Jump to content

ManicP

Član
 • Broj sadržaja

  3325
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  25

Sve objavljeno od ManicP

 1. Mogu. Torus se preseče na dve kriške i napravi air gap. Držao sam u ruci dve polovine takvog jezgra, član voruma je teo probati al se ne sećam dokle je to stiglo. Ima tu da se napravi i muška i ženska špaga dok se namota u nekim sekcijama al se u ceve u pripadajuće travuljke doznajem ko Marica...
 2. 10k po kvadratu pa na više, što sam uspeo da nađem. Ako mora cela ploča se uzme onda je baš skupo.
 3. Materijal je super. Komad 5x50x500mm je baš teško polomiti rukama. Izgleda slično kao pertinaks. Od njega prave ove nove fasade koje izgledaju kao drvo. Fasada na Zelenoj aveniji između Tošinog bunara i Petra kočića, kod Lidla, je od toga.
 4. Tu mu samo valjan rezni alat dođe nekih 70e (minimum) i to da bude iskrzana samo jedna strana u najboljem slučaju. Inače treba formatizer sa predrezačem a to ne držimo baš svi po kućama. Može, al teško i skupo. Bilo bi zanimljivo probati sa CNC, tu već mož bude zanimljivo.
 5. Leo, počeo sam da kupujem šrafovsku robu samo u Okovu. Košta malo više ali mi se zavrtnji čine 3 klase iznad ovih iz Šrafka i inih.
 6. Fundermax je lud materijal, pokupio parčiće sa gradilišta. Mana je što nema teorije da se iseče bez krzanja u diy izvedbi a i bušenje je posebna priča. Vitroplast je u odnosu na Fundermax nežan prema burgijama.
 7. 2k6 dostupne u lokalu sa sve fisklanim. Poskupele
 8. Capon (Zapon) lak. Za lakiranje obojenih metala.
 9. Dodatni info: plek kutije marinija ili gvojze? Seckanje laserom ili...? Fala
 10. Ja to sve režem aku bušilicom u aluminijum. Samo na kvačilu smanjim silu, umočim ureznicu u alkohol i cepaj. Ni jednu ureznicu tako još nisam slomio čak ni u slepoj rupi. Ručno jesam, u slepoj rupi u ladnjaku od jedno 10kg Kritičan momenat je promeniti smer okretanja na šrafilici i odviti ureznicu M3 da ne pukne ali ide i to lepo. I podmazati alkoholom da se ne lepi aluminijum na alat, isto važi i za bušenje. Alkohol radi posao a ne mora posle dodatno da se čisti i pere. U gvožđu isto, urezivao M6 i M8 u kutiji debeloj 2mm. Tu nauljim ureznicu i isto udri šrafilicom. Slepe rupe već
 11. Ja vala na točkove. Montiram di stignem one okretne s kočnicama i samo vozam sa dva prsta. Radionica cela postaje mobilna lagano (a i u životnom prostoru krećem), dok me leđa služe da završim.
 12. To je za "Men's Size" zvučnike da lepša polovina može da pomeri/odnese/izbaci. Pravi muškarci to pomeraju na mišiće
 13. ManicP

  Zocky AYA DAC

  Pučanstvo zanima gde su ostale pločice. Niko ne pravi samo dve
 14. Onomad kad sam pravio za USB kartu sam uradio baš sa LT1085. Ispred 10mF kondova, dalje po datasheetu sve i teraj. Na EMU 0202 USB marginalno poboljšanje, ili sam tako sebe ubedio. Kupio posle neko sa komšijskog foruma za Squeezebox.
 15. Ako je baterija powerbank za mobilni onda samo voditi računa da je baterija LI-Ion 3,7V a izlazni napon 5V. Između je step up konvertor koji more bit super al je tu češće da služi svrsi.
 16. Uzimao u ruke u Lidlu kod tebe u kraju. I meni palo to na pamet. Teža je traka.
 17. Merkao sam halu sa portalnom dizalicom u firmi gde sam radio. To bi rešilo problem Sad ozbiljno. Ako hoćeš validna merenja mora velik prostor zbog refleksija i da se podigne zvučnik iz istog razloga. U onoj sali sa slike su merenja malih kutija bila dobra do 100Hz, možda i nešto niže. Ovako na patosu u sobi zanemari sve što vidiš ispod 300Hz. Ako je rez nisko, npr. tu na 300Hz za trosistemac, mora da se koriste trikovi.
 18. Neće taj foto stativ da ponese ništa ozbiljno. Vako recimo (15ka dole, 110cm kutija). Ovde je na probnoj kutiji stavljena metalna šolja za zvučnike koja je za ovaj stalak i namenjena, trojica nas dizala kutiju. Za nevelike novce vrlo robustan nosač zvučnika.
 19. Zavisi šta se radi... ...meni ovo štucne kad učitam AutoCAD nekog velikog objekta ili pdf istog
 20. Za taj konkretan amp nisam našao datasheet ali ima za čip, nema tu mnogo šta da se menja u odnosu na datasheet. I treba dobra lupa ili fotografija pločice pa zumirati. Ulazni kond je onaj koji dolazi na pin br. 4 sa ulaza. C41. Samo se na njega nalemi još jedan isti takav piggyback i to je to. Na strani 14 datasheeta piše zašto ga treba poduplati i kako se podešava pojačanje samog ampa. Savet je smanjiti pojačanje na 20dB (ili 26dB ako treba više). Dosta je za bilo koji moderan izvor signala. Za pojačanje 20dB treba samo ispoštovati uputstvo sa vrha strane 14 i staviti (oznake iz dat
 21. Nije zgoreg gledati da laptop ima M.2 port za SSD i mesto za 2,5" HDD. Meni ispala najjeftinija kombinacija sa većim klasičnim HDD, dodao M.2 NVME SSD za sistem i cepaj. Mesta kolko voliš. Ovo iz Doktorovog posta je taman takvo... Trošim tu seriju samo model stariji par godina. Momentalno sam se "prebacio" na ComTrade aka CT Shop i našao ovo : https://www.ctshop.rs/hp-game-pavillion-15-ec1073-1s8f3ua-gejmerski-laptop-15-6-quot-fhd-amd-ryzen-5-4600h-8gb-256gb-ssd-geforce-gtx1650-win10-crni.html
 22. To je bekapovano da se ima. Ima jedan L78 u seoskom sistemu pa kad rešim neka važnija životna pitanja valjda dođe na red
 23. Ako su manje modifikacije u pitanju možda odmah tu oprugu zameniti tegom. Ovde ima i još kojekude... http://www.high-endaudio.com/RC-Lenco.html "This is a (2011) modification, developed (and sold as a kit) by Jean Nantais, which replaces the internal spring. The Lenco spring facilitates the critical connection of the idler-drive with the platter, and Nantais replaces it with a hanging weight. The weight is intended to optimize the torque*, keep it consistent with different speeds (especially at 45 RPM**) and eliminate the varying tension of the spring, due to aging, usage and manufac
 • Trenutno na sajtu   2 članova, 0 Skrivenih, 63 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8296
  Ukupan broj tema
  372413
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2646
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  savan
  Najnoviji član
  savan
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...