Jump to content

Sve aktivnosti

Ovaj tok se automatski ažurira     

 1. Poslednjih sat vremena
 2. vinko

  Vinkov podrum

  A da fotka je namerno vintage, sve u duhu. Lepo on izlgeda uzivo
 3. vinko

  Vinkov podrum

  Valda su sve sekte zaebate, pa i ova. Posedujem poodavno Kenwood KT6040 (kojeg nema u USA, pa ga i nema na netu nesto, al ovo sto ima u evropi nahvalise do zla boga, nesto kao poslednje serije Kenwood High-end tunera) i svira on. Svir'o sve dok mi se jednog dana nije stvorio Zenov Revox da mi pokaze kako se to radi...i razlika bila ocigledna. Mada moram priznati Kenwood nije ama bas nista sredjivan sve je fabricko. Na refresh mislim, nije radjen. I tako, ajd' reko da se uclanim, bez zurbe, hteo ovu MKIII, lepsa mi. (ako je nekome do lepote vintage tuner-a) Juce, prekljuce natrcao jedan, odmah se dogovorio, skroz korektan prodavac, a opet nije preprodavac. Cist tuner iznutra ne moze cistiji biti, kao da nije nikada paljen. Sto na kraju krajeva covek i rece da je 20g stojao u ormanu. Cena je bila bas bas korektna. Naravno, sledi refresh po datom uputstvu.
 4. Odvajam na temu da se i sam lakse snadjem. Ene me Zen proziva kako samo skladistim nista ne prezentujem, pa da promenim i to. A i da mi bude opomena kako samo zelim a nikako vremena da nadjem da realizujem. E, da, vremena nemam slobodnog bas ni malo, al i to je dobro, za nesto, valda... A podrum k'o podrum svega unutra. Pa, ziveli
 5. Ovo sto je spomenuto oko notica ne sluzi da decak u trecem piku mladosti uci solfedjo, vec da ne spominje nanosekunde u prici o muzickom materijalu, ako vec tvrdi da dobro poznaje fiziku. Fino ukazano, ali lose skapirano. Sa druge strane, brzina zvuka u medijumu zvanom vazduh je oko 343m/s, nebitno koliko precizno, menja se sa T, sto invertovano govori da za oko 3 milisekunde predje jedan metar, a ako to podelimo sa 200, dobijemo da bi zvucnik dostigao mahov broj za oko 15 nanosekundi na pola cm hoda...lak racun mernih velicina.. Ono sto ne mora da se zna je brzina komponenenti koja iznosi u najboljim slucajevima par do nekoliko desetina nanosekundi pri ukljucenju ili iskljucenju, da zanemarimo storidz tajm. Slabo se koriste za audio, a i kada se koriste, ne ulaze u te zone svojih maksimuma... Takodje ne mora da se zna da nasi senzori reaguju ne brze od par milisekundi. A i sam nacin razmisljanja a narocito zakljucivanja je sporan, za nekoga iz R&D, na osnovu direktnih ili indirektnih cinjenica sto sam, uz pretesko nerazumevanje pokusao da pojasnim(racunajuci i verujuci u izjave), sto bi Zen rekao, da se doprinese diskusiji, a ne samo dzvonjka. Razlikuje se kvalitet semplovanja podataka, daje im se adekvatan upotrebni znacaj, posto je donosenje kvalitetne inzenjerske odluke poprilicno vazno, za nekog iz R&D, a ta neobicna "navika" razmisljanja o(p)staje...do kraja zivota Elem, sta pokazuje vumetar, to takodje ne mora da se zna, ali se i srazmerno tome, nemogucnosti da se kvantifikuje znacaj cinjenica prikupljenih osmatranjem doticnog, ne uzimaju podaci zaozbiljno niti izvode dramaticni zakljcci, ili .....itd.. Uzdravlju slusali muziku, ali onako, bas za uziv.
 6. Danas
 7. @Zen Mod da pokušam da Vam razjasnim ono što sam rekao i naznacim šta smo radili (sa timom, hiljade merenja i opita) razvijajući taj elektro-mehanički sklop. Zamislite da imam Devialet amp i Devialet Phantom Gold zvučnik. Devialet amp sve radi u digitalnom domenu (ne znam-nisam siguran kako amp signal prosleđuje na Devialet Gold Phantom zvučnik), zato pretpostavimo da pošto je taj zvučnik posebna konstrukcija da amp šalje baš taj digitalni signal (npr. blu tut konekcijom); što za ovo objašnjenje nije bitno. Razvijajući taj elektro-mehanički sklop mi smo upravo tako nešto radili stim što smo morali da izmerimo parametre reakcije izvršnog organa za svaki odaslani impuls-komandu (uvek smo znali šta je odgovor na poslati impuls, čak i vizuelno) Suštinski I zvučnik radi slično (membrana se pomera prema analognom signalu iz ampa). Dakle taj deo koji je generisao digitalni signal, tzv. GIK (generator impulsne komande) je računicu koja opisuje matematičku fizikalnost problema koji smo rešavali, pretvarao u povorku impulsa koja je: uključivala, isključivala, menjala amplitudu i trajanje impulsa (struju kroz magnet) i naravno snimala parametre izlaza izvršnog organa (razlika je samo sto izvršni organ nije bio membrana i što nije bio digitalizovan muzički signal u GIK nego rezultat neke računice). Uradili smo hiljade eksperimenata menjajući sve i svašta od materijala magneta (zbog remanentnog magnetizma i tragajući za krivom histerezisa koja nam je potrebna), žice, lakova i lepkova (zbog temperatura jer je pored zagrevanja zbog enormno struja kroz namotaj sve to još dodatno u veoma termički agresivnoj sredini), preko algoritama do........ da bi smo od izvrsnog organa dobili zadovoljavajuću brzinu izvršenja poslatog impulsa, zbog potrebe da to sve radi u realnom vremenu. Rekoh, da je svaki poslati impuls apsolutno imao identifikovanu reakciju izvršnog organa kao kada bi za svaku poslatu notu (analognim signalom) znali npr. način na koji se pomera membrana zvučnika. U snimku sa YouTube suštinski se ništa ne zna. Vidite niz brojeva koje display prikazuje ne znajući kakav je taj signal (elektronski kreiran) koji šaljete uopšte. Da ste taj analogni signal-muzički digitalizovali nekim GIK, možda bi taj elektronski generisani ton upravo bio impuls ogromne amplitude (naponski ili strujno, već kako pratite tih 700W koje display prikazuje) a infinitenzimalnog trajanja koji (na osnovu iskustva kažem) ne bi takoreći ni pomerio membranu jer je njegova energija nikakva (napominjem da smo merili temperature namotaja u zavisnosti od amplituda i vremena trajanja impulsa i iscrtali hiljade nomograma). I naprotiv tonovi-impulsi sa trajanjem manjih amplituda ali velikih energija (kao 28W sa snimka) bi pomerali membranu samo tako i naravno to bismo čuli većom asnoscu prosečnom (utisak da je sve glasnije) baš kao na snimku.
 8. Ma nek priča ko što hoče , al ja prije 15tak god kupio AGV kacigu sa "ventilacijom" i naravno sve otvorio ( gore i dole" , dobio upalu desni i sinusa . Tjedan dana bio "u komi" , slično i u vožnji autom sa otvorenim prozorima . Naravno dok sam bio mlađi nikakvih posljedica .
 9. ManicP

  K: Beyma 15K200

  Ako neko ima par Beyma 15K200 viška...
 10. Juče
 11. Zahvaljujem na objašnjenjima. Nazalost, nisam muzički obrazovan i još jednom hvala sto ste mi bili raspoloženi i imali vremena za mene da mi približite značaj tempa u muzici.
 12. Anthony Heinrich je upotrebio 1/1024 notu ali u "grave" tempu tako da je to najkraca publikovana nota."Grave" tempo ima od 25 do 45 otkucaja metronoma u minuti. Svira se na klaviru ali joj je zbog sporog tempa trajanje izmedju 5 i 10 ms.
 13. Harfa, saksofon, klavijature sa "midi" fajlom... Ako je tempo sporiji moze da se odsvira i 1/256 koji ce biti u stvari slicnog trajanja.
 14. Zahvaljujem. Verujem da treba biti sjajan pijanista da bi se odsvirao 1/128. Koji još instrumenti mogu da odsviraju u tom trajanju ton? Da li je klavir jedini?
 15. Ne izvini, ja sam video Manic, Vladd, Nixie... i Vinko... sta su prethodno napisali u vezi L profila za mene... i zahvalio se, tek sad vidim-gledam Leonardov rad.
 16. Bravooooo@shonne! Ovo ne može samo sa lajkom, mora i post.
 17. Spachek

  Gramofonska tema

  Za gramofondzije, onako bas zgodna https://www.kupujemprodajem.com/uredjenje-kuce/lampe-i-lusteri/stona-lampa/oglas/102062004 Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 18. Znaci ovo Krcina mrcina[emoji4] ako dobro ukopcah...? Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 1. Učitaj još sadržaja
×
×
 • Kreiraj novo...