Jump to content

krca44

Član
  • Broj sadržaja

    2262
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    11

Poslednji trofej

krca44 je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O krca44

  • Rođendan 07/09/1973

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    BG Blokovi
  • Interesovanja:
    Muzika, Stripovi, Gramofoni & Cevna Tehnika
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

3951 posetilaca

krca44's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

637

Forumska reputacija

  1. Pre jedno godinu dana citao sam neki stari magazin u kojem su predstavili tadasnji vrhunski sistem nekog od bogatijih clanova - godina cca. '39-45 plafon. Kad pogledas sistem to su neki veliki horn zvucnici al' za hifi, PP cevna pojacala i ne znam sta je jos bilo - realno komparacija jeste da danas, 50-60 godina od tada nije bilo nekih ekstra pomaka, vec su tada potpuno skapirali kako da naprave nesto sto bi i danas proslo kao vrhunski sistem.
  2. Aha-haaa haaa pazi mene potpuno smetnuo s uma .... znaci sad su i Lipe i Pare NOS predmeti.....
  3. Tesko ces naci parice, povukli su ih iz opticaja ima sigurno par godina - 5 Lipa iz Hrvatske pasuje 14-15mm, slucajno imam jedan komad iz 2018.-te pa mozda oni jos to prave u metalu.
  4. Hvala probacu da uradim sta mogu, kutija mi treba pa makar na kraju burgijao te srafove.
  5. U krajnjem slucaju uzecu burgiju i probusicu sve te srafove. Nesto mi je stalo da sacuvam trafo - on je u lepoj metalnoj kutiji, otvorenioj s jedne strane + mogao bih da ga iskoristim - odokativno duplo je veci od onih 12VAC malih kockastih. Njegovi srafovi su namazani farbom - videcemo sta ce biti. Hvala Momci !
  6. Drugari treba mi savet ako je moguce Rasturam Vestax mixer, klasicni za diskac, treba mi kutija. Razni prekidaci i trimeri su odozgo usrafljeni u gornju plocu i problem je sto nemam krstati srafciger za tako male srafove - cca. <2mm. Ima li neki trik kako to sve skinuti ? ....mogu da probam ravnim, takve male imam. Druga stvar gde je zapelo skidanje srafova jeste da su frajeri namazali farbom "visak" navoja srafa i navrtka nece da se odvrne preko tog podrucja - namaz nije debeo ali je dovoljan da blokira odvrtanje navrtke. Sta ovde probati - WD40 ne radi posao, da li da probam skidanje farbe razredjivacem ?
  7. Kupujem gornje kapice za vakuumske cevi, po mogucnosti neupotrebljavane, NOS da cvrsto pasuju. Treba mi 4 komada, 6mm-ski tip ( do 6,3mm ? ). Kontakt ovde na PM / PP.
  8. Ima i dalje u Mikroprincu gumeni uvodnici dva tipa, sa unutrasnjom rupom oko 6mm i sa nesto vecom rupom.
  9. Ja sam razmatrao isto - koje si tipove nabavio ? TR/BV 351 010 005 mozda ? I za koju zvucnicu ?
  10. Sada sam na brzinu pregledao temu Iron Spark sa tvojim Macura aparatom - tamo sam te pitao za snubber vrednosti trafoa za Macuru posto su isti i ti si mi odgovorio ali ako se secas mozes li molim jos jednom malo jasnije : koje si tacno vrednosti ugradio ? I jos ovo pitanje zbog rastera na Good Gemini reg pcb za R i C snubber - da li je dovoljno koristi blok od recimo 63 Vdc s obzirom da je trafo sekundar 36 VCT ( ako se dobro secam ) ?
  11. Pa ima taj OPA828 single i dupla verzija OPA2828 - DS kaze da su oni direkt naslednici OPA627 i neki frajeri su to vec probali, ide bez ikakvih izmena u Macura phono. Samo mora adapter jer je sada smd verzija, nije vise klasicna ( DIL-8 ) da se samo utakne u podnozje. Nego molim baci pogled na prethodnoj strani sta sve moze da se koristi od 470uF kondova. Postovi #368, 374.
  12. Pa sta da ti kazem - ne znam zaista - ja cu njima da verujem kad pokazu tapiju da su oridji - ali ok, NHF, svako moze da kupi ono sto misli da valja - nisam ni ja izuzetak jer sam AD1865N-K kupio na ebay-u od nekog sa prvog link-a iz te teme. Ako hoce momci da probaju neka kupuju - ja se izostavljam jer ih malo ima i upgrade sa OPA828 je na dalekom stapu.
  13. C0G stavi ako nadjes "Through The Hole" komponente - ja nisam ovo istrazivao, uglavnom sam vidjao C0G u smd pakovanju, ali mozda ima i THT. Mislio sam samo da ne stavljas Ultra Low ESR 470 uF na Macura pcb, kao predostroznost ( Samwha WL je low esr - jesam pobrkao sta imas ? ). Mozes sve ove druge da koristis. Sve to mozes da koristis na Gemini regulator pcb. Izbunari Nixie-ja za te kondove, on to poznaje mnogo bolje od mene. Taj Audiophonics mnogo posluje sa Kinom - ja bih to kupio samo ako sam 100% siguran da je chip original. Inace kad sam ja pravio phono ni tada OPA627 nije bio jeftin, kostao je oko 30 Eu komad. Mozda je kostao 7-10 Eu kad je bio nov, zaista ne znam - ali direkt naslednik OPA828 toliko kosta sada kad je izasao kao zamena.
  14. Pogledao sam datasheet-eve za neke od kondova koje imas - elko. Nichicon Fine Gold - stvarno ne znam sta da kazem, svi hvale te kondove, DS je siromasan podacima i sa te strane.... najbolje neka komentarisu lokalni strucnjaci za te kondove. Ako imas stavi. Nippon LXZ, Panasonic FC... sve to izgleda ok i Samwha WL. ------ Macura sam nije koristio nikakve posebno kvalitetne delove - recimo standardno dobre, kvalitetene koji ne kostaju puno. Jedino posebno jeste prvi IC - OPA627 koji se vise ne proizvodi, cene zaostalih komada u Mouser-u, ne-standardno pakovanje - jesu sumanute, oko 80 Eu komad. Texas Instruments je izbacio direktnog naslednika - OPA828 u SMT pakovanju tako da je potrebno kupiti i zalemiti ga na adapter ( ovo ja planiram u nekom trenutku ). Cena je negde oko 8-9 Eu komad. OPA134 single je jeftina zamena koju je Macura preporucio. Sem samih chip-ova tu su ti FKP2 kondovi ( oni jesu najbolji za namenu ali mozes da stavis MKP1837 ).
  • Trenutno na sajtu   3 članova, 0 Skrivenih, 11 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...