Jump to content

black coffe

Član
 • Content Count

  1355
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

black coffe last won the day on May 16

black coffe had the most liked content!

About black coffe

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Zemlja:
  Croatia

Recent Profile Visitors

6799 profile views
 1. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Ovaj Tvoj emoušen mi je motiv da je netko zainteresiran za atipično pred pojačalo . Nešto sam pitao po "tužibabi" i imas tu svašta ? . Kao što sam rekao nije navodno po internetskih pričama neakav hi end , ma kolko, kome to značilo . Men je po " mojim " " filimzina " bilo ok , ? al ok . Pa sam napisao : Ney j Line - " Four " . , al ajmo završit priču . , jer momentalno nisam spreman na akciju i čak dolazim na ideju da uz Vašu pomoč odradim to sam ? Vičan sam lemljelju , al polu neznam kaj delam . ( ne zajebavam ) !
 2. black coffe

  VICOVI!!

  Nije to pimpek neg levo jaje ? onu je se sposobno provuč kroz luft varijantu ? :)
 3. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Ko i obično ? odlutali ste od teme ? i rekao sam da neču u slijedeših par mijeseci iz kojekakvih razloga bavit , al da ču na daljinjsku varijantu prosit Vaše savijete ! ? Eto !
 4. black coffe

  Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  Nitko razuman ne negira znanost , al kad ona samoneodrživa ? postane alat multinacinalnih kompanija koje u vlastitom interesu određuju koje kavim zakonima ( koje same donose kroz politiku) te otkupljivanjem patenata i stavljanjem u "ladicu" ipak se postavlja pitanje kamo cijela priča vodi ? Dali postoji torija zavjere je he he neupitno , ali osobno mislim da je uzrok zarada ? jer je ona kao i u svim slojevima društva (a i u životinjskom - bolji i jači ima najbolje "djevojčice " ) . . dokaz uspješnosti . Paradoks je što se tzv nerazvijena društva imaju največi natalitet - apro pos ovim prostorima kad su familije imale puno dijece , po principu ko preživi ? . Danas su se roditelji uglavnom odlučili za jedno dijeteta i ima maksimalnu uslugu . Kao što znate nisam sociolog . al pod ovakvim medijskim presingom ( ne osobnim) neg zaintersiranih strana najlakše je naivne zbuniti . Obečajem ne pišem ovakve kobasice od postova , al nisam odolio .
 5. black coffe

  Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  to je dokaz teorije evolucije ? Mi evoluiramo u smislu da "pobijedimo" one koji su nas stvorili - koje smo stvorili ? .
 6. black coffe

  VICOVI!!

  Ma kakav ban , ovo je gore od porađanja a te slike mogu . To je kad se stara kesa opusti pa .... jadan lije uf
 7. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  A je točno ! ? sve kaj je dobro zamišljeno nemora ispast kak spada ! : al uvijek su opcije ?
 8. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Al ajmo počekat ? pa nek se ljudi odluče !. Ja sem za cijevni preamp sa tranzistorskim izlazom i sam balansom ? pa kome opanci kome obojci . Inače sam otvoren za sve opcije . ! SIMPLE is the best ? .
 9. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  G vladd ! skužil sam iz Tvojih objašnjenja di sam fulao , predzadnji put sam se sa lmpama u predpojačalu sreo čitajuči knjigu G Rupića , a prvi puta u srednjoj školi od 74 te do 77 sedme . Iako sam elektro mehaničar , savladao sam konstatacije kvara na recimo elaktroničim uređJima tipa da oni upravljaju releima itd . Iako sam tada imao preko nekoliko predmeta sa "strujum" bio sa konsentriran na "jaku " struju , što se danas pokazalo - tu di jesam E ? bio sam na rezmeđi kao klinac i izabrao sam svojevremeno dobro , al danas ???
 10. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Več se dugo provlači kao magla ? tema ' očemo ! slušat visoku vijernost , il kak nam paše ? . Puristi če reč tako je odsvirano i tak mora bit ! . A drugi , men je ovak lepše čut ? . Ja osobno nebudem papal neslano meso zato kaj je to kuhar ističuči sebe to tako zamislio . ! . Odnosno , naka to bude njegova kreacija , al men to nije fino , a on neg kreira po svome . NHF .
 11. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Da preformuliram ECC 83imaju veče pojačanje pa time pojačavaju sve , pa i šum ? Inače potenciometar je "stepenasti" i nisam primijetio da u aktivnoj varijanti mora nakon moje mudrolije - imbecilnosti mora da se stiša . Jedino dok sam isprobavo sam primijetio da u aktivnoj varijanti pojačalo na več na 11 sati dolazi skoro do klipinga a sad mi je jasno i zašto . Inače predpojačajo ima vajnsko napajanje . Kao što sam rekao imam rotelovo predpojačalo preko kojeg sad slušam al ovo mi "bolje leži" . Inače ovaj moj majstor predložio da zamijenim podnožja keramičkim i da se zamijene kondenzatori i još kao da se obnovi ožičenje . Predpojačalo je uhvatilo koju godinicu , pa ču mu dati novu šansu . Momentalno sam u cajtnotu kako vremenski tako manje financijski . Kad dođe vrijeme prvo će biti slikice , shemu na žalost nemam i nadam se da čete mi pomoči ( radom na daljinu ) . Inače predpojačalo je manufaktura iz navodno 8desetih kupljeno rabljeno u Samoboru od proizvođača . Ima oznaku " NEY LINE - FOUR " , što bi trebalo značiti 2 cijevi za TU , CD i TAPE i 2 cijevi za phono . Bilo je navodno konkurencija Predpojačalima G Stanišića ( ADS i hebiga ono prvo njegovo , aha , OAKLEY ) koje je čak i u inozamstvu imalo uspijeha u tim godinama .Proizvadeno ije par stotinjak komada a proizvođač mi je da je "izvornik " NARAYAN " . Suma sumaru priče je kad buden spreman obratit ču se cijenjenoj zajednici i zatražiti pomoć . Hebu te trebao sam bit političar . Al u smislu teme ? . Odgovor je kako kome paše , hi end ne znači nužno da če vam se svidit . Sve ovisi o ambicijama ili ono što želite čuti od svog sistema . ,
 12. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Ima prekidač aktivno - pasivno . Kad je pasivno , ne mora ni u struju bit uključeno a ima sve funkcije osim gramofona, i zvuk je apsolutno tamne pozadine tj nema ni sss na zvučnicima . kad se prekidač stavi na "pover" ja vi se ssssss čujan na cc pola metra od zvučnika , al zvuk kako bi rekli živne tj pojačaju se detalji , raširi se i produbi te se dobije na visini zvučne slike. Več sam uz vašu pomoć došao do zakjlučka da moj lukavi i prepredeni pokušaj da prevarim predpojačalo ubacivanjem lapmpi i gr predpojačala nije bio uspiješan . Ako se nevaram netko - svaka mu dala je rekao da su Ecc 83 ( pojednostavljujem ) osjetljivije na šum od ess82 i da je to uzrok . Sad mi je hifi osim u guštanju manji problem , pa sveu svoje vrijeme . Nije me sram pitati , pa ću bezsramno potražiti savijet . Poanta mog posta je da ako uzimate pasivno predpojačalo trebalo bi imati nalbolji moguči volume pot i jednako takav izbornik ulaza - izlaza . znači sve vrhunska mehanika . Al suma sumaru ? uvijek če pobijedit ( hehonistički ) aktiva . !
 13. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Uz dužno poštovanje ! best preamp is not preamp , al evo i ja imam pa mi priča pada u vodu ? :)
 14. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Simple ish the best ? . šum je posebna priča ? . , aktivna skretnica je posebna ? . El ova priča se se zove ekvilajzer ! , ne nužno loše . Vjerujte ! do dobrog zvuka i do dobre ženskinje sva su sredstva dozvoljena ?
 15. black coffe

  Šta je to pasivni pretpojačivač?

  Kasno sam se uključio . Molim Te objasni ljudima da predpojačalo ne pojačava ulazni signal ! ? ( jer se drži do Tvog mišljenja - s razlogom) nego smanjiva "ulazni otpor " ? pa time izlazno pojačalo dobiva jači signal ? . Itd . To se tiče potenciometra , a , nije blue Alps sveta krava ? ima i boljih u rangu cijene ? . Ne mislim sam na crni ? . (po kvaliteti) . Konektori za izlaznu varijantu pasivnih prepojačala se obzirom a nemogučnost relea ne mogu birati izlaze , pa im preostaje mehanička vatijanta što nužno i nije loše ! . Ma ima tu priče ? , G . Impuls NHF .
×