Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 05.04.2019. u svim oblastima

 1. 17 poena
  Pajz 'vako: Dva komada kupljena nova zajedno sa još 3 V5 Dual, koje sam na moju veliku radost uspeo da uglavim u neku zamenu. Sve plaćeno dukatima, dabome. Shipping iz Australije, carina, porez... Ako ima zainteresovanih da unaprede IZGLED svog sistema praćen degradacijom zvuka (obično daju nadut i naporan zvuk gde god sam ih probao), a imate štogod pametno da ponudite u zamenu, ja sam raspoložen. Pare ne bih uzimao u razmatranje za zamenu iz prostog razloga što neću da Vam uzmem novac da bih Vam upropastio izvor zvuka. Sad malo o zvuku: Prva proba je bila u Arcam Alpha 5 CD plejeru. Izvadio sam nekakve BB OPA koje sam zatekao unutra i ugurao ovo. Poslušao na kratko i utišao, pustim da se "usviraju". Posle par dana arčenja lasera pojačam opet: Veliki i nadut zvuk, kolorisan do ludila sa vrlo lošom pozornicom. Reklo bi se "audiofilski". Onda prebacim u neki AK chinaman umesto NE5534. Opet dobijem isto. Vratim NE5534. Svira gore nego sa verovatno fake NE. Uslovi trgovine sa moje strane su sledeći: 1. Samo trange-frange za nešto što će mi biti zanimljivo bar neko vreme - ponudite slobodno! 2. Ne vraćam nazad! Kad jednom odu od mene, otišli su 3. Ako Vam se ne sviđa kako zvuče - pročitajte šta sam gore napisao i još jednom tačku 2. 4. Ako Vam se učini da ste mogli proći i bolje u menjaži, to je zato što i jeste - zeznuli ste se kad ste ovo uzeli. Opet važi tačka 2. 5. Ne može na probu jer će Vam se u prvih par dana učiniti da je bolje, pa ćete se osećati prevarenim kad se osolite, a ja to ne želim. 6. Bacao sam pare na stvarno svakakve gluposti, srebro, zlato, grafen, egzotične metale, nemetale i legure, geometrije, dielektrike i zmijska ulja, ali ovde sam prevazišao samog sebe, budite svesni da ćete i Vi. You have been warned! Želim Vam sreću u menjaži!
 2. 16 poena
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Završeni radovi na BATO MM kućištu. Igranka sa prednjom pločom je bila više nego interesantna, jer sam eksperimentisao sa nalivanjem epoksi smole u škorpiona. Da vam priznam da nije ni malo naivan zahvat, jer smola flisuje gde možete i ne možete da zamislite. Ostavrio sam ono što sam želeo i zamislio, a to je: Da dobijem otvor koji će biti prosvetljen, da bude potpuno ravan sa licem prednje ploče a da potpuno zatvara svaku poru otvora. Neko će ovo oceniti kao besmislenu igrariju, meni predstavlja probu za neke buduće projekte. Ova prednja ploča je još jedan način da zahvalim Macoli i svim kolegama ( YU3MA ) uključenim u rad oko Bate.
 3. 16 poena
  jororaitchev

  Few my DIY projects

  Kad sve stvorite vaše ruke, zadovoljstvo je beskrajno!
 4. 16 poena
  neskor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  bice nesto
 5. 16 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  For Mikum's eyes only........
 6. 13 poena
 7. 12 poena
  ninja

  Zanimljive i smesne slike

 8. 12 poena
  I dođe i to na red, napravih svoj prvi amp pa se malo pohvalim i zahvalim. Da ne beše dragog nam @Zen Moda i njegovog abnormalnog strpljenja na sva moja pitanja ništa ne bi uradio, moram to da naglasim! Kažu nema glupih pitanja...mada ne bi bio siguran u to. Takođe i mog komšije koji je bio tu kad ne bi imao aparturu da nešto uradim kako treba ili kad jednostavno ne bi znao, @Ја sam sam Evo i malo fotografija, potrudiću se da idu hronološki koliko može. Bilo je tu nekih preliminarnih pozicija, svašta nešto: Čak i bez argumentata sa moje strane Na kraju nisam uspeo da nađem aluminijumske L profile koji bi pasali i okrenuo tranzistore na drugu stranu: Na kraju šasija je popunjena ovako: U kutiji: ozadi: Pozadina na bušenju: Stigao i soft start iz Kine. Interesantno jako je kvalitetan, a dobio sam i daljinski. Iznenadili me braća Kinezi! Final unutrašnjosti. Ostalo je samo da stavim bolje žice na izvodima za zvučnike. Drugar iz ZG mi je poslao parče AntiCables žice pa će to najverovatnije tu ići. Ne znam koliko ću biti pristrasan ali moram reći da zvuči fantastično! Ne znam koliko je merodavno na snimku, ali upotpunjuje doživljaj. Izvint'e na neredu, tako je kad imate malo, što bi Zen rekao, čedovište. Iz Mac-a u Topping D10 pa direktno u M2 dok ne dođe Pumpkin. Zvučnici su Dali Concept 2 sa malo nadograđenim skretnicama Mudorfima.
 9. 12 poena
 10. 12 poena
  pakonja

  Zanimljive i smesne slike

 11. 12 poena
  neskor

  Tubelab SE 45

  i na kraju gotovo pojacalo
 12. 12 poena
  2a3

  Gosha u poseti Mokrinu i 2a3

  Danas lepo iznenadjenje.Drugar Gosha bio u posetui Mokrinu i Mokrin Hausu gde je bilo eto potencijalno okupljanje za Fak.Javio mi se bio kod mene malo popricali malo culi i nesto uredjaja sto se vidi iz prilozenih slicica.Veoma je bio kratko jer je vremenski bio ogranicen pa smo veoma malo i slusali muziku.Utiske iz Mokrin Hausa nek vam on iznese ako hoce jer sam misljenja da ona ponuda nije bila skupa e sad vecina odlucuje.
 13. 11 poena
  paja959

  Covid 19-ostani kuci !

  Jedna ideja,dosadno mi,pa jad uslikajmo se.....gde smo,sta smo itd..
 14. 11 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 15. 11 poena
  Leonardo

  MYTH LDR Lightspeed

  Završen je još jedan MYTH! Projekat sa predistorijom smeštenom u davnu 2008-2009.godinu kada sam sarađivao sa kolegom Zoranom Ristićem na njegovom preampu baziranom na regulaciji nivoa posredstvom LDR ili kako je sam Ristić govorio, citiram: “da želi da njegovo predpojačalo bude napravljeno uz korišćenje opto-rezistora, elemenata čija je bazična funkcija promena otpora proporcionalno nivou svetlosti kojoj su izloženi uz pomoć LE diode. Takođe, pojačalo treba da ima pojačanje od 0 dB odnosno da se ponaša samo kao bafer između izvora i pojačala snage. ”završen citat. U to vreme sam Ristiću uradio nekoliko prednjih ploča, za preamp koji je ponudio audiofilima u zemlji i van nje. U zamenu sam dobio kompletnu i funkcionalnu elektroniku, ožičenu i montiranu na jednu privremenu montažnu ploču. Povremeno sam koristio ovaj izvanredan preamp, ali zbog mnogih obaveza i prihvatanja drugih poslova, nisam ga ranije smestio adekvatno kućište iako je dizajn bio spremljen i trebalo ga je samo materijalizovati. Proteklih dva meseca se tako nešto ostvarilo. Zvezde su se složile i konačno je danas MYTH useljen i smešten u svoj zasluženi hram. Na komšijskim forumima se može pronađi dobrih tekstova i komentara dobronamernih kolega, koji su radili testi i predstavljanje hi-fi javnosti , tako da koga zanima više podataka i činjenica preporučujem sledeu adresu – https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/10910-upoznajte-mit/page/2/ Kućište za MYTH LDR preamp, konstrukciono je slično kao za moj prethodni rad BATO MM. Shodno funkciji urađena je drugačija prednja ploča, koja se razlikuje od dizajna koji je zamislio Zoran Ristić davne 2008.g, i plod je moje ideje da izmestim encoder sa lica prednje ploče i na taj način obezbedim što ravniji izgled lica na kome neće štrčati nikakvo valjkasto ili slično dugme. Čak i ovde na forumu sam potražio odgovor – može li se funkcionisanje rotacionog enkodera prevesti u dva ili tri taster, koji bi imali ulogu prebacivanja kanala levo-desno i jedan taster izbora. Taj put traženja rešenja nije se otvorio i kao mašinac sam našao svoje rešenje u skrivenom točkiću na enkoderu montiranom sa unutrašnje strane prednje ploče i dugmetu koje preko klackalice potiskuje taster enkodera. Prosto J. Nudim van nekliko fotografija da podelim moju sreću za još jedan završen projekat.
 16. 11 poena
  Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Svakako je vrh driver. Uzećemo svakako.
 17. 11 poena
 18. 11 poena
  pakonja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Posle skupljanja hrabrosti i uzimanja pistolja u ruke kutije su dobile konacni vizuelni identitet...
 19. 10 poena
  drVelinov

  Zanimljive i smesne slike

 20. 10 poena
  Ovako izgleda nakon vađenja iz kalupa.
 21. 10 poena
  pmiroslav81

  Miroslav

  Pozdrav svima. Nemam nikakav dodir sa elektronikom sem eto foruma i želje da napravim nešto kvalitetno bar delom svojim rukama. Ispratio sam ne znam ni sam koliko tema vezanih za samogradnju kako pojačala tako i zvučnika. Sam sam napravio Visaton Starlet G zvučnike , naravno šemu skretnice sam ispoštovao samo sa što kvalitetnijim delovima, kutiju sam radio malo drugacije nego što je po projektu (ostavio litražu i bas refleks ). Tu sam uložio svo znanje kako iz časopisa Uradi sam kada su se prezentovali kitovi Dynaudija tako i sa foruma u vezi samih konstrukcija zvucnih kutija . Posle je došlo i pravljenje pojacala. Kako nisam vičan u elektronici i kako nemam niti iskustva niti potrebnog alata, ja sam napravo kutiju a ostalo mi je uradio gospodin Đorđe Kenjalo iz Kostolca . Izlazni stepen su fetovi irf 9240 - irf 240 snege oko 100w na 8ohm-a a u pred-pojacalu je bila lampa(neka ruska). Iskreno ne znam po kojoj šemi su pravljeni. Skoro sve delove sam nabavio ja naravno po spisku koji mi je Đorđe dao. To je naravno sve bilo u vremenskom razdoblju od nekih 3 godine što mi se generalno sviđa i što mi paše kod diy-a, kupujem polako deo po deo jer finansije drugačije ne dozvoljavaju ali na kraju da ishod bude -projekat pravljen mojim rukama , koji po kvalitetu parira daleko skupljim fabričkim proizvodima . Došli su klinci ,finansije u nekom trenutku zaškripale i sve je otišlo naravno po ceni koja je i manja nego sam materijal . Ali ponovo se budim i došlo je vreme da se ponovo nešto napravi
 22. 10 poena
  Nije baš toliko crno, kako ponekad zna da bude, tako da ako se nešto shvati kao konstruktivna dobronamerna kritika,može biti čak i produktivna. Da li će neko to tako shvatiti i uvažiti uopšte nečiji stav, to je drugo pitanje. Lično više volim dobronamerne kritike i na njih obraćam pažnju, od lažnog "tapšanja po ramenu"....tako da ova tema ,smatram, je jedna od uspešnijih i poučnijih, a i admin radi krajnje profi svoj deo.
 23. 10 poena
  Nesic

  P: Vacuum Tube Line Stage

  Novo - upravo završeno - cevni preamp / ecc88/pcc88 jedna po kanalu - selekcija napona grejanja / 6.3v - 7v - relejni attenuator / 64 koraka, 1.5dB korak, konstantna ulazna 24kOhm, maksimalna uparenost kanala - izlazna imp ~150 ohm - opseg 3.5Hz-300kHz (+0, -3dB) / 20Hz-20kHz (+-0.1dB) / 2Veff na 10kOhm - podesiv gain / 2x, 3x ,4x - regulisana napajanja / 3 nezavisna - podešavanje vremenskih konstanti / grejanje lampi, visoki napon, mute - mikroprocesorska kontrola / ATmega32 - mogućnost reprogramiranja naziva ulaza - potpuna daljinska kontrola - ... Ostale info preko poruka ili 065 - tri 58 2 pet 98 (viber, whatsapp, poziv...) 850 eur
 24. 10 poena
  ninja

  Zanimljive i smesne slike

 25. 10 poena
  Vix

  Zanimljive i smesne slike

 26. 10 poena
  stefaca

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Furniranje zavrseno, voskiranje takodje. Za sada montirano za slikanje samo. Treba da se postave konektori, zaleme skretnice i visokotonci nameste u WG. Posle toga uzivancija
 27. 10 poena
  stefaca

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Radilo se malo danas. Pocelo je lepljenje zvanicno. Sta da kazem? Ziveo lepak
 28. 10 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 29. 10 poena
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ljudi, drugari... Ne klonjavajte duhom! Posle ko zna koliko vremena, uspeo sam da odvojim vremena i sebi nešto da završim. Trajalo je malo duže nego što sam planirao, ali nije mi bilo bitno vreme. Kad je već takva situacija radio sam mal po malo, i uradio. Uradio sam i drugima mnogo i lepo, kako je ko želeo. Ovo je nešto za moj, kako kažu ćeif, užitak, zadovoljstvo. Veoma se radujem svaki put kad vidim da ljudi u ovom hobiju stvaraju bilo šta, u meri svojih fantazija, želja, mogućnosti itd. Ja prvi, sam operisan od takmičarskog duha, i potrebe da izdominiram bilo koga u bilo kojoj oblasti rada, sporta, hobija. Sam sebi sam najbolji i najgori poslodavac, ortak i radnik. Biće ovakvih i drugačijih radova još, kako se bude imalo vremena i inspiracije. Hvala svima za lepe reči i odobravanje.
 30. 10 poena
  djmilicic

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Heavy artillery spremna za 6N6P headphone amp. Uskoro tema.
 31. 10 poena
  Dosli Acoustic Elegance TD-15H! Samo da se gledaju melem za oci!!!
 32. 10 poena
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Dušek od memorijske pene pamti više nego što možete i zamisliti
 33. 10 poena
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  svakoga dana, u svakom pogledu...
 34. 10 poena
  NIXIE

  AIKIDO Cathode Follower

  Aikido pretpojačalo otišlo u historiju, zamenio ga ACF u istoj kutiji, ovog puta sa 6N6P lampama. Stavio sam džampere na PCB tako da mogu da menjam katodne otpornike i zabadam razne lampe za probu, ECC88, 6N1P, 6N23P, ECC85 i tako to. Znači ima po dva katodna otpornika svaka polovina lampe (od kojih je jedan sa džamperom pa se može isključiti, a oba su u paraleli za 6N6P). Sa 6N6P anodna struja je 18mA (katodni otpornik 90oma), a sa E88CC je 10mA (katodni otpornik 180oma). Napon napajanja je 185VDC. Za stabilizaciju sam koristio Maida style regulator sa LM317T (original, nije PRC) i dodatnim tranzistorom. Osim toga, sve je ožičeno onim Dunavkovim žicama (posrebren bakar, licna, teflon, 22AWG) uključujući uzemljenje, a na ulazu stavljeni Takamisawa NA12W-K mini releji. Za sada zvuk je mnogo moćniji od E88CC, i ne zvuči tamno, naprotiv, vrlo veselo. Odlična lampa.
 35. 10 poena
  Woland

  ZM, random zanimacije

  kad smo upalili Sissy-Mikuma kiša je prestala i pojavilo se sunce.. sunce je bacalo svoje zrake na Mikum-Display, koji je zahvalno isijavao plavetnilo koje nam se činilo kao more u predvečerje.. dopunili smo ugođaj sećanjem na mirise mora i čempresa.. u blagoj nesvestici se nemo spustismo u stolice.. nema dalje... zvezda drugog dela programa je bila Telefunkenova ECC81 koju sam brzinom munje skleptao u džep, ipak ispostavilo se nedovoljno brzo za Vračevo oko oglobio me je dodatno zbog neuspeha a ne pokušaja
 36. 10 poena
  milovan1963

  Novopridosle skalamerije

  doslo...
 37. 10 poena
  Aleks

  Lautsprecher Aleks

  Tek da nije da samo moderiram i brišem nešto po vorumu, eto da se vidi da sam i ja neki sweisser Mitteltonner je Vifa P13WH a hotchtonner visatonov titanijumac. Projektuj, pa meri...... Slušni test propas' pa sam sam nešto modifikovao, i sada ovo ovako lepo mnogo svira: To će se meri opet... kad bude vremena. E da, ideja generalna je da to sve izgleda ovako: Šta će da ispadne, i kad... stay tuned!
 38. 9 poena
  Muzikom protiv Korone
 39. 9 poena
  djmilicic

  SE DHT 6S4S (2A3)

  Napokon skutijano, podignut WAF (nadam se), interno ožičenje promenjeno (Dunavkova posrebrena žica), stavljene Mulardove EF86 (thnx Superhik), u katode izlaza stavljeni srebro-tantali 100uF (K-52-2).
 40. 9 poena
  NIXIE

  Novopridosle skalamerije

  Fountek NEO CD3.0, konačno je stiglo, bez carine, očekivao sam nešto da platim (1000-2000din) ali ispade skoro pa ništa, platio sam samo 100din. Pretpostavljam da je to za otvaranje paketa, teško mi je da shvatim kako su došli do te cifre. Ostaju još srednjotonci pa da krenem na radove. Pošto ovde ništa nisam platio, osećam da ću za naredno da platim dobro.
 41. 9 poena
 42. 9 poena
  Zen Mod

  Mighty ZM Californication 2019

  https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-1/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-2/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-3/ https://www.zenmod.in.rs/my-people/mighty-zm-californication-2019-part-4/
 43. 9 poena
  крокодил

  Novopridosle skalamerije

  Ja bi se puzeci vracao kuci...
 44. 9 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 45. 9 poena
  Ja sam na tezi nacin dosao do tog saznanja... Ali jbg... zato sam i skrenuo paznju na ovu pricu, da pomognem nekome i da okurazim nekoga da proba... nista negativno iz toga nece biti, ali pozitivno hoce Ah, izvini... pogresno sam te skapirao. Inace skoro sve apsorbuje neku frekvenciju, ali da bi se nesto zvalo apsorber mora biti efikasno na opsegu koji je nama potreban... Goli zid i staklo.... da se najezis... Probao sam i to u mojoj sobi.... haos... Lepa je to igrarija... Posle sredjivanja plafona hocu da se igram sa difuzorima, da vidim sta oni rade... ali ocigledno da cu pauzirati jer sam danas dobio drugog sina i sve ce biti na hold do daljnjeg...
 46. 9 poena
  chakija

  Beyma coaxial-rev3

  Biće kanda nešto od ovoga...
 47. 9 poena
  chakija

  Beyma coaxial-rev3

  Radovi u toku...
 48. 9 poena
  Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Mikum je to! da podsetim kako je napravljen forum .........
 49. 9 poena
  ManicP

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nisamo mogao odoleti lepotanu...
 50. 9 poena
  sp300b

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Ding, dang, dong ....svira :-)
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 1 Skrivenih, 33 Gosta (Pogledaj celu listu)

  There are no registered users currently online

 • Forumska statistika

  7849
  Ukupan broj tema
  329308
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2463
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  xide86
  Najnoviji član
  xide86
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...