Jump to content

gluv_i_udaren

Član
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About gluv_i_udaren

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 06/07/81

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Ruma
 • Interesovanja:
  Razumeti...
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

55 profile views
 1. I šta je sad pravo rešenje ?

  USB ne radi kako treba na RPi, stalno nešto šuška i krcka, nebitno koji usb DAC i koji distro
 2. I šta je sad pravo rešenje ?

  Onaj Mamboberry nije neko srećno rešenje, jako tanko svira i bez puno detalja. Na prvu loptu prijatno, deluje da je u pozadini potpuni mrak. Jedino što u mraku ostaje mnogo toga što ne treba. Od RPi je meni ispao prilično dobar transport u kombinaiji sa Hifiberry Digi +. Negde sam ovde već napisao da i Bryston prodaje sličnu spravu http://www.bryston.com/products/digital_audio/BDP-Pi.html To mi je i sad u sistemu, a Mamboberry je završio u fijoci. Verovatno će da pušta radio u radionici. USB DACe treba zaboraviti sa RPi, to ne radi.
 3. DIY linear tonearm

  Smem li da pitam kako je rucka prezivela sve ove (tri) godine?
 4. DDDAC Iskustva?

  Da li je neko čuo ovu skalameriju? Može li da se nosi sa ozbiljnijim spravama u cenovnoj kategoriji tj. da li se isplati zezati se ili je bolje kupiti gotovo? http://www.dddac.com/
 5. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  Zato mi bolesnici i kupujemo muziku od onih 10% isto bolesnika... Uređaj valja ako ne zvuči.
 6. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  A da otvorimo temu za poredjenje OPA da se tamo poubijamo? Nemo’ da mi prvu temu zase*rete DakleM, da li je neko čuo Cinemag i da li popravi ili pokvari? P.S. Ima razlike u opampima. I u rca. I u kablovima.
 7. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  CMLI-15/15b i trebalo bi da ih ima i u izvedbi kakvu sam spomenuo, tako da se buši jedna rupa na poklopcu (po kanalu) Samo me zanima da li ih je iko čuo
 8. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  E sad trafoi, to je bila ideja za dalje. Jensen (veliki, nezgrapni, nezgodni) ili Cinemag ili kako se već zovu, što imaju malu flanšnu koja bi mogla da se proturi kroz poklopac i da se zašrafi iznutra da to i liči na štogod. Sad ću da probam da nađem sliku. Jensen sam čuo na Primare CD31 i zvuče brutalno, ali u mom slučaju bi morali da stoje pored DACa, goli, bosi i gadni.
 9. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  Ostav’te se lampi sad, neću to da radim, nemo’ sad banujem redom zbog offtopicharenja... Edit: A u q, ja ne mogu da banujem Šalu na stranu (ili šalu nastranu), zvuk lampi jednostavno ne volim (ovih što bih možda i mogao da priuštim). Što se tiče OPA, može ceo svet da dubi na glavi, razlike ima i tu sam našao šta se meni najviše sviđa. Promena na bolje ili na gore? XYZ puta sam pomislio da je bolje (čak se i oduševljavao) na prvu loptu, pa posle dan-dva skontao da radije utišavam nego pojačavam. To je valjda normalno. Kako Zen kaže, nedelju dana je taman da se čovek opasulji. Šta da radim sa STU da prosvira? To je prava mizija za Izzija
 10. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  Lol, jedino da kupim par piva i da dođem kad hoću sa njega da slušam muziku Poslednjih dana slusam CD i sad sam pustio "Wish You Were Here" sa njega i ubrzo ugasio. USB ne koristim uopste, ali ču probati. Čisto da vidim. @Bajlag, odakle si? I da li hoćeš da ti pošaljem ovog Frankeštajna kad već imaš uslove u kojima svira da probaš?
 11. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  Lynx AES16 ili AES16e nije opcija jer ja nemam gde to da zabodem, STU je eksterna kartica, a od nje koristim samo SPDIF ulaz, tako da... “Mutant” modovi su doneli dosta poboljšanja, a možda najmanje OPA zamena. Sem Burson V5, oni su uneli ogromnu razliku na gore u odnosu na sve ostale OPA. Najveća razlika na bolje je dobijena krštenim napajanjem i zamenom SPDIF kabla, ali to je već sve spolja. @banem DX nisam čuo, ali 5532 jesam i znam da umeju da sviraju dobro u zavisnosti od implementacije. Ono “da povratiš” sam možda malo pogrešno iskarikirao, za novce koliko košta zvuk je recimo odgovarajući, čak i malo bolji od cene. Kao transport koristim RPi3 sa HiFiBerry Digi + karticom, i tu nisam imao neke velike potrebe da čačkam ništa sem zamene RCA na SPDIF (isto WBT0210ag). Između njih sam stavio nekakav “Zaolla” silver digitalni kabl terminisan WBT0110ag. Komplet SPDIF linija bi trebalo da je besprekorna na ovaj način, što sam i proverio osciloskopom. Takođe i RPi držim na istom Dayens napajanju kao i DAC.
 12. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  OPA rolling sam probao ko zna koliko kombinacija i ova koja je ostala unutra mi radi najlepse, ali fali još da bih mogao reći da je pristojno.
 13. Asus Xonar Essence STU - upgrade

  Da li se neko zanimao čačkanjem po ovom DAC-u? Nešto sam se zainatio da ga nateram da prosvira kako treba i posle malo igranja dobio dosta poboljšanja, ali ispod očekivanog. Do sada sam zamenio napajanje (Dejan i Zoran Dobrin su mi napravili vrlo interesantno linearno napajanje sa 5 i 12V, čisto kao suza i vrlo lepo spakovano), sva tri opampa su Muses02, fabricki oscilator sam zamenio nekakvim "Audio GD TCXO" kung-fu diskretnim koji nema šanse da stane unutra, pa celoj ludosti daje DIY šmek namontiran spolja. RCA na SPDIF i na izlazima sam zamenio sa WBT 0210ag (normalno poskidao one nylon konektore i zalemio direkt). Sve jumpere unutra sam odlemio i prespojio srebrnim žičicama. Mundorf MSolder Supreme tinolom, dabome. Probao sam i Bursone V5, ali je to jako očajno sviralo, sve mi je zvučalo kao da sam naduvan. Veću štetu su pravili kao LPF nego kad ih stavim na I/V, a ubedljivo najveću kad stavim sva tri. Muses01, iako dosta hvaljeni su izleteli posle dva sata napolje jer je sve bilo tu na papiru, ali nigde muzike. Na kraju su unutra ostali Muses02 kao jedini preživeli i za moj ukus najmuzikalniji. DAC sada svira solidno dinamično, tonski korektno 70%, muzikalno da može da se podnese i ne baš hiperdetaljno. Stock zvuk je bio da povratiš, a ovo sad je slušljivo. Sad mi treba savet DIY znalaca šta da radim dalje, ali da izbegnemo savete tipa "baci ga u đubre" i "za te novce si mogao..." Znam da je ovo daleko od sprave, ali bih voleo da ga unapredim koliko god je moguće. Uglavnom ga koristim kao "B" izvor u kombinaciji sa nekakvom mojom RPi budževinom, ali o tome kasnije. Primarni izvor mi je prastari Denon DCD 3520 i ostaće do poslednjeg fotona svog lasera. Da li ima smisla zahebavati se dalje i da li uopšte PCM1792 može da sviri lepo? Video sam da ga ima po kojekakvim skupljim playerima, ali ga nisam nikad čuo da sam se nešto oduševio.
 14. Kupuj dok nije otišlo...

  Marko je potpuni car i lud kao struja
 15. Kupuj dok nije otišlo...

  Ako si mu prodao Dayens E4, onda sam ga (Marka) ja zarazio tim malim poganim kutijicama Treba da ih cujes sa ozbiljnim izvorom i kablovima, ja sa seo na doope kad sam cuo prvi ton iz malisana. Mnogo ozbiljan zvuk, ja ih kuci drzim u ekosistemu koji niko ne ocekuje za fullrange od 5cm i nisam video nikoga da se nije zaprepastio kad je cuo sta izadje iz toga. Kod Marka si mogao cuti jedan malecki delic sta te kutije mogu
×