Jump to content

Nesic

Član
 • Broj sadržaja

  2956
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  21

Poslednji trofej

Nesic je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O Nesic

 • Rang
  Boban

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Syria

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nesic

  Kupuj dok nije otišlo...

  Ovo je vrh driver za male novce: #Aliexpress US $25.82 10%OFF | 1PCS Original Vifa P17WJ-00-08 6.5'' Hifi Midwoofer Speaker Driver Unit Casting Aluminum Frame PP Cone 4/8ohm 80W D170mm Round https://a.aliexpress.com/_dWjoD3a Upariti sa nekim Vifa DX25 visokim i imaćete kutije u rangu PMC koji je nekad koristio ovaj midbass. Nemojte XT25 da uzimate u obzir. On dobro radi tek na višim rezovima (oko 3k).
 2. https://www.youtube.com/channel/UCrnLq4UqQ1tDlrwWb1XTxsA
 3. Ostavi kako je, korektno je. Neka svira. Jeff tako radi, pušta drivere da idu sa blagim padom. Ako imaš snimke drivera ponaosob, kao i zbirne, sa njihovim impedansama, možeš se igrati nekom novom skretnicom (probati sim one od Rabitza). Jeff je hteo da ovo ovako bude, pa i nek bude. Opet kažem, sa malo više truda si mogao da ispratiš oblik prednje ploče, no sudeći po ovom snimljenom odzivu, stvar se ne bi previše promenila, ali bi verovatno malkice :). Uzgred, koju opremu koristiš za snimanje? Kad meriš odziv visokog, ograniči ga dole, da sweep ne kreće od 20Hz.
 4. Mislio sam uopšteno, nevezano za ovaj projekat. Kad je rupa makar 15dB onda je korektno što se tiče faza. Nismo se razumeli. Očito da je ovde okrenut polaritet. Ali kad već imaš mernu opremu, mogao si sve premeriti, posebno faze, da se vidi njihovo praćenje odakle dokle ide, ili je samo na tački reza. Onda si mogao simulirati i premeriti gotove kutije da vidiš poklapanje/odstupanje. Mislim da je i Rabitz radio AR verziju skretnice za ove drivere, ali sa većom kompenzacijom basa. Takođe si mogao sa svim snimcima da simuliraš i njegovu verziju skretnice. Nevezano za faze, ali za odziv - treba ispoštovati oblik prednje ploče i raspored drivera u svakom slučaju:
 5. To znači da su driveri u fazi, što je OK. Već oko 15dB se smatra da je OK. Moguće da je greška u print materijalu oko skretnice i polariteta. Jesi ispoštovao trapezoidni oblik kutije?
 6. Nesic

  APEX AX-11

  Pokušaću da nacrtam drugu verziju pločice ovog ampa. Jako mi se dojmi. Uskoro ću ga i čuti, nadam se.
 7. Pojavile se U.M.O. S04 full za DL
 8. Nesic

  3A zvucnjaci

  Radiš li gejting kod ovih merenja?
 9. OK. Evo jednog primera od drugara Gorana, pa ti može biti vodilja ako si planirao da sa ovim drugim ideš dublje u nadogradnju: http://www.audioexcite.com/?page_id=4417
 10. Mislio sam na faze drivera. Da vidimo kako se prate.
 11. Imaš li grafike faza pre i nakon prepravke?
×
×
 • Kreiraj novo...