Jump to content

mutayu

Član
 • Broj sadržaja

  1247
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  6

Poslednji trofej

mutayu je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Dojno Polje
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mutayu's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

622

Forumska reputacija

 1. Istine radi, moram da dodam par stvari, ne negirajuci nista od gore navedenog. Nichicon Muse i Fine Gold kupljeni kod domaceg prodavca su nabavljeni od Digi-Key i Mousera. Jeftiniji su od pomenutih bugarskih ali mi bugarski, na oko izgledaju isto. U vezi Cika-Brkine preporuke za Samwhu (Samua) bih isto dodao da se radi o standardno dobrim kondenzatorima neupitnog kvaliteta po cenama slicnim i nizim od drugih brendova proizvedenim u juznoj Koreji, ako je to nekome bitno. Na kraju za, sve tipove elektrolita postoje datasheetovi i kada se udje u njih vidi se da proizvodjaci daju podatak da su nakon najcesce 2000 sati rada na nazivnom naponu i maksimalnoj deklarisanoj temperaturi (105) karakteristike nepromenjene. To nam govori da je radni vek kondenzatora, na manjim naponima i temperaturama kakve vladaju u uredjaju, dosta duzi.
 2. Neces ni primetiti kad predjes nevidljivu liniju Asime! 😀😁😄
 3. Radi se o Cesni 208 koja je prilicno jednostavan i pitom avioncic ali opet zahteva nekakvo predznanje. Mora da je taj putnik leteo ponekad na simulatoru a i kontrolori koji su ga vodili su verovatno znali malo vise o letenju.
 4. Ma nije ni bitno. Siroke daske na poslednjoj slici izgledaju bar dva puta sire od uskih, sto bi onda dalo sirinu od 2*52,4mm=104,8mm a navedena je mera od 79,4mm. Kako god okrenes, lepo je i funkcionalno.
 5. Gruba racunica daje ugao od oko 5,7 stepeni. Izgled i proporcije sklopljenog stalka na poslednjoj slici ne odgovaraju dimenzijama na prve tri slike.
 6. Ostade tuga i pitanje:"Zašto"?
 7. mutayu

  VKS

  Upravo tako.
 8. mutayu

  VKS

  Evo i drugog rakursa, autor cak polemise o nekim navodima iz gornjeg teksta: https://shurigin.livejournal.com/870129.html?fbclid=lwAR1ejtLzhA66mJwQ358Bii9zW5aGaBbwzarOhMUf3tRqh5sl5HD11lnORn0
 9. mutayu

  Uvod

  Ah zo! @zika pa predlozi sta zeli pa cemo da napravimo.
 10. mutayu

  Uvod

  Ima gore opcija "Start new topic", ako si na to mislio.
 11. To je u sustini Unitra WS-311D i WS-315 pa mozes koristiti njihove seme i manuale za pocetak.
 12. Odlicno, hvala! Najverovatnije ih imam u steku. Proslo je vec par godina kako onaj moj svira besprekorno ali se pripremam za jedan pregled pa ne bi bilo lose da tom prilikom izvedem i ove modifikacije.
 13. Koji tranzistor umesto BC182 i jel treba jos nesto dirati u tom kolu relea?
 14. mutayu

  Uvod

  Kaze koleginica koja je juce bila "cabin crew" na tom letu da je u avionu sve to izgledalo prilicno "cupavo". A njih nije lako uplasiti, svega su se nagledale. Mada su vremenski uslovi bili unutar ogranicenja za taj tip aviona i vetar je vec bio malo oslabio.
×
×
 • Kreiraj novo...