Jump to content

mrcelavi

Član
  • Broj sadržaja

    1221
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    15

Poslednji trofej

mrcelavi je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

Metode kontakta

  • Website URL
    https://mrcelavi.wixsite.com/nenadmihajlovic/home

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Zemlja:
    Sweden

Skorašnji posetioci profila

11846 posetilaca

mrcelavi's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

584

Forumska reputacija

  1. Nemam pojma zasto post ostaje posle objavljivanja pa ga duplirah. Mora da je nešto do Hroma.
  2. Imam isti, možda ne isti proizvodjač. Pamtena kupovina za nas koji počinjemo. Odlični za vežbanje mišićne memorije. Bilo kakav nož i udri bez da se bojiš da uništiš neki vredan kamen. Kasnije kad se navežba može da se pređe na skuplje varijante ili natural kamenje- najskuplje. Pošto te mrzelo da posle svake upotrebe poravnjaš sada će biti dobra muka- dosadan dugotrajan poso od nekoliko sati sigurno. Moj ti je predlog da batališ i kupiš novi isti i njega od starta ravnjaj a ovaj koristi da sređuješ neke nazubljene noževe ili čak sekire ako koristiš. Što se dijamantskih tiče oni su odlični za grube radove jer obično ide granulacija 400 i 1000, nisam naišo na 5-6-8k dijamantske što ne znači da ih nema, ne znam. Odlični su i za ravnanje sintetičkih.
  3. Šta da se radi, moderna vremena, slabo se kolje lakše kupiti meso iz hladnjače pa satare besposlene a o košenju da ne pričamo sada se strune koriste i babe mogu da mlate travu.
  4. Steta. Treba potraziti po selima, ima toga puno po ambarima i podrumima pa posteno otkupiti i restaurirati. Obicno se radi o dobro temperiranom metalu velike tvrdoce.
  5. Slazem se u potpunosti jer sve satare koje sam video od malena su četvrtaste i ogromne al ajd sad čovek smislio način da zaradi i stekne popularnost uz to dobro kuva pa mi ne smeta nimalo. Osim toga ni španski Almazan koji takođe pravie nož istog oblika takođe se nije pokazao nešto. Živimo u vreme kada je marketing važniji od kvaliteta. Na kraju meni nije važno kako se zove već da je kvalitetan i da ga ja sam napravim-propravim koristeći vintage metal.
  6. Serbian Satatatara, veoma popularna sirom sveta zahvaljujući gospodinu iz Paraćina Almazan Kitchen (YT 3,86 m pratilaca), pala mi je na pamet kada sam došao u posed jedne stare i dobrano načete rdjom satare proizvedene u Jernbolaget Eskilstuna. 1,3 kilograma starog Hi Carbon metala mi zapravo nikada neće zatrebati i rešio da je preradim u serbian cleaver. Obzirom da je žestoko bila napadnuta višegodišnjom korozijom i slojevima masnoće odlučio sam da je ne brusim potpuno već ostavim oštećenja čisto zbog estetike. Prvo se pristupilo uklanjanju naslaga rđe uz pomoć vinskog sirćeta a potom hidrogenom uklanjanje slojeva masnoće. Moram priznati da mi nije bilo sve jedno da se upustim u sečenje brusilicom ( ha to mi je prvi put da je koristim). Ovu manju kupio jer predhodna DeWalt nije imala štitnik i nju koristim za brušenje. Sečenje i prepravka je pojela celu brusnu ploču i načela drugu. Zatim sledi standarna procedura turpijanja primarnog bavela, sati i sati šmirglanja granulacijom od 120 do 1200. Dvokomponetni epoxi sa dodatkom prašine od šmirglanja ebanovine ( da ne ostane beli trag lepka na spojevima) i ručka je privedena kraju. Koliko je to masivno možete videti na priloženim slikama 7mm debljina, 440gr. Nije baš za žensku ruku i dugotrajno seckanje pa će postati standarni pribor u Lexus Rx300 za kampovanje u bespućima Beljanice gde planiram da provedem ceo Jul i Avgust fotografišući najveći nenaseljeni prostor na Balkanu a rekao bih i šire. Evo i malo slika počev od korišćenog alata.
  7. O japanskim noževima je opšte poznato da su vrhunskog kvaliteta bilo da su ručno radjeni ili masovne proizvodnje ( Global npr). Mene su izuzetno iznenadile neke serije Ikea noževa. Do te mere da sam se dugo češkao po glavi. Predrasuda čim je jeftino mora da je njesra. Edge retention izuzetan, svakodnevna upotreba a dovoljno je jednom u tri ili četri meseca par prevlačenja na 8000 kamenu. Naravno nisu svi ikea noževi odlični, govorim o seriji Gynnsam. Ovaj na slici sam morao da preradim u bunka jer je imao iskrivljen vrh što je nemoguće ispeglati. Ovaj manji je takođe Ikea a napravio sam Wa ručku za njega od hrastovine i ebanovine.
  8. Nema tu Bože pomozi, ako si lud u jednom hobiju, bićeš i svakom sledećem.
  9. Wow, hvala moderaciji, da ne bude da samo nozeve volemo i ovo je ostro i restaurirano, dleto i malo rende.
  10. Vadim ima nas dosta ljubitelja finih ostrica, steta sto nemamo neki forum da razmenjujemo iskustva. Posle par meseci detaljnog planiranja, preradio staru sataru 2.7kg carbon steel u Serbian Cleaver From this, to this
  11. Prouci dobro sta se ne sme sa Oled, da ne cupas kosu posle. Npr klinci ostave staticnu sliku dugo. Posle procesor satima regenerise ekran a da li ce uvek uspesno ??? Ja zato odustao i pazario Qled.
  12. Minamata. Nekako prosao ispod radara, stavljen na vikend listu. Minamata (2020) - IMDb WWW.IMDB.COM Minamata: Directed by Andrew Levitas. With Akiko Iwase, Kogarashi Wakasugi, Johnny Depp, Katherine Jenkins. War photographer W. Eugene Smith travels back to Japan where he documents the devastating effect of mercury poisoning in coastal communities.
  • Trenutno na sajtu   3 članova, 1 Skrivenih, 14 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...