chameleon pojačalo. Uglavnom, nikad do sad nisam video ovakav koncept kutije i hlađenja. Unutra deluje vrlo neservisabilno za razliku od recimo Citronic ppx900. U izlazu ima hrpu Sanken 2SA1295 i 2SC3264.
 12. Superfi-jevi...mislim da je 802 diamond. Mnogo heben zvučnik za voziti. Uglavnom, svrbe prsti, pravilo bi se nesto, ali bi morao prvo cuti kako sljaka...
×