Jump to content

Lemić

Član
 • Broj sadržaja

  789
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  9

Poslednji trofej

Lemić je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

O Lemić

 • Rođendan 05/05/1956

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Singidunum
 • Interesovanja:
  Motorciklizam, ekologija, audio...
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lemić's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

514

Forumska reputacija

 1. Ja imam već odvojeno napajanje za DAC, nego za sam PC sa 2 HDDa i AMD procesorom i integrisanom grafičkom. Ja sam dunđer i mora za takvog i pojašnjenje da bude, šire malo.
 2. Kakvo, tj. koje odvojeno napajanje za klasičan PC. A za ovo ostalo, kuku meni.
 3. Vladd, jel obe ploče koje si naveo, ispunjavju neveden kriterijum?
 4. Nego pitanje, šta je to što utiče na kvalitet zvuka konkretno, jačina procesora, magistrala ploče, performance memorije i HDDA, pošto vidim da ljudi koriste starije modele PCa i koji su slabijih karakteristika, na šta staviti imperativ pri odabiru komponenti?
 5. Nakon dve godine nedaća, opet ja, stekli su se uslovi za nov PC koji bi se koristio i za muziku i svakodnevnu upotrebu. Vladd je bio predložio finu ploču, al sad je ona već obajatila, pa molim za nov predlog, hvala.
 6. Pa, dao bi da imam i da se razumem. Uređaj je slušan 7,8 godina, kad je ova tema nastala, kontrolisani su prvougrađeni elkosi, koji su verovatno bili ugrađeni kao polovni. Pre 2 godine su crkli, dal od povišenog napona il im došlo vreme, nem pojma, potom novi Ničikoni stradaju nakon 2 godine. Ostalih 10 ili 11, za male cevi, su bili u redu, menjani čisto da se inoviraju jer ni njima se nije znala istorija kad su prvi put ugrađeni. Probaću da nađem šemu napajanja, mada mislim da je standardna Ongakuova.
 7. Ne znam o čemu pričate, kod mene su 5 elkosa za taj napon.
 8. Nemam kud, ispao je toliki zbog manjih gubitaka u mrežnom trafou, koji iz to ima i bolju ispunu, pa još tankolimni. Trebalo je da bude na 950v inače. Jeste, do 600v je relativno lako praviti uređaj, već na kilovolt i više, nije šala uopšte. Listah oglase, napisa neko da od valjda 10 cevi, 4 bacio, tako da od Ivaila više ništa. Takođe mi je pre dve godine poslao 6 manjih elkosa većeg prečnika pa sam uzeo one korejske u Silkenu, sad mi krivo što i još nekih 5 ili 6 nisam sad zamenio. Kupim na oglas 2 cevi, navedeno EV al nisu, već samo OTK, vojna kontrola. Lepo rade al više ništa na poverenje i ala Ivailo, već gospodski u radnji.
 9. 1.050v, 5 elkosa od 470mf i 450v, za GM70.
 10. Ma jasno, al Ničikoni nisu divljaci, novi, ajd, možda bajati, da Talijani toliko nadzvuče, to mi neverovatno. Šta bi bilo tek sa nekim još pismenijim. Sledeći GM70, ako budem pravio, sve ima bude papir u ulju, to navodno ne stari, al neko pametniji treba da iznese mišljenje.
 11. Otprilike u ovo doba, pre dve godine, zamenjeni su svi elektroliti u napajanju visokog napona za sve cevi, za GM70 uzeti od Ivaila Ničikoni i to je unelo ozbiljan pomak u zvuku, jer se od predhodnih 5, jedan skroz naduo, ostali hmmm, ko zna koliko su i bili stari kad ih je Gosn Đoka ugradio. Tad je zaboden i par novih GM70 i podešene radne tačke. Pre par meseci, požalim se da mi nekako na nakoj numeri kopni zvuk, ajd reko, godine čine svoje i uši jednostavno stare, a i prošao sam operaciju. Pa onda počne da se javlja pucket povremeno, ajd opet, cevaš je to, upalo neko neki kineski mikser u zgradi, dok u nekom trenutku se nije desio kao pucanj, gasi pa pali amp, opet pucanj. Fala Bogu, Gosn Buca Maričić mi je prvi komšija od skora, uređaj na sto, jedan Ničikon naduvan skroz, drugi počeo da raste, izdržali su 2 godine svega, doduše, bili su izgleda izloženi grejanju jer nisam odigo šasiju od police. Pošaljem poruku Ivailu i Jelenku na Viber, ne odgovaraju, izlistam net, u Silkenu Talijinski kondiši Kendeil, pitam Šolaju, reče mi da Graf koristi njihove kondove, al ne zna koje, ma odem kupim i zamenim svih 5 komada. Usput zamenjen i Alpsov potenciometar koji je šušnuo, mada ga ne koristim, uređaj nikad nije zvučao ovako za sve vreme koliko ga imam, da mi neko reko da ti elkosi mogu tolki napredak da naprave, reko bi da je budala. Tih dana, drugar kod koga je moja nekadašnja Hiraga, tražio mi TVC preamp da čuje, ajd nek nosi al da mi iznese iz podruma Euridice, uređaj od 32 kila, line sa TFK e88cc. Sve to lepo radi, al prevrčući po kutijama koje mi je supruga "arhivirala", nađem par 6n23p, ne znajući uopšte da ih imam, zabodem ih i to toliko napuni zvuk da mi pala vilica, tako da definitovno shvatam zabludu podcenjivanja ruskih cevi koju sam imao, uprkos GM70. Nabavim i par vojno testiranih 6n23p, dodatno bogatsvo zvuka, juče nisam mogao da se nasluša ceo dan. E, sad ću probati da ubacim nešto umesto TFK 801s, koja važi za najbolju u toj grupi cevi, tako da u ampu budu sve ruske, ili ukrajinske lampe, ali ih oni nisu nikad pravili, nešto blizu bi možda mogla da bude 6n1p. Ima jedan Windham Hill - Sounds of Wood & Steel, disk koji sam mnogo voleo da slušam na Hiragi i Tanoyima i služio mi i kao test, pustim ga sinoć sa PCa, ma 5 dimenzija, mnogo sam zadovoljan. Očito je lampa živo stvorenje i uređaju omogućava beskrajnost, neobično je uživanje čuti razliku između dva para cevi.
 12. Tačka. Onda, da idem na rastavn trafo po narudžbini, nekih 2.5-3Kv, ideje, predlozi,...možda da otvorim posebnu temu?
 13. Bojim se da nisam baš skapiro Zen kaž nema i da ja autotrafo, a Vladd kaže da varjak ima, a kolko sam shvatio, ovaj od kude Niš ima varjak u sebi.
 14. Nije poenta u stabilizaciji nego dal ovo ima rastavni trafo u sebi, pošto može povoljno a se nađe.
 • Trenutno na sajtu   1 član, 0 Skrivenih, 7 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  398.8k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2726
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  ewa777
  Najnoviji član
  ewa777
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...