Jump to content

Najbolji članovi

Popularan sadržaj

Prikazivanje sadržaja sa najviše reputacije od 01/02/23 u svim oblastima

 1. Kupljena nova igla Ortofon 2M Black.Posto deli isto telo sa Bronzom,naknadna podesavanja nisu bila potrebna. Dok se usviravala,podesio sam gaznu silu na 1.5g(preporuceno od Ortofona). Sada je na 1.6g(opseg dozvoljene gazne sile je 1.4-1.7g).Bolje od 1.5g...tonovi su cistiji. Sta reci o zvuku u odnosu na Bronzu. Sve ono sto je receno kada se slusala igla OM40. Kod jazz albuma u pitanju su nijanse...kod rock ploca drasticne razlike. Jedan primer: FLEETWOOD MAC-"mr wonderful",prvo holandsko izdanje iz 1968.g. Sa Bronzom to nije lepo zvucalo...tanak zvuk,visoki vriste...sa Black se da zakljuciti da snimak nije toliko los...gitare su lepog zvuka,duvaci takodje...mozda samo pevanje nije toliko glatko...ipak sada slusljivo. Ka da se sve sabere (i oduzme), Black ima mnogo bolji bas,neznije visoke,manje nazalnih tonova...povrsinsku buku ne cujem. Slusao "Getz/Gilberto" novu plocu u izdanju Acoustic sound...prelepo zaista. Iglu sam kupio u Grckoj...kostala me je 330e(po odbitku poreza). Mislim da je po ovoj ceni best buy. Ja prezadovoljan.
  9 poena
 2. Drago društvo, evo male predprazničke nadogradnje na Hiraga pojačalu. Još samo riješiti prednju ploču i bit' će k'o bonbona. Zvuk je bolji nego sam očekivao, i podjednako zvuči i Stasis koji je nastao na Mozartu. Ponavljam, to je utisak koji sam ja stekao, uz moj sluh, slušaonica (stan betonara) i ostatak sokoćala koje posjedujem. Probana su oba na slijedećim komponentama : izvor PC, DAC AYA 4, predpojačalo Iron Pumpkin, IC kablovi i DC Blocker su pravljeni po Zen Mod-ovom receptu a napajački po receptu pok. Ozrena Bilana. Zvučnički su od bakrene folije. Žao mi je što sam se prepirao sa Zen Mod-om oko kvalitete Electrocompaniet pojačala, on je tvrdio da još nije naletio ni na jedan primjerak da je ostavio dojam na njega, a ja sam bio ubjeđen da je moj EC AW75 super i da teško može bolje od njega. Eto, učite na mojim greškama, treba slušati iskusnije . Eto, da više ne dosađujem, problem je što vam ne mogu uživo prenijeti doživljaj, ja sam prezadovoljan.
  9 poena
 3. A i ovo nije otpornik...Ne liči na njega. Zapravo kao i da ga nema. Direkt čip u mozak ide
  8 poena
 4. Doktor

  Novopridosle skalamerije

  Stigli duplikati. Jes' da su RTB izdanja, ali je to bio dobar press.
  7 poena
 5. Nema niko sve u malom prstu, niti treba, nego izucava opremu koju ima i koliko moze, na nacin koji moze. Ako krene sa pogresne strane, sa pogresnim premisama, ne moze da se postigne ekskluziva. Sve to sto je radjeno u audio digitaliji, radjeno je sa drugacijim ciljevima i ogranicenjima od onih koje su formirali, sa jedne strane korisnici, a sa ekstremne pozicije audiofili. Protokola, za audio ad-da ima tusta i tma, sprava kako god, skola masteringa ponajvise, ali bazicne postavke postavise inzenjeri, pa se ne mogu popravljati svim raspolozivim resenjima u nekoj znacajnoj meri. Sveukupno u nekoj ipak maloj meri Recimo ovaj filmic vristi od prazne price i word droppinga, raspricljivosti i (svi uglavnom pate) od fascinabilne terminologije, kao da ce samo spominjanje tih osvestanih izraza popraviti ne znam sta sve...opet se svodimo na fascinaciju, kako koga traumiraju koje tehnike fascinacije, skupoca, ezoterija, terminologija... Kada mi kaze da digne napon na lampi, doda joj "drajva" uvede je u distorziju, sta na to reci, i cemu sav trud, magicne seme, primenjene nakon osvestavanja, kada smo najprostije izasli i iz hife, mislim kupi preamp sa ton kontrolama ili ekvilajzer, pa prepravljaj svaku numeru. To bas ode u neku vrstu devijacije, koju se slazem da treba kaznjavati novcano, licno je pitanje da li i zasto na sve to pristati.
  7 poena
 6. Kad potencijalna izabranica dolazi jako je bitno zatečeno stanje. Kada sam upoznao sadašnju curu u sobi 13m2 sam imao kutije gabarita 40x50x130cm. Posle sam ustanovio da voli velke zvučnike pa nema frke Elem, mlađi članovi foruma nek lepo iznajme ozvučenje za zatečeno stanje kad dođe partner/ka. Posle se lagano radi downgrade.
  7 poena
 7. Jbg, ja sam kutije uneo posle ponoci sa drugarom i sutra rekao da nema ko da ih iznese. Ubrzo se navikla.
  7 poena
 8. asimze

  Novopridosle skalamerije

  Ovo skupih u prošloj godini, a ove se nadam da ču naučiti kvalitetno i sigurno lemiti. Šta još fali od alatki??? Slobodno opucajte!
  7 poena
 9. Zen Mod

  ZM, random zanimacije

  ne mogu da odolim, pa to ti je ovaj varijetet jos ne imah 10W, al' 8R celih 25E sa sve slanjem
  6 poena
 10. i onda kazu granafor skup hobi
  6 poena
 11. Odvojio sam ovo u posebnu temu, da se ne izgubi u onoj velikoj glavnoj temi. Radi i to dobro,. Večeras pada malo jače testiranje i pakujem ga u metalnu kutiju. Verovatno jedini Bluetooth risiver sa NOS dakom.
  6 poena
 12. ajd ovako ........ digitalnim audio se bavim, u neku ruku, jos od vremena W95 i ISA muzickih kartica jo su to doba je za lokalni radio, u kojem mi je mladost prosla, organizovana postavka za produkcioni rad sa racunarom, gde je PC zamenio silne magnetofone i polako i plocoteku poseban produkconi software j ekoristen za manipulaciju i play, to je bilo carved in stone sto bi se reklo , ali ono sto nije carved in stone smo morali sami da resavamo - ili razmisljajuci ili kukajuci majstorima koji su i napravili software i hardware (ekipa iz RNS koji su prakticno bili pioniri na tom polju kod nas) to "ostalo" je bilo da se OS stripuje od bukvalno svega sto nije neophodno da se sistem podigne i da radi glavni software........ jer su se desavali glitchevi koji su polako prestajali kako smo sisali funkciju po funkciju a cinjenica je bila da je signal iz kompa isao direktno iz ISA muzicke (msm da je cak negde imam, ostavljena da sluzi kao slika nz azidu pa nikad), nisu ni koristeni drugi protokoli koji su tek kasnije dosli elem, od svega sto komp inace moze, ostalo je samo da mreza radi, jer nam je trebala za komunikaciju sa externim serverom ....... situacija je manje vise ostala nepromenjena sa pojavom W98 i dalje, USB je doneo komfor ali i niz problema koji su (ovde to vec i vrapci znaju, vladd ponavlja svakih nedelju dana) u osnovi razlika izmedju obicnog fajla i media fajla - svaki media fajl je formiran na osnovu codec-a ..... em fali provera ispravnosti transmisije kroz USB, em samo molitva pomaze u nadi da najmanja aberacija od izvornog fajla ne izazove znacajnu razliku kad de prodje proces rekodiranja cela prica ...... svodi se na to da postoji iskustvena pamet, a retki su ljudi koji to sve imaju u malom prstu sa teorijske pa onda i prakticen strane takvi vreme provode radeci u toj struci, a siroj javnosti zapadnu samo parcijalne informacijice
  6 poena
 13. 6 poena
 14. taman ustao, krece na pecanje
  6 poena
 15. vladd

  Walkman is back...?

  Ovo taman da ubije i temu i dilemu "PC kao izvor zvuka" Sve mogucnosti sprava pokriva...
  6 poena
 16. Došao mi je SPU AE. Onaj kratki i to zajedno s adapterom. Sad imam dva adaptera. Hoće li netko kupiti onaj jedan viška ili da ga čuvam ako ću si još nabaviti SPU Wood A? Nego, lijepo upakiran. Velika kartonska kutija puna papira i u njoj drvena kutija. Nisam slikao kartonsku kutiju, ali lako je zamisliti da je dosta veća od ove drvene na slici: So far so good. Krenuo sam otvarati tu drvenu kutiju očekujući unutra dobro zaštićenu glavu. Kad sam ju otvorio, prvo mi je junačko srce nekoliko puta preskočilo...izgleda kao da je glava slobodno lamatala po unutrašnjosti, a nema čak ni zaštitne plastike na igli!!! Tek na drugu sam vidio da je zavezana sa žičicom što mi je dalo i odgovor zašto je s donje strane drvene kutije naljepljen deblji sloj samoljepive trake za pakiranje. Da zadrži tu žičicu na mjestu! Na brzaka je namještena na 4 grama, malo spuštena ručka da bude odokativno ravna s pločom i odokativno okomito postavljena igla na ploču. Odokativno znači uz pomoć onih linija na komadu pleksiglasa što neki prodaju kao da je od suhog zlata. Za sad mogu reći da svira i da svira dobro. Koliko drugačije od AlNiCo G ili GT/e verzije? Ne znam! Nemam volju raditi A/B testove. Sve tri su, IMHO, vrhunske zvučnice, svaka sa nešto drugačijom prezentacijom. Budući da je GT/e renovirana kod Laszla (kućni majstor kod Ana-Mighty-Sound) više nije originalna i vjerojatno je najviše Hi-Fi od njih tri. Meni nekako na trećem mjestu. Ne zato što nije dobra nego zato što su ove dvije toliko dobre! AlNiCo ima zanimljivu energiju. Ne nedostaje joj detalja u usporedbi sa GT/e, samo ih dodaje sa malo drugačijom energijom. Sličnije onome kako je originalna GT/e radila, ali sa manje "farbe". AE verzija kao da je mješavina originalne GT/e i AlNiCo G verzije, tj ono što je dobro kod obje nalazim i kod AE - to kažem samo kao prvi dojam. I nešto je glasnija od AlNiCo SPU iako je na istom MC STep Up-u. Mislim da sam skoro zrel ili za ludnicu ili za penziju....što prvo naiđe.
  6 poena
 17. Arnold kaze da je fleksibilnost jednako vazna koliko i snaga.
  6 poena
 18. 5 poena
 19. Upravo tome i težim(o). Da se postigne što brža obrada podataka bez_ikakvog gubitka tj. promene. Uspeva se... SW bi trebalo da bude takav da ne zavisi od cable-ova , od ostatka mora da zavisi, samo brzine što se tiče. I, tu je začkoljica. Zvuku je potrebno vremensko usklađenje, da ne kažem postojanost. No, ako se „pametno“ sve obavi, SW može, svojim ublaživačima kašnjenja i usklađivačima po vremenu da tome, skoro pa sasvim, doskoči... Otud i postoji potreba za dobrim „podešavanjem“ SW tj. OS-a. Naravno, polako dolazimo, time, u oblast ozbiljnih primena u proizvodnji, letenju i tako dalje... Moguće je ali... Za zvuk je, ipak, sve što je u opsegu naših čula, sasvim rešeno, ako ne preterujemo cepanju dlake... Čim uređaj (govorim sâmo o računarskom dêlu) padne, svojim uticajem, ispod onoga što pripisujete povezivanjima, prostoriji, i tako dalje, rekao bih da je sve, računara što se tiče, rešeno. Banke rade odlično, kod njih je vremenska usklađenost daleko lakše dostižna. Uz dobro rukovanje podacima njima je potreban mnogo jednostavniji HW (čak je pouzdanost kod jednostavnijeg HW-a veća, ako se pravilno koristi i, najvažnije, održava uz značajno prenaglašenu preuveličanost zaliha pouzdanosti i broja istovetnih primeraka podataka koji se obrađuju) al', da ne ulazimo u razloge zašto se dešava da se krivi HW za greške SW-a... Štap i kanap je najveći neprijatelj svega gore pomenutog... Sve u svemu, jednostavno, vrlo smo se složili u skoro svemu, ako ne i baš u svemu...
  5 poena
 20. Zbog velikih zvucnika
  5 poena
 21. Mikorist

  Walkman is back...?

  Ma jok. Uspomena od caleta . Da nemam leba da jedem pa da ga prodam.
  5 poena
 22. Ovo svakako jest tocno! Usporediva storija je i kod mene. Zvucnici su doduse manjih gabarita, ali je hifa bila dio kako kuce, tako i moje osobnosti. Ovakva soba je zato nesto skroz normalno. Pomaze i to sto malena voli slusati na "velikom sistemu", pa onda iz kuhinje zena i ja slusamo Bohemian Rapsody u izvedbi sa pet glasova umjesto sa cetiri.
  5 poena
 23. Stavio sam hladnjačić iz Kelco na BD139, izolovao silikonskom podloškom ako didirne nešto slučajno. Malo je sad hladniji tranzistor zbog hladnjaka i diode koja skida napon na oko 4V. Originalni hladnjak nema ni pastu ni baš dobar kontakt, ne znam na kojoj temperaturi je bio BD139, sad sam miran. Nema ni mesta više sve je knap na 1-2mm. Treba odseći 2-3mm najnižeg rebarca da ne dodirne slučajno distancer ili navrtku, to ću sledećom prilikom da uradim. Može se eventualno staviti tu plastični distancer i navrtka, ali je lakše malo secnuti hladnjak.
  5 poena
 24. Da se ratosiljamo fabrickih regulatora The king (sparkos) is dead, long live the king @Zbora da vrne andrew-u regulatore, i trazi pare nazad
  5 poena
 25. Ti dam i ja savet, ne treba da mi zahvaljuješ.
  5 poena
 26. Obično se ne vatam odmah posla, ali nisam izdržao.
  5 poena
 27. Bletooth only AD1865 dak u kutiji za testiranje. Ako proradi, i ako mi se svidi zvuk, napisaću još neku lepu reč i spakovati ga u pravu metalnu kutiju. Ako ne, ovo je sve o tome.
  5 poena
 28. Za normalnog coveka, Hiraga je pojacalo penziju...i jos zvucnjaci sa petnaeskom basom..fantasticno......e sad, to sto mi nismo normalni, to je nesto drugo...
  5 poena
 29. Ako ne peva dovoljno dobro slediti recepuru: iljadipo glava, iljadipo drška, iljadipo phono, iljadipo ploče, peri i udri.
  4 poena
 30. aha ja se vezo za banderu kad sam tvoje odlemljivo.....
  4 poena
 31. zerowaf

  Trenutno na gramofonu ...

  Zero happy! C/P Wiki: "Mingus is the tenth studio album by Canadian singer-songwriter Joni Mitchell, and a collaboration with composer and jazz musician Charles Mingus. Recorded in the months before his death, it would be Mingus's final musical project; the album is wholly dedicated to him. Mingus was released on June 13, 1979" Album tiskan 1979, Asylum, njemačko izdanje. Near mint, prodan pod mint, ali ne zamjeram. The personnel on the actual album were: Joni Mitchell – guitar, vocals Jaco Pastorius – bass; horn arrangement on "The Dry Cleaner from Des Moines" Wayne Shorter – soprano saxophone Herbie Hancock – electric piano Peter Erskine – drums Don Alias – congas Emil Richards – percussion ("wolves")
  4 poena
 32. e, ja jos uvek negde imam TBA810 dve krune - AS
  4 poena
 33. Odvalićeš šrafove što drže pločicu
  4 poena
 34. Maticna ploca GA-H81.AMP-UP (rev. 1.0) Overview | Motherboard - GIGABYTE Global WWW.GIGABYTE.COM Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ... Procesor Intel® Core™ i7-4770 Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz) - Product Specifications | Intel WWW.INTEL.COM Intel® Core™ i7-4770 Processor (8M Cache, up to 3.90 GHz) quick reference with specifications, features, and technologies. Graficka EX-RX570-O4G|Graphics Cards|ASUS Global WWW.ASUS.COM ASUS Expedition graphics cards are the perfect starting point for a thrilling journey into your favorite game. Engineered for durability and reliability, Expedition cards are tested to their limits, including a 144-hour diskless-system test and extensive compatibility checks to ensure a smooth ride. Memorija Kingston 16 GB 2133 MHz DDR3 HyperX Beast T3 *(radi na max 1600 MHz za ovu maticnu) Kuciste MS ELEMENT M100, USB 3.0, bez napajanja Napajanje Seasonic B12-BC-550, 80PLUS Bronze Bios Settings: XHCI Hand-off: Enabled EHCI Hand-off: Enabled Execute Disable Bit: Enabled XHCI Mode: Auto Legacy USB Support: Enabled SATA Mode: ACHI ( with UEFI Settings ) VT-d feature : Disabled X.M.P. Memory Profile to Profile1 Integrated graphics. Disabled - PCI graphics Enabled Kako se macOS skida i instalira sa Linux-a https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/installer-guide/linux-install.html#downloading-macos Kako se macOS skida i instalira sa Windows https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/installer-guide/windows-install.html#downloading-macos Opencore boot-loader konfigurisem (apdejtujem) podesavam i proveravam sa OCAT https://github.com/ic005k/OCAuxiliaryTools Svo citanje za Opencore je ovde https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/prerequisites.html Neverovatno kako radi ovaj operativni sistem..... EFI sa podesenim OpenCore je u prilogu EFI.zip
  4 poena
 35. shonne

  Walkman is back...?

  Ja jos cuvam ovaj. Vezuju me uspomene sa njim. Sony Walkman WM-FX221 AM/FM Portable Cassette Player RETROSPEKT.COM Specs Brand Sony Model WM-FX221 Color Black Battery 2x AA Date First Available 1995 Headphones Color Orange Format Cassette This is a Sony Walkman WM-FX221 AM/FM portable cassette player and retro orange headphones, and it features...
  4 poena
 36. Ne vredi - sad sam u Midi Tower..........Jednostavno ne moze da stane u mini kucicte to sto ja hocu. Da svira - da se gleda - da se igra Seasonic PSU.....Gigabajt ploca king sajz.....Na kraju graficka koja prati macOS.....Da je besumno..... Tri meseca sam bio na Linux - jer macOS nema podrsku za Nvidia.....patnja kad se naviknes na ovaj GUI.... Super je sto bivisi majneri prodaju kartice. Ima sta god hoces sad na meniju
  4 poena
 37. Isto i kod mene. Ko izvlacenje tombole . Mada voli svecane vecere i kad joj kupujes poklone. Zaboravi na velicinu kutija
  4 poena
 38. Gotovo je! Saće dobriše sav vorum!!!
  4 poena
 39. Ovde se konkretno misli na demokratizaciju u smislu omogucavanja vecem broju ljudi da stvaraju i izdaju muziku. Pored pomenutih ritam masina, tu je pre svega zasluzan softverski deo u vidu Cubase, Logic...pa na dalje. Zatim Hard disc recording pa autotune i ostale korekcije. I tu kvantitet n8je izrodio kvalitet iz prostog razloga jer se radi o umetnosti. Cak su i sintisajzeri imali smisla dok se nije tezilo oponasanju realnih instrumenata. Svirali i stvarali ljudi kako Bog zapoveda. Bez muke nema nauke.
  4 poena
 40. 4 poena
×
×
 • Kreiraj novo...