Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/20/18 in all areas

 1. 8 points
  Leonardo

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Poznavaoci prilika kažu da osrednje razdrndana vip-model-poslovna pratnja-ica košta za veče 2000e. Na kraju ti ostane sećanje i kajanje. Ovakav rad kutija-šifonjera-statusnog simbola je skoro pa večan i skoro pa trajne vrednosti, a za onoga ko može da ih priušti dobro uložen kapital, koji će dugo vremena donositi radost.
 2. 7 points
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  ne radim ih ja, i nisu za mene, ali biće ovo jedan fin par Westministera
 3. 6 points
  Doktor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Prednosti apartmana u odnosu na hotelsku sobu u ITA. Pazarile se usoljene srdele iz bureta na pijaci. Brzometno pronadjen recept na net-u kako se sprema ( jerbo je to bila jedna od mojih zelja sa wish list). Da se razumemo, u vise navrata, jos od mladosti, sam jeo kada god sam naleteo na incune u ulju i nekada davno poznate "ringlice". Ringlice su upravo fileti incuna, koji se rolaju oko kapra. Odlicna baza i fina podloga za pice. Elem, stavio u hladnu vodu ( uzeo samo 3 kom. na probu ), menjao na 10/15 min., stajalo tako jedno sat i po. Posle stavio na kuhinjski papir da se iscedi ( sl. 1 ). U tanjir, pa maslinovo ulje, limunov sok, malo bibera, jbga, nisam se setio da uzmem i kapar, ali nikakav problem i eto mezetluka s nogu, pre odlaska u popodnevni strapac. ( sl. 2 ).
 4. 6 points
  Doktor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  @Woland Spojio lepo sa korisnim. Evo, profesionalna deformacija. Kao ex-klavijaturista, umesto da slikam freske, kupole, etc., ja se odmah zaletim i gledam po katedralama gde su orgulje i cevi. Dakle, Katedrala Sv. Lorenca u Perudji i njene orgulje + cevi . . . ( zabranjeno slikanje sa blicom, slikano bez )
 5. 6 points
  Doktor

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Kako i sama tema kaze . . .
 6. 6 points
  Aleks

  Zanimljive i smesne slike

 7. 6 points
  Quattor

  FX-Audio X6

  Oženi se, sigurno! Što tebi da bude bolje nego nama...
 8. 6 points
  djmilicic

  SE DHT 4S4S (2A3)

  Završene prigušnice za CLCLC napajanje. Obe su 10 i kusur H. Sledi dogovor sa Sax-om oko ispravljačice, pa motanje mrežnog ili mrežnih trafoa. Možda se odlučim za poseban trafo za AC grejanje drajverica i DC regulatora grejanja izlaznih lanpi.
 9. 5 points
  Woland

  Stove - Jfet buffered Dave Slagle AVC

  za sada prednja ploča, unutrašnjost je manje više poznata - DS AVC, Jfet diamond buffer, 5 ulaza, selektor, releji.. ideja za dizajn je moja, Zen premeravao, Alexx napravio pripremu, logotip radio Dr. No (nepoznat u audio krugovima), a Leonardo napravio i gravirao ploču.. msm - novi nivo ludila [emoji3] da - hvala spomenutim, što mi pomažu da ostvarim ludilo [emoji3]
 10. 5 points
  sax.hifi

  807 S.E.P. revizija

  napokon sviri. odlican zvuk, obilje snage. oko 14w disipacije. i vise nego dovoljno za kucno slusanje. ova topologija ostaje. nema vise revizija. kad se bude imalo vremena, sledi prepakivanje.
 11. 5 points
  Kuršum

  FX-Audio X6

 12. 5 points
  Aleks

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Zaista, ja ne vidim svrhu muzike u prirodi, al majke mi... Šta bre ima lepše od žubora potoka, zvuka motorčeta koje okreće pragnje... (pa se isprazni akumulator, pa mora ručno... )
 13. 5 points
  Woland

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  a jeste dobar majkemi ( ), ali juče Sissy nismo maltretirali A, B pa ni C testovima, repeticijama, menjanjem izvora (nedajbože), kablova - bilo je opušteno, strana po strana ploča koje su nam poznate, povremeno konstatovali (dal ja tripujem doc?) da ima isti karakter kao DEFi, bavili se malo Vračevom fantomskom prirodom (kakav lik jbt ), i slušali bez opterećenja zvukom, materijalom, ma bez bilo kakvog opterećenja.. e sad, to je bilo moguće zbog dve stvari: Sissy nam nije smetao i Sissy nam je prijao odradio je SissySIT juče puno osmočasovno radno vreme i pružio nam kvalitetnu osnovu za opušten razgovor.. P.S. srećom po okolinu, nismo pevali, pa čak ni Vagnera
 14. 4 points
  dunavko

  Gde ćete na letovanje?

  a inace sam letovao ove godine najvise u kardio odeljenju 2 hirurske-3 sprat pa 1 pa 2 pa kuci ,skoro dva meseca.infarkt miokarda-3 bajpasa,al sam osto ziv,ziv,ziiii...
 15. 4 points
  dunavko

  Gde ćete na letovanje?

  a ovde na tamisu,iz dunava - ritopeka do opova,regata.moj sin dimitrije i ja na maloj jedrilici
 16. 4 points
  dunavko

  Gde ćete na letovanje?

  na dunav ,na dunav....jedan mali prilog od 20 kila,tolstolobik ,paprikas i na rostilj.ali za 20 osoba.
 17. 4 points
  zeljkor

  Novopridosle skalamerije

  Ko hoce da mu zvuk bude fit, treba da kupi SIT..... lupetam.....stiglo danas.
 18. 4 points
  Doktor

  Gde ćete na letovanje?

  Stigli juce. Danas odma' u centro storico pomahnitalo se islo da se overi par znamenitosti. Zato i zakasnih za prepodnevno radno vreme jedne od 3 selektovane radnje vinila. No, lokalizovano, ete i slike kao i ona sto je bila u preview-u pre jedno par meseci, samo sto sam pridodat. Ceka se 16:00 u niskom startu . . .
 19. 4 points
  djmilicic

  SE DHT 4S4S (2A3)

  Transformatori i prigu.nice gotovi.
 20. 4 points
  Vix

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  SiT haj faja Evo ja kad god se zasitim haj faja, ne slusam muziku recimo nedelju dana. I gle cuda, kad pustim, opet lepo zvuci
 21. 4 points
  Lendov_x

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Gotova obloga za STR 7055 ili 6055 , kao i zvučnici, plinth za gramofon...:P
 22. 4 points
  sax.hifi

  807 S.E.P. revizija

  povezano grejanje montirani kondovi lemne letvice otpornici 100R/10W za ispravljacicu za starog cika-Brku dosta za danas.
 23. 4 points
  paja959

  Novopridosle skalamerije

  Grace 707...
 24. 4 points
  Lemić

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Dobro de, tu sam. WR je bila velika neostvarena želja, ali za kojom ne žalim, bilo je potrebno svojevremeno trdesetak sekundi slušanja FR zvučnika da Tanoji postanu i ostanu jedna jako lepa uspomena danas. Kloniran je kabinet inženjerskim postupkom i napravljen radionički plan na osnovu koga je kasnije Eci Lazar izradio vrhunski kabinet. Kasnije sam mislim dobio orginalni nacrt i možda ga imam negde, u suštini je to modifikovani Autograf dizajniran da bude komad nameštaja, uostalom, ima ključ za zaključavanje mrežice jednak kao na starim vitrinama, nesporno lep. HPD 385 je izuzetno izrađen u zanatskom smislu, rikon kit postoji i dan danas verovatno dok recimo za GM nema i to praktično ukazuje da je današnji WR drajver u stvari taj stari DC ali u drugoj korpi i sa drugim viskotoncem. Moji drajveri su bili prilično poboljšani zahvaljujući ondašnjoj audio trojki, Aci Ribonu, Brani Hodaliću i Životi i sasvim je moguće napraviti poboljšanje fabričkog, bavim se BMW motorciklima sada i nije problem da se čačne i ide osetno bolje recimo. Ovo je tačno sve, dva drugara su mi stolari i sam vrlo vešto radim drvo, jedan je i doajen hifija ali ne uradismo WR iako smo svojevremeno predkrojili celukpan materijal za 2 para kabineta koji je kasnije završio u nameštaju. Otprilke kad je bio WR aktuelan, restaurirao sam istog Wagena, premašeno je ukpuno nekih 12K DM, lično sam stavljao dihtung između šasije i školjke i dodano nailvao tečnom gumom. A prošao sam jednako, verovatno kod istih prevaranata.
 25. 4 points
  Woland

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  još malo pa gotovo:


×