Jump to content

prophet

Član
 • Broj sadržaja

  3000
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  14

Poslednji trofej

prophet je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

5 Pratilaca

O prophet

 • Rang
  OBK
 • Rođendan 01.01.1970.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mediterran
 • Zemlja:
  .

Skorašnji posetioci profila

10646 posetilaca
 1. Interesantno i hvala ti na fotografijama. Slažem se za cigarete iz određenog razloga. Nekoliko opservacija vezanih za ovaj album. Ne bih da ulazim u sam sadržaj, ima puno kritika u tom smislu. Ono što je po meni značajno je kvalitet tog zapisa koji uspeva da sjajno prenese atmosferu iz tog prostora. Tu ne mislim na uobičajene audiofilske fraze tipa širina pozornice, dubina zvučne slike i tome slično. Ovaj snimak bukvalno prenosi atmosferske uslove kao što su vlažnost vazduha, količina dima, temperatura...Slušao sam ga nebrojeno puta, na mnogo različitih sistema. Samo je jedan od njih uspeo da rekreira tu realnost. To je jedan od razloga zbog kojeg se ovaj album ceni i zbog cega pojedine numere sa ovog albuma preuzimaju za demo semplere.
 2. Ne čudi, soundtrackovi su mu stvarno dobri a ovaj posebno. Kad smo kod preporuka, krenuo bih unazad. Od albuma Direct koji je snimio po povratku u Atinu iz Londona. Meni možda njegov omiljen studijski album. Verovatno i poslednji iz zenita njegovog stvaralaštva. Sam naziv predstavlja kreativni proces u kojem Vangelis sedi u središtu okružen sintovima koji su svi povezani custom MIDI interfejsima i svi priključeni na recorder. Moram reći da sam u nekoliko navrata bio u sličnoj poziciji i da je veoma inspirativna u kreativnom smislu. U mom slučaju je to izgledalo ovako: Hammond B3 sa Leslie, ARP 2600, Fender Rhodes sa svojim zvučnikom, Korg T1, MiniMoog, Prophet 5, Prophet 10, Roland JD 800. Naravno bez međusobne interkonecije, ali svi priključeni i spremni za rad.
 3. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Kako bre šta je to? To sluša 96% audiofila samo ne smeju da priznaju. Prepoznaju se po tome što još uvek koriste dekove.
 4. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Ovo vidim prvi put kod nas u oglasima, i to dva odjednom. Dobra stvar je što su tu, mogu se pogledati, poslušati a ne kupovina na slepo iz inostranstva i zezanje sa prevozom. Izgleda da kriza uzima maha.
 5. Setih se. Odlican ton sam dobio sa starim Luxman integralcem, najniza serija, jedan par tranzistora, poveci trafo, kondovi manje vrednosti u kombinaciji sa Cabasse 3-way book-shelf zvucnicima. Luxmanovi trafoi su tradicionalno dobri. Uopste uzev, meni su ti najmanji ampovi u serijama tonski najbolji. Isto vazi i za Marantz. 20-30W, jedan par tranzistora. Adekvatni zvucnici.
 6. Ima Luxman i ozbiljne ampove. Cisto info-a radi: The Fifth Element #91 Page 2 | Stereophile.com WWW.STEREOPHILE.COM A product listed in Class A of Stereophile's "Recommended Components" has the "est attainable sound for a component of its kind, almost without practical considerations." Channel Islands Audio's E�200S amplifier is not quite that good, but its sound quality puts it well above the line that separates Class C from Class B: "the next best thing to the very best sound reproduction." The E�200S also deserves our "$$$" mark of distinction, for a product that performs "much better than might be expected from its price."
 7. Nije u tome poenta. Poenta je u izgradnji stila. Ne u kupovini statusnih simbola. Ume to da bude plitko i isprazno.
×
×
 • Kreiraj novo...