Jump to content

gluv_i_udaren

Član
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

About gluv_i_udaren

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 06/07/1981

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Ruma
 • Interesovanja:
  Razumeti...
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

323 profile views
 1. gluv_i_udaren

  BGA soldering paste flux

  Ersa (Microbond) po meni najbolji flux. Skup k’o djavo, ali opravdano. Sjajna alternativa je kalafonijum rastvoren u alkoholu ili nitro razredjivacu. Ako ima dosta za lemljenje često radije koristim ovo nego flux. Premažem celu ploču, poređam šta ima da se lemi, alkohol (nitro) u medjuvremenu ispari i lepo pridržava sve što sam poređao.
 2. gluv_i_udaren

  DIY interconcect za 23e

  Žičurine su lep finiš kad sistem već svira kako treba. Ako nešto škripi, sa dobrim kablovima će da škripi jasnije
 3. gluv_i_udaren

  DIY interconcect za 23e

  Kontam da geometrija saćastog antenskog mora biti penal, ali mi je dielektrik uvek unosio jako velike razlike. Praktično je i pamuk najvećim delom vazduh, ali svi će se složiti da drukčije zvuči od oversized PTFE gde je isto vazduh UGLAVNOM dielektrik. Pamuk se meni na primer ne dopada ili ne lezi mom sistemu ili jednostavno nikad nisam pravio kablove u pamuku sa dovoljno čistim provodnicima. Recimo, similar size PTFE obican twisted pair mi se više sviđa nego isto to u pamuku. Sa istim korakom uvrtanja dabome. Zen je lepo rekao za prečnik žice. Uvek tanja svira bolje, ali po meni i sam sastav žice učestvuje makar isto toliko. Sledeći eksperiment će biti sa 0.05mm žicom koja izgleda kao da ce pregoreti LOL
 4. gluv_i_udaren

  DIY interconcect za 23e

  Svaka žica se lako vadi iz teflona Btw imam neke kriminalno tanke Audio Note srebrne lakirane, mada mislim da je dosta tanja od 0.1 Mozda probam i to da turim u crevke pa da vidimo Negde usput sam procitao da je neko napisao da Neutrik Pro valja za novce koliko košta. Ja sam ih probao na nekom srebru u pamuku i obican Neutrik od 1.5€ mi je svirao bolje. Ne brutalno bolje, ali bolje
 5. gluv_i_udaren

  DIY interconcect za 23e

  Imam ovakvih kablova sa svim i svačim unutra, od bakra do kojekakvih egzotičnih legura (na slici je Aural Harmony Deep Space žica) i svi sviraju odlično. Sa KLEI RCA je najmanja kapacitivnost. KLEI ima najmanju masu kontakta koliko sam ja uspeo da nadjem. Ako je silver žica kontam KLEI Absolute Harmony koji može da se nađe za 99$ 4 komada. Na Aural Harmony sam stavio Mundorf/WBT 0110 silvergold zbog najslicnije metalurgije i leglo je kao pesnica u oko. Mana ovog konektora je što je jednostavno preskup. A Neutrik rca je po meni definitivno best bang for the buck. Sa njim može da se napravi stvarno sjajan kabl za malo para 0.1mm žica je super za slušanje, ali je ipak malo previše tanko ako će se kabl pomerati i nositi da se čuje ovde i tamo... Samo zbog mehaničkih svojstava i činjenice da je gotovo nemoguće ovu konstrukciju valjano pričvrstiti za konektor. Bare wire koncept me oduševljava, ali je prosto neizvodljivo za upotrebu. Treba da probamo i ostale bare wire (strujne lol)
 6. gluv_i_udaren

  Audiophile terms

  I ‘lebac ti
 7. gluv_i_udaren

  DIY interconcect za 23e

  Koliko su ovde dobre teme o kablovima Haj' sad jedna dobra receptura za DIY analogni IC od 1m: Na Ebayu PTFE crevo ID 1mm, treba oko 14m za par RCA 4m Neotech UPOCC Solid core silver (hificollective npr) 4 komada RCA (jeftiniji Neutrik PSP, skuplji WBT0110 u BM ili KLEI Absolute Harmony hificollective) Teflon traka Ostar skalpel 10cm termobuzira Lep Snake skin po izboru Prvo isecete PTFE cevcicu na komade od 1m otprilike. Za svaki kanal ide po sedam komada. Sedam cevcica uvrnete i one se skoro same formiraju u nekakvu sestougaonu formaciju sa jednom cevcicom u sredini i sest okolo. Termobuzirom mozete blago fiksirati krajeve, umotati sve PTFE trakom i skinuti termobuzir. Zatim Neotech zicu izvadite iz plave izolacije i provucete kroz dve naspramne cevcice. Navucete snake skin i terminisete po zelji i meri. Imate vrhunski kabl za fragment cene slicnog. Na slici je ista konstrukcija kabla koji sam pravio koristeci drugu zicu, jer sam se jedino to setio da slikam.
 8. gluv_i_udaren

  U poseti kod VDZELE

  Lol, je l' s' men' to čini, il' neki "ja sam iznad vas" stav mirišem ovde? Bezobrazno, bezobrazno, 'nako beogracki
 9. gluv_i_udaren

  U poseti kod VDZELE

  Jeeeeee, bolje je bilo dok se pričalo o kablovima koji se ne spominju nego ova online prodaja doživotne garancije lol. Moderacijo, spavaš li mirno? U rečniku pored "topic hijack" treba da stoji link ka 'vamo I znači, dobro bilo u poseti?
 10. gluv_i_udaren

  U poseti kod VDZELE

  Bogami, i ovde je USB ozbiljno uzeo maha. I šta, na kraju ima razlike? Treba zmije cediti pa da natapamo svilu i kadifu?
 11. gluv_i_udaren

  Unajmi vozilo umesto kupovine

  Reče mi prijatelj iz Holandije da tamo iznajmljuju mobilne telefone već.
 12. gluv_i_udaren

  Zanimljive i smesne slike

  Kad su upali unutra dočekali ih f5 turbo monoblokovi
 13. gluv_i_udaren

  Pamuk za kabl

  E ovi su bas u*rali motku sa pamucnim SATA usmerenim kablom... I to welded Mundorfom
 14. gluv_i_udaren

  USB kabl (split iz Novopridosle skalamerije)

  Pojeli ti moljci kablove
×