Jump to content

ManicP

Član
 • Content Count

  2999
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

ManicP last won the day on October 30 2017

ManicP had the most liked content!

About ManicP

 • Rank
  električar banderaš
 • Birthday 08/22/1976

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd / Aradac
 • Interesovanja:
  igranje strujom
 • Zemlja:
  Madagascar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ManicP

  Male ili velike membrane?

  Kad meriš taki zvučnik probaj da izmeriš i van ose. Već od 1.5kHz kreće belaj kod 10 cola zvučnjaka, ili ti beaming. Fiziku nemož pobediti.
 2. ManicP

  Udrobljena automobilska tema.

  Mene u knjižici u avtu piše dimenzija guma i mećem tu bez obzira na godišnje doba. Fabrika kazala koje a ja sigurno ne znam više od njih pa i ne palim mozak po tom pitanju.
 3. ManicP

  Udrobljena automobilska tema.

  Dobih preporuku za Kleber Krisalp HP2 i prezadovoljan. Novi HP3 bi trebalo da je još bolji. Istina, ja sam od onih koji vole da stignu od tačke A do tačke B bez nekog divljanja.
 4. ManicP

  P: Prolećno čišćenje

  4. Slušalice Philips SBC HP250 - Ošle.
 5. ManicP

  P: Prolećno čišćenje

  Dodaću još i: 7. Zidarski viskovi 200g -8 kom, fi=37mm, h=54mm, navoj M10. Trebalo da budu spajkovi za zvučnike pa nikako. - 10e za 8 kom. ili 1,6kg viskova. 8. Ruter Belkin F6D4230-44 V3 - ponudite Kao što rekoh, od zamena intresantni stari (ili ti vintage) analogni instrumenti (pogotovo one Iskre u drvenom kućištu da se ne ugradi još neki TPA u njih jer ću umrem ) ili panelmetri, dva para Toshiba 2SC5200 2SA1943...
 6. ManicP

  P: Prolećno čišćenje

  Aktuelne stavke 2, 3, 4, 5. Od zamena intresantni npr stari analogni instrumenti za na panel
 7. ManicP

  Parabolis sistem

  Vrtim taki a i mojih par poznanika. Bolje ne tražim.
 8. ManicP

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Pajz, ako na onoj glOvi pored drži slušalice, ergo, veličina je ekvivalentna Mikinoj glavi, ima taj radio bar 12sku u sebi
 9. ManicP

  ZM, random zanimacije

  Imam ja nameru da napravim humanitarnu akciju "Mercedes za Peđu" al neukusno dok ne dođe bolje vreme... ...za 2 do 2 1/2 godine.
 10. ManicP

  Kafanica . . .

  Problem je što odavde odoše ti što koriste informacione tehnologije, otprilke 100.000 nih godišnje (596.000 za 6 godina) na belo pa tako unazad jedno 7-8 godina. A to su oni najpreduzimljiviji koji treba da vuku napred. Stariji arče skajp da pričaju s njima i toliko. Kamara ljudi na 50km od Bg nema pojma šta i zašto se dešava sada isto ko i 96-97. Uz bedu u kojoj žive internet im i nije neki prioritet a TV je džabe. Hronična kurcobolja, "može biti gore" i nedostatak muda (kod svih polova, koliko ih sad već ima, da ne bude zabune) su tek posebna priča. Moj lakmus je pogled u sopstveni novčanik.
 11. ManicP

  Audio kondenzatori

  A sad kad krene boja vezica... ...ta bela onako, al crvena za topliji zvuk, plava za ladniji. Pa onda black edition. Pa ultimate verzija s širim vezicama... ...idi begaj
 12. ManicP

  Ansuz X Mainz power Cable

  Ima tu samo zez ako se uradi plitak uzemljivač jer ako ostane u smrznutom sloju zemlje zimi, ništa od uzemljenja ma koliko da je dobar leti. Zato se i traži dubina ukopavanje bar 0,8m a sonde od 2-3m preko toga su sigurica.
 13. ManicP

  Ansuz X Mainz power Cable

  Vodovodna cev ne treba se koristi kao zaštitno uzemljenje. Možda negde jeste ali treba izbegavati. Zaštitno uzemljenje može naknadno da se radi kao mreža (ili krakovi) od Fe/Zn trake 25x4mm ili veće, ukopane na bar 0,8m dubine. Alternativa tome su cevni uzemljivači (cevka koja se pominje je tako nešto, mada su gotovi cevni uzemljivači od 2m ili 3m dužine reda 3k din, uredno pocinkovani sa sve ukrsnim komadom za spajanje). Jedan cevni ako nema izbora inače ići na bar 3 kom međusobno razmaknuta bar po 3m (poželjno i više) i povezana Fe/Zn trakom oli u trougao ili "pačja šapa". Sve ukrsne spojeve trake i uzemljivača uraditi tipskim ukrsnim spojevima (ne isplati se improvizovati, kupe se 3 kom za paklo cigara) i obavezno zaliti bitumenom ili ofarbati bogato. Ako se ide od nule uradi se temeljni uzemljivač (pocinkovana traka u samom temelju) koji je večan i uživa se u muzici. Vrednost uzemljenja trebalo da bude ispod 10R što vojvođanima nije neki problem. I bitna stvar, pocinkovana čelična traka i bakarni PE vod se ne spajaju direktno zbog elektrogalvanske korozije nego sa olovnom podloškom između. Ako je direkt, džabe dobar uzemljivač. Aj sad na poso, ja sam zakuco moje u selu pre dve godine i metno novi FID
×