Jump to content

pmiroslav81

Član
 • Broj sadržaja

  17
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

pmiroslav81 je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O pmiroslav81

 • Rang
  🎖

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Smederevo
 • Interesovanja:
  Diy, muzika
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. pmiroslav81

  BatoMM - komplet

  Hvala na odgovoru
 2. pmiroslav81

  BatoMM - komplet

  Poštovani. Da li je oglas još aktivan?
 3. Biće toga opet samo sam sada zagrejan da pravim pojacalo. A trenutni zvučnici su mi 4ohm MB quart 590MCS koji odlično sviraju za to godište (1989-1991) koštali tada 1800DM. Kutija je malo lošija ali drajveri su extra očuvani. Ne znam koliko bih dobio menjanjem kondeza i kablova ?
 4. Iskreno ne. Moje kutije sam prodao jednoj osobi koja je posle prodala drugoj , kod koje je ja mislim završilo i moje pojačalo. Moguće je da pričamo o istoj osobi ali gospodina ne poznajem.
 5. Pozdrav svima Na predlog Superhik-a, vladd-a i Koja-e Uvek sam bio zainteresovanost za Diy. Naravno prvi dodir sa diy-om je časopis Uradi sam gde su se u izdanjima 81god pojavljivali celi projekti sa Dynaudio drajverima sa kompletnim informacijama kao ,zbog čega..... Naravno skapirao sam da je uvek bolje i financiski mnogo isplativije da koristim neki gotovi projekat koji ću ispoštovati u smislu skretnice, zapremine kutije, bas-refleksa i drajvera. Naravno Visaton je bio logičan izbor uloženo -dobijeno-dostupno i financiski izdržljivo. Tada su u opticaju bili i Dayens K3 kutije. Tako je pre oko 11 god. krenuo ovaj projekat. Moram da dodam da sve što sam uradio bio je plod bezbroj sati osmišljanja , projektovanja , izrade i volje Starlet G je kao što već znate bolja verzija od regularnog Starleta zbog tada duplo skupljeg visokotonca g20sc umesto DT94 i malo drugačijom skretnicom. Kutija je bila na 8ohm otpornosti pa sam razmišljao da neće biti toliko problematična za buduća pojačala. -Dizajn zvučnih kutija je kombinacija više proizvođača a naj više Jm lab-a Grand utopija pošto se tom kombinacijom dobija da se zvuk , štelovanjem nagiba delova kutije gde su srednji visoki i bas , može koncentrisati zvuk u jednoj tački ljutsko uho . -Kutije su bočno debljine oko 35mm - medijapan 16mm dva sloja + Šper ploča 4mm , na moju sreću naišao na ploču koja je rađena iz komada furnira, znači nisam furnirao nego sam nalepio šperku jer nemam i dalje iskustva sa furnirom pogotovo kada je zakrivljen oblik . Prednja ploča je 38mm debljine. Prvo sam bajcovao u dva sloja zbog tamnije nijanse, neki bajc nalik boji ružinog drveta pa lakirao nekim dvokomponentnim lakom neke Američke firme ali farbara koja je prodavala te lakove odavno ne radi. Prvo lak , pa vodena šmirgla pa opet lak pa vodena šmirgla pa na kraju opet lak ali ne valjkom nego nekom specijalnom četkom istog proizvođača koji pravi i lak ali samo vertikalni pokreti. -Svaki element odozgore i odozdole kao i napred je presvučen sa eko kožom na dodatnom medijapanu 10mm debljine. -Na slikama vidite i osnovni kostur na kome su svi otvori polu-kružno oboreni . -Dampiranje drajvera Vatilenom a dodatno dampiranje kutije plastobitom u sloju oko 5mm debljine talasasto. -Zakrivljen oblik za smanjivanje stojećih talasa - Skretnice Point to point lemljenje sa zasebnim pločicama za svaki drajver ponaosob sa Mundorf kondezatorima , Visaton Mox otpornicima i Dayens zavojnicama. Da dodam koliko se sećam originalne Visaton skretnice su bile oko 120€ par a mene su izašle sa daleko boljim delovima ja mislim oko 85€ . -Nosač zvučne kutije sam takođe sam zavario i osmislio. -
 6. Hvala najlepše na brzom odgovoru. Hladnjake već nabavio
 7. Izvinite možda su pitanja bezveze ali volim da budem siguran da sam dobio sve informacije. Možda je lakše odgovoriti za ovo pitanje: da li je ,kada se uradi Apex PSU 7 , potrebna još neka zaštita za zvučnike kao što je NE555 Ili je potrebna uopšte još neka zaštita ? Zahvaljujem na odgovoru.
 8. Pokušao sam kod www.komitart.ru ali ne mogu nikako da stupim u kontakt , i kad odradim prevod stranice deo na ruskom ostaje i ne mogu da se snađem šta tačno traže da bi mi poslali fajlove koji mi trebaju. Postoji li neka caka? A što se tiče vašeg napajanja PSU 7 mogu li povećati kapacitivnost sa 4*10000mf na 4*20000mf ? Ili mi je po Vama dovoljno 40000mf i za SR150 a i za A40 . I da li mi je potrebna onda zaštita Apex NE555 with zobel ako u oba slučaja koristim Apex PSU 7 ? U stvari da li je potrebna samo za Apex A40 pošto ste već odgovorili na Diyaudio forumu da za SR 150 ne treba jer već ima zaštitu.
 9. Tako sam i mislio A40 , ali ću malko sačekati jer njega hoću po PS-u da uradim a sad sa ovim delovima koje već imam neku slabiju varijantu ( lakšu za mene ). Za dilemu oko 8 oma snage - 4 oma kutije, uvek poduplaj trafo po snazi, i nema da brines - misliš ako je snaga pojacala na 8ohm npr 100w da stavim trago 200VA ? ili koje jačine bi trebao da bude trafo za Apex A40 npr. 800w 8A izlazi +- 40-42VAC. Na žalost prodao , prvo amp a posle i zvučnike Jeste iskorišćen dizajn Focal-a ali jednim delom , moje su bile više zakrivljene i sigurno čvršće i teže . Što se tiče drajvera jesu jeftiniji ali to se moglo priuštiti . Gotove su bile 2011.god. a start je bio 2009.god. Hvala gospodine Mile na predlogu. Drago mi je da ste se uključili . SR 150 mi je realno posle A40 i SR 300 bio na listi želja kao sledeći po redu. Imam samo mali problem pošto ne mogu da se registrujem na forum.yu3ma.net i www.diyaudio.com ne mogu da skinem fajlove za izradu pločica kako za pojacalo tako i potrebne za zaštite i za napajanja. Molim Vas za Vaše mišljenje oko naj idealnijeg izbora za SR150 i A40 , ovo je moja prepostavka na osnovu informacija sa foruma , i kako mogu doći do proverenih fajlova za izradu pločica : SR150 : Trafo 500VA 8A , Apex NE555 with Zobel*2 kom , soft-start i Apex PSU 5*2kom ili Apex PSU 7 ali imacu 40000mf ( mogu li staviti umesto 10000mf kondezatore od 20000mf ?) i da li mi je potrebna još neka zaštita ? A40 : Trafo 800VA 8A , Apex NE555 with Zobel*2 kom , soft-start i Apex PSU 5*2kom ili Apex PSU 7 ali imacu 40000mf ( mogu li staviti umesto 10000mf kondezatore od 20000mf ?) i da li mi je potrebna još neka zaštita ? Pred-pojačalo za A40 je : Apex P30 + Apex A class PSU ali koje za SR150 ? Svaki predlog i mišljenje je dobrodošlo
 10. Hvala na gostoprimstvu Pa da počnem. Ako treba da prebacim temu na neko drugo mesto slobodno me ispravite. I pre sam gledao Borinu amatersku svaštaru gospodina Borivoja Jagodića i pratio Apex-ove projekte . Pa Vam se povodom toga obraćam u nadi da ćete mi izaći u susret i pomoći da odaberem pravi projekat , i da sa što manje početničkih grešaka izvučem najbolje , jer koliko sam i video i pročitao popriličan broj njihovih pojacala je napravljeno od strane članova sa ovog foruma. Lista želja je sledeća: Apex - SR150 , A33 , SR300 i A40 ( koliko sam ja ukapirao ovo je redosled po kvalitetu zvuka ) Boraomega - DOGC-H , Techno , T-reference , Lambda i Sigma ( koliko sam ja ukapirao ovo je redosled po kvalitetu zvuka ) Trenutno imam neko starije pojacalo sa DC naponom od +-48V 600VA max. koje je polu-ispravno pa ću iskoristiti konektore, kušište i trafo pa mi je za sad ostalo da razmišljam između Apex sr150 , Apex A33 , Dogc-H , T-reference za sad pošto je za Techno veći napon za 6V. Naravno to kućište i trafo su za pocetak , planiram da skockam kasnije lepo kutiju. Šta Vi mislite po kvalitetu zvuka kako bi išao redosled od slabijeg ka najboljem za sva nabrojana 9 pojačala? Jedino imam dilemu oko nekih Borinih pojacala jer im je na sajtu izbacena snaga pri 8 ohm a moje trenutne zvučne kutije su MB Quart koje su 4 ohm a voleo bih da pojačalo bude stabilno i na 4 ohm.
×
×
 • Kreiraj novo...