Jump to content

mrcelavi

Član
 • Broj sadržaja

  1186
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  15

Poslednji trofej

mrcelavi je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Skorašnji posetioci profila

10967 posetilaca

mrcelavi's Achievements

 1. Ma odlično je to, ako će mo baš pravo, ni mi nismo suši majstori nego "normalni" frikovi što vole pravi rez a ne čuju da kablovi sviraju
 2. Ta spravica je odlična za konstantni ugao oštrenja i dobra je za noževe od nerđajućeg čelika. Za Hi Carbon ništa sem kvalitetnog mokrog kamena. Dobro je imati neki jeftiniji nož za vežbu jer je ugao oštrenja važniji od broja kamenovo. 1000 i 6000 + strop za kvalitetan nož je sasvim dovoljno, perfekcionisti idu i do 12000. Kinezi napreduju i ima i poštenih samo ih treba iščačkati. Skoro gledao na YT test da li je pravi damskus ili laserski nacrtan. Taj konkretan komad je prošao test znači pravi višeslojni damascus. Šmirgla brzo da odgovor.
 3. Bravo komšija, bez Whetstone nema oštrih noževa ( posebno japanskih) samo obrati pažnju da li su oni što piju vodu ili oni kojima je dovoljno politi ih samo. Znaćeš razliku kada ih potopiš u vodu ( ako ispuštaju mehuriće znači da su Soak Whetstone) i bar 20-30 min potopljeni pre upotrebe. Posle njeh daj ga po kožnom kaišu ( zalepljen za daščicu) i bukvalno imaš britvu od noža. Sve ovo probao na nemačkim nožekanjama i nije uspelo koliko su žilavi i teški za oštrenje.
 4. Nažalost nisi dobro shvatio daleko sam od kovačkog umeća, na nivou sam restauracije starih japanskih noževa a ova Bunka je nov kupljen bez drške. Naravno ima originalnih drški za kupiti ali se na isporuku čeka oko mesec dana. A gde je tu čar Diy izazova, sa par alatki i gomilom strpljenja fina zabava dva dana po 3-4 sata. Što se ženskih korisnika tiče i kod mene je slično, dogovor je, ja seckam, sečem, tranžiram i perem noževe ručno a supruga sve ostalo, i vuk sit i ovce na broju, reče vuk jedući čobanina
 5. Prilično zadovoljan rezultatom, obzirom da je prvenče. Wa handle za Bunka damascus. Kolekcija se polako popunjava, za sada Bunka i Nakiri.
 6. Upravo odgledao The Last Duel, sta reci, Ridley.
 7. Ne valja kad naplaćuju mnogo, ne valja kad smanjuju naplaćivanje, sve mi više ličite na babe. Ajde malo pozitivno bre.
 8. A ovaj Kukri je u domovini i ceka pazljivo ostrenjei poliranj. Inace futrola je od drveta presvucenog kozjom kozom.
×
×
 • Kreiraj novo...