Jump to content

InSides

Član
 • Content Count

  899
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

InSides last won the day on October 26

InSides had the most liked content!

6 Followers

About InSides

 • Rank
  Стереотип

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Between fire and water.
 • Zemlja:
  Macedonia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Пробао сам ременицу и од алуминијума и од бронзе. Алуминијум "звони", нарочито када је елоксиран. Бронзена ременица се показала као претешка за лежајеве мотора.
 2. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Контролер који користим (ОК, контролер контролера који сам програмирао) има опцију за малу почетну брзину. То се показало као проблематично због велике масе доњег тањира, без обзира на прецизност лежаја. Комплајанса комбинације мање прецизне каишнице и мекшег каиша је то решавало. Нови ремени су тврђи, мање еластични - чиме је укупна комплајанса (*) погонског система мања, а тиме и појава слушних артефакта. (*) compliance (eng.) - Google Translate преводи као попустљивост, повиновање. То јесте понекад мана. Мада, ово је само експеримент. Кад сам већ имао систем који није јављао ове артефакте, глупо би било да кажем да сам добио (ако стварно јесам добио) унапређење у неким параметрима, а изгубио неке предности старог.
 3. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Прва запажања: Округли ремени показују belt creep (каиш шета горе-доле по ободу тањира и нешто после стабилизације брзине); Нова каишница је далеко прецизнија од старе, па неизбежно проклизавање при старту се сада дешава на нивоу тањира уместо каишнице - и то се чује као веома тихо гребање - ово траје веома кратко, али ме страшно нервира; Чини ми (*) се да је време стабилизације дуже. Шта следи: Вратим ремене са четвртастим пресеком - ти ремени су још и мекши, па требао би елиминирати belt creep; Мала корекција кућишта мотора да би било стабилније. (*) Тек за пар дана би имао времена да анализујем бројке.
 4. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Рекох да пробам како би пренос радио са више од једног ремена, па израдио нову каишницу за три ремена. За почетак, два ремена, да могу да утврдим разлике корак по корак. Циљ је измерити потенцијалне разлике преко функције логирања која је део дизајна софтвера за контролу мотора. Параметри који ме интересују су: Време потребно за стабилизацију брзине од почетка ротације; Број корака потребних за стабилизацију брзине од почетка ротације; Најфинија вредност корака прерачуната након стабилизације.
 5. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Требало ми пар гајби за плоче...
 6. InSides

  Trenutno na gramofonu ...

  Бреееее.
 7. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ако икад узмем нови Ортофон, ето мене у Корато.
 8. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Потпуно разумем када се грешке десе... ...али не могу да разумем када Ортофон пере руке. Мислим...
 9. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Покварено било, да им се ****. Мало историје. SPU #1 је код мене стигао директно од Ортофона преко локалног дилера крајем овог априла. Свирао је тачно 50 сати пре него што сам га спаковао у оригиналну кутијицу зато што сам премештао систем због кречења. Пар месеци касније, дошао ред да вратим звучницу у систем, и приметио да леви канал повремено прекида, и да је (кад ради) знатно тиши. Како се ради о новој звучници, спаковао и правац код дилера. Дилер ме, укратно, 'ладно одј**ао. Цитирам - "звучнице не подложе гаранцији, жали се Ортофону". Покупио се да не стварам сцену тамо и тад, и писао Ортофону. Корисничка служба у Ортофон је потпуно бескорисна - "вратите звучницу дилеру, сачекајте да он нама пошаље ако сматра да је то важно па да видимо". Мислим, стварно. Па рекох, ако нема шта да изгубим, да видим ја шта се дешава. Отворио звучницу (само један шраф) и утврдио да оне жичице које спајају пинове звучнице са пиновима бајонет конектора су лабаве. Очистио контакте, престегао жичице, затворио звучницу. Ради.
 10. InSides

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Експлоративна микрохирургија.
 11. InSides

  Udrobljena gramofonska tema

  https://www.thingap.com/ То је фирма која је радила мотор и за Continuum Caliburn.
 12. InSides

  Šta trenutno slušam . . .

  @Doktor @ninja Причали смо пре скоро 6 месеци о винил издању албума "Мајчин Јазик". Колико сам схватио, нема још конкретних планова за винил издање тог албума. Али... крајем Новембра Македонски дилери плоча добијају омању количину ланског издања албума "Крушево": https://www.discogs.com/Vlatko-Stefanovski-Miroslav-Tadić-Krushevo/release/11543047 180 грама, 2 x црни винил (~60 EUR) 165 грама, 2 x плави винил (~70 EUR) (*) Третирају издање као "аудиофилско". Колико сам схватио (ако ме нису излагали) тираж је мали, али могу да заинтересиране спојим са локалним препродавцима, ако немате контакте.
 13. Hvala svima. U Maderi je bila guzva sinoc, produzili u Orasac. Klopa i paznja koju nam konobari pruzili izvanredna. Suprugi se dopalo - dobio dozvolu da kupujem ploce danas. Misija uspesna. P.S. Guli za rucak danas.
 14. Elem, suprugin rodjendan, i eto nas u Beograd. Hteo bih da je izvedem na lepu veceru - svakako moramo da povedemo onog naseg djavolcica, pa restoran mora da bude relativno "kid friendly". Sta misli kolegijum iz Beograda o Maderi? Blizu naseg hotela je, mogli bi odmah pesice. Jel sam rekao - HITNO.
 15. InSides

  Audio fajl server, Izbor računara

  https://noctua.at/en/nf-a6x25-flx ...или: http://www.acoustiproducts.com/en/acoustifan_dustproof.asp AcoustiFan се, чини ми се, теже налази. Noctua је изванредан вентилатор, а лакше се набавља (мада нису јефтини). Оба модела долазе са гуменим умецима за монтажу уместо штрафова (веома важно).
×