Jump to content

InSides

Član
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

InSides last won the day on October 26 2018

InSides had the most liked content!

6 Followers

About InSides

 • Rank
  Стереотип

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Between fire and water.
 • Zemlja:
  Macedonia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ја себи дајем, као и обично, 1.5 година.
 2. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  А шта би ја друго радио?
 3. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Киша, досадно, па да се нешто ради...
 4. InSides

  JBL Paragon made in Serbia

  Wow.
 5. InSides

  Trenutno na gramofonu ...

  Нешто домаћe (*). (*) Снимљено у Македонији, али мастеровано, резано, штампано у САД. Нећу ни почињати да разглабам који је идиотизам што се локално не продаје.
 6. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Након више од пар деценија употребе, pad-ови на слушалицама (подршке слушалица изнад уши) су начисто пропали. AKG их више не производи (овај модел више од 10 година, резервни делови нестали пре најмање 5 година). У потпуно неупотребљивом стању, изгледали овако: Срећом, пронашао сам ентузијаста за аутомобилске ентеријере, који је прихватио занимавати се овим проблемом. Проблеми су укљућивали (поред осталог) (1) кој тип коже - танка а издржљива, (2) који тип испуне (тврд али комплијантан), (3) која подлога за подлошке. Добио ово: Како то финално изгледа:
 7. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Скупило се пар ствари одједном: Quadratic Residue Diffusor (популарно назван Skyline дифузер). Израда од EPS пене (експандирани полистирен), глетован и окречен у нијансу зида на коме је натакнут. Параметри: Ширина индивидуалних колона: 35mm; Максимална дужина индивидуалних колона: 200mm; Укупне димензије: ~1200mm x ~400mm; Радни фрекфентни опсег: ~860Hz до ~4914Hz. Изгледа да ради посао - јавим након што имам прилике да послушам бар десетака албума.
 8. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Чисто да не изгубим статус DIYера, чиме се занимам ових дана: Гајбице за плоче - лакше за транспорт, ближе грамофону, простора за складирање никад доста. (*) (*) Као да ми је требао изговор.
 9. InSides

  Udrobljena gramofonska tema

  Јефтино: И онда MK2:
 10. InSides

  Snake skin, prodavnica u Novom Sadu?

  Nije bilo ni u Sprint-u, ni u Tehnotroniku. Moja sreca. Ali hvala svima na informacijama!
 11. Dobro jutro, prolazim kroz Novi Sad ovog jutra, pa pitao sam se dali znate da postoji neka prodavnica, koja radi subotom, a prodaje snake skin buzir? Znam da sam mozda trebao ranije pitati, ali eto... Hvala!
 12. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  @Leonardo требао сам бити јаснији. Ременица као на слици је прва тог дизајна коју сам урадио за себе. Она која је јављаја "звоњаву" је била сасвим другачије дизајнирана. У праву си, ова је сада од полиоксиметилена, и ексцентричност је проверена компаратором.
 13. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Пробао сам ременицу и од алуминијума и од бронзе. Алуминијум "звони", нарочито када је елоксиран. Бронзена ременица се показала као претешка за лежајеве мотора.
 14. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Контролер који користим (ОК, контролер контролера који сам програмирао) има опцију за малу почетну брзину. То се показало као проблематично због велике масе доњег тањира, без обзира на прецизност лежаја. Комплајанса комбинације мање прецизне каишнице и мекшег каиша је то решавало. Нови ремени су тврђи, мање еластични - чиме је укупна комплајанса (*) погонског система мања, а тиме и појава слушних артефакта. (*) compliance (eng.) - Google Translate преводи као попустљивост, повиновање. То јесте понекад мана. Мада, ово је само експеримент. Кад сам већ имао систем који није јављао ове артефакте, глупо би било да кажем да сам добио (ако стварно јесам добио) унапређење у неким параметрима, а изгубио неке предности старог.
 15. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Прва запажања: Округли ремени показују belt creep (каиш шета горе-доле по ободу тањира и нешто после стабилизације брзине); Нова каишница је далеко прецизнија од старе, па неизбежно проклизавање при старту се сада дешава на нивоу тањира уместо каишнице - и то се чује као веома тихо гребање - ово траје веома кратко, али ме страшно нервира; Чини ми (*) се да је време стабилизације дуже. Шта следи: Вратим ремене са четвртастим пресеком - ти ремени су још и мекши, па требао би елиминирати belt creep; Мала корекција кућишта мотора да би било стабилније. (*) Тек за пар дана би имао времена да анализујем бројке.
×