Jump to content

damic

Član
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

damic last won the day on September 10 2016

damic had the most liked content!

2 Followers

About damic

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Vracar
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2626 profile views
 1. damic

  Aktivna skretnica nejasnoća?

  Najvise info o tim stvarima imas na Rane sajtu: https://www.rane.com/library.html
 2. damic

  R.I.P.

  R.I.P.
 3. damic

  Oglasi koji nikad neće otići u zaborav

  https://www.radiomuseum.org/dsp_hersteller_detail.cfm?company_id=10763
 4. damic

  Apogee Duetta + Stage mrt

  Solidno. Moze to i bolje, ovo je stelovanje “na prvu”, samo treba vremena. Bitno, jako lepo se cuje, bez ekscesa na donjem delu. Probacu malo da smanjim pikove na 61,3Hz i 132Hz koji su u podrucju velike energije, za oko 2,5 dB-a. Ovaj na 29Hz nije primetan.
 5. damic

  Apogee Duetta + Stage mrt

  Ima, kako da ne.
 6. damic

  Apogee Duetta + Stage mrt

  Gotovo zaboravi da sam ovde otvorio temu. Nedavno sam imao promenu kreveta u sobi, umesto ranijeg u obliku kutije, dakle zatvoren sa svih strana, stavljen drugi na nogicama dole otvoren. Ispod kreveta se otvorio dodatni prostor, odmah primetim promenu u odzivu basa. Uradim merenje i stvarno, na spl i waterfall-u drasticna razlika, pojavili se novi sobni modovi u oblasti 60-80Hz. Provedem nekoliko dana u stelovanju subova, nikako sada nisam mogao da uklopim cetvrti. Pokusano sve zivo ali bez uspeha. Na kraju ostanem na tri komada. Subovi rezani sa 24LR lpf na 50Hz, 60Hz i 64Hz, s tim, sto je prvi u kontra fazi. Duette, ranije bile na 80Hz, pomerene na 100Hz, 24LR hpf. Evo, za Deliju nekoliko grafika 20-200Hz, da mi ne prebacuje . Koristim target curve pa je prema nizim freq. bas malo izdignut.
 7. damic

  Dynaudio Axis 5

  Malo arhaican nacin "stisavanja" kutije, al tako se radilo 80-tih. Licno, isao bi na noviji, elegantniji sistem koji daje daleko bolje rezultate - Constrained Layer Damping:
 8. damic

  Novi GPA Altec 604-8E

  Bez obzira na duzinu, u sobi se cuju i niske freq ali sa manjim intezitetom. Kod mene je duzina sobe 6m, na REW snimku se jasno vidi odziv od 20Hz na referentnom nivou (doduse koristim 4 suba). Freq 24Hz pa navise cujem a nize se osete preko tela. Nazalost, prisutno je prilicno nepoznavanje odziva niskih freq u malim prostorima. Na odzivu ispod 100Hz obicno imamo 3-4 dominantna sobna moda koji se cesto brkaju sa "dobrim basom". Dobar bas treba da bude linearan, ako je moguce od 20-30Hz navise, bez rupa, sto je za najbolji klasicni zvucnik nemoguci zadatak. Stvar se popravlja uz pomoc subova, bar 2, moze vise. Bas imam REW odziv Grand Utopie u 20kvm, odziv na basu katastrofalan. Velika energija basa koji se oseca u grudima lezi u opsegu cca 50-150Hz a najveca oko 90Hz.
 9. damic

  Novi GPA Altec 604-8E

  Svrha je pokazivanje moći, ne vidim drugi logičan razlog. Mogu samo da zamislim koji je to zvučni pritisak kad se malo odvrne onaj Mekintoš. Verovatno bi lako ozvučio neku osrednju salu. Ustaljeno misljenje je, mali zvucnici za malu sobu, veliki za veliku. Dobar topik na tu temu: https://www.gearslutz.com/board/studio-building-acoustics/1185140-why-do-you-need-big-studio-monitors-even-small-control-rooms.html
 10. damic

  Novi GPA Altec 604-8E

  IME, oprana/odmascena/rascesljana vuna je die beste. Natopiti par kapi lavandinog ulja i nema moljaca a i lepo mirise. U krajnjem slucaju, isprskati malo sprejom.
 11. damic

  Kafanica "Kod srećnog samograditelja"

  Gume su bolje od siljaka.
 12. damic

  Šta trenutno slušam . . .

  Tks, Doktore
 13. damic

  Šta trenutno slušam . . .

  Kad smo kod "Sharp Objects", stereo sistem: http://www.vulture.com/article/sharp-objects-home-stereo-system.html
×