Jump to content

Srecko

Član
  • Broj sadržaja

    6618
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    15

Poslednji trofej

Srecko je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Srecko's Achievements

Inventar foruma

Inventar foruma (9/9)

2.6k

Forumska reputacija

  1. Boga mi, kad vidite ovog našeg sa kosom kao grivom i onog njenog, digla bi se gospođa i iz kreveta zbog njega. Inače jako poštujem gospođu Midlton jer je uspela da se popne na najvišu moguću poziciju takoreći iz notkuda.
  2. Srecko

    IT razno.

    Ej bre Miko, više se ni ne sećam kad je to bilo kad sam ga kupio a tada sam o WiFi razmišljao onoliko. Ovaj "posao" sebi dao-izmislio zbog Alchajmera a što se štampanja tiče naredne dve godine siguran sam ni jednu stranu neću odštampati.
  3. Srecko

    IT razno.

    Čini mi se da bi pitanje mogao da simplifikujem kao; da li bih ovaj dongle-converter (USB-LAN), priključen na Lenovo računar koji je na WiFi mreži, mogao mogao da smatram da je nešto kao EXTENDOVANI LAN PORT ROUTER-a. Naravno da kablove imam i TRPIM samo u prenosu HiFi signala i nikakvo kablovsko rešenje od Routera ka bilo čemu što nije HiFi ni ne razmatram.
  4. Srecko

    IT razno.

    Napisah da je štampač Dual LAN, očito da Vam je promaklo jer je post dug (izvinjavam se) i da ima ethernet priključke.
  5. Srecko

    IT razno.

    Tako sam i ja mislio.
  6. Srecko

    IT razno.

    Ne dongle sam mislio da ubodem u Lenovo računar (USB 3.0) i da sa njega uzmem LAN izlaz sa drugog kraja i prosledim LAN kablom u HP štampač. Valjda bi taj dongle bio hostovan od Lenovo računara a taj LAN izlaz nekako mislim da bi bio nešto kao sa Xiaomi extendera (radi EON Box sa tim LAN kablom uz extendera) pri čemu bi Lenovo bio nešto kao "LAN žičani hot spot" i time bih izbegao KVAZI lokalnu WiFi mrežu koju mi generiše Xiaomi extender.
  7. Srecko

    IT razno.

    Znači jedino neki WiFi Extender sa LAN izlazom poput "Xiaomi AC1200"? Da li ima nešto bolje od tog Xiaomi u tu svrhu?
  8. Srecko

    IT razno.

    Molim za savet! Posedujem laserski štampač "HP LaserJet Pro 400 M401dn" https://support.hp.com/us-en/drivers/hp-laserjet-pro-400-printer-m401-series/model/5096260 Štampač mi je priključen na računar "Lenovo Think Centre M92P", u radnoj sobi koja je udaljena oko 8 metara od Router-a koji je u dnevnoj sobi (štampač je veliki i nije za dnevnu sobu jer u dnevnoj sobi ne želim da imam ništa "kabasto" osim: TV, HiFi i wireless "malih" uređaja poput telefona, tableta i notebook-a). Računar Lenovo je WiFi donglom priključen na 5GHz 200 MB/s mrežu i na njemu mi je brzina download otprilike upola manja (prirodno). Štampač je Duplex LAN i hteo sam, posle mnogooooo, vremena da ga umrežim zbog mogućnosti štampanja sa telefona (neki dan mi je po prvi put ta opcija zatrebala jer odavno ne štampam ništa i nisam na njemu odštampao ni list bar godinu dana). Već sam u sličnu svrhu iskoristio Xiaomi "Mi WiFi Range Extender AC 1200" da bih povezao TV sa EON Box LAN kablom i to radi par godina solidno iako mi se to rešenje ne dopada jer formira, da tako kažem, "lokalnu" WiFi mrežu. Da li BiH mogao da HP štampač povežem donglom-konverter USB ulaz-Ethernet izlaz sa računarom "Think Centre M92P" i tako od HP štampača napravim mrežni štampač da bi ga video na mreži i štampao sa telefona ili moram opet ići na WiFi extender sa ethernet izlazom. Možda ima i nešto bolje? Zahvaljujem unapred na savetu.
  9. Mislim da ste previše strogi. Moj "Quad 405-2" Zen je "prekrojio" tako da to po rešenjima gotovo da ne lič̣i na polazni pojačavač. I da, nismo svi manuelno sposobni nažalost ali to ne mora da bude razlog da ne volimo i slušamo muziku i UČESTVUJEMO U RADU OVOG (nije zabranjeno a i nisam religiozan) FORUMA NA BAZI ONOGA ŠTO ZNAMO (zato se ja držim tenisa) UŽIVAJUĆI U REZULTATIMA RADA KOLEGA SA FORUMA UZ MALU DOZU LJUBOMORE MORAM PRIZNATI.
  10. AR jeste brend ali ovaj AR90 je bolji od brendiranog znatno a to jeste znanje.
  11. AR90 "osveẓ̌enje" i upgrade! Naravno LMS su hiljade njih (da ponovim open source je) unapredili do te mere da mu ništa više ne treba dodavati i treba "prčkati" po njemu samo kada neko, poput Logitech sada, hoće da izađe iz "kola"-zajednice.
  12. Znam! Podržavam! I sam mislim da je to ispravno! Šta mi se ne sviđa (jedno i jedino): 1. Moj NUC je sada, u ovoj mojoj konstelaciji, CRNA KUTIJA SA SAMO JEDNIM DUGMETOM (On/Of) i daljinskim upravljačem (Mobilni telefon) što me JAKO PODSEĆA NA BILO KOJU DRUGU HiFi KOMPONENTU iz mog 55-godišnjeg uživanja u slušanju muzike. Neko će reći “ŽAL ZA MLADOST” i verovatno će biti velikim delom u pravu.
  13. MConnect i BubbleUPNP potpuno drugačiji software koriste za realizaciju istog cilja i NADAM SE da će izbeći ovaj problem sa MySqueezeBix i Tidal. Jedan id linkova je naveo gospodin @Kuja uz veoma kratko kbjašnjenje ta dva različita pristupa autora Philippe i Andy Grundman koji se naravno manifestuju u zvuku a sve u okviru LMS zajednice. Tako (verujem zbog toga) MConnect i BubbleUPNP ne mogu ČAK ni da odsviraju “192k 24 bit” a SqueezeLite player + plugin UpnP/DLNA Bridge ga svira ladno i može da odsvira i 768k (ja probao sa skinutim materijalom sa net a moj DAC ga kao takvog prepoznao). Sa druge strane MConnect i BubbleUPNP opet po meni i mnogima sviraju Tidalov MQA boljeeeee. Naravno uvek je i samo razlika SOFTWARE KOJI SVIRA ISTI MATERIJAL.
  14. Ne razumem šta je problem! Svako ima svoj pristup, Vi pomenuti a Logitech svoj koji je stekao ogroman broj poklonika. Editovao sam prethodni post u pokušaju da MALO detaljnije opišem kako to sve radi (na osnovu onoga što sam pronašao na net-u koji je uvek problematičan izvor) ali nisam mogao da post SAVE-ram jer ste izgleda Vi odmah napisali Reply. Mrzi me da ponovo pišem sve što sam dopunio (da je Nole u pitanju odmah bi napisao roman) jer to rekoh ionako ni za koga verujem da je interesantno. Miko, što se tiče vašeg posta, i sistemake rutine je neko napisao i ovo sve i radimo i pišemo zato što mnogi misle pa i mi da nisu dobro napisane i smatraju da ČUJU MANJKAVOSTI LOŠE NAPISANIH SISTEMSKIH RUTINA. Zato i mnogi od nas sa Win pređosmo na Linux (drugi veruju potpuno neopravdano) i ko zna šta nam je sledeće.
  15. Nije to razlika između UPNP-ova @Mikorist već je razlika između načina na koji prezentiraju strimovani materijal npr. MQA BubbleUPNP i UPnP/BRIDGE (plugin koji je neko napisao, da ne tražim ime autora, i koji se na LMS čekira-instalira kako god to zvao). E pa Bubble i MConect npr. nemaju codec npr. za HI_RES_LOSSLESS (192k 24bit) materijal (maksimum mogu da idsviraju 96k) a UPnP/BRIDGE to svira ladno. Tako ovi pak (ne znam zašto da li zato sto imaju ugovore sa Tidal pa im tidal daje neke smernice) reprodukuju MQA, ZA MOJE UŠI, lepše-bolje.
  • Trenutno na sajtu   3 članova, 0 Skrivenih, 9 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...