Jump to content

InSides

Član
 • Content count

  878
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

InSides last won the day on June 18

InSides had the most liked content!

6 Followers

About InSides

 • Rank
  Стереотип

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Between fire and water.
 • Zemlja:
  Macedonia
 1. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Неко се време спремам да освежим слушалице, мало сам их запоставио. Први на реду су Sennheiser HD650, некадашњи flagship отворених модела у понуди Sennheiser-а. Купио их пре више од 10 година, и понашале су се феноменално, осим неких естетских примедби. Наиме, ранији узорци HD650 су имали проблема са бојом на headband-у - након пар година почиње се љуштити. Код мене је то изгледало одвратно, али како су радиле одлично, није ми сметало. Све док није уложак headband-а потпуно иструлио и дошло време за промену. Прво наручио само уложак - хтео сам да фарбам headband. Али, док сам наручивао уложак, локални дилер Sennheiser-а ми дао неодољиву понуду - наручио сам комплетан headband, и два пара јастучица за малтене исту суму коју ми је аутолакер тражио за фарбање. Е, слушалице сада личе на нове (и тако свирају), али остао проблем кутије. Оригинална кутија је од картона и се веома брзо похабала: Па рекох, хајде да видим дали могу ја то боље. Добио ово: Парена буква, финиш ланано уље + пчелин восак, лого урезано ласером.
 2. Turntable Tachometer / Controller

  Чуо сам за мајстора, никад упознао. Можда је право време.
 3. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Хах. Кузма брине о фирми, исплатљивости и профиту. Ја нисам (на срећу / нажалост зависно од гледишта) подложан тим ограничењима.
 4. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Задња (али стварно задња) компонента грамофонског система - кућиште за Hall Effect сензор. У задњој идерацији, користим Honeywell-ов SS460S у TO-92 изведби. Сензор је монтиран на плочицу од POM-а, offset-иран од центра како би могао да имам флексибилност у монтирању (да не морам да будем ултра прецизан при постављању магнета, рецимо). Сензор је повезан са контролером уз помоћ кабла Tasker C286, и двојац TinyXLR конектора од REAN-а (подружница Neutrik-а).
 5. Udrobljena gramofonska tema

  Ко је пијаница? Чисто да се укључим у причу?
 6. Udrobljena gramofonska tema

  nije, on je samo preskup Pa...... nije bas jeftino proizvesti to.
 7. Turntable Tachometer / Controller

  Nema zasto - Mikrosam je jedna od onih stvari koje su se desile u post-SFRJ Makedoniji na koju mozemo biti stvarno ponosni. Zacdnji njihov robot se trenutno koristi u VAG (Audi cini mi se) za proizvodnju kompozitnih rezervoara za gorivo.
 8. Turntable Tachometer / Controller

  Samakoski je zaheban tip.
 9. Turntable Tachometer / Controller

  Није важно дали ракете раде, добре би биле за параде.
 10. Turntable Tachometer / Controller

  Да заокружимо пројект овде - хвала @Leonardo за веома прецизну обраду горње плоче - даљинац је сада спакован:
 11. Čime se zanimam... (ovih dana )

  Rucna kontrola za pogon gramofona (displej + par tastera koji poddrzavaju (1) single click, (2) double click i (3) long press):
 12. Turntable Tachometer / Controller

  Проблем #3 Мало сам читао спецификацију Ардуина, и схватио да ЕЕПРОМ има лимит снимања (writing cycles). Загарантован број циклуса је око 100,000 - што изгледа пуно - али имајући у виду како Ардуино снима податке у ЕЕПРОМ, и није баш. Када се на то дода податак да је код снимао у ЕЕПРОМ сваке секунде, добијемо ситуацију у коју ЕЕПРОМ је практично неупотребљив за мање од 30 сати писања. Решење Сва логика писања у ЕЕПРОМ се налази у процедури: void checkTimer() Пар корекција ради оптимизације, и сада имамо чак и прецизнији тајмер, који штеди ЕЕПРОМ. Код је, као и увек (73432a0), овде: https://github.com/stojnev/dwr-controller
 13. Step Up MC transformatori

  Зависи од штрафова за спајање плоче. Шала на страну - када бих имао времена - хтео бих да тестирам евентуалне разлике од овако монтираних SUT-ова до SUT-ова монтираних на, рецимо, дашчици. Штета што ми SUT више не треба.
 14. Step Up MC transformatori

  Како то непотребно масивном?
×