Jump to content

InSides

Član
 • Content count

  831
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

InSides last won the day on March 18

InSides had the most liked content!

6 Followers

About InSides

 • Rank
  Стереотип

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Between fire and water.
 • Zemlja:
  Macedonia
 1. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Спроведене жице ради провере канала за рутирање тих жица, и успут неколико тестова резонанце. У међувремену тестирани: Механизам за VTA-on-the-fly; Механизам за Azimuth-on-the-fly; Комбинације тегова; Механизам за фино подешавање VTF. Чини ми се задњи сет тестова пре него залемим конекторе и увидим како се ово чује.
 2. Čime se zanimam... (ovih dana )

  "монтажа на сувом"
 3. ОК, добио одговор. Не могу бити сигурни, до сада их нико није питао овако нешто. Али... наводно ово би требало радити: https://www.amazon.co.uk/Panasonic-UJ-240-External-Blu-ray-Writer/dp/B004ITSFP6 У најгорем случају, ово се да уштекати у лаптоп па онда за "cast". (*) (*) Поддржавам cast.
 4. ОК, један од мојих пријатеља је дистрибутер Panasonic TV-a локално. Одмах га зовем да то истражи.
 5. Нисам баш сигуран да постоји стандардни USB оптички драјв који се може путем USB-а повезати и да "свира" MPEG-2 / MPEG-4 директно на TV-у. Логично би било да, ако меморија (USB flash, HDD) ради на TV-у, да би то морало радити са оптичким драјвом, али то није увек случај - мора се упамтити да USB домаћин (у овој случају TV) мора да контролира playback драјва (play/pause/stop/eject). Неки старији драјвови имају дугметиће на предњој плочи, али нисам то одавно видео на новијим. Ево овде нека листа анализираних драјвова: https://thewirecutter.com/reviews/the-best-external-blu-ray-drive/ ...у сваком случају, постоје драјвови који су произведени да раде само са неким TV-има. Рецимо, Samsung је продаваа драјвове које раде само са неким моделима њихових TV-a. Можда је бољи приступ анализирати модел TV-а који имате па да се онда тражи решење.
 6. Fixed Terminal Block - pitch 0.1" / 2.54mm.

  Imao sam par takvih terminala, i odgovara mi velicina i orijentacija za prostor gde bi ih koristio. Mogao bih direktno i lemiti - ali terminali su zgodniji za rastavljanje ako ikad ima potrebe... ...a znajuci sebe, bice potrebe.
 7. Fixed Terminal Block - pitch 0.1" / 2.54mm.

  Ovo je bas jeftino. Samo mi nije jasno dali mogu da kombiniram dva komada 3-pin i jedan 2-pin da dobijem 8-pin. Da nije zid izmedju blokova predebeli da bi se mogli polemiti neposredno jedan do drugog?
 8. Fixed Terminal Block - pitch 0.1" / 2.54mm.

  Hvala svima. Probao sam da narucim preko Farnell-a, ali ne zele unapred da mi preracunaju troskove transporta. Malo mi glupo (OK, veoma mi glupo) da dam detalje kartice pre kalkulacija poreza i transporta. Zamolio bih da se ukljucim u neku Farnell narudzbinu, ako neko ovde resi da to skoro radi - ukupno bi sve ovo bilo oko 15 GBP.
 9. Fixed Terminal Block - pitch 0.1" / 2.54mm.

  Mislio sam da je samo u Makedoniji problem za nabaviti.
 10. Ne znam kako se ovo zove lokalno, ali to je ovo: https://www.mouser.com/ProductDetail/TE-Connectivity/282834-8?qs=A%2bip%2bNCYi6OmCuLnrGmJlA%3d%3d Treba bi nekoliko komada (7-8) sa 8 pozicija, i par komada sa 3 pozicije. Dimenzije su vazne, narocito pitch (0.1" / 2.54mm). Mouser je opcija, ali da vidimo dali prvo ima nesto lokalno.
 11. Trenutno na gramofonu ...

  Промоција је наводно сутра, али као знам људе који знају људе - како то беше?
 12. Turntable Tachometer / Controller

  Ако имаш Arduino Nano, SDA = A4, SCK = A5. Ево breadboard сличице: Ако користиш нешто друго осим Nano-а, пиши шта је и видећу дали су пинови различити. Начин на који ја користим u8g2 библиотеку не тражи да се пинови упишу у код.
×