Jump to content

ManicP

Član
 • Content Count

  3072
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

ManicP last won the day on October 30 2017

ManicP had the most liked content!

About ManicP

 • Rank
  električar banderaš
 • Birthday 08/22/1976

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd / Aradac
 • Interesovanja:
  igranje strujom
 • Zemlja:
  Madagascar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ManicP

  Novopridosle skalamerije

  Fakat. Onaj bordo ima kontakte za pražnjenje kondenzatora na samom kućištu.
 2. ManicP

  Novopridosle skalamerije

  Praktična stvarčica. Moj kao sa slike, ima podnožje za SMD elemente pa me to kupilo.
 3. Meni Opera glavni browser (nekoliko portable komada za razne namene, čisto zbog reklama). Tri stvari me drže na Operi, koje dođu default: 1. Komande na jedan taster (AutoCAD uzeo svoj danak pa levu ruku uvek držim na levom kraju tastature) 2. "Open new tab in background" kombinacijom tastera i klikom što je meni deal breaker kod browsera. 3. Večna opozicija.
 4. ManicP

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Pravio sam ja. Metno žuto-zelenu pod šraf ampa a drugi kraj zabo u saksiju. Fini tjuning zalivanjem cveća a probaću da dodam i ono kamenje za čakre čim uzajmim od nekog
 5. ManicP

  Novopridosle skalamerije

  Dok sam bio tinejdžer, kad se vraćam zorom, lepo kupim hleb pa komšiluk kaže da sam dobar i vredan
 6. Logičan sled radnji: Solidworks, CNC, bonsek... Krajem prošlog veka, dok sam studirao, jedan asistent je rekao veliku istinu: Posao inženjera je da izmeri mikrometrom, obeleži kredom i odseče sekirom.
 7. ManicP

  Osvezavanje skretnice

  Ovi prvi na strani Philips od 1uF su isto dobri http://www.silken.rs/navigacija/proizvodi.php?msq=6&podkategorija=MKP&kategorija=ELEKTRONSKE KOMPONENTE a nisu mnogo dalje od Mikroprinca. Sve što se plavi na slikama na prethodnoj strani su baš ti.
 8. ManicP

  Osvezavanje skretnice

  Bolje neg ono u skretnicama... ...vozi i ne sikiraj se puno.
 9. ManicP

  Udrobljena automobilska tema.

  Leto Fulda Ecocontrol, zima Kleber Krisalp HP2. Obe u rangu 40-45e komad za 175/65 R14 sa sve montažom, kvalitet više nego odličan za naftaricu 65ks i manje od tone.
 10. ManicP

  Osvezavanje skretnice

  Ovaj upgrade će da bude skuplji nego zvučnici :) Ja bi tu metno blok kondove (oni MKC iz Silkena npr.) umesto elektrolita, razmako kalemove (žica iz najbliže radnje elektro materijala ili plavo-beli telefonac) i ne bih više gubio vreme na ove kutije. Upgrade jedna crvena, sasvim lepa zabava i onaj osećaj kad napraviš nešto. Sve dalje je Pandorina kutija...
 11. ManicP

  Zanimljive i smesne slike

  Nešto na istu temu, ako nije već bilo
 12. ManicP

  Macura phono predpojacalo , krca44

  Izlazni napon je na tim modulima podešen na 24V ako se dobro sećam. Treba odvaditi LED na izlazu (svaka nosi oko 1.6V) i ubaciti kratkospojnik. Za 17V na izlazu recimo skinuti 4 kom. Max izlazna struja se podešava sa CCS koji čine IC3 sa R7.1 i R7.2 u paraleli (odnosno IC4 sa pripadajućim otporima za negativnu granu) i iznosu 1.25/Rekv (Rekv je ekvivalentan vrednost R7.1 i R7.2 u paraleli). Ulazni DC napon treba da je 8V viši od izlaznog, AC napon trafoa je (Uout+8V+2x0.7V)/1.41. Ako se poveća struja moguće da treba doraditi hlađenje, može da se doda hladnjak na onaj AL flah.
 13. ManicP

  Kafanica . . .

  Mi to povadimo, asfaltiramo a tu skupu povađenu kaldrmu od granita posle neko podoban zavalja za velike novce naivnim strendžerima.
 14. ManicP

  Novopridosle skalamerije

  Hvala na savetu. Dali mi uz njega i sredstvo za čišćenje od kamenca i silikonsku mast pa ću i to preventivno ponekad da odradim.
×