Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/16/18 in all areas

 1. 12 points
  Juce mi se javio stari, dobri drugar Uki da idemo danas u vreme nekadasnjeg termina kada se odrzavala berza ploca u SKC-u, do jednog od nasih dugogodisnjih saboraca iz baste SKC-a leti, a zimi u holu, Milana. Naravno, isao je i Crv. Prihvatih oberucke i provedoh jedno fino prepodne do nedeljnog rucka. Milanov audio sistem ( vintage i diy ) : Izvori zvuka : Dual 1219 x 2 (komata) sa njegovom pripadajucom rucicom, Ortofon MM zvucnica M20 , na drugom VMS 30 MK II. California Audio Labs DX-1 CD player bez ikakvih modifikacija. Preamp : pasiva koju je radio Dule MML Phono : cevna ( ECC85 ) - Dule MML Amp : SET sa 300B ( Tango trafo-i ) - Dule MML Zvucnici : Tannoy Berkeley u originalnom kabinetu ( obecah Milanu da cu pokusati da mu nadjem znacke ako se moze jeftinije nego sto se sada "valja" po ebayu ), pre 2 god. menjana vesanja ( originalni recone kit ), skretnica ozvezena sa originalnim elementima i vrednostima za Berkeley model Kablovi : nisam pitao, a nisam nesto ni zagledao Sistem za radio : Telefunken int amp. - Marantz 2110 tuner - Heybrok HB 150 Muzika : pocelo se albumom Cat Stevens-a ( Teaser and the Firecat ), pa Bad Company ( Bad Co. 1 ), zatim smo presli na CD-e , te kao "teski" fanovi Peter Hammill-a ( izuzev Ukija ) odslusali selektivno po par numera u celosti sa poslednjeg albuma From the Trees, ali smo slusali i album iz 2002 god. Clutch. Za kraj "digitalnog" dela - Faust - Faust IV. Na kraju smo se vratili vinilu i zaokruzlili seansu sa King Crimson - Red uz jednoglasno odobravanje za izbor albuma za kraj. Hvala Milanu. Nastavice se ( kada bude nova nedeljna seansa ekipe dobrih ljudi iz SKC-a ) . . .
 2. 12 points
  neskor

  L'Amp SIT V-FET Sony 2SK82

  Testiranje: L'Amp SIT sa V-FET Sony 2SK82
 3. 11 points
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Sklopljeno. Ostaje podesavanje, zatvaranje i slusanje
 4. 10 points
  NIXIE

  AIKIDO Cathode Follower

  Evo dok se vode neke besmislena rasprave ja sam bio malo vredan. Imao sam staro linijsko pretpojačalo DANIEL by J J Curcio (ko se još seća toga iz osamdesetih). Pre par godina je osveženo novim elektrolitima ali izradom Aikido preampa otišlo je u orman. Pojačavački deo je zamenjen sa AIKIDO CF, zadržano je postojeće napajanje. Nema šuma, nema bruma. PCB sam masakrirao ali tako je moralo biti. Svira veoma dobro, mnogo bolje od Daniel, i to sa kondenzatorima iz KELCO, više njih u paraleli, WIMA X2 (ako nije fake) i original Kineski X2 oni sivi. Ulaz 1uF WIMA+0,22uF sivi+10nF ISKRA , izlaz 2,2uF WIMA + 3,3uF sivi+ 0,33uF sivi + 10nF ISKRA. Dizajnirano za 6N23P/E88CC, ali radi i sa 6N3P-EV, 5670 i slično samo je struja otprilike 30% manja. Vodilo se računa da disipacija bude otprilike 50% dozvoljene za lampu. Grejanje je stabilisano 6,3V i dignuto (uzemljeno) na delitelj +51V. Anodni napon za E88CC ne bi trebalo da bude veći od 120-125V. Ovde je 120V. Za E88CC negativni napon katoda-grejač ne sme biti veći od 60V a pozitivni 125V. Donja katoda je sad na oko -49V u odnosu na grejanje, a gornja na +72V. Korišćena je šema ACF sa jednostrukim napajanjem, jar sam takvo imao na raspolaganju. Postoji bolja šema sa dvostrukim napajanjem ACF2, koja nema ulazni kondenzator. ACF 9-Pin.pdf Pages from Daniel preamp sken.pdf
 5. 10 points
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Stizu i prvi utisci sada kada se pojacalo lepo zagrejalo. Topao zvuk sa puno prostora i "vazduha". Svila i kadifa. Nema uopste tranzistorski zvuk, ko je na to navikao mozda ce se osecati cudno na prvo slusanje. Detaljnost , oblina ali i separacija instrumenata izuzetna. Da ne bude sve savrseno malo se muci sa Dynaudio kutijama na najnizem registru ali to je za ocekivati. Ovaj amp bi po meni zasijao sa JBL 4345, samo jos da negde smestim te kutije. Zvuk podseca prilicno na zvuk instrumenata uzivo. Svidja mi se.
 6. 10 points
  skutijano, slušanje kasnije.. Sent from my SM-G960F using Tapatalk
 7. 10 points
  InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Након више од пар деценија употребе, pad-ови на слушалицама (подршке слушалица изнад уши) су начисто пропали. AKG их више не производи (овај модел више од 10 година, резервни делови нестали пре најмање 5 година). У потпуно неупотребљивом стању, изгледали овако: Срећом, пронашао сам ентузијаста за аутомобилске ентеријере, који је прихватио занимавати се овим проблемом. Проблеми су укљућивали (поред осталог) (1) кој тип коже - танка а издржљива, (2) који тип испуне (тврд али комплијантан), (3) која подлога за подлошке. Добио ово: Како то финално изгледа:
 8. 10 points
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  gotovi:
 9. 9 points
  hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Evo da i ja napisem koju o svom sistemu. Sistem ima radni naziv “Sumadijski Bluz” jer sam ga pravio na privremenom radu u Kragujevcu i predstavlja neku vrstu omaza studijskom zvuku 80tih i 90tih kao i domacim konstruktorima. Zvucnici: - Tannoy Superdual 12 drajver u 60L jako dampiranoj kompresionoj kutiji. Drajver ima izuzetno velike magnete i izuzetno je tezak (rekao bih preko 25kg). Koriscen je 90tih u “house of worship” instalacijama (crkve i pozorista) i u Tannoy Kingdom 18 modelu. Malo vise o tome u sledecem postu. Tannoy koristi eksternu pasivnu skretnicu koju je projektovao Nesa Napijalo. Ispod 100hz odziv prirodno pada 12db po oktavi. - JBL 2235H 15” drajver u kopiji JBL 4507 kabineta (oko 140L). Kutija je vislja od originala da bi sluzila kao odgovarajuci stalak za Tannoy, a i da bi bas drajver bio dalje od poda. Dimenzije su u odnosu zlatnog preseka, sa istom unutrasnjom zapreminom kao orignalni JBL 4507. Svaka kutija ima 4x3" bas cevi radjene na strugu od tvrde plastike. To je radjeno da bi se sa unitrasnje ili spoljne strane cevi mogli koristiti americki vodovodni cepovi, a dodatno idealno pase domaca kanalizaciona kao nastavak ako je potrebno. Ovoga se prvo dosetio pokojni Zilch legenda lansingheritage sajta. Zatvaranjem rupa tune kutije se menja od 40hz (sve cetiri otvorene) do ispod 20hz (samo jedna otvorena) ili sva 4 zatvorena ko vole kompresiju. Skretnica je DSP aktivna. Trenutno zapusene dve gornje rupe sa unutrasnje strane, dsp-om namesten rez 80hz, 2nd order. - Izrada kutija inspirisana je plavim JBL studio monitorima i Kinoshita Rey audio monitorima. Materijal je brezov sper, ukrucenja drvene grede, izolacija zidova tvrdi fiberglas i lio vuna. Obe kutije stoje na diskovima od sorbotana, odabranim za tezinu kutija, tako da prenosa vibracija izmedju JBL bas kutije i Tannoy kutije, kao i basa i poda skoro da nema. Stalak za bas kutij - Visokotonac je RAAL 140-15D koji jos ceka da bude implementiran i skutijan. Pojacala:.. - upper bas, srednji i visokoki pogoni lampas SE 6N7 – 300b, rad Duleta MML. Tango izlazni, papir u ulju i Mundorfi u napajanju, Hammond choci, Mundorf silver oil sprezni, 5U4G ispravljacica, bubinga drvo kutija. Dizajn stare skole, bez silicijuma. Izvorno bio 6SN7, bilo mi preveliko pojacanje za CD ulaz pa zamenjeno sa 6N7. Prednost je sto se bez ikakvih izmena moze koristiti 6j5 (elektricni ekvivalent polovine 6SN7) sto mi trenutno najvise odgovara. - bas pogonjen Yamaha P2200, skretnica miniDSP balansirani sa linearnim napajanjem (kineski rippoff Studera) Izvor/preamp Audial GF DAC rad Pedje Rogica, baziran na NOS BB1704 radjenom za britansku kucu Gramophone, to je bio verovatno prvi na svetu NOS DAC koji potpuno podrzava async 24bit/192khz usb transfer. U DAC je ugradjen cermet shunt pasivni pot sa dva izlaza. DAC je usb povezan sa HP Thin Clientom na kome se vrti Daphile
 10. 9 points
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Objava na FB
 11. 9 points
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Tekuce stanje. MKC od 1uF ce biti dodat i na druga dva konda. Ostaje busenje zadnje ploce za terminale i ostale konekcije kao i ozicenje.
 12. 9 points
  Srecko

  VICOVI!!

  Procitah dobar vic. Bog stvarao svet, pa svima nešto zakuvao – ovima pustinje, onima uragane, trećima stravične zime – samo na Balkanu superlativ: četiri godišnja doba, planine, njive, more… I pita ga sveti Petar: „Pa dobro, Bože, što si njima dao sve?“ A Bog odgovara: „E, ali da vidiš kakve ću ljude da stavim!“
 13. 9 points
 14. 9 points
  neskor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Danas imao vremena pa probao 10Y/VT25 DHT WOT. U izlazu korisceni LL1660. Neverovatna uzivancija je bila slusati ovo. Mozda nema rezoluciju 4P1L, ali zato neverovatno uvlaci u muziku. Za svaku preporuku!
 15. 9 points
  Aleks

  PITANJA I PREDLOZI

  PROGRAMER - osoba koja na neobjašnjiv način reši problem za koji nisi ni znao da postoji
 16. 8 points
 17. 8 points
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  U međuvremenu, kad ne radim obavezan program i ne zvrndam na forumu, radim i neke pametne stvari. Skoro sam završio izradu čuvenog BATO MM sokoćala sa LM3886TF u mostu, o čemu je većina zainteresovanih informisana na bratskom forumu YU3MA. Redovne obaveze dozvoljavaju brzinu rada i ritam akcije kišne gliste, ali sam juče i danas uspeo da završim bakarni klamp za LM-ove, koji će pritiskati i dodatno prenositi toplotu sa ovih mališana. Bakar je mnogo ubav, crvena je jaka boja!
 18. 8 points
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Prepoznajete li se
 19. 8 points
  zeljkor

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Pusteno u rad, DC rezim podesen. Sutra, ako najdem vremena drugi kanal.
 20. 8 points
  InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Чисто да не изгубим статус DIYера, чиме се занимам ових дана: Гајбице за плоче - лакше за транспорт, ближе грамофону, простора за складирање никад доста. (*) (*) Као да ми је требао изговор.
 21. 8 points
  Woland

  Kafanica . . .

  [emoji41]
 22. 8 points
 23. 8 points
  чика-Брка

  Novopridosle skalamerije

  bilo tange-frange. dodjoh u posed 2 para skandinavskih zvucnjaka : 1. 30 TV-EACR (po meni najbolje Seas alnico 12-ice) 2. 28/17 TV-G (isli u neke B & O kutije sa Peerless alnico papirnim visokima, imam i njih, samo su u riznici a cuvar sad spava ) sto je najvaznije - sve alnico i sve 8 oma.
 24. 8 points
 25. 8 points
  Mikorist

  PITANJA I PREDLOZI

×