zerowaf Napisano Januar 7 Share #89 Napisano Januar 7 Majstor Grone ne dangubi! Uzme i napravi! Bravo! Baš dobro izgledaju! LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Januar 7 Share #90 Napisano Januar 7 Neća da valja, na crveno slovo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 7 Share #91 Napisano Januar 7 moja baba je uvek govorila, "moleći Boga, može se i nedeljom raditi" Vix, zerowaf, Zbora and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano Januar 7 Autor Share #92 Napisano Januar 7 Pa jbg, od sutra pocinjemo raditi necu imati vreme da se bavim sa zvucnicima... LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Januar 7 Share #93 Napisano Januar 7 Prvo ste gledali koliko zvučnika ima, pa zašto su svi u istoj sobi, pa je li oženjen, sada je neobično ako se na blagdan bavio svojim hobijem kojeg ne smatram radom niti poslom u tom smislu. Rekao je jednom: "Moja kuća, moji zvučnici, moja žena" Može dodati još i: "Moj život". Sretan Božić svima! Širite pozitivu i razumijevanje, te uživajte u njemu onako kako najbolje možete i s onima koje volite! Aleks and asimze je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Januar 7 Share #94 Napisano Januar 7 Šalio sam se naravno, i ja sam raduckao pomalo, valjda onaj gore oprašta rad? zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 7 Share #95 Napisano Januar 7 Majstor Stolar, taj mora svaki dan da pazi na daleko vise stvari i procedura, nego sto je to Crveno Slovo Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Januar 7 Share #96 Napisano Januar 7 pre 6 časa, grone reče Zavrseno dodao sam samo malo crno u belu boju. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Januar 8 Share #97 Napisano Januar 8 trik starih molera, da bela farba ne zuti vremenom doda se malo zelene i malo crne dobije se nesto sto me asocira na pojam biser bela LightMatic and Aleks je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 8 Share #98 Napisano Januar 8 pre 10 časa, Zen Mod reče moja baba je uvek govorila, "moleći Boga, može se i nedeljom raditi" 'Es-selamu alejkum Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Januar 8 Share #99 Napisano Januar 8 Vele stari da na Božić treba započeti što više poslova da bi se više radilo te godine. To jedno crveno slovo je atipično Tako da Grone ima da se naradi zvučnika ove godine, samo će da pršti. Vix, djmilicic, zerowaf and 1 član je reagovao/la na ovo 1 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Januar 8 Share #100 Napisano Januar 8 pre 19 minuta, ManicP reče Tako da Grone ima da se naradi zvučnika ove godine, samo će da pršti. Možda bude i gdje koja narudžba! Da sam imao nekoga tko bi htio napraviti one MLTL kutije za mene ne bi ih sam pravio. Nije mi sad žao jer sam ih napravio ljepše i bolje nego što bi bilo tko drugi napravio (na stranu lažna skromnost, da ih je radio netko drugi ne bi bile od duplog 18 mm špera i ne bile furnirane ovim furnirom kojim jesu furnirane), ali da sam imao izbora, platio bih nekome da mi ih napravi. Zbora, grone, dejanco32 and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Januar 8 Share #101 Napisano Januar 8 pre 8 časa, Zen Mod reče trik starih molera, da bela farba ne zuti vremenom doda se malo zelene i malo crne dobije se nesto sto me asocira na pojam biser bela Mene naučio moj stolar, ako 'oćeš belu 100% i da ne žuti vremenom, uzmeš profesionalnu belu boju za automobile Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
LightMatic Napisano Januar 8 Share #102 Napisano Januar 8 pre 13 časa, Zen Mod reče trik starih molera, da bela farba ne zuti vremenom doda se malo zelene i malo crne dobije se nesto sto me asocira na pojam biser bela Za crnu sam znao ali za zelenu nisam, svaki dan čovjek (ako se ja mogu nazvati čovjekom) nešto nauči. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano Januar 8 Autor Share #103 Napisano Januar 8 8 hours ago, Aleks said: Mene naučio moj stolar, ako 'oćeš belu 100% i da ne žuti vremenom, uzmeš profesionalnu belu boju za automobile Tvoj stolar je potpuno upravo, ali mi dnevno trosimo oko 50L samo bele boje ono baza i lak, Probali smo sve sto je u ponudu i koristimo samo najbolje, crnu nisam koristio radi pozutenja jer nece ali ovaj akrilni ima jaku belu nekako previse je bela i sam hteo da to pomirim. u ovom slucaju sam koristio spric kit za auto pa akrilni bazu&lak od grckog proizvodjaca "vernilac" i tako Aleks, NIXIE, chakija and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 4 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano Januar 14 Autor Share #104 Napisano Januar 14 Pusteni u rad, cekao da se osuse da mi ne mirisu u slusaonici. Imaju mnogo razlike u odnosu na svim ostalim zvucnicima sasvim drugi zvuk! Radim na skretnici ima jos posla, merenje crveno je stara skretnica malo vise agresvnije srednji i vokali zelena dosta smirenije rade... Aleks, Brijac, LightMatic and 8 ostalih je reagovao/la na ovo 2 6 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
damic Napisano Januar 14 Share #105 Napisano Januar 14 Ovaj peak, na malo ispod 800Hz je mnogo izražen i sigurno se čuje. Od 2K do 6K imas pad od oko 10 dB, sto je prilično. Opet,od 6K do 15K imaš visak, tu bi trebalo da bude bar 10dB manje. U principu, udoline ili manjak spl-a se daleko manje čuje od viška. Verikalna osa grafika bi trebala da bude od 45dB do 105dB. Ispod 40Hz gde je sobna rezonanca, nemaš ništa, al bez suba (subova) slaba šansa, nhf. Logično da je raniji zvuk bio agresivniji (crvena linija) srednji su bili daleko jači. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Januar 14 Share #106 Napisano Januar 14 sve u svemu firnajz BANAT, Doktor and grone je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Januar 14 Share #107 Napisano Januar 14 A joj, koliko sam ja tripovao da su to manje kutije 😅 Svaka cast 💪🏻 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zbora Napisano Januar 14 Share #108 Napisano Januar 14 Dubok naklon, kapa dole, SVAKA ČAST ! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Januar 14 Share #109 Napisano Januar 14 Može li malo više o tim skretnicama, sa koje je daljine mereno? Ovako obe deluju jako loše, kao da su napamet pravljene. Kako su uklapane faze drajvera i kako izgledaju pojedinačna merenja za svaki? Ima li gated merenja za opseg gde su moguća, 600 Hz pa na dalje? Bass područje na crvenom izgleda dosta dobro u prostoriji. Ali, čudno je da na crvenom postoji peak na 40 Hz koji izgleda kao da je na tu vrednost podešen bass reflex tunel, dok na zelenom to uošte ne postoji. Da li je između ta dva merenja menjano nešto vezano za rezonancu kutije? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano Januar 14 Autor Share #110 Napisano Januar 14 mereno je sa 1m daljine samo jedan, bice to fino podeseno samo treba jos vreme, nek se usviraju LightMatic and Koja je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah