Jump to content

prophet

Član
 • Content Count

  2879
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

prophet last won the day on June 3 2018

prophet had the most liked content!

4 Followers

About prophet

 • Rank
  OBK
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mediterran
 • Zemlja:
  .

Recent Profile Visitors

10061 profile views
 1. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  JBL je zatićena robna marka. Krađa je krađa. Sticanje protivpravne imovinske koristi je kažnjivo u svim zakonima. Poređenje onog što je uradio član foruma sa pravljenjem jednog primerka za lične potrebe i ovih što štancuju serijski radi sticanja dobiti mislim da nije na mestu.
 2. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  pretpostavljam da su se nešto i dogovorili.. ne bi to JBL baš tako lako propuštao Ili JBL čeka da ovi skupe dovoljno love pa da im klepe tužbu Realnije je da su u JBL procenili da je benefit od besplatne reklame mnogo veći od eventualnog dobitka na sudskom procesu. Što naravno Kenrick-a ne opravdava.
 3. To sa sportom veze nema. Zaobilazim. Hvala na predlogu.
 4. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Očigledne su brljotine i pravne i moralne. Posezanje za tuđim, pored raspolaganja takvim resursima je u najmanju ruku indikativno i degutantno .
 5. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Ovo ako nije kopiranje ja ne znam šta je? Očigledno im je priprećeno tužbom pa se više ne reklamiraju tako. Promenili su i ime sajta koje je ranije bilo jbl43.
 6. Da predložim brisanje svega što nema dodirne tačke sa sportom: nacionalizam, šovinizam, kladionice, teorije zavere...
 7. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  na Kenrick može da se gleda, kao na recimo Brabus Mercedes Može naravno. Pod uslovom da im korisnici donose zvučnike u ličnom vlasništvu ili da kupci naručuju zvučnike od Kenrick-a koji je dužan da iste kupi od JBL-a. Pritom Kenrick ne sme posle modifikacije da koristi istu nomenklaturu kao JBL. Ne bih rekao da je to ovde slučaj.
 8. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Važi za sve.
 9. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Nije isto kada neko kupi zvučnike, donese ih na prepravku da bi ih i dalje koristio i kada neko iskopira tuđi dizajn i prodaje ga. U svakom slučaju, takav neko ko nema originalan proizvod se ne može smatrati konstruktorom. Krađa je krađa, onaj koji krade je ...
 10. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Da li je to isti zvučnik kao iz teme: Mislim da je sramota kopirati tuđi dizajn radi dalje prodaje. Pritom tvrditi da je zvuk poboljšan tehnološki, ma šta to značilo. Premda kad bolje razmislim, ništa me više ne čudi u ovim vukojebinama.
 11. Ma da, jedna totalno promašena ličnost, kompletno protraćen talenat, proćerdan život. Zamisli molim te majka mu hrvatica?! Pa kako nije odabrao neku drugu? I na stranu što se bavi tenisom, to da mu oprostimo, ali šta mu treba to da bude među najboljima na svetu? Kako prihvatiše da igra za reprezentaciju Srbije nije mi jasno? I još da osvoji Davis Cup? Ima ovde mnogo pametnijih koji bi bolje znali kako da potroše taj novac koji on zarađuje. I stvarno me zanima kako se to određuje ko je više srbin od nekoga? I ko je taj koji to određuje? Da vidimo kakav kredibilitet ima da donosi takve sudove. I zbog čega je to važno?
 12. Znatno su skuplji. U tom rangu cene još nekoliko predloga za poslušati: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/B-W-801-m-zvucnici-77820217-oglas.htm https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/JBL-xpl-200-77513163-oglas.htm Evo ista koncepcija kao oni prvi koje si pomenuo: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Nestorovic-zvucnici-Speakerlab-s50-75382012-oglas.htm Mislim sve ovo pošto vidim da si zapeo za te povelike. Ima i par Tannoy Devon, Cheviot ili sačekati Berkli ili Arden.
 13. Čovek je konzument. Kao takav jedino što može je da ode i posluša. Ozbiljna izrada 5-way skretnice zahteva ipak mnogo više od proste zamene elemenata istim vrednostima. To je neisplativo za jedan par kutija. A mislim i da je zaludan posao. Složio bih se sa prethodnim komentarom.
 14. Vi mislite da su to brend/fabričke kutije?
 15. @Mikorist To bi da je ovaj svet normalan bilo od pomoći konstruktoru. Ali kapiram, ima puno toga problematičnog. Korisniku može biti od pomoći eventualno prilikom pozicioniranja.
×