Jump to content

JosipSU

Član
  • Broj sadržaja

    35
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Poslednji trofej

JosipSU je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Subotica
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JosipSU's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

51

Forumska reputacija

  1. Nije baš tako, bilo je pokušaja Sa nestrpljenjem očekujem nastavak tvog projekta, mislim da 1541 nezaostaje za konkurencijom.
  2. JosipSU

    Rupa na saksiji

    U Leskovcu imamo zastupnika za Faital. AURA CSD Web: www.aurapro.rs Contact: Miroslav Rancic Telephone: +381 611477393 Email: [email protected] Ja sam kod njih uzeo 15PR400, čak su ga imali na stanju.
  3. Ista situacija je i kod mene, probao razne kombinacije sa PCM63 ni jedna mi se nije svidela, vratio sam se na PCM56 i eto muzike, trenutno sam na PCM1702 i mislim da ći tu stati sa eksperimentisanjem. PCM63 treba utopiti dok ima dobru cenu. Sreća pa sam ga pozajmio... Nabavi PCM1702 ubodi u Miro PCM63 pločicu i zaboravi na DAC. Hvala Nixiju što me izveo na pravi put ! A Zen je još jednom bio u pravu PCM1702 rules
  4. Pretpostavljam da je ulazna osetljivost 165mV sa ugrađenim preampom. Ja bih izmerio pojačanje na pre-out. Pa tek onda zaključivao da li je potreban preamp sa pojačanjem i kolikim.
  5. Ako neko ima viška jedan par Burson V6C Single neka mi se javi.
  6. RN, BN je dosta skuplji, i ovako sam probio budzet. A i nesto nisam ljubitelj metalnih visokotonaca, nisam se jos nikada nesto narocito odusevio nekim beriliumskim visokotoncem, tako da sam isao na provereno. I skretnica je jeftinija, doduse razlika je u kondenzatoru na visokotoncu, i u 2 kondenzatora na srednjotoncu, kod mene je 1 jantzen silver z-cap + 2 kom jantzen standard z-cap u paraleli, dok je kod skuplje varijante 3 kom jantzen silver z-cap. Jedina stvar koju bih ja menjao, ali nisam imao pri ruci u tom momentu je otpornik koji je u seriju sa visokotoncem, i u seriju sa srednjotoncem, umesto tih zelenih zicanih bi stavio nesto bolje, ali otom potom, kad se usvira videcemo. Zice koje dodju u setu su posrebreni bakar u teflonu. Skretnica HF+MF+LF po zvucniku je oko 3.5kg u delovima.
  7. Drvenarija je narucena kod lokalne firme koja prodaje plocaste materijale, izrezali su mi na meru. A sve rupe, upustanja, rubove itd. sam sam pravio. Pilalo, glodalo i smirglalo se od juna, kad se imalo vremena.
  8. Neću mnogo da tupim, i da pravim hvalospeve. Odlučih se ovog proleća da se upustim u novi projekat pravljenja zvučnika. Ovo mi je treći po redu projekat, ako ne računam subwoofer kutije koje sam pravio još u osnovnoj školi po nekom SAL nacrtu. Posle Troelsovih projekata: ProAc 2.95 i Vifa C17 mkIV, apetiti su se povećali i došlo je vreme da se priča uozbilji i u neku ruku da se skrasi. Odlučio sam se ponove za Danca, ali ovoga puta za nešto krupniju ribu, Faital 3WC-15. Zašto?, nisam siguran. Sigurno nije razlog to što imam prostor koji ove kutije zahtevaju, čak naprotiv, sviraju u cca 22m2, no soba je poprilično nepravilnog oblika sa puno drvenih površina, što pomaže u čitavoj priči. Razlozi: Potraga za dovoljno dubokim basom, sa dobrom dinamikom i dovoljno osetljivosti da mogu cevi da ga poteraju, masniji srednji spektar i visoki sa dovoljno detalja bez da uši krvare. O nekom konačnom zvuku je rano da se priča, imaju tek 15ak sati svirke, ali ukratko mogu reći, DOBRE SU. O konstrukciji: Kutije: MDF napred nazad 25mm, stranice MDF 22mm+6mm Okuma šper, unutrašnje pregrade MDF 19mm. Postolje: Iverica 18mm u 4 sloja. (velika greška, hteo sam da uštedim, ali sam zato potrošio 5 dana na kitovanje i smirglanje ivica..) Farbanje: Stranice uljani poluuretanski lak, razređen 50:50, nanošen krpom, verovatno 8 slojeva, prestao sam da brojim. Prednja i zadnja strana prajmer, pa mat crni sprej, pa mat lak, isto tako i postolje. Natpisne pločice samolepljiva ABS plastika. Procenjena težina, nisam merio, ali sam pravio kalkulaciju, rekao bih oko 70kg po zvučniku + 10kg postolje. Kutije su tiplovane, šrafljene i lepljene.
  9. Da da, pratim vas rad, hvala na tome, u planu mi je da obezbedim jedan mini pc samo za muziku, pa cu se onda igrati sa linuxom.
  10. Ako koristite Tidal na Windowsu, i ukljucen van je Exclusice mode unutar Tidal aplikacije iskljucite ga. Radio sam merenja osciloskopom, pustio sam na Tidalu 20khz signal, sinusoide nema ! Isti je slucaj sa Asio driverima i sa windows audio driverima. Umesto sinusoide dobijem nesto sto ni u naznakama ne lici na sinusoidu. Kada sam iskljucio exclusive mode u tidalu, 20 khz sam dobio lep pravilan signal. Mozda je slucaj samo kod mene... Ali vredi pokusati.
  11. Evo za lakše snalaženje: electrodac ELECTRODAC.BLOGSPOT.COM DAC AD1862 Almost THT, I2S input, NOS, R-2R ------------------------------------------------------------------------------------- Basic inst...
  12. https://www.diyaudio.com/community/threads/dac-ad1862-almost-tht-i2s-input-nos-r-2r.354078/page-206#post-7046654
  13. Na ovom linku mozete naci sve varijante koje je Miro radio: electrodac ELECTRODAC.BLOGSPOT.COM DAC AD1862 Almost THT, I2S input, NOS, R-2R ------------------------------------------------------------------------------------- Basic inst... U prilogu je gerber koji sam ja koristio za PCM56 diyAudio_PCM56P_AD1860_DAC_gerbers_2021-02-14.zip
  14. Verovatno se nismo razumeli, update u smislu I/V sekcije koju sam implementiro. Mirko PCM56 je isti. Standard napajanje i shift registri.
  15. Novi update no. 3. Miro PCM56 Na izlazu montiran diamond I/V konverter gospodina Pedje Rogica, u mom slucaju sa BC546/556 tranzistorima jer sam to imao pri ruci na lageru. Za sada sam vrlo zadovoljan zvukom, po karakteru zvuka bi ga smestio izmedju muljavog NE5534 i klinicki tacnog Pass I/V. Za sada mi ostaje dilema sta da umetnem umesto 2sk170 koji na ulazu nulira offset, trenutno sam sastavio bez toga dela, imam nekih -5mV na jednom i -9mV na drugom kanalu offset. Napajanje sam za sad napravio sa lm317/337. Ko nije gadljiv na kondenzator na izlazu, preporuka da proba ovu varijantu I/V. 399d1305647776-pedja-rogic-s-discrete-diamond-non-feedback-i-v-stage-out-production-pedja-rogic-ddnf-iv-stage.pdf
  • Trenutno na sajtu   5 članova, 2 Skrivenih, 32 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.4k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2862
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Bingo
    Najnoviji član
    Bingo
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...