Jump to content

Koja

Član
 • Broj sadržaja

  1743
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Poslednji trofej

Koja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

O Koja

 • Rođendan 06/30/1981

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Koja's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

437

Forumska reputacija

 1. Kakva je poenta da jedni imaju kapice i maske da se ne linjaju, kada drugi nemaju
 2. Quote sam sebe: sad vidim da sam pre pola god u istoj temi napisao drugačije (mada ne mnogo)
 3. Ili 8" u kompresiji, ili 6" u BR ili Bandpassu, ili 5" u Transmission Line.
 4. Jeff Bagby, Zaphaudio itd su mnogo ozbiljniji konstruktori od Troelsa.
 5. Taj dizajn je jedan od najboljih po pitanju odziva visokotonca i srednjetonca - nema oštrih ivica u blizini drajvera. Ti drajveri nisu preskupi a solidni su. Pitanje kakva je troelsova skretnica, rezne frekvencije su mu malo upitne. Ja sam imao na umu nešto slično, kao neki klon JBL L212 (jednostavnija kutija), sa SB23NBACS45-8 u kompresiji i SB15NBAC30-8. Za visokotonac nisam još odlučio, može bilo šta.
 6. Koja

  Kondovi za skretnice

  Nema tu neke razlike, kapacitet je kapacitet. Bitno je dobro isprojektovati skretnicu. Tu je ono gde 90% failuje, a ne u kondenzatorima Najbolje je uzeti MKP ili MKT nekih jeftinijih marki, zavisi šta možeš da nađeš. Ja sam uzimao iz Nemačke iz Hellsounda šta ima na popustu ili šta je povoljno. Najviše crveni Intertechnikov Q4 Audyn MKP 400V. Eto ljudi uzimaju sa Ali-ja. Ukoliko je skretnica trosistemska, za velike vrednosti možeš i Elektrolite, ali vodi računa da će se oni lagano sušiti tokom godina pa će padati kapacitet, pa treba da se menjaju. Samo nemoj da koristiš one male keramičke kondenzatore, ali to se valjda podrazumeva. Ako ćeš striktno po nekom kvalitetu, kao bolje je elemente koji su redno, stavljati kvalitetnije, a paralelne elemente možeš i jeftinije..
 7. Ja koristim samo coax za interkonekte, logično je da se koristi za signale bez pojačanja. Opet, pitanje da li je zaista bitno na tako malim dužinama. Sad vidim da vi interkonekte ladno pletete od parica, i još razmatrate koji je bolji, iako su tehnički svi lošije rešenje od coaxa
 8. Ja se izvinjavam što upadam u konverzaciju kao kablofilski laik, ali zašto je ta žica tako tanka? Da li je to koaksialni ili obični? Zar interkonekt ne treba da bude coax, a bolji je kada je bolje šhieldovan (znači deblji)? Mada je ovo dosta kratko pa pitanje dal je bitno.
 9. Na konkursu novac za zadužbinu na čijem je čelu Branimir Nestorović N1INFO.RS Zadužbini proroka Tarabića, u kojoj je predsednik Upravnog odbora – doktor Branimir Nestorović, dodeljena su sredstva na nedavno završenom konkursu Ministarstva kulture, u oblasti projekata zaštite i digitalizacije kulturnog nasleđa. Nije baš za zanimljive slike, više je za verovali ili ne, ali nisam znao gde da stavim
 10. Miko daj neki update kako je sa decom. Jesu prešli sve igrice što postoje? Jesu i dalje vrlodobri? Da li su ubacili vilenjački u škole ili se i dalje uči latinski?
×
×
 • Kreiraj novo...