Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. zek

  EF86 RIAA

  Jal' zvučno, ili na oko.....
 3. Yesterday
 4. hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Nisam bio svestan uticaja kvaliteta otpornika u skretnici dok mi drugar Poljak nije doneo pre nekoliko godina PathAudio kojim sam zamenio klasican Dale. Neka cenovno razumnija alternativa bi bilo paralelisanje otpornika manje snage.
 5. Aleks

  Kupuj dok nije otišlo...

  Ne mislim da su isklonirali, vec da je ovako neka fora, poskidani masovno sa modula gde su korisceni, uzv. kadica, nova stampa i teraj...
 6. hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Dobar kalem nema alternativu. Jos bolje je kad uzmes dva tako debela pa vezes u paralelu.
 7. Mikorist

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Kod mene se najviše ovo osetilo kao promena veliko je a i udara. Bas je kao tektonski poremećaj
 8. hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Samo treba nagurati tih ruskih teflona da budu bar 10% od potrebne vrednosti rednog konda u skretnici. Mali bajpas je ko kap votke u koktelu, oseti se al ne udara.
 9. Mikorist

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Slažu se odlićno i sa Iskrama metalnim . A bogami i sa Mundorf otpornicima od 2% A i sa žicom pun presek između od 2mm... Još ako je i prigušnica motana sa 2mm .... ihaaaj
 10. hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Zen, verovatno si video ruske teflone pa pomislio da sam bypass freak . Potrebno je bilo naci ispravne vrednosti za redne kondenzatore koji padaju izmedju standardnih, pa su tu ruski tefloni 0.22uF i 0.1uF posluzili za pronalazenje pravih vrednosti. Precizna vrednost rednog kondenzatora je jako bitna, par 1/10 mikrofarada pravi razliku izmedju subjektivnog osecaja da svira previse nazalno ili previse napred. Uzgred otkrio sam da se ti ruski tefloni odlicno slazu sa Mundorf Supreme.
 11. shonne

  Fidelizer

  ja sam stavio na audophile setup... Gasenjem samog exe fajla u TM mislim da se nista ne desava sa procesima, msconfig u servisima mi isto izgleda. Definitivno biti obazriv oni koji koriste za druge IT poslove.
 12. Zen Mod

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  ene , Papa i ja , zajedno kupismo 12016 komada
 13. Zen Mod

  "Sumadijski Bluz" sistem

  usput , ne mogu a da ne primetim da si se ti bas nacitao fifi periodike
 14. Zen Mod

  EF86 RIAA

 15. mrcelavi

  Fidelizer

  Shone, moguće je da si u pravu, neznam, nisam ga lično deinstalirao, bar ne u ovom Purist nivou. Čini mi se da sam ranije čitao kod njih na sajtu da se sve može vratiti na prvobitno deinstalacijom. Pozabavićemo se time a možda može i direkno da se priupita. Svakako Purist ne preporučujem nikako onima koji bi koristili mašinu i za druge IT poslove.
 16. mrcelavi

  Fidelizer

  Evo već nekoliko sati slušam u nameri da čujem neku manu. Trenutno Anouar Brahen, tiho noćno slušanje i sve je tu, fino definisano bez nervoze, komprimiranosti digititisa. Sutra ću biti verovatno malo pospan na poslu al nema veze još malo, nek ide život
 17. djmilicic

  EF86 RIAA

  Ovo je finalni izgled. Daska je bila bolja!
 18. shonne

  Fidelizer

  mislim da tu mala ispravka treba da bude. Ja ga nisam nasao u install apps... ali jesam TM, procesi...
 19. hifista

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Konacno sastavio finalnu skretnicu sa integrisanim RAAL visokotoncem. Nesa Napijalo je uradio projekat i kalemove, davsi mi zadatak da neke vrednosti u odredjenom opsegu sam prilagodim svom sistemu sto se pokazalo kao jako vazno. Cela skretnica (Tannoy+RAAL) ima samo jedan otpornik (3R3 PathAudio najviseg moguceg kvaliteta). Ostalo je da skretnicu propisno povezem i spakujem u neku lepu kutiju, kao i RAAL visokotonac kome treba neka minimalna kutijica. Jako sam zadovoljan rezultatom. Plasio sam se da cu imati problema sto mi RAAL svira iznad glave (centar Tannoya je oko visine usiju) pa ce biti potrebno neko naginjanje na dole. To naginjaje se nije pokazalo kao kriticno za susret oko 9.5Khz, ali je time alignment jako bitan, RAAL je pomeren 14cm unazad u odnosu na prednju plocu Tannoya. Jako je vazno i da sam ribbon vertikalno bude sto blize Tannoy drajveru, tako da ce RAAL ici u neku minimalu kutijicu cisto da ne bude go. RAAL je najbolji visokotonac koji sam ikad cuo, ne suska ne cicka, i pored izuzetne dinamike ne skrece previse paznju na sebe (sem u slucaju nekog jakog udarca cinjele), disperzija je takva da ubija osecaj zvucnog zida koju tipicno prave velike kutije, dobija se prirodnija otvorenost. Integracija sa Tannoyem je odlicna, osecaj je da sve dolazi iz centralnog drajvera sem kod nekog divljackog udarca cinjele koji otkriva prisustvo RAAL-a. Potpis Tannoy visokotonca je izbrisan, nema bimovanja iz centra drajvera, ni koloracija usred breakupa metalne membrane.
 20. mrcelavi

  Fidelizer

  Upravo tako. Bio bih slobodan da kažem da ovo PC približi ozbiljnim network strimerima ( što oni zapravo i jesu- optimizovani PC) čije cene idu od 500$ do ihajenda.
 21. mrcelavi

  Fidelizer

  Da, sve se može vratiti deinstalacijom Fidelizera. Nisam gldedao koja je poslednja verzija jer sam skinuo program pre više meseci. Ako ima izbora ja obično skidam predzadnju verziju svakog softvera ne žurim sa najnovijom dok je drugi ne testiraju, manje boli glava.
 22. Woland

  Fidelizer

  Fidelizer ima uticaja na zvuk, probao sam ga kada mi je PC bio u lancu.. to iskustvo me odvelo do Linux baziranih hardverskih digitalnih playera čiji je OS optimizovan za muziku.. za razliku od snake oil gedžeta koji "rade" protivno zakonima fizike, kod Fidelizera je jasno šta zapravo radi u OS
 23. Srecko

  Fidelizer

  1. Da li se ukinuti servisi Fidelizerom mogu (ako se predomislim) vratiti na originalnu postavku? 2. Treba da skinem verziju 8.3 ako sam dobro shvatio?
 24. Mikorist

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  od ovog može da se rikne odoh da pravim picu
 25. shonne

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Spring is coming...
 26. mrcelavi

  Fidelizer

  To je softver za optimizaciju Windows-a u cilju što kvalitetnije reprodukcije muzike. Softver je besplatan, skinite instalirajte i podesite samo dve stvari: nivo optimizacije i odabir softverskog player sa kojim se povezuje npr Foobar. Ima nekoliko nivoa gašenja procesa u Windows-u u zavisnosti da li koristite računar i za druge stvari ili samo za muziku. Najdelotvoriniji je u Purist i nešto manje u Audiophile. Inače Fidelizer ima u ponudi i hardver Nimitra- Computer audio server i Nikola linearno napajanje. Hm, nije reklama http://www.fidelizer-audio.com
 27. Mikorist

  Kupuj dok nije otišlo...

  ko kaže i da originalne kutije sa originalnim papirićima nisu klonirane. karton i papir ..... msm posle onog Xeona sve može da se klonira p.s. Karton nije požuteo IČ a stoji 20 dina u magacinu ..... aham možda je vakumirano u vosku
 1. Load more activity
 • Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 14 Guests (See full list)

 • Forum Statistics

  7492
  Total Topics
  296539
  Total Posts
 • Member Statistics

  2322
  Total Members
  3371
  Most Online
  egor.plakhotia
  Newest Member
  egor.plakhotia
  Joined


×