Jump to content

mrcelavi

Član
 • Content Count

  740
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

mrcelavi last won the day on June 26 2018

mrcelavi had the most liked content!

1 Follower

About mrcelavi

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

8189 profile views
 1. mrcelavi

  Šta trenutno slušam . . .

  A ja mislio da smo dotakli dno, kad ono može i dublje
 2. mrcelavi

  Fidelizer

  E tek tu te čeka svašta nešto a cene 3 puta veće. Nije to po principu plug and play i tu mora svašta nešto a za dobar soft player ima kodža da se isprsiš.
 3. mrcelavi

  Fidelizer

  Polako, opusti se, stres nije dobar. Činjenica je da živimo u neolibaralnom svetu gde je sve podređeno profitu i do neke revolucije ako dođe i kada dođe treba ostati zdrav. Ovo je čak i jeftino ( mada ti nije neka uteha) kada bi tek video koliko traže za softver za obradu fotografija i videa. Ali nemoj da te to pokoleba, put je trnovit i malo košta ali aj mo realno 37 i kusur jura pa toliko ljudi daju za par Rca konektora ili 2 metra neterminisanog kabla. Druga stvar je da li pristaješ da kupiš nešto ili ne. Zašto kupiti, pa prosto zato što ovoliku razliku u zvuku lično nisam očekivao, počelo kao proba, zezanje a završilo dvodnevnim pažljivim slušanjem i opet zaključkom da je pomak veliki. Ono što me najviše impresionira je preciznost zvuka i definisanost u prostoru. Kad bolje razmislim, ovo napisano je više upućeno meni nego tebi eto priznajem sam sebe sam ubedio, kupujem Fidelizer
 4. mrcelavi

  Fidelizer

  Nije bezobrazno, je..ga, intelektualna svojina, verovatno živi od toga, nego smo mi navikli tako. Kada se plati funkcioniše i podrška i update i sve ostalo. A potrajaće ti to dugačko ne brini, ako napraviš dedicated music pc samo za tu namenu sa Win 10 miran si naredne 4 godine minimum, upravo toliko puni moj Win 7 od kako je instaliran. Moj takođe nije povezan na internet, manje boli glava
 5. mrcelavi

  Fidelizer

  Drago mi je da ti se dopada, na kraju krajeva to je vrednost jednog ispod prosečnog interkonekta a boljitak sa čuje već na prvim taktovima. Dobro proučiti sajt pre kupovine. Npr kupovinom se dobija pravo na instalaciju + jedna reinstalacija. Treći put se ponovo kupuje. Zato je potrebno prvo sve pripremiti i odabrati koji Win će se koristiti i na kojoj matičnoj ploči, da se uzaludno ne potroši kredit. Mislim da ću odustati od Win 7 iako odlično fercera ali je ipak vreme učinilo svoje i pregažen je novim mogućnostima hardera. Win 10 je bolje rešenje bar što se dolazećeg vremena i hardvera tiče a razliku u zvuku ova dva OS-a neverujem da ću čuti. Takođe sav razvojni fokus Fidelajzera je zapravo i skoncetrisan na Windows 10 pa je i za očekivati da tu najbolje radi.
 6. mrcelavi

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Kafeni nas podjebava sve vreme a zarad susedske korektnosti svi oćutimo i to je ok. Čovek namerno meša zagorski sa dalmatinski samo da zbuni Google Translate ili je to DEŠPERANTO. Mada ponekad pomislim da je bio mnogo jak Avganistanac
 7. mrcelavi

  Fidelizer

  Sasvim je moguće obzirom da je softver kompleksan ne samo da gasi procese i servise. Mislim da je ugrađen UpNp protokol za povezivanje playera i Nas-a kao i upravljanje fajlovima preko tableta. Svako igranje sa OS-om na kraju dovodi do reinstalacije, zato igra da, ali ne na uređaju sa važnim podacima.
 8. mrcelavi

  Fidelizer

  Nema potrebe, sve nestaje gašenjem računara kod besplatne verzije. Što znači da se ne instalira na HDD već u Ram. Jutros sam uključio račuar i sve je po starom u Windowsu.
 9. mrcelavi

  Fidelizer

  Da, ništa što je besplatno nije savršeno. Gašenjem računara fidelizacije prestaje te se mora proći ponovo procedura pri novom startu. Nije to big deal ali je smaranje. Ko ne želi da odvoji 40 $ ( mislim da vredi) možda uspe da izbegne redovnu instalaciju podešavnjem mašine da ide u sleep mode bez gašenja. Probati možda radi. Sve u svemu, ne postoji besplatan OS za music streamer-e tako da je ovo samo jedna od mnogih opcija.
 10. mrcelavi

  Fidelizer

  Nixie, upravo je u tome i caka, instalirati ga na pc-u koji će biti samo music player sve drugo je kompromis manje više neuspeo kao i svaki kompromis. Stari računar a kao što i sam autor kaže nije potreban jak procesor Win 7 ili 10 i vozi. Evo nađoh na sajtu : All changes made by Fidelizer are safely reversible. Ok, nije baš tako prosto, ipak treba malo posvetiti pažnje i drugim stvarima. Kućište- masivno rigidno dampirano bitumenskim folijama (nabavljeno kao takvo), Noctua ventovi umesto standardnih (na 1 metar od kućišta bešumni), napojni el kabel sa širmom, spori (5700 rpm) hard diskovi ( oni od 7000rpm zvižde za medalju) i SSD za operativni sistem pod obavezno. Hm nakupilo se toga ali to nemojte da vas obeshrabri jer je zapravo to sitnica u odnosu koliko takve skutijane stvarčice po sistemu neznaš kako onda plati, koštaju ( Fidelizer Nimitra 1400 do 1800$ ) ili da spomenemo Roon Nucleus net player-streamer i td. A oni su upravo to: Mini PC sa optimizovanim OS-om.
 11. mrcelavi

  Fidelizer

  Shone, moguće je da si u pravu, neznam, nisam ga lično deinstalirao, bar ne u ovom Purist nivou. Čini mi se da sam ranije čitao kod njih na sajtu da se sve može vratiti na prvobitno deinstalacijom. Pozabavićemo se time a možda može i direkno da se priupita. Svakako Purist ne preporučujem nikako onima koji bi koristili mašinu i za druge IT poslove.
 12. mrcelavi

  Fidelizer

  Evo već nekoliko sati slušam u nameri da čujem neku manu. Trenutno Anouar Brahen, tiho noćno slušanje i sve je tu, fino definisano bez nervoze, komprimiranosti digititisa. Sutra ću biti verovatno malo pospan na poslu al nema veze još malo, nek ide život
 13. mrcelavi

  Fidelizer

  Upravo tako. Bio bih slobodan da kažem da ovo PC približi ozbiljnim network strimerima ( što oni zapravo i jesu- optimizovani PC) čije cene idu od 500$ do ihajenda.
 14. mrcelavi

  Fidelizer

  Da, sve se može vratiti deinstalacijom Fidelizera. Nisam gldedao koja je poslednja verzija jer sam skinuo program pre više meseci. Ako ima izbora ja obično skidam predzadnju verziju svakog softvera ne žurim sa najnovijom dok je drugi ne testiraju, manje boli glava.
 15. mrcelavi

  Fidelizer

  To je softver za optimizaciju Windows-a u cilju što kvalitetnije reprodukcije muzike. Softver je besplatan, skinite instalirajte i podesite samo dve stvari: nivo optimizacije i odabir softverskog player sa kojim se povezuje npr Foobar. Ima nekoliko nivoa gašenja procesa u Windows-u u zavisnosti da li koristite računar i za druge stvari ili samo za muziku. Najdelotvoriniji je u Purist i nešto manje u Audiophile. Inače Fidelizer ima u ponudi i hardver Nimitra- Computer audio server i Nikola linearno napajanje. Hm, nije reklama http://www.fidelizer-audio.com
×