Jump to content

Novopridosle skalamerije

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
pre 2 časa, paja959 reče

al pozeleo sam se vec malo neceg drugog,jednostavnijeg pristupa pod stare dane

Kako ti sad radi sve to zajedno, msm kako ti se cini u odnosu na ono pre sto si imao - gramofon, glava & phono ?

I kakav je molim te Mofi Trackmaster cart ?

Podeli na ovim sajtovima

13 hours ago, krca44 said:

Kako ti sad radi sve to zajedno, msm kako ti se cini u odnosu na ono pre sto si imao - gramofon, glava & phono ?

I kakav je molim te Mofi Trackmaster cart ?

@krca44:ne mogu da razdvojim sve to,posto je sva manje vise doslo u isto vreme...radio sam neke inicijalne testove ali umesto 1300G,sa sinovljevom 1210Mk2...delimicno je bila i jedna Shure M95ED u igri...dosta je velika razlika izmedju 1210 i 1300G...1300G je transparetniji,cisci zvuk u odnosu na 1210...MoFi Mastetracker je neki klonirani AT 99,99%,imao sam kuci 760SLC..760SLC je izuzetno detaljna,ultraprecizna u zvuku,ali sve je nekako krho,lajtoski...MoFi je mnogo koherentniji zvuk,mozda nema tu superdetaljnost ko 760,al ima punocu zvuka u celom spektru...na taj Mastetracker su prelazili ljudi iz mog okruzenja koji su koristili ranije MC zvucnice tipa Benz,ZYX ili Shelter iz slicnog cenovnog ranga.....

ono sto se meni cini da klasicni hard core fanatici 1210Mk2,nije sigurno da ce se oduseviti sa 1300G,kao sto se ne odusevljava svako od njih ni sa 1200G...oba imaju vec u sebi vise audiofilistickog pedigrea...;)

Podeli na ovim sajtovima

pre 5 časa, paja959 reče

ono sto se meni cini da klasicni hard core fanatici 1210Mk2,nije sigurno da ce se oduseviti sa 1300G,kao sto se ne odusevljava svako od njih ni sa 1200G...oba imaju vec u sebi vise audiofilistickog pedigrea...

Hvala ti !

Cak i ovako napisano ima neko znacenje, AT 760 sam slusao na 1210mk2 samo tamo gde sam slusao to nije bio bas krhki zvuk, vrlo koherentan samo mozda ne tako definisan kako mogu negi drugi ( definisan - mislim na punocu instrumenata u prostoru ).

Najvise me zapravo zanima sledece na sta mozda mozes da pruzis odgovor ( ako je moguce ) - mnogi tvrde da 1210-ka nema osnovu tona i ja bih se uslovno slozio sa tim samo znam da se to moze popraviti u velikoj meri izborom phono sekcije koja ima mozda nesto vise basa i definicije od neceg "standardno" dobrog pa me zanima kakav je na tom polju 1300G ?

P.S. Slusao sam sistem sa SP10 ( mk2 mozda ili 3 ) i Ort Rohmann sa razlicitim phonoi-ima i to je npr daleko bolje od 1210 i takodje se moze okarakterisati kao vise audiofilski - jednostavno puno bolje od onoga sto moze 1210 ( zaboravih koja je bila rucka, nesto kvalitetno, baza takodje i profi Lola veliki sto za 1 gramofon, kao sa radio stanica ).

Podeli na ovim sajtovima

"mnogi tvrde da 1210-ka nema osnovu tona i ja bih se uslovno slozio sa tim samo znam da se to moze popraviti u velikoj meri izborom phono sekcije koja ima mozda nesto vise basa i definicije od neceg "standardno" dobrog pa me zanima kakav je na tom polju 1300G ?"

mozda 1210-ka nije junak u super dubokim basovima,al nesto malo iznad toga sto je,kolicinski je meni sasvim dovoljno za klasicnu rokacinu iz '60/'70 godina,da nemas osecaj da to svira "suplje"...e sad 1300G,ide nesto da kazem utegnutije,i u dublje segmente od 1210,al ako ces da igras na tu kartu sa extra dubokima,kupi Garrard 401,daj da se uradi neki masivniji plinth za to,kupi zato neki SPU,makar najjeftiniji,i vozi dalje misko :D...al nemoj mnogo da forsiras sa tom kombinacijom recimo jedan Nils Petter Molvaer "Khmer",ili recimo Herbie Hancock "Thrust"....na drugu stranu ce ti BoB Marley-i svirati ko atomska bomba...:lol:...naravno strogo POV,de gustibus,non est disputandum <_<

glede 760SLC,moguce da si u pravu,da SME 3009/III nije bio bas najoptimalniji partner za nju,i verovatno ona trazi rucku vece evektifne mase od tih 5-5,5gr od SME III,pa se moze lako pojaviti i masa u zvuku sa njom...

sve je ovo neki puzzle,gde samo treba da se poklope adekvatne stvari,u adekvatno vreme,i da nema 100% recepture,koja vazi univerzalno za svakog...:hi:

Podeli na ovim sajtovima

Milicic napravio trafo + induktor za oktalni phono - sad ostaje da utvrdim finalni layout kad stigne induktor i potom da kupujem shasiju.

Tema o tome kad stigne shasija i krenu finalni radovi.

:bad_boys_20:

TRAFO - MILICIC 4  COPY.jpg

MILICIC - INDUKTOR 2.jpg

Izmenjeno od krca44
Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...