Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 24.08.2020. u svim oblastima

 1. 11 poena
  Aleks

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Čime se zanimao ovih dana... posle MLTL, sve je lako! Od ideje: ... preko hrpe delova ... ... do realizacije: (pajz što me poslužio šestar za zvučnjake lol) ... normalno, nije još gotovo, ovde ide šporet, pa da se sa njime ukroji, itd itd.. Zanimacija Malo i muherna da se oduševi, ne sam ja da se samooduševljavam shifu
 2. 11 poena
  djmilicic

  EL34 SET sa 6Э5П na ulazu

  Dugo se razmišljalo na ovu temu - single ended sa EL34 u triodnom spoju sa 6Э5П, isto u triodnom spoju, na ulazu. Izlazni trafo je impedanse 5500 oma - primar i moguće konfiguracije sekundara od 4, 8 i 16 oma. Od gvožđa se namotalo sledeće: prva prigušnica 13H/112oma, druga je iz furde i zadužena je za "peglanje" napona za ulaznu cev, mrežni trafo 350-280-0-280-350V 200mA, 5V 4A i 6.3V 4.5A. Izlazni trafoi su na dvostrukom C-jezgru SM130B. Radna tačka izlaza je predviđena na 350V i 62mA. Ulazna cev je biasovana na oko 16mA. Morao sam staviti Schade povratnu spregu jer je bilo previše visokih (ja ih nisam primetio, ali ćerka sa mladim uvetom je rekla da "ubijaju"). Posle intervencije dala mi je zeleno svetlo. Standarnda izvedba na "daski" i laminatu kao i svaki prototip. Na kraju - šema trenutnog stanja. Prvi utisci su vrlo povoljni i jako sam zadovoljan. Čekam da ulazne cevi malo "odgore". Jedina mana je težina (samo špulna izlaznog trafoa teži 1.4 kg).
 3. 11 poena
  blaidd

  EBL21-ECH21-AZ21 predstavljanje

  pozdrav! da se predstavim preko jednog od pojacala koje sam napravio... sto je vrijeme vise prolazilo neke stvari su postale obavezne: - sve elektronke naprijed, trafoi iza, ostalo ispod. - sva podnozja ista (sto i dokekle uvjetuje boju/raspoznavanje pojacala: ...na koju boju podsjeca Loktal?...zelenu...?!?) -boje svih zica prema RTMA (malo modificirano) - svi dijelovi (uklj. sasije) skupljani godinama na raznorazne nacine...s cim imam, s tim klimam... Kod ovog je mrezni trafo od RIZ 63x radia (izvrstan za SE do max ukupne anodne struje cca 120 mA), izlazni takodjer razni Ei..., svi otpornici 2W osim katodnih izlaznih i ispravljanje 5+ W, prigusnica (obavezna) motana. Svira ugodno, mali brum s kojim se uvijek mucim ali ne zamaram...radim to za sebe iz strasti i hobija (napravio SAM, svira, SVIJETLI...)
 4. 11 poena
  mutayu

  Zvucne kutije Iskra OZ-40

  Danas su mi sa secenja stigli delovi za novi ram za Iskru i tweeter. Radi se o pleksiglasu debljine 10mm. Postavljeni su na mesingane siljke i povezani srafovima. Kad nabavim brunirane siljke i ukrasne srafove i matice montiracu ih umesto ovih sada. Sada su se zvucnici jos vise izgubili u prostoru a dobio sam i mogucnost preciznijeg podesavanja po pravcu i dubini pa ce biti jos eksperimentisanja.
 5. 10 poena
  Doktor

  Novopridosle skalamerije

  Dvoumio sam se da li da ovo postujem u temi " Trenutno na gramofonu", ali ovo ipak vise pripada temi o novitetima. Hvala @Lemić
 6. 10 poena
  neskor

  Zanimljive i smesne slike

 7. 9 poena
  grone

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Jedva nekako sklopio 3way active Klipsch ceo dan cackao na dsp... Ovo radi veoma mocno! i previse su osetljivi, bolje bi bilo sa pasivom i da zavrsim pricu, morao sam 3 snagasa samo za ovo. Pic i zadnja merenja.
 8. 7 poena
  Zen Mod

  Iskra pojačalo NOM-01/25

  jedino si na semi zaboravio masu sekundara
 9. 7 poena
  zek

  Zanimljive i smesne slike

 10. 7 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  smilovala se nasa carina
 11. 7 poena
  simplicisius

  VICOVI!!

  Malo pojašnjenje.. Otac mi je bio nišlija, generacijski poreklom.. Majka mi je bila Slovakinja, Sremica. Rođen sam u Niš. Živeo sam sa porodicom u Bosni, Bugojnu do svoje osme godine. Od 1966. živim u NS. Ženina majka je novosadska Nemica, a otac joj Mađar iz Sr. Kamenice. Kada ispričam šalu na nacionalnoj osnovi računam da je dobrim delom i na sopstveni račun!
 12. 7 poena
  Srecko

  Novopridosle skalamerije

  Da se i ja pohvalim. Već sam pisao da moj sin uglavnom ne voli aktivnosti koje ja volim (tenis, HiFi...). Pomenuo sam da me je prosle godine odveo da mi kupi Devialet (posto sam jedno vreme pričao stalno o njemu[emoji16] pa ja nisam dozvolio ali sam mu zahvalan sto sam jedno 2 sata proveo u jednoj divnoj radnji u Marylebone i imao tretman ko princ, svašta mi nešto pokazivali i puštali na Focal Grand Utopia od 220K funti). E moje “ubeđivanje” sa sinom[emoji16] konačno je dalo rezultat. Posto radi od kuće već 7 meseci pa mu u bacground dobro dođe muzika (na poslu su morale slušalice) a i za video konferencije dobro mu je super, kupio je Devialet Gold zvucnike i kaže da rade savršeno (on je inače temeljan i zakazao je naravno slušanje i izabrao ono sto mu se sviđa) u rangu mnogih koje koštaju 10-15K a koje su mu puštali kad je išao da bira.
 13. 6 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 14. 6 poena
  NIXIE

  Sony TAN-15F servis/prepravka

  I konačno finale, što bi rekao Čika Brka, zvuk je fantazija. Nema ama nikakve veze sa fabričkim uređajem. Potpuno čisto, 3D slika, detalji, prirodnost, potpuno sam iznenađen. Nije dobro baš kao LEACH, ali ne treba očekivati tako nešto od pojačalca 2x35WRMS. Jednostavno veliko pojačalo ima definiciju basa i kontrolu zvuka koju malo pojačalo ne može nikad imati. Ali srednji i visoki su mnogo čistiji i prijatniji nego pre, a basa ima dosta više nego u stock varijanti i sasvim je prihvatljivo kao pojačalo za umereno glasno slušanje. Pošto je odradilo tek nekih 3 sata, mislim da će to još sve malo da se popravi. Znači Sony+Toshiba+Samwha+VDH svira samo tako. Ukupna šteta po kućni budžet 7000din. Svira ko tranzistorsko, a jako je ko lampaš, bolje bi bilo da je obrnuto. Dosta toga je zamenjeno, izbačeno, prepravljeno, namlatio sam se ali nije mi žao. Dobio sam puno više nego što sam očekivao. Ne verujem da TDA7293 svira ovako lepo. Sad LEACH ide opet na kanal, nabavio sam VDH žica, a imam šta da slušam u međuvremenu.
 15. 6 poena
  shonne

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Moji starci za sad imaju osmeh Videcemo nadalje...
 16. 6 poena
  ManicP

  Zanimljive i smesne slike

  Dugo im je i trajo...
 17. 6 poena
  mutayu

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Zalio mi se drugar da mu treba malo tranzistorsko pojacalo sa phono pretpojacalom i snage 20w da mu leti sviri umesto Solajinih cudesa na njegovim Serbona zvucnicima. I sve to sa budzetom bliskim nuli. Ja malo kopao po oglasima, naletim na Sanyo JA-220, prokopam jos malo, vidim da je to u stvari hvaljeni Grundig V1700, pogledam semu i ugledam vrlo jednostavno pojacalo sa minimumom delova i neobicnim tonskim kontrolama u negativnoj povratnoj vezi. Kupim pojacalce ultrajeftino i dam ga drugaru par dana da ga slusa dok ja spremim plan rada i delove. Zamolim ga da pise svoje utiske da bi mogli posle da uporedimo sa novim stanjem. Uzmem ovih dana pojacalce , izmenjam elektrolite, grec, zice u napajanju, otpornike i kondenzatore na ulazima, dodam regulator u napajanje phono sekcije, zamenim OP amp, prelemim sve kontakte, zamenim termopastu na izlaznim tranzistorima, dodam snaber posle trafoa, ubacim Philipse MKC umesto spreznih elektrolita i tako jos ponesto. Odnesem to drugaru nazad da slusa, vidim igra mu brk, prica o sceni, detaljima... Napravismo sa minimumom para "Malo ljetno" pojacalo! Eto, time se ja zanimam ovih dana
 18. 5 poena
  jesi li video ovo?
 19. 5 poena
  Nesic

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ja sam se bavio time prošle god, a u međuvremenu se napravilo dosta toga. Zna da ode puno zavrtnja [emoji3].
 20. 5 poena
  NIXIE

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Prežičio sve sa VDH. CS12, CS18, D102MK3, uključujući i 230VAC. Nisam još slušao, tek što sam završio. Brujanje trafoa sam puno prigušio dodavanjem 10mm gume ispod i 5mm iznad, i nisam puno pritezao. Sad se praktično ne čuje.
 21. 5 poena
  shonne

  Srećkove Zavrzlame

  Razne ih ima. trenutno su crvene za Ajvar. cela basta, razne sorte. a bogami bice rakije ove godine bez obzira sto ja to nisam stavio u usta od 2003 god, a i ne pijem alkohol.
 22. 5 poena
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 23. 5 poena
  vladd

  Zanimljive i smesne slike

 24. 5 poena
  grone

  Zanimljive i smesne slike

  Interesantno gledati legende zajedno...
 25. 5 poena
  djmilicic

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Za sada mrežni p: 0-220-225-230, s1: 350-290-0-290-350, 200mA, s2 6.3V, 4.5A, s3: 5V, 4A i priguznica 12H, 180mA. U planu EL34 SET. Tonski su na "kanalu".
 26. 5 poena
  Quattor

  Novopridosle skalamerije

  Malo novo, malo staro (kućište, grafička, ventilatori i sl.) i njakanje sa instalacijom svega i svačega i eto...
 27. 4 poena
  nađo namerno izgubio da izbegne nola
 28. 4 poena
  Crni, taj tvoj animozitet prema Đokoviću postaje malo dosadan. Ajd kad si realan, pa da čovek i razume. Al' ovo sad već spada u domen proseravanja. Tvoja je stvar koga voliš, a koga ne (mada to i o tebi dosta govori), al' kad je neko navijački negativan, to je ružno. Kad ljubiš, grliš i voliš Federera, to mogu i da razumem. Al' ovo sa poseravanjem na Đokovića kad god ti padne na pamet, postaje malo iritantno.
 29. 4 poena
  Zen Mod

  Novopridosle skalamerije

  Morača, šta drugo?
 30. 4 poena
  brigamo o muzici,zato je tu....
 31. 4 poena
  apexaudio

  APEX P30 A40

 32. 4 poena
  apexaudio

  APEX P30 A40

  P30ZF
 33. 4 poena
  John Coltrane

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  ih to fancy, ja ono pivo iz lidla par dana i eve rezultati, Čika Brkini RFT u novome fancy ruhu za terenski sistem maxifas crni pa akril eko lak, sve okrečio u stanu ne smrdi ne guši, isto akril lepak prelepljeni spojevi ubačen azmafon, damar, bla-bla... jedino nije prava pluta front nego folija, nije zbog keke nego me mrzelo da jurim za sad se ganju ovim sokoćalom: 6V6 SEP, izvor komp i karta E-MU 0202 USB
 34. 4 poena
  John Coltrane

  Novopridosle skalamerije

  ene, švabe se uopste nisu zezali sa hifom šta god englezi mislili o tome jedino što nisam mogao da izdrzim da pribavim petopolci, mogli su da rade i na bockice neko vreme, pa ugradih rca odzada na poklopac
 35. 4 poena
  Mikorist

  Srećkove Zavrzlame

  Znas koji gain sam dobio kod zadnjeg ispiranja. Bar 10db
 36. 4 poena
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  Aja...legenda...secam se kad se to pojavilo,kakav je to kosmar napravilo medju ljubiteljima I Weather Report-a,i Steely Dan...Wayne Shorter gostuje van svoje maticne formacije gde su bili bombasticni duo sa Zawinulom....ganjao po gradu ko ima plocu,dovlacio svoj kazetas do njega,u to vreme milina od sistema Transcriptor/Vestigal/ADC XLM III,Hafler DH101/DH200,AR92....sta smo se nekad mucili,da dodjemo do nekog snimka....uzas...danas otvoris internet,i voila,sta ti se smisli....to back to vinyl reizdanje uopste nije lose...naravno,fama jos kaze da su okulisti proveravali vid sa ovim omotom....
 37. 4 poena
  pogodak sudije u glavu 1 0 0
 38. 4 poena
  dejanco32

  Zanimljive i smesne slike

 39. 4 poena
  Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  Hendrix? Upravo doneo Postexpress. Ovo izdanje albuma Electric Ladyland se danas veoma retko vidja, UK press, neko od reizdanja, medjutim, stari dobri Polydor. Konacno i "gole zene" ( kako se medju kolekcionarima vinila cesto naziva ) je u mojoj kolekciji ! Pride naisao i Rainbow Bridge album, tacnije soundrack iz istoimenog filma.
 40. 4 poena
  Vix

  Zanimljive i smesne slike

 41. 4 poena
  Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

 42. 4 poena
  mutayu

  Zvucne kutije Iskra OZ-40

 43. 4 poena
  NIXIE

  Zanimljive i smesne slike

 44. 4 poena
  grone

  Zanimljive i smesne slike

 45. 4 poena
  Quattor

  Novopridosle skalamerije

  Za ćerin sistem... Vreme je da se staro zameni... :-)
 46. 4 poena
  Danas prođoh pored TK “Gazela” - Blok 23, (najlepši teniski klub u BG[emoji16]) koji smo nas nekolicina drugara: Mirko Ratković, Zoran Stanković, Vlada Petkovski, Mile Perišić, Velibor Mikanović, Velibor i Andrej Martinović, Vlada i Miki Đerić, Savić Aleksandar, Mića Srećković, Ivana Ratković, Fifi, Đurica Vojislav, moja malenkost i niz drugih (ne mogu sve da pomenem, izvinjavam im se) osnovali 1982. na doslovno divljoj deponiji, i čiji sam predsednik bio skoro pune 24 godine. Trško je objasniti, pogotovo opisati ponos koji osećam kada god prođem pored kluba zbog onoga što smo učinili, oplemenivši ceo prostor mesne zajednice i u krajnjem podigavši stanarima vrednost imovine-cenu kvadrata stanova u bloku 23. zbog novog sadržaja kojim retko koja mesna zajednica raspolaže. Krivac za ovaj najlepši “park” (zelenilo i cveće) Beograda, čije slike upravo gledate je moj prijatelj i drugar (iako znatnoooo mladi) Aleksandar Savić. Napred TK “Gazela”! Idemooooooo.
 47. 3 poena
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  Na danasnji dan,pre 50 godina je preminuo James Marshall Hendrix....generacije i generacije su rasle uz njegovu muziku,i nadajmo se da ce tako i ostati....gitaristicka legenda,heroj... "The Band of Gypsys album was the only official live Hendrix LP made commercially available during his lifetime"
 48. 3 poena
  vladd

  Zanimljive i smesne slike

  Fillipsov paviljon, Staro sajmiste, 1938
 49. 3 poena
  Doktor

  Srećkove Zavrzlame

  To je jedan "nesrećan" proizvod koji je izašao iz "štale" Krell. Mislim da bi dali dobru paru samo da se zaboravi na ovaj model. Što bi se reklo u slengu - ova " tristotica" je jedna obična kesa. Video, slušao u više navrata kada se pojavio, sa raznim zvučnim jedinicama - nikada nije bio ni do "skočnog zgloba" npr. ML kombo-u, CJ kombo-u, naročito ne u poređenju sa JR-om. Mojih 2 rupija.
 50. 3 poena
  Ja svemu ovde gore navedenom (i od tsrane Srecka i od strane Black Coffee) nemam sta da dodam. Jedino me uvek iznova zaprepascuju pojave poput sledece: Novak se zalaze da se pomogne slabije plasiranim teniserima za vreme Corone i napravio je konkretan finansijski predlog kako bi ta pomoc mogla da izgleda. Po tom predlogu bi recimo 3 prvoplasirana igraca na ATP listi dala dobrovoljno po 3000 USD dok bi ostali iz prvih 10 davali po 2000 USD. (i onda ide dalje po manje u zavisnosti od mesta na ATP listi). I onda se javlja Thiem koji demonstrativno odbija da da tih 2000 USD iako je trenutno procenjen na oko 50 miliona USD ! On cak odlazi tako daleko u obrazlozenju te svoje odluke, da pocinje da vredja svioje kolege tako sto ih je optuzio da ne treniraju dovoljno pa su zbog toga losije plasirani pa samim tim i manje zaradjuju. E takva vrsta egoizma je nesto sto ja zbilja ne mogu da razumem. Ja mogu misliti kako njima tamo u ATPu, ogrezlim u politiku i korupciju, izgleda Novak: kao neko cudo, sa idejama koje oni uopste ne razumeju. Ali oni zbilja ne shvataju o cemu se tu radi. Ogrezli ceo zivot u egoizmu i otimanju, i sada se suocavaju sa nekim ko bi da pomogne ... ko prica o pravdi i postovanju ... ko govori o istini ! Oni jednostavno ne shvataju znacenja tih pojmova. A to i jeste ono sto je jako zabrinjavajuce ...
 • Trenutno na sajtu   3 članova, 1 Skrivenih, 24 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8038
  Ukupan broj tema
  349357
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2570
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  vandacodiy
  Najnoviji član
  vandacodiy
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...