Jump to content

mrcelavi

Član
 • Content Count

  682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

mrcelavi last won the day on June 26

mrcelavi had the most liked content!

1 Follower

About mrcelavi

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

7601 profile views
 1. mrcelavi

  Novopridosle skalamerije

  Konačno još jedan čiča sa ovalima, aj da navatamo još nekog pa pravimo Fan Club
 2. mrcelavi

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  U Skupštini daju za dž. ono bar nekima
 3. mrcelavi

  Filmovi koje volite

  "Lidl Revisited"
 4. mrcelavi

  Zanimljive i smesne slike

  A da malo skrenemo priču od primitivaca i alavih budaletina kojih ima svuda ne samo kod nas, pa malo spomenemo i menadžment Lidla, koji je kako se meni čini malo ko oplevio. Elem, svuda u "civilizovanim" zemljama je ukorenjen običaj da kada se neka roba daje sa velikim sniženjem bude istaknut krupnim slovima natpis "SAMO 2 KOM. PO KUPCU-ili kupovini. Tako se elegantno izbegne nered i na kraju cilj prodavca da što više zadovoljnih kupaca izađe iz radnje a ne 2 ili 3 najbrža i najbezobraznija kupca ( preprodavca). E upravo taj isti Lidl, odve gde ja živim to radi uvek i u svim radnjama lanca, a pazi to zaboraviše u Srbiji. Nisu oni zaboravili nego ciljano i uspešno dobili besplatnu reklamu jer glupi novinari danima samo o tome trtljaju jer je lakše nego zadubiti se u ozbiljnije stvatri ili nedaj bože zameriti se nekome. Razlika naših primitivaca koji kupuju piliće da imaju do kraja života i onih primitivaca na zapadu, pa mala je, oni fini zapadni glupaci se biju na crni petak a Lidl, bljak, videćete za koji mesec kakvu robu valja Lidl.
 5. mrcelavi

  Audio fajl server, Izbor računara

  Idi u Preferences pa odaberi media librery. Tu ćeš da ubaciš putanju( Add) odnosno da odabereš folder na HDD u kome je sva muzika, potvrdi i pusti da skenira (importuje) sve fajlove što će potrajati u zavisnosti od količine muzike na HDD. Posle odrađenog importa možeš u levom donjem uglu da odabereš kako će se prikazivati biblioteka. Kod mene je podešena da bude isto kao i na HDD - folder tree, oznaka je LIB. Postupak se malo razlikuje ako je ubačena tema ( kod mene je Dark) ali u principu sve funkcioniše identično. Zajeb si napravio u finišu instaliranja kada si odabrao kako da ti prikazuje polja u Fubaru. Ali nije to zacementirano samo potraži opciju ( zaboravih kako se zove) dugo ne koristim klasičan skin) i možeš da menjaš i podešavaš kako ti odgovara. U fubaru nema kopiranja fajlova, ako to uradiš on misli da si kreirao play listu. Znači pravilni postupak importa u fubar je gore opisan Media Librery- u levom panou klikni na Add pa odredi nađi folder u kome si smestio svu muziku potvrdi na ok i pusti ga da skenira sve fajlove. Kad to obavi možeš da koristiš fubar odnosno da se posvetiš podešavanju interf. kako tebi odgovara.
 6. mrcelavi

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Kuku, kao da su svi u PMS-u!!!!
 7. mrcelavi

  Konceerti

  Haos Dixie! 6-7 instrumenata svira a energija i elan da joj pozavide mnogi mladi. Respect!
 8. mrcelavi

  Konceerti

  Večernja šetnja i Jazz koncert za uživanje. Ujedno i fina prilika za probu novog objektiva Fujinon 55mm f1.6. Kao stvoren za Low light, i mirrorless kameru!
 9. E Ninjane, i mi bi smo ali bez Revox-a da Buja ne isključi strimove a time i nas skupa iz nacionalnoga korupusa. Živeo Buja, nije za Nobela al je za Pulicera. Kad smo kod radio programa, moja topla preporuka za nemački Star FM (naravno strimovan) za sve ljubitelje rock muzike. Bolji izbor numera nisam čuo ni na jednom strimu do sada. Nema reklama samo najava stanice koju slušate.
 10. mrcelavi

  Hitachi HT-50S

  Ja ne bih, a ti kako rešiš, možda neki iz vrha serije. Mislim da nije vreme za osrednje modele kad je tržište puno odličnih iz tog vremena.
 11. mrcelavi

  Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  Popodne odmaranje i prikupljanje energije za sutrašnji raj za kamere. Sa grupom Street Photographer-a na Color Run Stockholm.
 12. mrcelavi

  MrCelavi set up!

  Man's cave
 13. mrcelavi

  MrCelavi set up!

  Lens Porn. Kolekcija objektiva narasla ( supruga kaže prerasla) još samo par stotina pa ću da se smirim. Dva Nikona D200 i D300 prodata, a zbog radi ljubavi prema manuelnim objektivima nabavljena Fuji X-E1 mirorless kamera sa fantastičnim senzorom. Uz pomoć par adaptera svi ovi objektivi sada imaju infiniti fokus što na Nikonu nije moglo da se postigne sem da se koriste kao portretni objektivi. Ima tu i nekoliko komada koji "svetle" u mraku sa coutinogom od Thorijum oksida ali ne mnogo više od Samsunga ili iPhona. Super Takumar 55mm 1.8 Fujinon 55 1.8 X-Fujinon 55 1.6 DM Meyer Optik Görlitz Oreston 50 1.8 Mey.Opt.G. Oreston 50 2.8 i td i td.Ukupno za sada 20 komata i lovim još nekoliko bisera sa 1.2 i 1.4 .
 14. mrcelavi

  Filmovi koje volite

  Zaista ne pamtim ( morao bih da se dobro napregnem da bih se setio) koji me je film , ono, oduvao. Eto i to se desilo, ali ovog puta me nije oduvao film kao film, mada je šta više izvrstan Sci-fi triler, već kamera odnosno direktor fotografije Amir Mokri. Čova je jednostavno genije koji je snimio većinu poznatih blokbastera. Već od prvog kadra počinje ređanje scena i sekvenci koje su svaka pojedinačno umetničke fotografije u pravom smislu reči. Amir je briljanto odabirao lokacije uglove, svetlo, koketirao sa crno belom i color fotografijom, tako da se se u svakoj slici ili sceni oseća koliko umetničkog dara i iskustva poseduje. Osim toga jako zanimljiva je i kombinacija futurističke radnje (bliska budućnost) a svi automobili su iz sedamdesetih kao i garderoba pedesetih. Amir Mokri https://www.imdb.com/name/nm0596360/?ref_=ttfc_fc_cr17 https://www.imdb.com/title/tt5397194/
×