Jump to content

prophet

Član
 • Broj sadržaja

  3008
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  14

Poslednji trofej

prophet je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

5 Pratilaca

O prophet

 • Rang
  OBK
 • Rođendan 01.01.1970.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mediterran
 • Zemlja:
  .

Skorašnji posetioci profila

10882 posetilaca
 1. Slusao sam ih na kratko u salonu. Solidan zvuk, medju boljima u toj klasi. Diskutovao o njima jednom prilikom sa Sinisom Rankovim, i on se pohvalno izrazio o njima.
 2. Za pocetak: https://m.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/mordaunt-short-avant-902i/oglas/95397722#mhs0-1590567713912
 3. prophet

  JBL S3100

  U to vreme u Radixu su imali Jeff Rowland, ali sam ga slusao u kombinaciji sa Martin Logan koji je takodje bio izlozen pored ovih JBL. Nije neka pomoc ali je verovatno neko slusao i tu kombinaciju. Ja bih probao sa push pull cevima 30-40W.
 4. Interesantno i hvala ti na fotografijama. Slažem se za cigarete iz određenog razloga. Nekoliko opservacija vezanih za ovaj album. Ne bih da ulazim u sam sadržaj, ima puno kritika u tom smislu. Ono što je po meni značajno je kvalitet tog zapisa koji uspeva da sjajno prenese atmosferu iz tog prostora. Tu ne mislim na uobičajene audiofilske fraze tipa širina pozornice, dubina zvučne slike i tome slično. Ovaj snimak bukvalno prenosi atmosferske uslove kao što su vlažnost vazduha, količina dima, temperatura...Slušao sam ga nebrojeno puta, na mnogo različitih sistema. Samo je jedan od njih uspeo da rekreira tu realnost. To je jedan od razloga zbog kojeg se ovaj album ceni i zbog cega pojedine numere sa ovog albuma preuzimaju za demo semplere.
 5. Ne čudi, soundtrackovi su mu stvarno dobri a ovaj posebno. Kad smo kod preporuka, krenuo bih unazad. Od albuma Direct koji je snimio po povratku u Atinu iz Londona. Meni možda njegov omiljen studijski album. Verovatno i poslednji iz zenita njegovog stvaralaštva. Sam naziv predstavlja kreativni proces u kojem Vangelis sedi u središtu okružen sintovima koji su svi povezani custom MIDI interfejsima i svi priključeni na recorder. Moram reći da sam u nekoliko navrata bio u sličnoj poziciji i da je veoma inspirativna u kreativnom smislu. U mom slučaju je to izgledalo ovako: Hammond B3 sa Leslie, ARP 2600, Fender Rhodes sa svojim zvučnikom, Korg T1, MiniMoog, Prophet 5, Prophet 10, Roland JD 800. Naravno bez međusobne interkonecije, ali svi priključeni i spremni za rad.
 6. prophet

  Kupuj dok nije otišlo...

  Kako bre šta je to? To sluša 96% audiofila samo ne smeju da priznaju. Prepoznaju se po tome što još uvek koriste dekove.
×
×
 • Kreiraj novo...