Jump to content

mrcelavi

Član
 • Broj sadržaja

  1099
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  13

Poslednji trofej

mrcelavi je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

O mrcelavi

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖🎖🎖

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Skorašnji posetioci profila

10029 posetilaca
 1. Namesti adekvatan šrafciger i blago ka kucni nekim laganim čekićem potom odvijaj, ako ne uspe iz prve ponovi sa malo jačim udarcem ali ipak obazrivo. Obično je dovoljno da popuca lak između šrafa i šasije i omogući odšrafljivanje. Ne plaši se ja to primenio par puta na objektivima koji su mnogo osetljiviji od ove šasije.
 2. Upravo preslusavam LP, haos album za svaku preporuku.
 3. Dok smo kod kamera, stigao iz Holandije konačno DKL - Fuji X adapter za kolekciju Rodenstok, Schneider-Kreuznach, Voigtlender.
 4. Nije da se samo lemi i švajsuje, nego se i objektivi prave ( za promenu). Stari Zeiss Ikon super Talon 90mm 2.5 diaprojektor lens uz pomoc adaptera za Fuji X sistem i cevke koju je donirao neki stari Tir teleobjektiv, pretvoren u makro objektiv sa primitivnim načinom fokusiranja ( uvlečenjem i izvlačenjem), ( bez insinuacija molim). Da li je uspelo? Hm, evo slikica pa prosudite sami. Meni se dopada. Official name is Zeiss Primitivus
 5. Da, strpljivo su čekale da ih baš ja otkrijem, jer znaju da će biti mažene i pažene. Neki naslovi iz današnjeg ulova, deluju kao da nikada nisu svirane. 8 naslova Pablo Records-a, ostali Verve, Savoy Musidisc i td, sve skupa 19 albuma.
 6. Nešto za amatera da pogori prste. Naravoučenije od prošli put, valja imati bar 2kom u kući jer ona jedna uvek crkne dok nešto radiš ( Marfijev zakon valjda).
 7. 7/10 posluzi ce dok se ne naleti na bolje US izdanje.
 8. Sam ti reko da ne ostavljaš naglo vutru!!!!
 9. Prvih sat vremena nikad pažljivo ne slušam, samo pozadinska buka, posle već osluškujem finese. I ako imam odličnu struju u stanu ipak se primeti razlika radnim danima i vikendom kada se pogase silna postrojenja ( industrijski park 500 metara od stana) ako radnim danima sistem svira kao 10 000 e vikendom kao 25 000 Moli boga da nemaš nekog automehaničara u komšiluku što voli popodne i noću da vari.
 10. Ako bih imao para svakako, ali bi i vratio u zemlju odnosto u Hilandar. P.S. Tako je spašen prsten pečatnjak kneza Stroimira. https://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/zanimljivosti/2165465/zlatni-pecat-srpskog-kneza-strojimira-.html Razlika je u tome što ću ja ove skulpture da unesem u našu zamlju a ništa iz nje da iznesem.
 11. Onda ima nade za tebe, samo da počneš da praviš razliku između kolekcionara ( ljubitelja umetnosti) i trgovaca umetninama. Usput prouči koliki doprinos su kolekcionari dali u očuvanju starina od vrednosti. Npr Mimara. Naravno ima i pljačkaškog mnogo više ali to ne sprečava turiste i ljubitelje umetnosti da plaćaju ulaznice da uđu u Luvr da bi videli Niku koju opljačkaše Francuzi od Grka a tek Londonski muzeji i da ne širimo priču.
 12. Sviđa mi se tvoj revolucionarni duh. Ako kreneš da rasturaš ovaj idiotski pljačkaški kapitalistički nastrojen svet podržaću te u svakoj Facebook grupi. Da sam kupio Ferarija ili jahtu od 15 metara verovatno bi mi aplaudirao. Mislim možda.
 13. Ne brini, to je bilo u nečijoj kolekciji jako jako dugo a ja imam račun o kupovini iz antikvarnice. Plus aukcionaraska kuća koja ih procenjuje je ponudila da ih stavim na aukciju kod njih. Tako da je sve legalno i glava ne boli.
 14. A ha, u pravu si, nego reci to Sotheby's-u upravo imaju na aukciji nekoliko komada. Ili još bolje stani na granicu i kontroliši kako iznose naše istorijsko nacionalno blago. Mislim možemo da palamudimo ali ovde je reč o lepoti istorijskoj vrednosti koja je bila na prodaju. Ako imaš još neku zamerku slobodno iznesi.
 15. Hm, oplata sa Hindu hrama, kolekcionarskim putevima od Indije do hladnijih krajeva i završila kod MrCelavi, zvučna slika se popravila više trodimenzionalna, dal zbog oblina ili je u pitanju moć Hindu bogova. Manja u aukcijskoj kući potvrđena autentičnost i procena, za veću čekam izveštaj.
×
×
 • Kreiraj novo...