Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/25/19 in all areas

 1. 11 points
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 2. 11 points
  Leonardo

  MYTH LDR Lightspeed

  Završen je još jedan MYTH! Projekat sa predistorijom smeštenom u davnu 2008-2009.godinu kada sam sarađivao sa kolegom Zoranom Ristićem na njegovom preampu baziranom na regulaciji nivoa posredstvom LDR ili kako je sam Ristić govorio, citiram: “da želi da njegovo predpojačalo bude napravljeno uz korišćenje opto-rezistora, elemenata čija je bazična funkcija promena otpora proporcionalno nivou svetlosti kojoj su izloženi uz pomoć LE diode. Takođe, pojačalo treba da ima pojačanje od 0 dB odnosno da se ponaša samo kao bafer između izvora i pojačala snage. ”završen citat. U to vreme sam Ristiću uradio nekoliko prednjih ploča, za preamp koji je ponudio audiofilima u zemlji i van nje. U zamenu sam dobio kompletnu i funkcionalnu elektroniku, ožičenu i montiranu na jednu privremenu montažnu ploču. Povremeno sam koristio ovaj izvanredan preamp, ali zbog mnogih obaveza i prihvatanja drugih poslova, nisam ga ranije smestio adekvatno kućište iako je dizajn bio spremljen i trebalo ga je samo materijalizovati. Proteklih dva meseca se tako nešto ostvarilo. Zvezde su se složile i konačno je danas MYTH useljen i smešten u svoj zasluženi hram. Na komšijskim forumima se može pronađi dobrih tekstova i komentara dobronamernih kolega, koji su radili testi i predstavljanje hi-fi javnosti , tako da koga zanima više podataka i činjenica preporučujem sledeu adresu – https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/10910-upoznajte-mit/page/2/ Kućište za MYTH LDR preamp, konstrukciono je slično kao za moj prethodni rad BATO MM. Shodno funkciji urađena je drugačija prednja ploča, koja se razlikuje od dizajna koji je zamislio Zoran Ristić davne 2008.g, i plod je moje ideje da izmestim encoder sa lica prednje ploče i na taj način obezbedim što ravniji izgled lica na kome neće štrčati nikakvo valjkasto ili slično dugme. Čak i ovde na forumu sam potražio odgovor – može li se funkcionisanje rotacionog enkodera prevesti u dva ili tri taster, koji bi imali ulogu prebacivanja kanala levo-desno i jedan taster izbora. Taj put traženja rešenja nije se otvorio i kao mašinac sam našao svoje rešenje u skrivenom točkiću na enkoderu montiranom sa unutrašnje strane prednje ploče i dugmetu koje preko klackalice potiskuje taster enkodera. Prosto J. Nudim van nekliko fotografija da podelim moju sreću za još jedan završen projekat.
 3. 9 points
 4. 8 points
  Leonardo

  MYTH LDR Lightspeed

 5. 8 points
  evo za zavrsetak... stereo. Amp je odlican!!!
 6. 7 points
  Leonardo

  VICOVI!!

 7. 7 points
  Vix

  VICOVI!!

 8. 7 points
 9. 7 points
  Woland

  Kafanica . . .

  abre otvaraj kafanicu
 10. 6 points
  чика-Брка

  VICOVI!!

  Udala se lepa i zgodna Beogradjanka za seljaka ( zarad para ) i naravno prešla da živi na selo, a u Beogradu joj ostala prava ljubav. Posle nekog vremena se uželi svog dragana, pa izmisli priču da joj je umro školski drug i da mora otići na sahranu. I kako to već biva dodeliše joj svekrvu za pratnju, da ne bi zgrešila. Javlja ona svom draganu i objašnjava da nema smisla da dolazi jer ide svekrva sa njom i ne može nikako da je se reši. – Ma ne beri brigu, naći ćemo mi njoj nekog da je zabavi! – reče joj dragi. Došle njih dve za Beograd, jedan bio sa snajkom a drugi sa svekrvom, kad se sve to završilo vraćaju se njih dve vozom i ćute, ćute, ćute, kad odjednom će svekrva: – Čuj snajka, ja za tebe ne znam, ali ja moram doći na 40 dana obavezno!
 11. 5 points
  stefaca

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Dampiranje u toku. Posle toga vise nema
 12. 5 points
 13. 5 points
  Aleks

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Zimske čarolije Majstor (tast) Vlada High End:
 14. 5 points
  NIXIE

  Novopridosle skalamerije

  Stigli i srednjotonci Vifa NE123w-08 iz USA. Igranka može da počne čim se vratim u Bgd. 156dolara+3600din je trošak za par drivera. Driveri su 98dolara par, ostalo je poštarina i globarina.
 15. 5 points
  zika

  Izložba vrtilica u Subotici

  https://www.blic.rs/kultura/magija-vinila-istorija-gramofona-i-zlatno-doba-ploca-u-subotickom-muzeju/xn0qf84
 16. 5 points
  gluv_i_udaren

  VICOVI!!

  Kako prepoznati našeg čovjeka koji je prvi put u javnoj kući? Ponio veliku Milku čokoladu i 200 grama kafe 🤣😂😂😂😂
 17. 5 points
  Nesic

  Disco-M Scan-Speak studio monitori

  Evo i od mene par slikanja...
 18. 4 points
  crni.

  VICOVI!!

 19. 4 points
  Zen Mod

  ZM, random zanimacije

 20. 4 points
  vladd

  Dual 1019

  Mislio sam bice lako i brzo, tzv mint stanje..ali sipak. Fale dve od tri opruge, sitnih gresaka nekoliko, sreca pa nije niko vec vezbao remont... Motor je opran, ali se lako cuje, verovatno treba menjati lezaj, ali za sada, sa sintetickim uljem (OKS 701) ide lepo, i dosta je tih... Saga se nastavlja....
 21. 4 points
  Vix

  VICOVI!!

 22. 4 points
  2a3

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Zanimacija ,malo lilavog pa da se proba.
 23. 4 points
  John Coltrane

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  trafoni namutani treba da se kupaju u laku, a upravo sam upropastio lak, pomešao neki krš stari i sveži napravile se krpe neke trafoni: mrežni 2x6,3V; 210V; izlazni 8K5 15cm2, čok malo manji, treba da bude PP sa EL 84
 24. 4 points
  gluv_i_udaren

  Kafanica . . .

  Ka’ sam vid’o da je kafana zatvorena zbog fajta i loma inventara, kontam, i nije neka kafana bez fajta, više kafeterija. Mora biti fajta u kafani. Š’a gle’aš ti tamo?
 25. 4 points
  krca44

  Macura phono predpojacalo , krca44

  Stigli trafuljci expresno... Za preporuku je i Lalovic ( sem Whitman-a ).
×