Jump to content

ManicP

Član
 • Content Count

  3050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

ManicP last won the day on October 30 2017

ManicP had the most liked content!

About ManicP

 • Rank
  električar banderaš
 • Birthday 08/22/1976

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd / Aradac
 • Interesovanja:
  igranje strujom
 • Zemlja:
  Madagascar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ManicP

  Iskustvo sa MTS-om i VIP-om

  Takođe, samo telefone ne uzimam od operatera. Nemam problem ni sa zaposlenima, meni do sad savršeno ljubazni bili.
 2. ManicP

  Iron Pumpkin(s)

  I komšiluk
 3. ManicP

  Udrobljena automobilska tema.

  Morebit tamo gde su fabrički bili ugrađeni pa masovno poskidani kad omatore. Ima beše nekih skupih metala u njima, još se lepo i prodaju kad uginu.
 4. ManicP

  Phono vs cd

  Takođe, muzički server i vrtilica u posedu. Nema uopšte priče šta je bolje, da se izmeriti i tu gramofon u tehničkom smislu igra drugu ligu. Poenta je ko šta više voli, a to ne mora biti bolje (u tehničkom smislu). Da se apsolutna odrednica "bolje" zameni sa "ja više volim" ne bi ič problema bilo i svi bi se razumeli. Analog & (namerno ne piše vs) digital, vintage avta & moderna, ebook & artija... Nije ovo sa sllike bolje od savremenih digitalnih đunti al je ćeif i nema cenu
 5. ManicP

  Pomoc kolegi na drumu

  Nemaju talijani pojma, zna se da je francuz najbolji
 6. ManicP

  Struja problem !!!

  Uradi i ovo pod obavezno. Taj automatski osigurač je odradio svoje, da se ne desi da zalepi ponovo...
 7. Sad bi mu kazo da je taj IEC u sredini 10A a oni šukojci okolo 16A i da to ništa ne valja... ...al neću
 8. Najprostije: Odnos ulazne impedanse komponente (uređaja) i izlazne impedanse one ispred nje treba da bude što veći. Lično težim da bude bar 100x veća ulazna impedansa uređaja od izlazne impedanse onog ispred i da taj odnos zadržim u celom lancu izvor-izlazni amp. U realnoj situaciji sam taj odnos imao obično oko 200x a trenutno kada ganjam snagaš direktno iz DAC-a bi trebalo da je oko 600x. Kada je ta situacija nema tu neke igranke sa žicama, bar je ja nisam imao a probao sam. Jakako, ta impedansa ne treba da divlja sa promenom frekvencije. Tu je tipičan primer AVC ili TVC, bez bafera da ga izoluje od spoljašnjeg sveta, sa svojim zaguljenim impedansama gde može biti osnove za igranku.
 9. Razmatraš ono što možeš priuštiti. Ako nemam za sve ja bih opet sabio lavovski deo budžeta u zvuje koje smatram ok pa ostalo dokupljivao laganica, idući od zvučnika ka izvoru, žice excluded, i slušao muziku sve vreme.
 10. ManicP

  (moguc) "the end" o zvucnickim kablovima

  Može i u termoskupljajući bužir da se metne/metnu. Ili široka izolir traka (imam neđe par koturova 5cm širine) pa se na jednu spuste dve linije, druga zalepi preko pa kad ufati lepak na lepak neće to niđe.
 11. Obzirom da, u pricipu, imaju bar par redova veličina veće izobličenje od svega ostalog rekao bih da je tako. U principu sam dodao jer trenutno može za relativno normalne novce da se nabave zvučnici sa izobličenjima ispod 1% a i lampaš sa većim izobličenjima za normalne ili nenormalne novce. Jakako, sem malih izobličenja zvučnik treba i da sviri dobro. Radije bih slušao vrhunske zvučnike na mediokritet spravama nego obratno i smatram da tu treba zatući 90% love ako se nema love za sve pa makar ih u prvo vreme guralo jeftino D class pojačalo i kartica iz kompa. 2x TPA3118 sa prepravkama (poduplan ulazni kond, smanjeno pojačanje, anti pop kolo) i SMPS 24V 150W su oko 20eura đuture bez ostale buranije kad se potera sa istoka a svira mnogo bolje neg što košta.
 12. Ima taj PC u sebi bar 2 svičerska DC-DC konvertora za pravljenje pomoćnih napona (5V, 3.3V...).
 13. ManicP

  (moguc) "the end" o zvucnickim kablovima

  Neki imaju sisteme u kojima ne može da se čuje razlika, pogotovo tamo gde su odnosi ulaznih i izlaznih impedansi uređaja u lancu kako treba. To ne znači da isti ne valja niti isključuje da se turi najbolje što se ima i ima razumnu cenu. Da čujem takvu razliku međ kablovima u sistemu reciklirao bi ga i pravio nešto pametnije. Prilikom selidbe sam se rasekao, puko 1900din na 7m kabla za zvučnike (Klotz, okrugao, odličan za gaženje po patosu), bio ljut na sebe jer je skupo. Inače sam bacio oko na usisivač, ima jedno 10m lepog crnog kabla za zvučnike u njemu al se ne da mali, radi ko Doxa
×