Jump to content

vladd

Član
 • Broj sadržaja

  11539
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  63

Poslednji trofej

vladd je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

3 Pratilaca

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Paviljoni
 • Interesovanja:
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

10341 posetilaca

vladd's Achievements

 1. -Srecko nije dolar senzitivan da mu skupoća apriori indukuje dobar zvuk. -Srećko je nabavio sprave koje će imati stabilnu tržišnu vrednost duži period, po njegovoj želji i izjavi, a DAC to nije. -Srećko živi u soliteru u normalnom za život i akustički netretiranom prostoru, da bi upste bile istaknute neke superfine razlike, koje bi možda u nekim uslovima i sa specifičnim fajlama napravio dac. I Srećko je u veselim godinama kada i apsolutni sluhisti izgube svoj dar. Recimo da se to imalo na umu.
 2. https://www.aliexpress.com/item/1005003212329090.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.242961cffgu4Px&ad_pvid=202110171154515148439395669900004704599_1&s=p
 3. Ili se uzme jig, i isprogramira FPGA da radi kao DAC.. Zato su i skupi posto su neobicni, ali ...sveukupno se ne vredi previse zamajavati, neki kinez ce sasvim lepo da zavrsi posao.
 4. Ovaj skopic ne meri djuti sajkl, vise je nekako za terence energeticare ili automehanicare, da vide signal, bez da treba da ga analiziraju. Dobar je signalac, a ni multimetar nije los. Nisu bitni primeri koliko je bitno da korisnik osmisli za sta mu sve treba. Nekada je bolje da se ima poseban signalac i posebno skop. Kao da kupujes jeftino pojacalo koje ima dobra izoblicenja na 1kHz
 5. Pitaj čika Zena, sočim meri struje drejna. Možda ta sprava pomogne.
 6. Fejs je zabava, ili kako ga ko shvati, može da se pretvori u šta se želi. Dobar je i za kežual komunikaciju sa udaljenim osobama.
 7. Sa par otpornika i prekidača možeš samo razdelnik napona da napraviš u par varijanti. Postoji jedna specifična linija u hobiju, hobi treba da relaksira a ne da iritira. Ali postoje likovi koji uđu u bilo koji hobi, bilo da je auto, moto, pecanje ili hifa, sruljnu neke narko-petro dolare u enromnim količinama i postaju kao neki carevi hobija, i kao to je super zabava potrošačke nesreće. Pa hobi treba da nas odnese od glupog materijalističkog sveta, naravno uz neku pristojnu cenu igračaka, ali da ne plaćamo baš previše perverzne želje.
 8. Pa dobro, fejseri ne stoji, ali budale... Svaka merna oprema se može umlatiti..., naročito ako misli odlutaju od onoga šta se meri.
 9. A koliko je to skupo, recimo u odnosu na fensi činčeve npr 150, 200$ Istina neke stvari ne treba kupovati ako se ne radi sa njima intenzivno i ne zarađuju novci. I porazmisliti šta se želi sa merenjem, tipa uzeti neki multipraktik, sve u jednom i gledati rezultate, ili pomalo spoznavati proces merenja pa meriti parametre procesa. To puno olakšava izbor. Ne trbaju ti zavojnice i induktiviteti svaki dan u svim opsezima, a sa druge strane nije loše znati i čemu služi induktivnost primara sa kratkospojenim sekundarom, npr... USB Hantek i neki signal generator sa arbitrary varijantom signala je sjajan komplet za početnu opremu. Pa vremenom da se dopravi jedan dodatni...
 10. Jedino da vidis kakva je ponuda USB osciloskopa pa da se uklopis u zeljeni trosak. Dobar deo posla odradi racunar, pa to umanjuje cenu.
 11. Postoji sprava koja za nešto treba ili koja ne treba, nema tu best baj, nije to njemacko dizlo pa da je ekonomično. Nema ni pomodarstva, pa da su cene astronomske i odbojne za neku koještariju. Jednostavno potreba sprave određenih karakteristika za rad.
 12. Beskrajna je pomoc plivajuce uzemljenje u nekim pozicijama merenja.
×
×
 • Kreiraj novo...