Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Vix

  Udrobljena automobilska tema.

  Off-topic, jeste reklma za film, al sta cu kad balavim na ovaj auto...
 3. Miloš 1210

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  Ja sam odlučio da izađem iz čarobnog sveta ukidanja Mezzo i Short Story kanala i ubacivanja 50 Pinkova, fiksne telefonije koja služi samo prodavcima jastuka i šerpi, bušenja zidova i razvlačenja kablova po celoj gajbi, te sam uzeo Telenor mobilni ruter. Dve crvene mesečno. Nije najbrži ali radi odlično. Plus mogu da ga ponesem sa sobom na Zlatibor ili bilo gde Kome ne trebaju serverske brzine, ko ne dr** na superheroje u helankama, ko se ne bavi piraterijom big time - topla preporuka.
 4. Doktor

  Odakle krenuti u svet vrteški?

  @gluv_i_udaren Mnogo ima nepoznanica u tvom sistemu. Dosta toga već reče @Woland. - definitivno je potrebno ponovo podesiti zvučnicu sada kada si Regu postavio na policu - bilo pisano na drugoj temi za Rega ručice, VTA i podešivače ( adjuster-e ) i spacer-e https://www.originlive.com/hi-fi/rega-tonearm-upgrade-modification/rega-tonearm-threaded-vta-adjuster/ - koji je phono u pitanju ( ti reče da imaš MC zvuičnicu Benz ACE ) ? - mene lično interesuje, a verujuem i druge članove, koji LP ti sviraju bolje, a koje lošijije ? Mislim na same naslove albuma, izdanje, etc.
 5. vladd

  Odakle krenuti u svet vrteški?

  Ta rucka ima fiksni antiskejting, sa megnetom, pa bi vagicom moglo da se proveri koliki je i ne koristiti gaznu silu manju od doticnog.
 6. Today
 7. To pojačalo je loše projektovano i izvedeno, svi tranzistori imaju manji probojni napon UCE nego što treba. Recimo BD139/140 - 80V, BD243/244 - 45V (trebalo bi da budu makar 243B/244B - 80V), 2N3055/BDX18 - 60V. Kako je napon napajanja +-42V (ukupno 84V) onda se ne stavljaju tranzistori ispod 100V probojnog napona UCE, poželjno je preko 120V. Treba voditi računa da je trafo dimenzionisan na ondašnjih 220VAC, a sada imaš u mreži redovno 240V i više, samim tim napon u pojačalu raste i preko 10%. Sve je tu u redu dok ne pojačaš malo više, a onda kako raste amplituda izlaznog napona sve zavisi od toga koliko koji tranzistor može da izdrži preko fabričkih specifikacija. Da ne bi stalno crkavalo, treba zameniti sve tranzistore od BD139/140 do izlaznih sa tranzistorima odgovarajućeg probojnog napona. Oni ogromni hladnjaci na BD139/140 će ti otkiniti padove na PCB ako malo jače drmneš pojačalo, trebaju ti neki primereni nameni: http://kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=9675 Tranzistori su brži od osigurača. Osigurači služe da ne dođe do požara i da ne izgori štampa kad nešto precrkne, eventualno kao zaštita za zvučnike, a tranzistore će teško da zaštite. Ne pišem ovo da te bacim u depresiju, nego da preduzmeš odgovarajuće radnje kako bi te sprave doveo u kakvo-takvo pouzdano stanje.
 8. Woland

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  neće da pogine zbog paketa u kojima dobijaš i TV.. fiber je još uvek skup za prosečnog korisnika i nema ga svugde
 9. Woland

  Odakle krenuti u svet vrteški?

  protraktor - regin, potraži uputstvo na netu ili kako se setuje na youtube vagica - da, ali ako eksperimentišeš sa gaznom silom kreći se između preporučenih vrednosti libela - mogla je i obična, zidarska - duže su pa zato i preciznije treba ti četka za ploče i iglu, im kod Tome na KP, ona šira četka je OK možda može (trebalo bi) da se podešava VTA - nađi uputstvo koji phono koristiš? ručka - zvučnica - phono su zaslužne za glavninu zvuka, naravno da i ostalo ima uticaja ali ne toliko
 10. Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Svakako je vrh driver. Uzećemo svakako.
 11. Mikorist

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  Pitao sam tehničara koji mi je ugrađivao - ovo je neka IT firma najamnička koja radi i za SBB i za MTS - koje kapacitete ima ovo - odnosno kolika je verovatnoća u prekidima… Kaže da je kod nas u zgradi (po centralnim blokovima na NBGD i u užem centru ) split ratio 1/64 max sto znaci da jedno vlakno maximalno deli 64 korisnika, a posebno vlakno se dovodi do ONT za svakih 64 korisnika. Pri projektovanju mreže računali su na maksimalno zauzeće i u skladu sa njim doveden je određen broj vlakana koji ostaju dark fiber - kod mene se nalaze u podrumu - ide podzemni dark fiber od centrale — tipa 10 gigabita/s - odnosno Telekom računa trenutno 94% a SBB 99% zauzeće projektovane mreže. Tako da je skoro nemoguće doći do zagušenja preko MTS - odnosno prekida u telefonskom saobraćaju - sem ako neko fizički ne ošteti dark fiber usput - a dešavalo se bonsekom da seku po šahtama.
 12. gluv_i_udaren

  Odakle krenuti u svet vrteški?

  Malo sam prebirao ploce, malo slusao mujsku, malo prao ploce. Neke sviraju totalno bzvz, neke malo bolje, a neke bozepomozi. Sve u svemu, otprilike kako sam i ocekivao. Probao sam sa spajkovima i na fabrickim nozicama i razlike su velike, ali ni jedna varijanta nije nesto izbalansirana. Uvek nekako sitno zvuci. Sa spajkovima dobijem veliki glas i zicane instrumente povucene unazad, bolju pozornicu, ali uvek nekompletnu sliku. Na fabrickim nozicama je tupavo i flat. Pored toga sam srecan kad se vrti vinil Sta sad mene zanima - koji protractor da koristim da proverim poravnanje kertridza? Prodavac gramofona mi je ovo uradio, ja zelim da proverim jer mi deluje da bi moglo da sviri bolje. Vagica mi stize sutra, pa cu eksperimentisati sa promenama gazne sile i dabome izvestiti ovde o rezultatima. Nisam imao ni libelu (znam, krenuo bez k.... u svatove) koja stize zajedno sa vagicom. Sa ovom ruckom ni nemam sta mnogo da cackam sem gazne sile i poravnanja?
 13. zek

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  i kad nema interneta - nema fiksni -
 14. Da nisi malo preterao sa ovim soliterskim hladnjacima. Ne znam koliko su teški da ne rasklate te jadne tranzistorčiće. Mogao si bar ovaj donji flah da maksimalno skratiš.
 15. Yesterday
 16. E sad je malo jasnije sta je mirna struja , po podacima iz ovog linka to bi trebalo biti oko 31mA .
 17. John Coltrane

  Šta trenutno slušam . . .

  ko zna od kad bleji na hdd-u, tek sad poslušah i mogu reći prijatno iznađenje s obzirom da mi ti prelazi tzv. world/etno /jazz ne leže
 18. revox

  NAD 902

  sklopljeno fercera drugi primjerak nije radjen radi usporedbe ...
 19. revox

  NAD 902

  kontrole sa zadnje strane
 20. revox

  NAD 902

  glavna ploca
 21. revox

  NAD 902

  nocas nastavak ... povadjeno ubaceno
 22. https://www.tutorialspoint.com/amplifiers/class_ab_and_c_power_amplifiers.htm
 23. Mikorist

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  Menadžer iz Mts išao po mojoj zgradi od vrata do vrata i nudio više 2 meseca nego što nudi SBB .
 24. crni.

  Koju konekciju koristite i plaćate?

  mika maher
 25. Aleks

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Poprilično visoko kotiraju na big diy taj 10F srednjak... zato me i zainteresovala ova secunda
 26. Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Moj plan je sličan - slušati ove neko vreme, te dodati 10F4424G00 i srediti 3-sistem.
 1. Load more activity


×