Jump to content

damic

Član
 • Content Count

  331
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

damic last won the day on September 10 2016

damic had the most liked content!

2 Followers

About damic

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Vracar
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2952 profile views
 1. damic

  Tannoy 2528 crossover

  Koliko puta mi se desilo da na merenju napravim, na izgled, jako dobru krivu a na slusanje ko krivi q. Kod mene je puna aktiva pa je sve to daleko lakse i brze. Srednji i visoki su dim, nameste se ocas posla, najveca igranka je ispod 150Hz-200Hz. Oblik tog dela krive daje pecat celom sistemu jer utice kako na srednje tako i na visoke. Stvar je u harmonicima kojih moze biti i preko 20-tak, recimo uradis nesto na 100Hz a to se cuje na 2kHz. Stvar je u balansu celog opsega koji je jako tesko postici.
 2. damic

  Tannoy 2528 crossover

  Potrebno je i merenje i sluh. Sad, druga je stvar kako ko i sta cuje, o ukusima da ne govorimo, i kako bi trebala igledati sobna kriva koja definitivno nije prava horizontalna linija.
 3. damic

  Tannoy 2528 crossover

  Naravno, "Hoffman's Iron Law" http://www.diyspeakers.net/snippets.org/ldsg.snippets.org/appdx-a.html
 4. damic

  Tannoy 2528 crossover

  Prvi grafik nije los, drugi je losiji, mada,na oba nedostaje bas. Msm na opseg 20-70Hz, koji je moguc jedino uz pomoc subova.
 5. damic

  "Sumadijski Bluz" sistem

  Idi na nize rezove, bolji su rezultati. Kod mene su tri suba secena na 50Hz a cetvrti na 60Hz, sve 24LR. Sa 48LR, nisam imao dobro iskustvo. Ako ti Tann pada vec na 100Hz, gain suba mora biti povecan. Koliko vidim iz posta, govoris o jednom subu, to daje lose rezultate, dva suba su neki minimum. Tri i cetiri daju bolje. Probaj i to, da glavne zvucnike ostavis u fulu, bez high pasa, ipak i oni generisu neke modove koji se mogu iskoristiti. Taj sistem koristi Geddes, naravno, uz jos tri suba. Pozicija suba je kjucna, najveci odziv dobijes ako je u nekom uglu, nije bitno kom. Bez merenja mikrofonom, nema nista. Sa PEQ se samo kresu pikovi, rupe se ostavljaju a i ne cuju se toliko.
 6. damic

  Audio kondenzatori

  Izgleda da im je DAC slaba tacka ..."Personally I wish there was a plus version that had better execution on DAC side."...... https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/review-and-measurements-and-minidsp-2x4-hd-dsp-and-dac.2674/
 7. damic

  Tannoy 2528 crossover

  BBC dip je opet prica za sebe. Ako se pogledaju grafici engleskih zvucnika, bar 80 posto sadrzi blago ulegnuce izmedju 1,5 i 5KHz. BTW, ja koristim -2dB na 2300Hz, Q=0,4 sto je nesto preko dve oktave.
 8. damic

  Tannoy 2528 crossover

  Miko, ovo je sto kaze Nixie, pad od 10dB na 150Hz je do akustike sobe. Uostalom, kako vec receno, uradi near field merenje basa (kazu, rastojanje 1/11 diametra drajvera) i videces.
 9. Ok, 'bo hifu, postujem i to glediste... been there, done that...
×