Jump to content

Leonardo

Član
 • Broj sadržaja

  3684
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  38

Sve objavljeno od Leonardo

 1. Samo nemoj zaboraviti da probaš na nekom otpadnom komadu, istog kvaliteta, koliko je urezani navoj tesan. Nekad je dovoljno urezati samo DRUGOM ureznicom jer su zavrtnji koje kupujemo-dobijamo različitog kvaliteta. Nekad su bitno manjeg prečnika od nazivne mere, i imaju previše zazora ako se uradi i treći prolaz.
 2. Prvoj i drugoj skini celi vrh konusa, ali ostavi uvodni deo konusa koji ima početak koraka spirale. Treću poravnaj do početka koraka, žuta crta.
 3. Vladd, tvoja i Nesiceva strujna letva je Multip. Ta letva i Prosafe su od različitih proizvođača, spolja liče ali imaju različite detalje vodova i vezica unutra. Čak su na HiFiles forumu poredili kako koja letva "svira". Oni iskusniji i analitičniji su čak opisali razlike. Uglavnom obe su veoma dobre!
 4. ^ Stefaca, nije cena letve mala, nego ti natprosečno dobro zarađuješ
 5. Nešto drugo sam juče šmirglao, i ispalo je OK. Naručio dve razvodne letve ProSafe 8 gnezda, 2m 3x2,5mm² Zaječarskog kabla. Kvalitet izvrstan, domaći proizvod!, komunikacija sa proizvođačem savršena, cena proizvoda prihvatljiva, sve 10! Prilikom uključivanja finih šuko utikača u gnezda, primetim da kontakti mase gnezda grebu po kontaktima utikača. Sitnica. Rasklopim razvodnu letvu i traku sa kontaktima mase, koja je inače urađena od inoxa!, prešmirglam (uklonim grat sa ivice kontakta mase) i prepoliram do stepena da ženska najlon čarapa "ne kači". Sada je to postala
 6. Beli, svaka oštra šmirgla za metal je dobra. Nema posebnih brendova i fetiša. Samo uporan rad i visok stepen samokontrole, da se ne pretera u ludilu.
 7. ^ Sve si lepo sam napisao. Nemam šta dodati. Granulacija šmirgle zavisi od teksture koju želite da postignete. Nema univerzalnog recepta.
 8. Nije svejedno, jer treba da čuvamo i negujemo jezik. Arhitekta nije isto što i arhitetka. Sasvim je svejedno na kakvu će eloksažu kasnije ići obrađeni deo. Mehanički mora biti urađen perfektno, ako hoćeš dobar izgled posle eloksaže. Eloksaža čak otkriva i neke nesavršenosti u obradi, a najgore je ako dođe do takozvanog "otvaranja" materijala(kristalne rešetke) pa se po površini pojave anomalije, fleke, kraterčići, risevi itd. Onda sve mora ponovo da se radi jer u većini slučajeva nema pomoći. Zato je plastifikacija bolji izbor ako se sumnja u kvalitet Alu materijala ili sposobnos
 9. Prodavci materijala su vrlo grubi i nepotrebno pri manipulaciji ( istovar, utovar, slaganje, sečenje na meru ) oštećuju površinu rtepromaterijala. To n esmeta bravariji i nekim konstrukcijama i proizvodima koji su grublje namene. Za ove naše potrebe je nekad neupotrebljivo ili traži obimnu i složenu obradu da bi dostiglo zadovoljavajući visok nivo kvaliteta površine. sve je u količini rada i posvećenosti, da ne kažem žrtvovanju.
 10. Nixie, oprosti ali moram da te ispravim, a primetio sam da i druge kolege brkaju pojmove. Glodač = Stručan majstor ili rukovaoc alatnom mašinom koja se naziva glodalica. Glodalo = Rezni alat koji se koristi na glodalici, a radi mašinske obrade radnog dela odnosno pripremka. U zavisnosti od karakteristike obrađivanog pripremka može, a ne mora, nastati izgurana ivica materijala uz zonu rezanja. Kada se koristi nov i propisno naoštren rezni alat, ta ivica ( majstorskim žargonom nazvana GRAT(valjda germanizam)) je minimalna ili je uopšte nema. Na većini mesta se mo\e ukloniti r
 11. Nesiću, majstor koristi isti papir kao ti. Ako po zahtevu treba grublje ili finije "oranje" tako se i papir prilagodi. Nema tajni, samo rad , vreme i šmirglanje dok ne zamiriše na beli luk.
 12. Takve sprave IsoTek prodaje po 10K dukata
 13. Leonardo

  Pure DSD

  Srećko, hvala za preporuku. Probaću i HYSOLID. U pravu si Shone, ne zagađujem dalje.
 14. Leonardo

  Pure DSD

  Nisam nezadovoljan (makar trenutno ) ni sa foobarom, nafilovanim "oplemenjivačima" sa: Foobar2000 | How to play DSD: DSF DFF SACD ISO? (samplerateconverter.com)
 15. Leonardo

  Pure DSD

  HQ Player samo 200e para!? Pa zaista džabe obzirom da pruža stavrno mnogo.
 16. Vladd, Kum mi je odradio sve oko instalacije. Nisam bio prisutan, a njegov komentar je bio da je sve proteklo glatko i proradilo iz prve. Matična je Gigabyte, možda je to uticalo.
 17. Svako kreira svoje radno okruženje prema datim potrebama. Ja sam siguran da tvoje potrebe nadmašuju ponudu tržišta . Evo još jedne fotografije, šta mi je Zeka doneo. Tu ide INTEL M.2 SSD 1TB koji je Mika predložio, a koji je još na putu. Stiže posle praznika. Bruka i lepota.
 18. Prebacivanje svega na SSD NVMe kartice sa starog HD Ovo sasvim podmiruje moje potrebe, što se tiče grafike i brzine. Ne radim složene SW srteže ili video editing. Za izradu 3D modela klišea sasvim lepo i brzo odradi. 2D crteži samo perjaju a to je 70% posla. Igre ne igram pa mi ne treba divljačka mašina. Pri tom ima mogućnosti za dodavanje i RAMa (trenutno 2x8GB Fury) ili eventualne nadogradnje u sledeće 3-4 godine. Tiho je za ne poverovati i stvarno brzo. SSD kartice su bog bogova. Treba još da mi stigne Mikina preporuka, INTEL 1TB da ima za šetajući SSD .
 19. Stiglo, doneo Zeka B450 Aorus M, Seasonic GC-650W 80+Gold, Ryzen3 3200G, Patriot 256 (za sys), WD 1TB ( za trpanje) + SSDadapter PCIe4/8/16. Sad tek vidim kakvim taljigama sam klackao. Dobro je sve i radio, moj digitalni ortak. Ide u zasluženu penziju Sad predstoji ponovno podešavanje svega, a to mi takooo ne prijaaaa.
 20. Čini se da je vreme da uman, statistici i tabelama vičan stručnjak kao Wladd ili Mikoo, napravi jednu Mrčosoft.excel tabelu sa unetim razlikama i parametrima, svih modela i varijeteta. Koliko da se snađemo u tom ZenVilajetu, razlika, sličnosti i specijaliteta. Ne pišem ja ovo radi sebe, već radi preduzetje
 21. Nixie, bolje buši otvor od makar 20-30mm. Pre ili kasnije ćeš poželeti da tuda gurneš još neki gajtan ili bužir kompresora za air bearing tonearm. Buši jednom, ali kako treba Lako se zapuši sunđerom, da ne duva promaja.
 22. Imam i ja jedan AYA II, 10 godina ne mogu stići da ga uselim u "garniseru". Kako vidim treba planirati i dogradnju ili proširenje "garnisere".
 23. Zocky, ovaj koncept i razvoj zaslužuje zasebnu temu ili još bolje napraviti forumski blog, sa kompletnim prikazom i važnim informacijama. Ozbiljan rad, čestitam.
×
×
 • Kreiraj novo...