Jump to content

Srecko

Član
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Srecko last won the day on July 12 2018

Srecko had the most liked content!

About Srecko

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Srecko

  I još jedna gramofon vs digitala tema...

  Ovo me podseti na onaj vic kad priča ćale sa sinom pa mu kaže: “Popeo si mi se na vrh glave sa tim tvojim drugarima, kao ne viđeni ste švaleri a krešete prelepe tinejdžerke. Ja sam bre švaler. Tete koje ja krešem vama bre ne bi mogao ni da se digne na njih”. Tako i vinil[emoji3].
 2. Srecko

  I još jedna gramofon vs digitala tema...

  Pre otprilike 35 godina imao sam Linn Sondek LP12 i preko 500 vinila (odabranih naravno po mom ukusu) od kojih je ogroman broj bio direct cut Sheffield. Znam koliko mi je bilo potrebno vremena da ih iz Engleske dobijem-kupim, a za samo nekoliko dana sam nešto prodao i veći deo poklonio rođacima i drugarima[emoji3526] (debilno). Nikada se više ne bih upustio u pravljenje viniloteke, jer je to u mom slučaju bilo sačuvaj bože (opsednutost). Sada sam mator i potpuno zadovoljan za mene komfornom digitalnom varijantom računar-DAC, i jedva čekam da postanemo normalna država da kao čovek se pretplatim na neki servis tipa Spotify ili Apple Music i da kao čovek strimujem sto mi duša poželi u flac ili AAC formatu.
 3. Srecko

  I još jedna gramofon vs digitala tema...

  Naleteo sam na taj članak, procitao ga i učinilo mi se da bi mogao nekome biti zanimljiv. Zato sam postavio link. Lično pojedine gramofone doživljavam kao umetničku studiju iako sam se opredelio za digitalne uređaje. Razlog izbora je pragmatičan. Gramofon čak i dobar (skup) može se kupiti ali napraviti viniloteku je visedecenijski trud. Ne kupuju se vinili na metar kao ni knjige za biblioteku.
 4. Zanimljiv link, ako ga već niste videli. Do vinyl records really sound better than CDs? https://www.sciencefocus.com/science/do-vinyl-records-really-sound-better-than-cds/
 5. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Oni su bombardovali i za manje stvari[emoji3]. Doduše, to smo videli kako izgleda[emoji3], moglo se i bez struje i vode ponekad ..... Samo da nam forum ne ugase[emoji3].
 6. Srecko

  ZM, random zanimacije

  Čini se da će Mika brzo da zažali zbog izbora[emoji3].
 7. “Šporetić” izgleda kao bonbona!
 8. Srecko

  Kafanica . . .

  Da li sam dobro shvatio da ste predložili da se tema o SissySIT preimenuje u MikaZenSIT[emoji3]. Odličan predlog[emoji3].
 9. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Pa zato sam ono i napisao. Bojim se da će, čim Vam Zen isporuci Vaš primerak SissySIT-a, forum otići u propast. Ako ovi do sada, amateri za vas u smislu studioznosti pristupa (to ste pokazali sa opamp-ovima i dac-ovima), zapostaviše forum potpuno; mogu mislite šta ćete Vi uraditi. Vi ćete uzeti ne godišnji odmor nego celu godinu slobodno. Pa dok sve to poslusate i uporedite sa svim i svačim treba će vam više vremena nego za izradu doktorske teze; a mi šta mi za to vreme da radimo, da duvamo u prste[emoji3526].
 10. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Jeste da ja zamolih Zena da ne zuri sa Mikinim ampom, ali nemojte da čeka bas do 64-te Mikine. Već je počela savest da me muči[emoji3].
 11. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Ja mislim da ne treba Zen da zuri sa pravljenjem Mikinog ampa. Mika bi onda prestao da piše (koncentrisao bi se na slušanje iskljucivo) i ne bismo imali šta da citamo[emoji3526].
 12. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Otkud Vam moja slika[emoji3]? Ja se nadam da čujem Vaš SissySIT kad stigne ali ne baš toliko kako me predstaviste[emoji3].
 13. Srecko

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Nemojte da probate na dasci. Mika jedva čeka utiske. Nek se još malo prži[emoji3]. Biće mu slađe kad dočeka svoj komad.
 14. Srecko

  Kafanica . . .

  Ne palim se. Samo konstatujem, da iako sada materijalno daleko bolje uslove imam nego u doba Josipa Broza, tada mi je bilo lepše; i nije to samo “žal za mladost”[emoji3], mada verovatno ima i toga[emoji3].
 15. Srecko

  Kafanica . . .

  Ja sam, pošto smo u BG, imali mnogo više prilika da sačekujemo Predsenikove goste, radio isto ni sam neznam koliko puta. Sada posto je sve to istorija, reći ću i na veliko moje zadovoljstvo (blizimo se onoj magičnoj brojci od 50 godina te smatram da imam dovoljnu distancu za korektan zaključak). Naravno to se odnosi samo na mene, moj milje u kome sam živeo i sve sa čime sam kasnije mogao da poredim ono i ovo[emoji3].
×