Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. крокодил

  Dynaudio Axis 5

  Nema price, bas lepo. Nego, cim ti mislis da nateras ove kutije da rade? Treba ti izuzetno mocno, jako pojacalo?
 3. Borko_KA

  4P1L & 300B Neskor style

  Bravo za rad. Koliko ja vidim, ako skines bypass kond, kroz 39K/18K otpore, preko OA2 reference se u katodu unosi 100Hz iz grane napajanja i to lampa pojacava. Kada imas kond na tom mestu, ta AC komponenta se preko njega shantuje na masu i zato nema bruma. Ako je ovo sto sam naveo razlog, mozes da probas da umesto tih otpora ubacis dva od 12K na red i izmedju njih i mase, jos jedan kond za filtraciju.
 4. remam

  Dynaudio Axis 5

  Pa da znas da jeste,predhodne Dynaudio koje sam pravio su crne i ovo mi se veoma dopalo pa sam za promenu odradio ovako,uzivo dosta lepse izgleda..!!A naravno stvar prepustena majstorima koji se bave samo farbanjem (ne moze se bas sve sam,a da bude dobro odradjeno),5 slojeva je ovde uradjeno kako bi ovako na kraju izgledalo!!
 5. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  Bolje je nego crno u svakom slučaju. Sviđa
 6. mutayu

  MZ RIP Oda UP-102 pretpojacalo

  Datasheet je moj drug. Evo malo napretka, uglavnom u domenu matematike. Primenjene norme, preporuke i proracuni iz Texas Instruments i ONSemi datasheetova za LM317(337) i @vladd primedbe. Sema crtana rukom, izvinjavam se na neurednosti. -C1, C11- 470-1000uF elektrolit, low ESR, bice izabrani prema fizickim dimenzijama -Cadj- 10uF elektrolit -Co kao i C2, C21- 1.0uF tantal -R1- 120 ili 220,240R- sto blize regulatoru -R2- bice izracunat po formuli Vout=Vref(1+R2/R1)+IadjR2 pa onda primenjena najbliza standardna vrednost i on ide blize groundu. Pri tome: Vref=1,25V Iadj=50uA Vo=15V -Rb- 75R (izmedju 68R i 82R, da dobijem oko 200mA), bar 2W Mozda na izlazu jos jedan elektrolit 100uF?
 7. remam

  Dynaudio Axis 5

  Evo sa zadovoljstvom mogu predstaviti ofarbanu kutiju.. Kome se svidi ovako kako izgleda neka pritekne u pomoc
 8. remam

  Dynaudio Axis 5

  Cudno je da tu moze da stane 50kg peska,a pogotovo ne 100kg kako je u dokumentu navedeno..
 9. revox

  Novopridosle skalamerije

  Tesko sa ovim ... ostvicu staro za to ... ovo je za asfalt
 10. remam

  Dynaudio Axis 5

  E pa u tom grmu lezi cudni zeka,ova zadnja komora koliku zapreminu ovako na oko moze da ima??
 11. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  onda samo tu. po 50kg ... ali mi nije jasno koliko je to veliko da može da stane toliki pesak.
 12. remam

  Dynaudio Axis 5

  Tako i ja mislim,ali mi uopste nije padalo na pamet do nekog vremena da se puni gornja gde su ostali drajveri,vec samo ova u delu bas drajvera,gornja je skroz odvojena od bas komore i ne moze se puniti jer postoji jedan drajver sa otvorenom korpom pozadi,17M75,tu dolazi komad mineralne vune i to je to,gore nikako ne ide,vec samo u ovaj prostor iza bas drajvera koji uostalom pravi i najvece vibracije u donjem delu opsega i koje je veoma tesko prigusiti bez ovakvih intervencija,a koje iz iskustva veoma uticu na bas definiciju!
 13. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  pazi, meni je najlogičnije da pesak ide u ove dve pregrade. Gde su visoki i ona pozadi.... Jer ovako gubiš zapreminu i mesto za damping. msm ako sipaš gde je bass pesak doćiće do njega
 14. remam

  Dynaudio Axis 5

  Ma meni nista ne moze da promakne,imam ti fotografsko pamcenje,valjda sam to stekao godinama baveci se elektronikom i sl poslovima...Lepo ljudi naveli,a ja se bas zapitao da li je moguce ili se greske dogadjaju
 15. remam

  Dynaudio Axis 5

  Meni je jednom po odavno jedan covek poslao nesto u vezi ovoga,trazio sam mu i koliko mi se cini to je bila slika skretnice,ali nista nije kao ovo sa interneta vec deo iz kompletnog tog dokumenta i zato kazem da sigurno to neko ima samo se ne objavljuje i rekao mi je da mu se javim ako mi bas bude trebalo,ali sam izgubio njegov kontakt medju mail-ovima..!! Ovo kutija je rana verzija modela Consenquence,njihovog trenutno najjaceg modela,sa ogromnom razlikom,ova je aperiodicna,a Consequence bas refleks sa dva bas drajvera u compound vezi..
 16. Today
 17. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  stvarno piše da treba 100kg kvarcnog peska.
 18. remam

  Dynaudio Axis 5

  Na internetu znam da nema i ja sam sve pretrazio,ali pogledaj ovu sliku,gornji desni ugao,mora da to neko ima na papiru ili skenirano https://goo.gl/images/F1p6Em
 19. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  Našao sam prvu sliku veću i oštriju...
 20. remam

  Dynaudio Axis 5

  I meni je nelogicno da ide 100kg peska u tu zapreminu i jednu kutiju,ali znajuci gustinu kvarcnog peska fine granulacije od 2600kg/m3 ispada da je ta zapremina oko 38L za jednu kutiju,a iduci da je 100kg za obe onda je oko 20L sto mi i ima logike onako gledajuci bocnu stranu u preseku..?!
 21. Mikorist

  Dynaudio Axis 5

  Nema niko više podataka o ovome. Na internetu imaju samo ove dve slike i ova treća. Čak je Zen tražio na diyaudio.com šemu za iste ove.... nema
 22. NIXIE

  Novi GPA Altec 604-8E

  Pa ka živimo u džungli. By the way, ja imam merač vlage u stanu (doduše PRC), kreće se od 40-65%. Evo trenutno pokazuje 43%.
 23. remam

  Dynaudio Axis 5

  To si u pravu,jesu teske i bez peska,ali stvar je u tome sto postoji ta prazna supljina u toj sendvic pregradi i pravice dodatne probleme ako se ne dampira kao sto je predvidjeno peskom... Strana do samog drajvera se normalno dampira mineralnom vunom u odredjenoj meri i to nije problem,ali ta supljina ce rezonovati ako se ostavi prazna... A tezinu sam resio kao sto sam negde takodje video sa postoljem na silikonske tockice,tako da ce jedini problem biti kada se transportuje,a lako se moze pomerati po prostoriji!
 24. vladd

  Novi GPA Altec 604-8E

  Mislim da su svi drugi afiniteti u igri, samo ne "racionalnost" P.S. Mislim da je zvucnik prakticno najvaznija komponenta sistema, pa i ne preporucujem previse racionalnosti(osim one realisticne za izbegavanje fantazija), ima na ostalim pozicijama hife mesta za ozbiljna racionalisanja.
 25. remam

  Dynaudio Axis 5

  E pa ovo imam i problem je prva slika,kao takva se uopste ne moze upotrebiti...! Ova slika je prva stranica tog dokumenta,znam sa sigurnoscu i tu postoje jos najmanje dve stranice sa podatcima,ali naravno skenirano u boljoj rezoluciji,valjda neko to ima?? Meni je jednom jedan clan trazio da mu posaljem nacrt mojih izradjenih kutija DAK 3-210 koje imam i coveku sam poslao naravno,preko PP
 26. vladd

  Dynaudio Axis 5

  Kutije su vec dosta teske, pa ne vidim razlog za dodavanje 50kg peska. Moze se dodati 2-3cm peska iz sasvim drugog razloga, posto ce formirati odredjene dine pod pritiskom vazduha i uticati na formiranje zvucnog talasa u kutiji, ako nije predampirana, ali za dodavanje tezine, nema rezona.
 27. Srecko

  Novi GPA Altec 604-8E

  Izvinjavam se sto sam se umešao u diskusiju ali mi se učinilo (verovatno i pogrešno) da koliko god da je dobar Altec driver izbor Tannoy driver-a, za skupe kutije, je racionalniji; zbog svog tog iskustva. Kao sto rekoh racionalnost naravno isključuje izazov, zadovoljstvo i šta ne još, što je jednako važno a možda i važnije u ovom našem “hobiju”.
 1. Load more activity


×