Jump to content

ManicP

Član
 • Broj sadržaja

  3529
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  33

Sve objavljeno od ManicP

 1. Nesam ja ni mislio na tebe
 2. Pitanje je i šta se rezalo na ploču od sadržaja. Ključ problema je ono boldovano. Ne umeju ljudi da komuniciraju i svoje mišljenje smatraju za apsolutno. Umseto "apsolutne odrednice "bolje" kaže lepo relativnu "meni bolje" ili "više mi se sviđa" i svima jasno... ...ovako samo nervira ljude od tehnike.
 3. A fakat i manje bita bilo... ...14 bitni 1540 DAC u CD plejerima, mada tehnički inferiorniji, i danas ima poklonike.
 4. Eto nove pločke valjanog albuma... Videosex-Videosex LP (Reizdanje, Pre-Order,Oktobar) - Kupindo.com (72278337) WWW.KUPINDO.COM Videosex-Videosex LP (Reizdanje, Pre-Order,Oktobar) Oficijalno reizdanje legendarnog albuma slovenačkog synth-pop sastava Videosex, prvobitno objavlj
 5. Rekoše već... ...samo dobar namenski list za metal (još bolje za AL, mislim da sam imao neke Pirana baš za to) i vozi. Sekao sam 5mm AL bez poblema najeftinijim zeleinim Bosch-om, uz obavezno podmazivanje lista da ne lepi opiljke (kvašenje reza alkoholom) i bez silovanja. Bez podmazivanja očas posla pretvori al u pastu, napuni zube i onda muka. Samo se za te otvore nećeš puno usrećiti. Može ubodnom i da se gricka i proširuje rupa ali na kraju mora da radi turpija da se dovode na meru.
 6. Ja bih samo umesto ovoga uzeo nešto kvalitetnije. Ima u toj radnji i Klingspor reznih ploča. Ne volim da štedim na stvarima koje se vrte 10k rpm.
 7. Da uzmemo za poređenje da sa e-bike idem mesec dana na posao, nešto iznad 400km urbane vožnje pređem sa 5 punjenja baterije 500Wh. To je ispod 4kWh mesečno kad se odbiju gubici. Ima ovde pojačala koje to sprže za dan-dva Baš da vidim ko će i čime da pobedi tu efikasnost a da nije čisto mišićni pogon. Smanjeno znojanje obaška. Pošto sve rahmetli baterije predajem na reciklažu već 15+ godina i zagađenje sa te strane sam smanjio na minimalno moguće.
 8. ManicP

  IT razno.

  Pa kod nas je cena struje za industriju trenutno zamrznuta na cca 75 oraja za MWh (ako je još uvek). Kad odmrznu ode na preko 230. Dobre su još švabe.
 9. Ja sam ga čuo u koncepciji kao Linkwitz Mini Pluto, sa 6.5 basom, i to je radilo jako dobro (dsp + aktiva, rez na 700Hz ako se dobro sećam). Merno je odličan uz limite za tolicki drajver što se tiče glasnoće, težak bezobrazluk za te pare, videćemo kad se napravi notch filter za njega. Moj poso je drvenarija, vlasnik drugog para radi notch. EDIT: Msm, uzela mi cura i ovaj moj par... ...srećom sam spremio materijal unapred za još jedan
 10. Relativno jeftina igranka, varijacija na Pico Lino 2 sa Vifa TC9. Otvori za zvučnike su okrugli a preko drajvera ide aluminijumski prsten u ravni sa prednjom pločom, isprobana varijanta za ovaj drajver i dobija se bolji odziv. To be continued...
 11. Ima u skoro svakoj auto radnji. I u Renou osvetljavaju komande klime, menjao.
 12. ManicP

  BNC na RCA

  Jaooooo... ...pljunu na Eichmann Bullet
 13. ManicP

  BNC na RCA

  Možda bi dobio da je kabl pravilno terminisan sa 75 Ohma na oba kraja. Dakle 75 Ohm BNC i 75 Ohm kabl, izlaz za SPDIF adekvatan iz prostog razloga što 75 Ohm RCA ne postoji. Obzirom na frekvenciju signala pitanje jal bi se čulo. Imao sam sličnu situaciju, RG-59 kabl na kraju na jednu stranu dobio nakrimpan 75 Ohm BNC na drugom zalemljen RCA i vozi. Radilo bez problema sa 10m kabla PC-DAC.
 14. Meni ono na prvoj slici liči na duplu sudoperu.
 15. @Pigy Priča je vrlo kompleksna sa zvučnicima. Mora se meriti bar nešto, uši jako umeju da prevare. Pikovi će i da se čuju nekako ali dipovi nema šanse ako se ne zna tačno šta se sluša. Za igranje osnovno je bar odziv proveravati, ako ništa drugo pustiti pink noise i mobilnim telefonom gledati šta se dešava nekom aplikacijom sa spektralnim analizatorom. Mnogo zavisi od mikrofona ali bolje nego ništa. Ovo je onako za sistem probe i greške minimalno. Sve ostalo je pipanje u mraku, impedanse zvučnika nisu čist otpor nego kompleksna impedansa (tu pomaže npr. Dayton Dats za merenje) i bez merenja prosta matematika ume da prevari kod računanja vrednosti skretnice. Kad se snimi kako treba, stavi u simulator tek onda postaje prava stvar. Mora malo da se raščitaju neke osnove, T/S parametri... ono baš da se ne rade potpuno besmislene stvari.
 16. Bitna informacija je da li su zvučnici identični tj. da nema veze sa fazom visokih a vala i skretnicama. Svakako bolje da se vežu paralelno (ako je amp kadar da vozi sa tim opterećenjem) i lagano po volume pucetu.
 17. ManicP

  Bicucle

  Otvara mogućnosti
 18. ManicP

  Bicucle

  Vredi novce... Čini mi se 2 cola širina, ja bih išao na broj uže ali opet odlično. Nisam imao bušenje gume od kad vozim Švalbice sa zaštitama, pogotovo ove sa stepenom zaštite 5+. Nisam bušio čak ni Road Cruiser sa stepenom zaštite 3 koje su na polupenzionisanom seoskom mauntiju. Jesu malo teže gume ali nema gurke
 19. Tema za diskusiju: front loaded ili back loaded...
 20. Zen i sluša zvučnike sa sisama... ...nije to slučajno
 • Trenutno na sajtu   3 članova, 2 Skrivenih, 11 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  407.5k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2747
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Naum
  Najnoviji član
  Naum
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...