Jump to content

zerowaf

Moderator
 • Broj sadržaja

  7385
 • Na DiyAudio.rs od

 • Broj dana (pobeda)

  38

Poslednji trofej

zerowaf je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O zerowaf

 • Rođendan 02/17/1973

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Zapadna Slavonija
 • Interesovanja:
  Not interested... :)
 • Zemlja:
  Croatia

Skorašnji posetioci profila

49355 posetilaca
 1. Kako je ono išlo s uljem... Ako ispod Alfe nema ulja onda nema ulja ni u njoj. 😀
 2. Ima se, može se.... Granafor mi je teži od nečijeg radnog stola.
 3. Pa i otišla je prema dolje otkako su me na silu odveli odandje.
 4. Nemoj reći da je Reutlingen? Rođen sam tamo!
 5. Uf, sorry! Priču sam malo iskarikirao da bude zanimljivija. Prvo pravilo izvještavanja je da ne smijemo dozvoliti istini da se ispriječi dobroj priči. U dobrim sam odnosima s malenom i ovo sve je šala. Uostalom, naučio sam ju da za mene kaže da sam joj "zloćuh". Smije se k'o blesava na to. Pepeljuga je sirota imala zlu maćehu, a ona ima "zloćuha" s kojim može pričati onako kako priča sa vršnjacima. Otvoreno i bez straha.
 6. Samo sam tri puta prije čuo jasnu i nedvojbenu razliku sa žicama. Jednom sa IC kad mi je Božo iz Pakraca na NAD stavio Sumićev IC. Drugi put kad je frend promjenio strujaš na pojačalu. Razlika je bila takva da je njegov stari doletio iz druge sobe i pitao je li opet dovucarao kući neku skalameriju Treći put kad je pokojni prijatelj skinuo neke Audioquest zvučnjačke žičurine i stavio nekakav Audio Note UK kabel. I sad ovo.
 7. Stvarno ne znam kako se zove! Imam taj IC toliko dugo da sam zaboravio kako se zove. Ako se dobro sjećam cijena mu je bila negdje oko 100 €, e sad, vrag bi ga znao jesam li ga kupio novog ili rabljenog. Stvarno ne znam. Kako god da se zvao, sjeo je bolje od ovog jeftilena kojeg sam platio ca 30 €. Low....Law of diminishing return doesn't aply in this particular case. (Edited zato što aj kejm iz part of Kroejša ver pipl ne spikaju po engliški)
 8. Napokon prvi zvuci iz mog Lenca! Stigao je Ampearl LCR phono preamp. I to, ispod radara kerbera. Kako? Ne znam? Kutija je pozamašna i jedino što mi pada na pamet da je u smjeni bio neki audiofil. Pitate se kako je to zvučalo? Pa....kao iz telefona! Ganc novo i zvuk sačuvaj Bože! Nakon jedne strane ploče (James Brown) se malo popravilo, ali daleko od onoga što sam htio. Ploča za pločom i stvari su malo po malo počele sjedati na mjesto, ali zvuk još uvijek ponešto tanak. Isprobao sam razne Z na ulazu i na kraju ostavio sve ugašene. Bolje, ali još nisam sretan. Igrao sam se i sa kapacitetima na ulazu. Jok...ne dobijam što priželjkujem. Dolazi klinka u sobu i kaže: "Whow! Radi!...........Zvuk ti malo šilji!", i ode van. Meni iznad glave oblak koji sprema potop. Negdje je neki novovjeki Noah dobio nacrte za barku u tom trenu. "Mala... dođi malo 'vamo i ponesi svoje Pixiese!", zapovjedih glasom koji ne trpi pogovore. Došla je sa Pixies i sa AC/DC i sa Queenom... i sa idejom koju bi još ploču od Queena htjela za rođendan. Ide prvo Pixies. Ona sluša, ja prebacujem prekidače i čekam što će mi reći. Kad smo potrošili sve opcije i kombinacije sjedoh rezigniran. Postigli smo neki napredak, ali.... Nije da je to loše. Bolje je od digitalnih Pixiesa koje imam, ali nije to to. "Sačekaj malo da nešto probam", rekoh. Ona sjedi i sluša Gauge away. Ni ne čuje me. Ugasim skalameriju uz njen protest i zamjenim IC. Imao sam nekakvu Supru u ladici. Upalim, sačekam da se sve podigne opet i pustim Pixiese još jednom. Mala kaže: "Jebote!" Ja kažem: "Jebote!", i onda shvatim da ju ne bih trebao poticati na takav jezik, pa nastavim: "Što jebote?", iako i sam čujem razliku koja je sve samo ne suptilna. Ona nastavi ne obazirući se na moje tobožnje čuđenje njenom izboru riječi: "Ovo sad je sve veće, šire, punije... manje šilji!" Ja: "Pa samo sam promijenio žicu!" Mala: "Žice su važne!" Ja: Stvorio sam čudovište. ............................................ Dok nisam zaboravio, davno sam kupio nekakav rudimentaran VTA screw za Ortofon ručke koji mi nije pasao. Trebao sam samo naći duži komad navojne žice 3 mm i to je to.
 9. Pa na lampe! To ću se raspisati tamo na temi. Ovdje samo teaser.
 10. Eto, da i ja napokon mogu reći što je na gramofonu osim alata i prašine.
 11. Ma jesam, ali sam baš jako želio da si sam to iskovao. Baš to! Nikada ne u perilicu, voda može biti mlaka, ali bolje da je hladna, a još bolje ako se može oprati samo tako da ga obrišem i osušim i nikada u ladicu da se oštricom dodiruje sa drugim stvarima. Ima stalak za noževe ili magnet na zidu. Tako ostaju dugo vremena dovoljno oštri za nas amatere i ne pretjerano zahtjevne korisnike. Tu i prestaje moja zaluđenost priborom, ali kao zanimljivost uvijek rado poslušam što je nekome važno i kako radi s time.
 12. Ja to znam...ali moje cure uspijevaju to i sa papirom! Džaba sam im pokazivao kako da drže kuhinski nož, kako da drže namirnicu dok sjeckaju i gdje im trebaju biti prsti lijeve ruke ako je nož u desnoj.
 13. Prema svemu što se (ne samo) u zadnje vrijeme snima Le grande Bellezza je iznimka koju i treba povremeno opet pogledati.
 14. Jesam li dobro shvatio, ti to sam kuješ? Uf....svaka čast! Ponekad pogledam nešto od japanskih Chef knives i kažem si da ću bar jednom si priuštiti jedan. Naravno, samo bih ja s njim radio jer ostali u kući imaju običaj se ili porezati (trenutno za kuhinju koristimo set Dick Ergogrip noževa) ili tociljaju po dasci ili se koriste s njim kao sa lopatom, pa svako malo treba opet navući žicu. Ovo bi bilo nešto što bi se teatralno vadilo samo kad nešto spremam pred gostima.
 15. zerowaf

  Babelfish ᄅſ

  Što si točno bajpasirao i kakva je razlika u odnosu na stanje bez njih? Nisam do sad čuo za te film kondenzatore. Morao sam ih guglati da vidim o čemu se radi.
×
×
 • Kreiraj novo...