Jump to content

Ras

Član
 • Broj sadržaja

  495
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  1

Poslednji trofej

Ras je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O Ras

 • Rang
  Početnik

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

52177 posetilaca
 1. Na YT je sigurno milijardu kanala i snimaka koji promovišu neke turističke destinacije i putovanja, a meni se letos iz te ponude izdvojio Branimir Kamber serijom videa o hrvatskim ostrvima, a zatim i o kopnenom delu. Nakon toga pogledao sam i neke druge njegove radove, jer se Kamber ne bavi isključivo ovim turističkim temama, kako bi neko mogao da zaključi po mom uvodu. Šta Kamber izam, što je naziv YT kanala izdvaja od drugih? Rekao bih da je to Kamberova izrazita sposobnost da dopre do ljudi i predstavi ono što rade, uz puno ljubavi i poštovanja. Nazad na temu, igrom slučaja jedan od poslednjih videa bio je posvećen Šibeniku, a u tom videu značajan deo priči o Draženu Petroviću. Kamber je u međuvremenu i taj deo izdvojio u poseban osvrt, a koga zanima lako će naći i sve ostale.
 2. Taj je raspored sa početka sezone, a MC je u međuvremenu takođe planiran. Obzirom da Novak govori o broj jedan poziciji na ATP listi kao o jednom od zacrtanih ciljeva za ovu godinu, verujem da će se raspored turnira krojiti i prema tome, odnosno i prema Nadalovim rezultatima. U svetlu te trke za rekordima, Novak je na žalost propustio da 2016. i 2019. završi kao broj 1, takođe i da još prošle godine sruši Rodžerov rekord po broju nedelja na prvom mestu, što je posledica izostanka očekivanog rezultata na US Openu. Svakako, ti rekordi dolaze kao posledica dobrih rezultata tokom sezone, a ovu je zaista odlično počeo. Kao navijača posebno me raduje posvećenost, koja izgleda maksimalna i zaista vrhunska, na momente i spektakularna igra u koju ne prestaje da unosi novosti, pored drop šota koji je fantastično koristio, forhend je značajno ubrzan u Dubaiju u odnosu na AO i ATP Cup. Pročitao sam negde i statistički podatak da je DŠ poslednji put ovako uspešno koristio u vreme osvajanja RG. Igra u Dubaiju me podsetila na onaj brutalni nastup u Dohi protiv Nadala (2016. ako se ne varam?) Da li je još neko primetio da Novaku levo oko kao da odluta? Toliko puta sam ga gledao, ali po prvi put sam to primetio tokom ovog turnira. Možda tripujem?
 3. Prošle godine sam upao na jedno od najdosadnijih večeri ikada Dešava se....
 4. Ukoliko te put nanese u Pančevo u vreme džez festivala u holu Kulturnog centra nakupićeš dima za sedam godina na Tibetu u Stokholmu.
 5. U svakoj ovakvoj vrsti diskusije na strani sam onoga ko o predmetu diskusije govori sa više ljubavi.
 6. Zato što imaš uvid u rezultat saundtreka za BR 2049 koji je neuporedivo slabiji od saundtreka za izvorni BR. Međutim, saundtrek za izvorni BR treba posmatrati kao izuzetak i ko može da garantuje da bi Vangelis napravio nešto i približno tog kvaliteta? Uostalom, ukoliko ima želju da komponuje na tu temu (i objavi) šta ga sprečava i ko može da mu zabrani? Muzika živi i stvara se i mimo filma. Nedavno sam uzeo da slušam Chariots of Fire, a sigurno ima 30 godina da nisam gledao ni film (a imam želju u poslednje vreme), niti slušao tu muziku i moram da kažem da sam bio razočaran efektom: poprilično neubedljivo, uz samo povremene uzlete.
 7. U prvom kolu ovog AO je Fed igrao u dnevnom, a Novak u večernjem terminu.
 8. Ras

  Baronski kantilever

  Za Strejtse je najbolji pokvaren kantilever. Ovaj koji opisuješ, nisam čitao origanilni oglas deluje da je baš takav. Ponudio bih i prsten i zlatni lanac. Pored nešto para naravno.
 9. Prošlo je dosta godina, ali bio sam na Zlatiboru u pozno leto, vrućine slične ovima sada, i odvezao se jednog dana kolima (sa malim detetom) na Tornik. Pošto mi nije bilo dovoljno i oduvek me kopkao taj putokaz ka Manastiru Uvac, nastavio sam putem do raskrsnice na kojoj treba skrenuti ka manastirskoj dolini. Tu sam zastao i pogledao na dole niz makadamski put koji je nestajao u jari. Prolazio je tuda meštanin, stariji čovek koji je gonio svoju stoku i njemu sam se obratio za savet. Dobar dan! Dobar dan! Je l ovo put ka manastiru? Jeste! Onda nas je odmerio i rekao da nas po ovoj vrućini ne savetuje da se, pogotovo sa malim detetom upuštamo u takvu avanturu i da je bolje do manastira otići iz smera Pribojske banje. Tebe izgleda nije imao ko da posavetuje?
 10. Tako je, odličan i na klaviru! Evo par albuma koji mi u poslednje vreme zaokupljaju pažnju: Evan Parker / Paul G. Smyth - Calenture and Light Leaks (Weekertoft , 2019) Vijay Iyer and Craig Taborn - The Transitory Poems (ECM, 2019) Larry Ochs, Nelsa Cline i Geralda Cleaver - What is to be Done (Clean Feed, 2019) Heroes Are Gang Leaders - The Amiri Baraka Sessions (Flat Langston's Arkeyes, 2019) Zanimljivo da svi snimci na ovim albumima potiču od pre 3-4 godine, izuzetak je Transitory Poems 2018. i da su praktično sve živi albumi. I preporuka za jedan konzervativniji pristup- big bend album: Mike Holober The Gotham Jazz Orchestra - Hiding Out (ZOHO, 2019)
 11. Nisam gledao ovo, ali nisam propustio sledeći nastup u SKC-u krajem novembar 2017. godine. Gayle je nastupio u pratnji basiste Ksaveryja Wojcinskyog (svira sa njim i na albumu Christ Everlasting iz 2015. godine) i domaćeg bubnjara Aleksandra Škorića. To je bio IZVANREDAN nastup. Svirali su i u Kragujevcu 2017. godine, verovatno dan pre Beograda. Fotografije iz KG
 12. Da li neko odavde poseduje nacrte za PTP Lenco?

  1. Zen Mod

   Zen Mod

   za moje znanje - ne

   ako imas originalan lim/sasiju od lenka , prakticno imas predlozak za sve otvore i rupe

   formu elemenata odokativno sa slika original ptp , i to je to

  2. Ras

   Ras

   Pitam za druga (zaista). Ne znam hoće li mu ovo biti dovoljno, a u svakom slučaju može i da kupi, ako mu to bude odluka.

   Hvala na odgovoru!

 13. Ras

  Koncerti

  Biće regularnog snimka na YT kanalu Studija 6, uobičajena praksa. I pored toga što JBL zaista sjajno zvuči, pitam se koji je razlog da se mnogi od nastupa ne prate bez posrednika?
×
×
 • Kreiraj novo...