Jump to content

damic

Član
  • Broj sadržaja

    500
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    3

Poslednji trofej

damic je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

1 Pratilac

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Beograd, Vracar
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

5464 posetilaca

damic's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

208

Forumska reputacija

  1. Kum je nabavio taj isti RAAL relativno davno, odmah po pojavljivanju na tržištu. U to vreme mogao je da se navodno seče na 1600Hz skretnicom drugog reda, naravno, ništa od toga. Isprobali gomilu srednjaka da uklopimo sa njim ali bez uspeha, izmedju ostalog i Lowther PM6C. Na kraju stavljen Neo 10 koji legao fantastično, a i sistem je sa 3-way otišao na 4-way. Ispod Neo 10 stavljena neka Yamaha, bele membrane od 8 inča, odlično se uklopilo.
  2. Vidim da se ova vertikalna osa grafika koji pokazuje fr. odziv zvučnika i SPL, ne shvata baš najbolje. Manje-više usvojeno je da ona dole kreće od +45dB što predstavlja relativno tišinu u stambenim prostorima a gornja granica je +105dB gde kod osetljivijih osoba već počinje granica bola. Gleda se da je neka srednja vrednost odziva na 75dB do 80dB. Ako bi, recimo, stavili donju granicu -200dB a gornju +200dB, dakle ukupan raspon od 400dB, frekventni odziv bi bio prava linija. Nadam se da je jasnije.
  3. Kolega, vertikalna (Y) osa ti je od -40dB do +140dB. Smanji na kako se standardno gleda, dakle, dole +45dB a gore +105dB. Ovako, izgled vara.
  4. Ovaj peak, na malo ispod 800Hz je mnogo izražen i sigurno se čuje. Od 2K do 6K imas pad od oko 10 dB, sto je prilično. Opet,od 6K do 15K imaš visak, tu bi trebalo da bude bar 10dB manje. U principu, udoline ili manjak spl-a se daleko manje čuje od viška. Verikalna osa grafika bi trebala da bude od 45dB do 105dB. Ispod 40Hz gde je sobna rezonanca, nemaš ništa, al bez suba (subova) slaba šansa, nhf. Logično da je raniji zvuk bio agresivniji (crvena linija) srednji su bili daleko jači.
  5. Mislim da D klasa nema veze, ja sam davno sa Luxman L-530 (2 x 15W A, 2 x 120W AB) spalio 26-incni ribbon od Apogee Stage, jesam ga malo jače odvrnuo. Sigurno je pojačalo generisalo neki peak koji je upropastio ribon. Skretnica može negativno da utiče ako je suviše blaga i nisko postavljena. Ako se na ribonu primete nagužvani delovi, bio je previše panjen. Na to obratiti pažnju kod kupovine polovnih. Od kad koristim kod rezova isključivo 24LR, nemam problema.
  6. Vidim da je tema bez nekog odjeka,iako ima odredjeni broj lakova. Cinjenica je da je vecina forumasa na pasivnim sistemima, koji su u startu zakopani, jedino eksperimentisanje je sa pozicijom zvucnika, sto je opet pitanje raspolozivog prostora. Naravno, stvar je o akustici protora koje vecina audifila nisu svesni. Opet, sa promenama vrednosti elemenata xo, necu da komentarisem, varijanti ima bezbroj ali zahtevaju vreme koje svima nedostaje. Neki, polazu nadu u akusticni tretman, sto je ok, ali je suludo ako se oslanjaju samo na svoj sluh. Tu je mama, merenje, koje danas nije skupo, na srecu. BTW, na aktivi sam od 2006-te, bilo je tu svasta, od Apogee Centaur Minor-a, Apogee Stage, do Apogee Duetta Signatures, sto se tice multisuba, od 2 pa do 5. My bad, sto sam navucen na velike ribone ima 20 i vise godina. Elem, moja poruka je, ako primetis ok odziv sistema, OBAVEZNO GA ZAPISI, na papiru. X puta sam mislio da cu to zapamtiti, medjutim, nazalost to se nije desilo. Kad predjes potpuno na aktivu, totalno je druga prica o room curve, tu cu moci, ako bude potrebe, nesto da ti pomognem.
  7. Ako imas digitalni izvor i na budzetu si, najjeftinije resenje je MiniDSP NanoDIGI, nov je kostao oko 150eur/usd, treba traziti polovan jer se vise ne proizvodi. Ulazi su coax i toslink, izlazi coax 4x. Mozes da koristis 1 do 4 po potrebi posto ima u sebi i xo, dsp odlican. Dakle nema konverzija. Druga sprava koju mogu da preporucim je Behringer Ultracurve Pro DEQ2496, takodje radi u digitalnom domenu (i analognom, ali losije). Ja sam koristio toslink za IN-OUT. Prilicno dugo sam na aktivi, dsp-u, multi sub-u, moja preporuka je i obavezno merenje akustike sobe.
  8. Koristio slicnu jako davno, mozda pre 20-ak g., nisu za kucnu upotrebu. Kao sto rece kolega, Behringer su bolje. Ako si vec u ovoj prici, pogledaj program minidsp. Good value for money. https://www.minidsp.com/
  9. damic

    Paypal - Srbija

    https://wise.com/gb/iban/serbia
  10. Treba biti krajnje oprezan sa njihovim proizvodima. Drugar je pre izvesnog vremena nabavio dvosistemce, dole 15-ica, gore mala horna. Kutija, klasika, plava, lepo uradjena ali bez ukrucenja. Pozadi, mesingana plocica sa nazivom Kenrick Sound. Zvuk, ko kanta, kasnije saznali da je vufer neodgovarajuci za taj tip zvucnika.
  11. Pogresno imo, za sredjivanje basa dsp je krucijalan, ak. tretman, tu ne pomaze.
  12. Slucajno bacih oko na ovu staru temu, bio link na novoj. Problem kod minidsp je u slabim dac-ovima, sam dsp je odlican, dok d/a konverzija, nije nesto. Pre par godina nabavio nanoDIGI 2X8, dsp-xo, dynamic range-un weighted 128dB, in: optika ili coax, out: 4 x coax (stereo), odlicna sprava, apsolutno transparentna. Do skoro je nisam koristio, nisam imao odgovarajuce dakove. Prima 24/96, nedavno kupio Topping D50s, radi odlicno. Naravno, sve zavisi od upotrebljenih dakova (potrebno 4 komada, sto nije jeftino). U principu, za gornje fr. potrebno je staviti sto kvalitetniji dac, za nize, moze i manjeg kvaliteta.
  13. Mnogo jeftinije izadje kondor: vanas.rs/proizvodi/opekarski-proizvodi-ytong-zice-ekseri-dimnjaci-hidroizolacije/hidroizolacija/kondor/
  • Trenutno na sajtu   3 članova, 0 Skrivenih, 26 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    432.6k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2852
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Duci
    Najnoviji član
    Duci
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...