Jump to content

Srecko

Član
 • Broj sadržaja

  6710
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  16

Poslednji trofej

Srecko je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Srecko's Achievements

Inventar foruma

Inventar foruma (9/9)

2.6k

Forumska reputacija

 1. Srecko

  IT razno.

  Niko nikad nije uspeo da zaustavi točak istorije. AI će biti napravljen, sviđalo se to nama ili ne (i Masku) jer očito da postoje tehnološki uslovi da bude napravljen-znanje.
 2. Srecko

  IT razno.

  Miko, video sam i ja, pokazao mi je sin šta može ta trenutno najbolja verzija ChatGPT i za razliku od Vas (ja sam mator pa je to i normalno) ja sam se baš smrzao.
 3. Srecko

  IT razno.

  Veoma interesantan članak i rezultat testa! I tested Siri against Gemini and Bixby in 25 challenges, and one body-slammed the others – hint, it wasn’t Apple | TechRadar WWW.TECHRADAR.COM You'll never guess which voice is best Kada se ovome doda da su Poljska i Rumunija kupile gomilu južnokorejskog oružja uz ocenu NAJBOLJE NA SVETU i da su stalno najbolji na Piza testovima, po obrazovanju, testovima IQ ..... možda su Tarabići (njihovi tumači) targetirali progresne kao pretnju.
 4. Srecko

  Munich 2017

  Minhen 2024. High End 2024 Best Sound in Show | Munich 2024 - Part-Time Audiophile PARTTIMEAUDIOPHILE.COM Hi-Fi news, gear reviews, and interviews Nisam otvorio novu temu, jer ni na ovim starim temama nema gotovo uopšte postova, pa je možda pametnije da se ova tema preimenuje samo u Minhen i da se redom kako budu sajmovi stavljaju linkovi i ko ima nešto da napiše da to i učini.
 5. Srecko

  IT razno.

  @Vix pazite pobogu za koga glasate tamo u Francuskoj, a ne da vam-nam direktorka turnira RG bude Ameli Morezmo pa da gledam na Šarijeu meč Pari-Svitolina a na Lenglenu Ribakina i neka Japanka kojoj ni ime ne znam (bolje reći da nemam šta da gledam). Koji su uopšte njeni kvaliteti? Očito da Ameli nema ni poslovne veze potrebne za tu funkciju (Bog je ne "šljivi" sipa kišu svaki dan kao iz kabla) . Moguće je da i ja ne sagledavam dobro situaciju a možda sam i malo ljubomoran na devojku joj (ako joj je uopšte to devojka što pročitah na nekom sajtu neki dan jer svi danas toliko lažu da ni sebi ne verujem). Kako god RG je negledljiv.
 6. Srecko

  IT razno.

  @Vix Francuska je oduvek imala svoj put različit potpuno od transatlantskog. Zato De Gol nije ni puštao u evropsku zajednicu GB godinama, i pored ogromnih pritisaka, upravo smatrajući da je GB eksponent postojećeg centra moći. Nazalost po Francuze odavno je prošlo vreme Napoleona i objektivno Francuska bez EU ne predstavlja silu i pretnju nikome i svi su svesni toga. A i izbori su vam nerazumni. Ne biraju se 20-30 godina starije, makar se zvale i Brižit, nego mlađe. Ko da stane iza vas takvih i koga vi da vodite. Digitalne valute nas kuvaju (kao žabu iz one priče) te to ipak ne boli mnogo pa se ljudi nesvesni da su polu-kuvani ni ne bune. Trajaće to! Prepucavanje evropskih budala sa Rusima postaje veoma ozbiljno i to je ono što je akutno i verujem svakog normalnog počinje ozbiljno da brine. Dao Bog da nam BTC i ostala digitalna sr..ja “padaju na glave” a ne nešto mnogooooo ozbiljnije što ova naša ptica zloslutnica AV kao da priziva ponavljajući stalno kao mantru njegove vidivnjačke procene.
 7. Srecko

  IT razno.

  Ne mislim da su u pitanju bilo kakve teorije pa ni zavere nego je BTC jednostavno produkt trenutnog stepena razvoja civilizacije. Moj sin poslednjih 5 godina, u Londonu, nije video a kamo li držao papirnatu novčanicu ili kovanicu i kako kaže (i ne samo on već ogromna većina) alergičan je na svaki drugi vid plaćanja izuzev bez gotovinskog (zaposlen je u finansijskom sektoru). Jednostavno u Velikoj Britaniji niko nema obavezu da primi gotovinu (preciznije bi bilo reći "osim onih defisanih zakonom" a kojih je toliko malo da termin niko potpuno odgovara), pa je se broj onih koji primaju gotovinu sveo na ispod 5%. Pre petnaestak dana sam u Londonu platio jednom klincu Australijancu kafu KARTICOM-mojom naravno, jer je on imao keš i nije mogao da kupi kafu za poneti nigde u okolini, kako reče. Barista jednostavno nije MOGLA da primi novac jer NEMA BLAGAJNU a nema i ne zna kome ni da "preda" gotovinu! Elektronski novac, saglasi ćete se, ima niz prednosti. Olakšao je nama-ljudima značajno plaćanje usluga i roba a državama da ne nabrajam počev od kontrole puteva novca-poreza prevashodno pa ..... Naravno bezgotovinsko plaćanje je stvar izbora. Austrijanci su na referendumu odbili da se banknote povuku iz opticaja što im komplikuje i POSKUPLJUJE čitav niz rešenja iz oblasti finansija, svako bira šta mu odgovara. Možda će u istorijskim knjigama biti pominjani kao "oni koji su hteli da vrate tičak istorije unatrag". Digitalne valute su SIGURNO BUDUĆNOST a BTC kao reprezent digitalnih valuta koji bi trebalo (MOŽDA GREŠIM) da pripremi SISTEME-DRŽAVE-NAS GRAĐANE za neke druge tipove društvenog uređenja upravo "razvlašćivanjem" države u osnovnom monopolu svake države-štampanju novca, pojavio je se upravo u momentu kada su postojali svi uslovi za njegovu pojavu: tehnološki, društveni, socijalni ..... Dakle, civilizacija se kreće (da li u dobrom pravcu videćemo) a BTC je samo sredstvo koje te društvene i ostale procese usmerava i ubrzava. Od pojave svih mogućih sredstava plaćanja koristim ih. Dakle nisam protivnik ni digitalnih valuta ni BTC. No, u džepu uvek nosim i papirnatu valutu pored svih: kartica, svih oblika NFC plaćanja ..... To naravno ne znači da sam pametan, pre bi se moglo reći da je to rudiment u ponašanju jer sam konzervativan-star i da će on nestati možda upravo sa mojom generacijom. Dakle, gospoda koju pominjete, u vezi sa BTC, su ono što su nekada bili Feničani, a sobzirom da su Feničani u svoje vreme bili jedna od najbogatijih, najprosperitetnijih naj ...... nacija; što i pomenuta gospoda ne bi to bila danas.
 8. Siguran sam da ćemo uživati u zvuku! Taj Nele, sve što je pravio, kao da je pravio za nas-naše uši. Inovacije koje Vi i ostale kolege sa foruma unosite (Zen prvenstveno) u Neletove ampove, napraviše od Naleta PRAVI SRPSKI BREND! Moram da priznam @shonne da me baš zanima da čujem amp iz višeg cenovnog ranga prvenstveno jer ne mogu ni da zamislim kako bi to moglo bolje da sviri od Zenovih ampova (njih sam jedino imao priliku da čujem od tih vrhunskih sprava i moram da priznam da ne mogu ni da zamislim da nešto može bolje da sviri od toga ako uopšte može).
 9. Srecko

  IT razno.

  Naravno! On je verovatno jedini koga Nole može da dobije
 10. Srecko

  IT razno.

  Čini mi se da je ovaj članak jako lep a mogao bi nekima biti i interesantan kao ideja za NAS. Raspberry Pi NAS WWW.INSTRUCTABLES.COM Raspberry Pi NAS: Building a NAS based on a Raspberry Pi When I decided to replace my old NAS with a new one, I didn't want to spend too much money on this. So I looked around and found that there are many NAS kits based on a Raspberry Pi. Now you may ask what was m…
 11. Srecko

  IT razno.

  Igram ja par puta nedeljno stalno, mada dalekooooo najviše volim da igram napolju koliko god da je beton poguban za moja kolena i koliko god da je hladnije. MORAM, šta ću, kad Nole ne igra. Još malo pa ću ja više biti na terenu nego on.
 12. Srecko

  IT razno.

  Povezao sam na kućnu mrežu KONAČNO štampač Duplex LAN "HP LaserJet Pro 400 M401dn" koristeći "Mi WiFi Range Extender AC 1200" i TO RADI SAVRŠENO. Štampa sa svih računara, telefona, tableta, ko pravi (sramota, godine su prošle, baš sam kreten lenji). STVARNO NEMA RAZLOGA GAĐATI MUVU TOPOM (tražiti neko drugo-bolje rešenje) JER OVO STVARNO RADI BESPREKORNO. Ovaj moj štampač je inače avion za WiFi HP štampač ranga 15000 RSD koji sam hteo da kupim jer pošto gotovo ni ne štampam ništa nisam hteo da dam više novca za novi štampač pogotovo što je ovaj moj stari štampač gotovo nov (jako malooooo je odštampao strana).
 13. Srecko

  IT razno.

  Hvala za lik gospodine Kujo! Trenutno koristim app BubbleUPnP, na kojoj mi sve za sada radi a i sama app je apsolutno najbolje napisana od svih app za Android koje sam do sada koristio. Za IOS koristim MConnect trenutno.
 14. Srecko

  IT razno.

  Lepa vest! Izgleda da sam bio u pravu da aplikacije: MConnect, BubbleUPNP i verovatno i druge slične aplikacije, imaju "svoje" servere na kojima skladište podatke koje je inače za nas ljubitelje SqueezeLite i players I LMS skladištio MySqueezeBox (serveri Logitech). Danas je 19.03.2024. i MySqueezeBox je, kao što je i najavljeno od Logitech, prestao da radi. Aplikacije Squeezer-Android i iPeng-IOS ne vide player UPnPBridge i ne mogu da rade-pristupe Tidal). Pomenute aplikacije: BubbleUPnP i MConnect i dalje, za sada, "vide" Tidal I rade normalno.
 15. Srecko

  IT razno.

  Za @Mikorist ako "slučajno" niste videli! The end of ‘Hackintosh’ – how Apple is sounding the death knell for a once-thriving online community | TechRadar WWW.TECHRADAR.COM Not with a bang, but with a whimper Ako ste već videli, molim Vas izbrišite post.
×
×
 • Kreiraj novo...