Jump to content

Sve aktivnosti

Ovaj tok se automatski ažurira

 1. Juče
 2. Pri kraju sam 3.sezone. Odlicna atmosfera u prve dve sezone,...treca je 'onako'. Vala bas, Gideon sjajan 😁🤗
 3. NIXIE

  O ring

  Naslov je pomalo pogrešan, nije snaga vakuuma nego ove jedne atmosfere na kojoj vreme provodimo najčešće.
 4. Dalje ... Star Trek : Strange New Worlds 1. i 2. sezona ( bice i 3. Čeka se ).
 5. - Halo Sezona 1 ( 9 epizoda ) - Halo Sezona 2 ( 3 epizode do sada izasle . . . u toku serija ) Za pocetak.
 6. Drugari sta valja da se gleda od Science Fiction serija ? Pitam jer ne pratim nesto posebno ali ponekad volim da odgledam nesto dobro. Sta bi sa Withcer-om Sezona 2, drugi deo, posle 5 epizode ? Ne mogu nigde da nadjem, sve su izbrisali.... ostale samo igrice, trenutno.
 7. Ako Zen kaze onda ispravka : Sekundari 1 + 2 serijski vezani daju 240 Vac / 100 mA U ovom slucaju mozete raditi na sirem rasponu predpojacivaca raznih vrsta.
 8. Prodajem Custom Wound Trafomatic transformator pogodan za cevne projekte. Nominalno 80 VA trafo je radjen prema mojoj specifikaciji na vecem jezgru radi nize indukcije. Elektrostaticka + elektromagnetna zastita. Primar - 230 Vac ( za domacu mrezu ) Sekundar 1 - 120 Vac / 100 mA Sekundar 2 - 120 Vac / 100 mA Sekundar 3 - 21 Vac / 250 mA Sekundar 4 - 12,6 Vac / 2 A Duzina izvoda primara i sekundara je cini mi se oko 20-25 cm. Sekundari 1 & 2 mogu biti spojeni serijski za napon od 240 Vac / cca. 50 mA sto je vise nego dovoljno za neki npr. phono / line sa ECC83 / ECC81 / ECC82 cevima. Takodje se pojedinacno mogu koristiti za projekte koji zahtevaju nize napone. Sekundar 3 moze biti koriscen za neki SS modul tipa odlaganje viskokg napona ili slicno ukljucujuci i preamp. Sekundar 4 - grejanje - serijsko - provereno radi do 4 cevi bez problema u DC rezimu ( posle rektifikacije ). Mozete da ovaj sek. iskoristite i za paralelno grejanje samo za DC moracete malo oboriti napon ili staviti osrednji hladnjak na tropinac koji koristite, sto nije lose jer imacete bolju filtraciju grejanja. Trafoi su korisceni i sekundari 1&2 su trenutno spojeni serijski. Na Elektrostaticki izvod je zalemljena M3 ushica. Cena : 25 Eu Postarinu kurirskom sluzbom placa kupac - za BG moguce je da se nadjemo negde uvece, posle gradskog spica ili da svratite do mene na Novi Beograd.
 9. gluv_i_udaren

  O ring

  Bolje to nego da sedimo na ploči dok svira mislim, bolje za ležaj
 10. NIXIE

  O ring

  Ne znam koliki je vakuum kod tih spravica, ali recimo 30cm ploča ima površinu oko 700cm2 i 1bar=1kg/cm2. Znači neka je proizveden neki mali podpritisak od 0,2 bar (0,8bar abs) i atmosfera već pritiska tu ploču na tanjir ko teg od 140kg.
 11. To bi moglo držati vodu! Inače, kao i svaki kočijaš, nisam nešto upućen u sve to, ali mi je ovo jednostavno prejako: "Znam da sam besmrtan, znam da ovu našu kružnicu ne može obuhvatiti tesarov šestar, znam da neću minuti kao ognjeni krug djeteta nacrtan u noći komadom zapaljenoga drva. Ja znam da sam uzvišen, ja ne mučim svoj duh da se opravdavam ili budem razumljen, ja vidim da se elementarni zakoni nikada ne ispričavaju (sudim da se nakraju ne ponašam ništa oholije nego ravnomjer, po kojemu gradim moju kuću). Postojim kako jesam, to je dosta, ako me niko drugi na svijetu ne opaža, ja zadovoljno sjedim, i ako me svi i svaki opažaju, ja zadovoljno sjedim. Jedan me svijet opaža, i on je za me kudikamo najveći, a taj jesam ja sam, i hoću li doći do svojega danas ili do deset tisuća ili deset milijuna godina, ja ga mogu sada primiti s radošću, a s istom takvom radošću mogu i čekati. Moje je uporište pritegnuto i učvršćeno u granit, smijem se onomu što vi zovete raspadom, i poznajem prostranstvo vremena" Toliko self-help i motivacijskih publikacija se svake nepotrebno izdaje umjesto da se ljudima da Walt Whitman.
 12. ^ Моžda je WW vikendima odlazio s tim spomenutim mužem na percanje Ta tvoja barka mala i tajna jednog žala Kao i ljubav naša, kao i ljubav naša Ostat će samo šala
 13. Kud bas Whitman. Navodno je bio gay. Ovo bi prije rekao Bukowski, Hemingway ili Miller. Da ne spominjem sad Bocaccioa ili Nabokova.
 14. Drugari, koji koristite SnakeOil za slušanje glazbe i streaming Tidala, što ćemo raditi kada u ožujku prestane raditi Logitech MySqueezeBox servere? Baš bi mi bilo teško izgubiti ovu sjajnu udobnost korištenja i kvalitetne reprodukcije Dakle, vjerujem da su svi sapatnici, u posljednje vrijeme se nadgledali (umjesto slika albuma) QR koda sa linkom ka Logitch-ovoj stranici na kojoj Logitech objašnjava razloge zašto "zaustavlja" servere i ...... kada se koriste apps: Squeezer , iPeng ..... Javljam se s pitanjem da li će možda aplikacije poput: MConnect i BubbleUPNP ipak moći reproducirati Tidal to jest da li player upmpdcli , kada ga oni koriste, ne ide na poslužitelj Logitech već na neki način pristupa Tidalu "izravno"? Slušajući Tidal preko njihove aplikacije ne vidim taj poznati QR kod već slike albuma (baš kako i treba). Ohrabrio me da pomislim da će, samo korisnici koji Tidal slušaju preko Logitech LMS+SqueezeLite kombinacija, ostati bez Tidala. Razlog zašto sam to pomislio je jer MConnect ima čak i liniju podržanih proizvoda koji imaju direktan pristup Tidalu (sajt Tidal-a to potvrđuje i navodi uređaje sa MConnect podrškom) baš kao i : Roon, Naim, Lin ..... PS: Izvinjavam se što mi je post telefon preveo na Hrvatski jer sam ga naravno pisao na srpskom (ne predstavljam se lažno). Razlog za ovo je što sam neki dan, upravo SAMO zbog problema sa Logitech i slušanja muzike (daily driver je i dalje iPhone ali IOS ima "skromniji" izbor UPNP aplikacija za HiFi), kupio ponovo Android "SG 24 Ultra" pa ga još uvek podešavam. Ispraviću ovo, nadam se, za neki dan kada dođe na red (na prvu kad stavim srpski piše mi ćirilicu a to po pravilima foruma zbog osnovne korektnosti prema kolegama iz regiona nije dozvoljeno).
 1. Učitaj još sadržaja
 • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 10 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.9k
  Ukupan broj tema
  431.6k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2844
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  bakial
  Najnoviji član
  bakial
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...