Jump to content

Srecko

Član
 • Broj sadržaja

  5173
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  9

Poslednji trofej

Srecko je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Srecko's Achievements

 1. Trenutno je problem. Taj TV ide u đubre. Skedeci mesec kupujem nov TV (da prođe ovaj talas Omiktona) za dnevnu a iz dnevne TV ide na zid iznad te police u visini police sa knjigama koja je okačena na zid. Polica ispod TV ide na đubre takođe a tu ću da isprojektujem (da mi neko uradi) HFi policu za ovo što se vidi osim što će umesto “Quad 405 II” biti “Dynaco ST-70”. Inace nije to dobra pozicija za kutiju (duža strana sobe), probao sam. Ova pozicija kutija što sam slikao radi bolje (dipoli traže da su malte ne nasred sobe).
 2. Danas sam se malo igrao (u ovim godinama je to mučenje😁). Samo sam izmakao “Quad ESL 63” do TEPIHA, 70-80cm od zida, i razmakao na oko 1.3 m i i odmah su počeli da sviraju kako već znaju. Nema više: refleksija od praznog zida i parketa a time i “prštanja”, pozornica sjajna, bas fantastičan kako to samo elektrostatici mogu da odsviraju (naravno udarac nikada nije kao kod klasičnih zvučnika da ga osetite na grudima), slušačko pozicija izuzetna-foteljica do police sa knjigama (sliku sam snimio iz slušačko pozicije) i najlepše od svega za sve mi treba par minuta da dovedem sistem u nivo slušanja za uživanje. Najlepše od svega što ovaj Samsung Windows tablet rastura sa Tidalom a neki dan sam hteo da ga bacim (kao u svi muku sam mučio sa elektronskim otpadom pre nego sam mnogo toga pobacao i nisam zažalio ali da bacih ovaj tablet sad bi mi bilo žao). Sa “Dynaco ST-70” i bakarnim kablovima biće to neverovatan zvuk. Hvala za savete i sugestije. Sjajno je kada znate da možete da dobijete najbolje moguće savete malte ne trenutno.
 3. Divni ste! Jako sam Vam zahvalan na ponudi. Javiću Vam se na PP.
 4. Mator sam da se menjam😁. Kad smo kod mrežnih kablova. Trenutno sam moj NUC 7 vezao sa ruterom mrežnim kablom od 20m koji sam doneo 2006. iz Amerike (sin hteo da ga baci). Mozete misliti kolika je smotana bunta kabla iza police. I to moram da zamenim opet normalnim mreznim kablom i da ga ja bacim. Zato da pitam da li moj NUC 7 mogu da povezem sa bilo kojim mreznim kablom (CAT 6, CAT 5 ….. ) sa ruterom i da li CAT 6 kao najnoviji standard bi značilo da je on najbolja kupovina u ovom slučaju ili on ne može na moj NUC 7 koji je iz 2019. godine?
 5. G. Kuja, dodatno pitanje za Vas. Rekoste da je ovaj VDH kabl jako “čist”, šta god to značilo. Da mi “Quad ESL 63” ne počnu sa njim da “zveče” pišto su i oni “čisti”?
 6. Neću da ih sečem, šteta😁.
 7. Sve lepo osim što ga nemaju😁
 8. Drugari molim Vas za pomoć, savet, sugestiju kako god. Hocu da zamenim zvučničke kablove (obicni Oelhbach Rattle Snake 2X5m) jer su mi predugi i ogromne su budže kad ih savijem pa me nerviraju. Ne želim nikakve ekstravagantne kablove. Želim da kupim 2x4 kvadrata NORMALAN BAKARNI LICNASTI KABL (ne skupe sa tzv. tretiranim bakrom) dužine 2m, kao nekada sto je se mogao kupiti kabl od borskog bakra. Dakle gde da ga kupim u Srbiji iskljucivo (može i online, poželjno) zato sto sam X puta kupio koje kakve gluposti na KP (legura Al) koji ne valjaju uopšte (čak i ja čujem da ne valjaju😁) jer prodavci sa KP lažu ko …..
 9. Vi hoćete da me baš dotučete😁. Ja se odrekao Babela zbog težine (imam hijatus Hereniju i aritmiju), kakva crna polica. Još uvek uspevam da izbegnem i priču o “završnom” krečenje😁. Policu, kad crknem, nek skida kupac stana (sin će ga prodati preko advokata iz Londona, znam čoveka😁). Nalo li je što sam sve stavio u funkciju😁.
 10. Sjajno ste uočili. Otkud bih ja inače slušao Cecu😁. Mada, moram da priznam, trostruki prozori izbenađujuće smanjuju buku od spolja (saobraćaj je ipak dominantan jer je ova raskrsnica jedna od najprometnijih u BG). U dnevnoj sobi sam takođe zastaklio i terasu na koju se izlazi (strane i plafon trostruko staklo, tako da je ukupno u sobi 6-struko i što se buke tiče kao u gluvoj sobi). Naravno da to ima mana, da bih čuo Cecu moram da otvaram prozore😁.
 11. NIXIE, naprotiv od 12 kvadrata bar 8 kvadrata je prazno u sredini sobe (to mi je bio projektni zahtev😁). Police sa knjigama su po zidovima ili uvučene u prostor ispod prozora (kao radijator) tako da baš imam prostora za TRENING naravno teniski (vežbe-pokreti-mišići)😁. Ja, za razliku od Isusa sve sam naučio mukotrpnim vežbanjem (kad je Bog delio talente bio sam verovatno zaključan😁). Nisam čuo za teniski Alchajmer ali đavo ne miruje😁. Zato kutije idu na zid osim kada hoću da ih čujem u sasvim solidnoj poziciji (naravno ne idealnoj). Sve je to u prirodi ispalo jako Ok (čak i kutije uz zid uopšte ne zvuče loše), možeš misliti kad mi ni žena nema primedaba. Konačno mogu da čujem ESL kad god poželim😁. Naravno ovo je samo početak višemesečnog posla. Zerovaf, jasno je da će biti korekcija.
 12. Konačno sam se smilovao i počeo da sređujem (sagledavam) “radnu sobu”-“Sistem B”😁.
 13. Juče sam samo ispriključivao uređaje koje sam mogao: 1. Zvučne kutije-Quad ESL 63, 2. AMP: Quad 405 II (planirani AMP Dynaco ST70-lampe mora da sačeka, jer bi se staklo police za televizor polomilo pod Dynaco-om sada😁). Znači prvo moram da rešim problem televizora, a to znači kupovina novog TV-manjeg, do 42 inča, za muziku i popodnevni odmor; jer ovaj je jedan od prvih LCD TV Samsung-ovih i nema čak ni rupe za VESA kačenje). TV će ići na zid u visini okačene police, da bi ispod mogla da se postavi “nova” HiFi polica. 3. Preamp: PC Audio 5.6, 4. Izvor-DAC: SMSL M8A DSD sa linearnim napajanjem SMSL P2, 5. Računar: Samsung PC (Windows 10) tablet i 6. Tjuner: Studer A764 (koji takođe trenutno ne može da stane u ovu policu). Da ne poverujete, sve je proradilo iz cuga, mada me danas sve boli od stalnog saginjanja (da sam znao odložio bih ovo za još koji mesec 😁). Jasno je da će ”nova” polica-minimalističkog dizajna najmanja moguća po dimenzijama (svi uređaji osim preampa su mali) doći, kao poslednji element, kad sve ostalo zaokružim (uključujući i slike po zidovima😁). Postojeća polica je rekoh za TV, izrazito duboka i trenutno apsolutno smešno neadekvatna. Zašto ovako postavljenje kutije? Ubio sam se crtajući i raspoređujući stvari u nekim App za uređenje enterijera i konstatovao da je ovo jedini način. Soba je 4x3m i strane bez prozora (jedan-duži zid je ceo u prozorima) su predviđene za pisaći sto i krevet (matorac ipak mora da se digne kad ga Apple Watch opomene na svaki sat zbog cirkulacije i naravno prilegne da odmori posle tog napora od 1 minuta vežbanja, svakog sata😁). Takođe, ovakav položaj kutija mi omogućava da (kad zatvorim vrata, ih odmaknem od zida u prostor da bi ih čuo u koliko toliko boljoj poziciji. Naravno morao sam da spakujem originalne stalke (jako mi je žao, nije ih Quad džaba dizajnirao i papreno skupo prodavao), jer ESL-i ne mogu sa stalcima da uđu pod policu okačenu na zid.
 14. Izvinjavam se ali još uvek ne primam posete u vezi sa HiFi (mator sam). Biće mi drago da kad se ovo čudo smiri (nadam se da će to biti uskoro u 2022. jer Omikron čini se da najavljuje prelaz pandemije u endemske okvire) da Vas primim.
 15. Posle nekoliko meseci opet stavih “Quad ESL 63” u sistem “A” da ih čujem; da me želja mine. I opet isto zaključih. Potpuno drugačiji zvuk od Harbeth, prelep na poseban-svoj način i ZA MENE jedinstven. Šta je kuća bez jednog audio sistema u kome su i ESL-i (naravno dok Vas žena ne izbaci sa sve sistemima)😁. PS: Da li sam omatorio, pristrasan ili šta već, ali mi se čini (i sada kao i ranije) da sa Harbeth ne čujem “sve” (iz istog materijala) što ESL-i odsviraju. Ili to Harbeth ne može ili ESL-i sviraju i nešto čega nema na snimku😁😁😁.
×
×
 • Kreiraj novo...