Jump to content

zerowaf

Moderator
 • Broj sadržaja

  8094
 • Na DiyAudio.rs od

 • Broj dana (pobeda)

  52

Sve objavljeno od zerowaf

 1. Ovdje: Archie Shepp Live in Paris 1974 Lost ORTF Recordings Kad sam već tu, da dodam još jednu fotku. Trenutno buku stvara ovo:
 2. Live in Paris 1974 Lost ORTF Recordings. Dobro producirano i, meni, dobra mjuza!
 3. Nije nemoguće. Čuo sam da se tvrdi kako se ploča napravljena sa DSD "masterom" bolje čuje od samog DSD-a, pa možda ima nešto u tome da se analogija na neki način ipak bolje čuje čak i kad joj brojke ne idu na ruku. Barem tako tvrdi Paul iz PS Audia....mada, znam....to tvrdi Paul iz PS Audia. *** ***Prije nego mi netko kaže da Paul tvrdi i da čuje razlike između osigurača.
 4. Možda je onda dušu dao da se spoji gramofon sa Phono pre?
 5. Fora! EDIT: Fora koliko ne znam o glazbi, pa svejedno mogu uživati u njoj.
 6. Uf.....stvarno je zarazno! Nisam na to pomislio već 32 godine!
 7. Nenamjerno sam ostavio dojam da je ovoJazzman zbog linka kojeg sam okačio. Link je zato što u tekstu opisuje i frontmena i sam album. Izdanje koje sam kupio je ovo: https://www.discogs.com/release/20728903-Mankunku-Quartet-Yakhal-Inkomo
 8. Do pred neki dan nisam nikad ni čuo za Winston "Mankunku" Ngozi-ja, pa mi je odnekud došao nekakav link na ovaj album iz '68. Izdanje je '21. https://www.musicismysanctuary.com/mankunku-quartet-yakhal-inkomo-1968-jazzman Solidno produciran, meni dobra svirka - pitka i čista. Mogla bi biti možda malo životnija, ali slušam tek prvi put. Svakako zanatski dobro napravljeno i sviđa mi se! Zvuk? Bolje od nekih novih Blue note izdanja. Po čistoći i "snazi" podsjeća na njemački MPS. Iner sliv je od papira i odmah je za baciti. Ploča se toliko zalijepi za njega da ju je teško izvaditi bez diranja površine ploče prstima ili bez oštećenja samog sliva. Nabaviti ili ne? Poslušajte prvo na youtube. Ja sam ju nakon 10 minuta slušanja naručio i ugasio jubito.
 9. E, al' će se otići s osmijehom! I s pjesmom umjesto jauka!
 10. Kome??? Onoj štrkljavici?! Ma dajte najte!
 11. Baš ti hvala!!!! U principu sam i sam tako smislio, ali nisam znao da ne valja miješati dielektrike. Valjda kao što ne valja miješati gradivo, kako je lijepo djecu savjetovao onaj seljak iz vica. Onda ću napraviti ovako, pa vidjeti.
 12. Upravo si rekao zašto hoću probati foliju. Ne bude li mi se svidjelo opet ću složiti nešto od tankog srebra kao i onaj eksperiment kojeg sam opisao. Zanimljivo mi je jedino to što Nixie kaže da mu IC sa tako tankom licnom nije bio dobar. Nisam isprobao licnu za IC, ali bit će i to. Zapravo relativno skoro jer sam sa egaya još prije 5-6 dana naručio 0,20 mm srebro. Nema nikakav izolator na sebi. Mislim da ću ga namotati na pamučnu špagu, pa na to omotati sloj teflona kao izolator i onda namotati drugu žicu u kontra smjeru. Ne znam ima li veze koliki "korak" namotavanja odaberem, pa ću odabrati onako kako će mi žica sam htjeti. Nakon toga sve opet omotati teflonom i terminirati sa ETI činčevima. Imam nekoliko setova koji čame čekajući. Moguće da ću staviti možda dva ili tri sloja heat shrink-a na krajeve da malo pojačam konstrukciju gdje će biti najlomljivija, tj. na činčevima. Što me podsjetilo....trebam kupiti heat shrink u boji!
 13. Baš to! Da sam tada napravio za nekoga slijepi test sa tim žicama od 0.2 mm i sa nekim brandname od recimo bar 3 ili više kvadrata, siguran sam da bi tvrdio da svira kroz debelu žicu kad bih spojio tu "smijuriju" koju sam tad složio (bio sam 14 dana u karanteni tada, pa nisam imao drugog posla nego pomicati zvučnike vamo-tamo i stavljati kakve sam god žice našao na katu svoje kuće gdje sam bio "zatočen". Da sam imao ofingere od žice i njih bih probao! ) E da, tada mi je Zen rekao da je 0,2 mm predebelo. Ne znam je li se zezao, ali možda i nije!
 14. DCA12 za zvučničke i DCA20 za IC. Bez shielda! Mogami 2549 za IC od DAC-a do pre, a 2497 za sve ostalo. Zvučnički 3104. Usporedba u zvuku? Kod mene je IC sa 2549 sjeo na digitaliju pomalo ju popunjujući, tj. manje je šiljila s njim. IC sa 2497 bih nazvao transparentnim i usporedbi sa 2549. Zvučnički 3104 daje masivan zvuk što ne znači da imam osjećaj kako je nešto odrezano, pa da je zato masivan. Duelund DCA bih u svim verzijama u usporedbi sa Mogamijem generalno nazvao prozračnim sa malo kremastim prizvukom koji mi se svidio. Ispočetka jako oštar i treba mu vremena da se opusti. Nemam ništa za dodati u vezi toga. Uvijek možeš čitati nešto drugo. Ono što ti nitko od nas ne radi je to da ti govori da moraš imati/probati bilo što što netko od nas radi. Uvjerenje o našim psihičkim stanjima slobodno razvij, ali ako to i podijeliš s nama nećeš ništa promjeniti. Mi ćemo i dalje laprdati o folijskim kabelima. Ova kratka stranputica sa folijskih kabela je tipična za naš forum i privremnog je karaktera u ovoj temi. Tema za ostale žnjore već ima. Na brzinu se nabere prilično love u tim isprobavanjima, ali nitko ne određuje tempo niti ikoga tjera da radi isto. Na koncu, što god netko od nas ovdje zaključi ne mora uopće biti dobro za nečiji drugi sistem, sobu, uši, naviku u zvuku.
 15. Tenx! Moguće je da je "system dependent" kao što vidimo u ovome što NIXIE kaže: Malo mi je previše da žica baš ne valja, pa čak i ako je iz Engleske umjesto kao sve druge iz Kine. Jedino ako Sterling silver ima neku drugu vrijednost čistoće....a ima. Prije bih ovako napamet pomislio da se jednostavno nije uklopila u sistem.
 16. Za probu sam prije dvije godine spojio po jednu 0,20 mm srebrnu žicu za plus i minus na zvučnike. Meni je to radilo super, a bas je bio baš dobar. No, možda na IC nije tako, a možda je nešto specifično bilo u mom tadašnjem setupu.
 17. Ma možda i uzmem nešto više metara, pa da mi stoji kod kuće danas-sutra za ožičenje ručke. Onako u komadu do činča koji ide u Phono ili u SUT, tj. bez DIN ili nekog drugog usputnog prekida. Osim toga, napravit ću i par IC radi usporedbe sa drugima. Budući da mi je slaganje setupa pri kraju, a nešto se po njemu prčkati mora, onda će se igrati sa žicama. Ne mislim da ću nešto bitno promjeniti jer će ovo svirati i da spojim sa žnjorom od pegle, nego eto kad me uhvati da nešto radim, da onda radim žice. I ove folije radim zato. Svira to za medalju i sa Duelund DCA, a sviralo je i sa Mogamijem. Svaki put malo drugačije.
 18. Aktivirao sam obavijesti o promjeni na stanju za onu prvu paučinu. Napisao kao željenu količinu 30 metara. Malo da ih potaknem.
 19. Vidiš...bio sam prošli tjedan tamo kad sam uzimao folije, ali nisam pronjušako ostale stvari. Hvala ti! EDIT: Na žalost je "Out of stock".
 20. Baš sam na tako nešto i mislio. Imaš li još uvijek nekakav izvor za takvu žicu? Mislim, da je i meni dostupan.
 21. Ne znam. Pisat ću nešto tek da podijelim u kom smjeru razmišljam. Mislim da je folija od 3 mm skroz dovoljna, a da ona od 5 mm ne bi trebala biti overkill. Ne znam zašto to mislim - samo špurijus. Kao i uvijek neka bude što tanja jer upravo u debljini i je stvar. Prema A.W idealan vodić je najtanji mogući, a foliju koristimo jer nam nekad treba više presjeka, pa nam npr. žica od 0,07 mm nema dovoljno kvadrata za nešto, ali ako tu debljinu raširimo u foliju dobit ćemo best of both worlds - minimalno kašnjenje dubljih frekvencija i dovoljan presjek. Ako su jedna pored druge, kao npr. trag skija, onda je ljepljiva folija najlakše rješenje za izvesti. Ako ide kao sendvič imaš poveliki kapacitivnost. Kažu da negdje smeta, a negdje ne. Sam Allen Wright je kazao da treba probati jer ne sjedne svuda. Osim toga rekao je i da vrijedi napraviti jedan folijski IC i jedan od paučinastih niti. Svaki će negdje dobro sjesti u setup. Folije možeš isprobati i skroz razdvojene, pa usporediti sa sendvičem. Osim toga, u knjizi je sve ili skoro sve rečeno.
 22. Eto, da se danas to događa imao bi konak u Novskoj. Te '81. sam imao osam godina. Tek sam pred kraj osamdesetih i na samom početku devedesetih otišao koji put u Zagreb u Kulušić ili u spomenuti Saloon (Ruby Tuesday, Cadillac band...), pa i u Lapidarij, ali do tada su ta sva mjesta već bila ocvala u odnosu na ono što mi svjedoče stariji od mene. Svejedno, nekako sam Kulušić i Lap više šmekao od tada već pretencioznog Saloona. Sve to iz usta i iz ugla klinca iz provincije koji je htio vidjeti svijeta. Zanimljivo da me nijednom put nije naveo u Kavkaz, tamo gdje je Branimir s ćerom kužio svijet. Ipak sam rođen dobrih deset godina prekasno ili prerano. Da sam rođen cenera ranije imao bih momačko, a ne dječje iskustvo iz najboljeg perioda tadašnje nam države, a da sam rođen deset godina kasnije ne bih ni znao da sam nešto propustio.
 23. Nemoj baš sve bukvalno shvaćati. Nije to bilo uopće tako strašno kako sam opisao, ali ako dozvolim da istina stane na put dobroj priči onda će priča o pravljenju folijskog kabela biti dosadna. Publika traži uzbuđenje, dvojbu na pola puta, unutarnju dramu i na koncu trijumf. Vi ostali koji sve znate ionako ne čitate da nešto čujete. Post poput moga je orijentiran na nas ostale sa dvije lijeve ruke koji se preznojavamo od straha hoćemo li opet uhvatiti pogrešan kraj lemilice i hoće li se opet osjetiti miris pečene slanine kad idemo lemiti.
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 7 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • There are no registered users currently online
 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  407.5k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2747
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Naum
  Najnoviji član
  Naum
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...