Jump to content

mrcelavi

Član
 • Broj sadržaja

  1006
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  11

Poslednji trofej

mrcelavi je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

O mrcelavi

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖🎖🎖

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Skorašnji posetioci profila

9454 posetilaca
 1. Sjajna kamera ljuti takmac Nikona u to vreme, to su samo profesionalci kupovali. Ali ja nisam kolekcionar, već samo u potrazi za izuzetnim objektivima, tako da sve što kupim brzo odlazi, zadržavm samo najbolje komade. Eto jutros obe Topcon otišle kod novog vlasnika za 500 evra. Matori novinar šezdesetih ih koristio dok radio za novine pa hoće da ih ima. A ja da si kupim neko novo Fujinon staklo za X-T2 Idemo dalje. Radimo od kuće
 2. Vala jesam, samo telo se prodaje za 500 e. https://www.tradera.com/item/302013/347735363/topcon-super-dm
 3. Nemoj ko boga te molim teže je navući se na kokain. Baš jutros sam sam za 50 jura kupio prave raritete dve kamere i 4 objektiva Tokyo Kogaku Topkon.
 4. Ovde se radi na imunitetu krda, ako ne uspe neki će vise po banderama , za to vreme valja poslušati što god dobre muzike.
 5. Za ove karantinske dane. Devs 2020 https://www.imdb.com/title/tt8134186/
 6. Ima to obilje snage, nego se veći deo vremena sluša u vreme kad ne ide da se pumpa mnogo. Svojevremeno kada sam koristio Luxmana sa Kef IQ 10 uveče je moralo da se uključi loudness jer 86 db efikasnost = ni traga od finog basa u večernjim satima i na maloj snazi.
 7. Ne, kada preporučiš auto svakako nije prepourka kupiti Lamborgini. Jeste harmony ali od 40 evra, ovakav kao na slici. Ja koristim stariji model, više i ne pamtim koliko godina ga imama (više od 6 sigurno) traje i traje.
 8. Daljinac, mogu da preporučim Logitech jesu malo skuplji od kineskih ali je podrška i instalacija super odrađena. Usb kabl na računar, njihov sajt sa registracijom korisnika i uređaja i to ostaje trajno zabeleženo. Ostaje ti da se kada treba loguješ i učitaš podatke u daljinski ili ih promeniš. Podrška za najmanje tri uređaja tako da možeš u fijoku druga dva daljinca. Dobro su se pokazali i Philips ( modeli sa LCD displejom).
 9. Ama skroz si u pravu bio, ne mogu da verujem.....
 10. Baš zagrizo na ovu Netflix-ovu Ich schweige für dich (TV Series 2020– ) - IMDb WWW.IMDB.COM With Richard Armitage, Shaun Dooley, Siobhan Finneran, Jacob Dudman. Follows the lives of suburban families whose secrets and lies are made public by the appearance of a stranger.
 11. Ako je svirka žestoka vredi, a posle na Rtanj na oporavak.
 12. Ukoliko vas ( nekog cenjenog kolegu sa foruma) put nanese u Stockholm, obavezno mi se javite i idemo na živu svirku.
 13. The album is widely regarded by audiophiles as the best jazz recording of the 20th Century Davne 1976 snemljen je Jazz at the Pawnshop jedan od najznačajnijih jazz albuma u malom zadimljenom JazzPubu koji se i danas nalazi u starom delu Stockholma ( Gamla Stan) . Arne Domnerus- alto sax, clarinet; Bent Hellberg - piano; Lars Erstrand- vibes, Georg Riedel- bass i Egil Johansen -drums. Istorijat zgrade (1752) zaniljiv koliko i sam album, prvo beše francuska reformatorska crkva pa hipotekarna banka ili ti na lokalnom slengu Stampen (zalagaonica). 1968 dvojica prijatelja otvaraju Jazz pub i nazivaju ga Stampen po banci koja se tu pre toga nalazila. Nije trebalo dugo i pub stiče status kultnog mesto za okupljanje ljubitelja jazz-a. I ne samo njih, svi tadašnji velikani Jazz-a su tu nastupali: Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Ben Webster ( sniljen njegov nastup "Live at Stampen Stockholm, 1969-73), Arne Domnerus i mnogi drugi. Popularnost albuma Jazz at the Pawnshop me je i potakla da malo istražim i posetim taj čuveni klub. Prilazim zgradi na čijem se ćošku nalazi klub i već se čuju poznati bluz rifovi. Klub svakog dana ima nastupe bluz muzičara a subota uveče je rezervisana za glavne jazz nastupe. Sam klub nije veliki, možda stotinjak ljudi uz guranje uspe da stane ali je atmosvera izuzetna. Hvala bogu ovo je grad u kome se i dalje drže i poštuju "kaste" pa je ovo mesto oslobođeno znatiželjnih turista ili pozera, oni imaju neke svoje druge"in" lokale. Ovaj put sam samo zbog vas i ovog napisanija svratio na kratko napravio par fotografija bez zadržavanja jer sa rancem i tripodom na leđima i kamerom u ruci, jelte, nije baš zgodno probijati se u toj gužvi a da nekog ne povrediš tako da za potpuno uživanje jedne od narednih subota idem sa lepšom polovinom na celovečernje uživanje u dobroj svirci. I znate šta, atmosveri zadimljenog džez kluba fali baš to - dim cigareta. Pušenje vrati se, sve ti je oprošteno!
×
×
 • Kreiraj novo...