Jump to content

крокодил

Član
 • Content count

  235
 • Joined

 • Last visited

About крокодил

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 06/07/62

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Sremska Mitrovica
 • Zemlja:
  Serbia
 1. I šta je sad pravo rešenje ?

  Taj Hifiberry digi plus, to je samo SPDIF? Evo ovaj kod nas, ima li neko iskustva sa ovim dupljakom? U svakom slučaju nije neka para.... Kompjuteri _ Desktop _ DAC za Raspberry Pi 3 17.11.pdf
 2. I šta je sad pravo rešenje ?

 3. I šta je sad pravo rešenje ?

  Ma ja bi ovo sa Rezberi i dakom (Veličko), pa eksterni hard, ili internet. To bi finansijski mogao da podnesem. Naravno, kombinacije sa Melkom i sl ne dolaze u obzir...ne dolazi u obzir ni noviji Mekić, samo stari (jeftiniji mnogo puta), sa G procesorom.. Znači da košta onoliko koliko mora...
 4. I šta je sad pravo rešenje ?

  Nešto razmišljam, kako se približavamo eu, tako će mogućnost za guzno skidanje muzike biti sve manja, pa dok se još može, lagerovati nekoliko terabajta za slušanje flakova ili nekih visoko kvalitetnih fajlova...Ubih se iščitavajući teme tipa - pc kao izvor zvuka... taman pomislim to je, posle možda, pa ipak ne, i td. Ništa ne radim, tj slobodan sam do 15-og januara, a kako sam prestao da pušim ne mogu da gledam serije i filmove. Imam oko 300 cd-a, gramofon prodao, a ploče razdužio. Ostaje samo napraviti sistem za flakove pa na preamp. Dakle, šta uraditi, kaja je najbolja opcija? Iščitao sam Rezberi PI, MPD plejer baj Veličko, sviđa mi se,onda na drugom topiku pročitam da je Rezberi skoro neupotrebljiv za to, onda Mekić,pa ipak laptop i Nas, pa neki htpc tipa mini računar na w10, ili možda , ipak Mek mini (naravno, oni stari sto ne koštaju mnogo), ili šta već? Imam i laptop i veliki računar, imam dak (Audio analog maestro, odvojen dak od transporta), šta bi bilo najoptimalnije i najbezbolnije rešenje?
 5. Dacho off...

  Svaka čast majstore !
 6. Zanimljivi & smešni na You Tube

  Јест џукела,али има причу video-0-02-01-88dd639fdd800c9a2c219c7eb486cdb3e01df4680a72dd2355ea0aa20839881c-V.mp4
 7. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Šta su post regulatori? Ima li neka shema kako se to implementira?
 8. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Pa zato lampe u preamp i eto magije. Hiraga može da radi i bez preampa, samo pot, ali je razlika ko dupe i oko. Probao sam.
 9. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Hvala svima na dobrim predlozima, posebna zahvalost Alexu i Impulsu. I Nixie-u. Nisam mogao da cekam, pa je sve danas završeno. Odlemio sam mase i novim kablom povezao onako kako je Alex označio na slici - nema šuštanja, bruma i šištanja. Ništa, jedino kad odvrnem potove do kraja, pauziram disk i nabijem uho u zvučnik, ono majušno lagano sasvim tiho - zujanje. Mislim da je to i zbog prejakog izlaza lampaškog pojačala koje sam ubacio, pa potove mogu samo malo da odvrnem, do max 10 sati, ali je to beznačajno. Kondove sam proverio, na oko, i dobri su,pločice su obične raster, bez štampe, svi elementi su spojeni point tu point, i u redu su, tako da ne vidim zašto bi bilo šta menjao. Za drugi put bi samo odvojio napajanje, ostalo sve isto. Hiraga (izgovara se Iraga), od 8 w je pravo haj end pojačalo. Tačka.
 10. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Jebem li ga, besprekorno je radilo. Ja sam retko kad cuo takvo pojacalo, a sa hifom se zanimam cca 40 godina.Izbacicu taj 7,5 i jedan od 12, pa cemo videti sta se desava
 11. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Kakvo nepoverenje.. oko kapaciteta kondova...evo slika, ako treba donecu i novine sa danasnjim datumom. Kao prvo, hvala svima na odgovorima; nemam vremena do srede, ali sam pregledao kondove i izgledaju sasvim dobro; u sredu cu probati da sredim mase na nacin kako je Alex objasnio; ima jos jedna stvar, kad je sklapano pojacalo imao sam samo dva konda, a dva sam dokupio, odnosno 3; jedan je isti kao postojeca dva, a dva su istog kapacitete, ali 7,5 volti napon; ostali su 12,5, kako je i na shemi. Ubacio sam , znaci, 3 na 12,5 i na mesto cetvrtog jedan na 7,5 volti. Zato sam ostavio zamenu za njega, jos jedan komad (ovaj sa slika).Pretpostavio sam, napamet, da ce on prvi stradati.Svi su istih dimenzija, ali to nije ni vazno. Zamenicu prvo njega, pa onda menjam ove mase.
 12. Zanimljive i smešne slike

  Transmisn lajn ?
 13. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Ovo je na njih navucena ona kao carapa. Na kondovima pise 300 000 uF. Nisu mogli da stanu, pa sam na donjoj strani izbusio rupe, da vizuelno ne kvarim.
 14. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Uh, bas ce da boli. Moracu i novu kutiju, najverovatnije..
 15. A klasa pojačivači, zna li neko?

  Nikad nisam čuo Hiragu koja i približno svira kao ova. Dinamika je prosto neverovatna, pozornica, dubina, širina. Imam u rezervi dva lampaša, ali ovo daleko bolje svira. Ima li to veze sa ovim kondovima ili ne - ne znam, ali probaću da nadjem pravu zamenu.
×