Jump to content

InSides

Član
 • Content Count

  887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

InSides last won the day on June 18

InSides had the most liked content!

6 Followers

About InSides

 • Rank
  Стереотип

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Between fire and water.
 • Zemlja:
  Macedonia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvala svima. U Maderi je bila guzva sinoc, produzili u Orasac. Klopa i paznja koju nam konobari pruzili izvanredna. Suprugi se dopalo - dobio dozvolu da kupujem ploce danas. Misija uspesna. P.S. Guli za rucak danas.
 2. Elem, suprugin rodjendan, i eto nas u Beograd. Hteo bih da je izvedem na lepu veceru - svakako moramo da povedemo onog naseg djavolcica, pa restoran mora da bude relativno "kid friendly". Sta misli kolegijum iz Beograda o Maderi? Blizu naseg hotela je, mogli bi odmah pesice. Jel sam rekao - HITNO.
 3. InSides

  Audio fajl server, Izbor računara

  https://noctua.at/en/nf-a6x25-flx ...или: http://www.acoustiproducts.com/en/acoustifan_dustproof.asp AcoustiFan се, чини ми се, теже налази. Noctua је изванредан вентилатор, а лакше се набавља (мада нису јефтини). Оба модела долазе са гуменим умецима за монтажу уместо штрафова (веома важно).
 4. InSides

  Audio fajl server, Izbor računara

  Noctua је одличан избор. Колико видим, овај модел има један велики вентилатор на задњој страни (80мм или 92мм)?
 5. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Одлично. Је си ли имао прилике да чујеш HD650? Занима ме како су различите.
 6. InSides

  К: SMAK (1975) LP.

  Хвала @Doktorе. Немам ја проблема платити скупље. Да будем јаснији, немам ја проблема платити тржишну вредност (кад се урачуна и време, и чување, и стање, и колекционерска вредност) све док је примерак слушно и визуелно одличан (или што ближе томе). Хтео бих ову плочу због музике - али да могу да уживам у музици на тој плочи више од дигиталије, мора бити сачувана.
 7. InSides

  К: SMAK (1975) LP.

  Хтео бих купити први албум групе СМАК, издан 1975те. Нисам сигуран дали постоји само прво издање, или реиздања, зато што није ми важно да буде тачно издање. Оно што је битно је да плоча и омот буду бар NM (near mint), свакако, тежући ка конзервативнијој процени. Не жури ми се, важно ми је да примерак буде и звучно (најважније) и визуелно сачуван (ако је то уопште могуће).
 8. InSides

  koji gramofon kupiti?

  Јачи људи од мене, дапаче. Заборавио сам да додам - и 15 година касније - још се нисам на мотор попео. Али да се надовезем на @Woland-ово писање - потенцијална репарација Parnassuss-a је 1000+ ЕУР.
 9. InSides

  koji gramofon kupiti?

  Чини ми се да је идеја да се то све лепо споји како ваља. Аналогни сетап је ипак субјективнији доживљај - ту се ваља мало и експериментирати док се не среди угођај. Пре 15 година сам гледао Kill Bill-а, и зажелео сам се купити мотоцикл. Никад се нисам у животу попео на тако нешто, али се ипак зажелео баш Yamaha R6 модела. Отишао лепо да то ја купим, па ми продавац објаснио (фини лик) да то мора полагано - значи мопед, па 125 кубика, па 250 кубика, па онда можда R6. Можда. Ију бре! - рекох - па то кошта и више пара него што сам замислио и пуно још времена док ја возим тај R6. Одговор - па ако ти је жеља да то возиш и останеш жив, онда мора тако. * * * * * Аналогија није баш преносна, слажем се, нисам још чуо да је грамофон неког поклао - али - комбинација те базе са Lyra звучницом те цене ($3500 у 2006-тој) - је нешто као мој покушај да без искуства јашем мотора од 130 коњских снага.
 10. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Неко се време спремам да освежим слушалице, мало сам их запоставио. Први на реду су Sennheiser HD650, некадашњи flagship отворених модела у понуди Sennheiser-а. Купио их пре више од 10 година, и понашале су се феноменално, осим неких естетских примедби. Наиме, ранији узорци HD650 су имали проблема са бојом на headband-у - након пар година почиње се љуштити. Код мене је то изгледало одвратно, али како су радиле одлично, није ми сметало. Све док није уложак headband-а потпуно иструлио и дошло време за промену. Прво наручио само уложак - хтео сам да фарбам headband. Али, док сам наручивао уложак, локални дилер Sennheiser-а ми дао неодољиву понуду - наручио сам комплетан headband, и два пара јастучица за малтене исту суму коју ми је аутолакер тражио за фарбање. Е, слушалице сада личе на нове (и тако свирају), али остао проблем кутије. Оригинална кутија је од картона и се веома брзо похабала: Па рекох, хајде да видим дали могу ја то боље. Добио ово: Парена буква, финиш ланано уље + пчелин восак, лого урезано ласером.
 11. InSides

  Turntable Tachometer / Controller

  Чуо сам за мајстора, никад упознао. Можда је право време.
 12. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Хах. Кузма брине о фирми, исплатљивости и профиту. Ја нисам (на срећу / нажалост зависно од гледишта) подложан тим ограничењима.
 13. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Задња (али стварно задња) компонента грамофонског система - кућиште за Hall Effect сензор. У задњој идерацији, користим Honeywell-ов SS460S у TO-92 изведби. Сензор је монтиран на плочицу од POM-а, offset-иран од центра како би могао да имам флексибилност у монтирању (да не морам да будем ултра прецизан при постављању магнета, рецимо). Сензор је повезан са контролером уз помоћ кабла Tasker C286, и двојац TinyXLR конектора од REAN-а (подружница Neutrik-а).
 14. InSides

  Udrobljena gramofonska tema

  Ко је пијаница? Чисто да се укључим у причу?
 15. InSides

  Udrobljena gramofonska tema

  nije, on je samo preskup Pa...... nije bas jeftino proizvesti to.
×