Jump to content

Ultimate

Član
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Ultimate

 • Rank
  🎖🎖

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Vladicin Han
 • Interesovanja:
  Elektronika na makro i mikro nivou :)
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Ultimate

  Signal generator

  Moje iskustvo kaže da kolo koje vrši fazni pomeraj kako treba to može da radi samo na određenom opsegu.Do sada nisam video drugačije da može.Ovo kolo koje si pomenuo nema externe komponente tako da je vrlo moguće da je rađeno za određeni opseg.Fazni pomeraj nije nimalo jednostavna stvar kada ti se menja frekvencija.A u datasheetu možeš da vidiš da i ono na različitim frekvencijama vrši različite pomeraje.
 2. Ultimate

  Signal generator

  Za ovo kolo svaka ti dala .Trenutno sam uspeo da odradim da mi izlazni signali budu extra kvaliteta do 1MHz sa naponom na izlazu do 27V i strujom 1A ... counter će da ide onaj koji sam stavio gore....samo još ovo ostaje... stavi link gde mogu da kupim ovo kolo....nije mi poznato ime koje si napisao.Zez je 5MHz početna vrednost...???
 3. Ultimate

  Oglas je za one koji ne znaju

  Kada bih sebi dozvolio da uđem u diskusiju imao bih što šta da kažem za ovu pločicu.Prvo šta imam da kažem je da ako radi i ako je krajnji korisnik zadovoljan priča je završena.Pločice se nikad ne prave "za oko" već za funkciju.Ja isključivo radim projekte po porudžbini,svaki je unikatan i ako to neko može da veruje ili ne to je samo njegov problem.Već sam rekao da sam se pokajao za podizanje onog fajla jer uopšte nije bilo potrebno to da radim.Nimalo.Zna se šta znači izraditi pločicu i zna se kada se za to plaća a to je kada ona radi po svim kriterijumima po kojima se projektuje.17 godina ja to radim.Zamoliću i tebe i sve druge kojima moj oglas "bode oči" da me ne uvlače u diskusije jer jer jednostavno to neću sebi da dozvolim.Ako sam nekome potreban naći će me on i ako jeste ili nije zadovoljan ako bude hteo pisaće ovde.Ja bih da dela govore umesto reči.Elektronika je deo mene i nisam ovde da zarađujem već da pomognem koliko mogu šta i činim.Oglas sam dao da bih spojio lepo i korisno.Ako imaš bilo šta konstruktivno da me pitaš izvoli,ako nemaš,molim te ostavi ovaj razgovor tu gde je jer nije konstruktivan i pritiska me da budem ono šta nisam.
 4. Ultimate

  Signal generator

  Radio sam sa identičnom šemom ... problem je što ako zadaš fazni pomeraj pa pomeriš frekvenciju odmah se menja i fazni pomeraj.Nema lock za fazni pomeraj.Ovo kolo radi kako treba ali traži novo podešavanje za novu frekvenciju.Hvala za predlog jer je funkcionalan.Dvoumim se da odradim preko optokaplera automatsku povratnu spregu sa kolom koje radi F/U konverziju.Ako ništa bolje ne nađem moraću tako.Hvala za predlog.
 5. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Ok , poruka jasna , nemam nameru da se dokazujem kvalitetom dizajniranja ovde na forumu podižući PCB-ove koje imam.To što oglas bode oči svima koji ovde na forumu projektuju to je njihov problem.Ja nisam imao niti imam nameru da pravim probleme.Svrha podizanja pločice tj. traženja da to uradim je bila da se otvore vrata za sujetu koja sada dolazi na videlo.Pločica koju sam podigao je nešto šta je potpuno nebitno za celu priču i sada shvatam da to nisam trebao da prihvatim.Oglas je za one koji ne znaju da odrade pločicu.Ako neko zna da projektuje nek se pokaže podizanjem sebe a ne spuštanjem drugoga.Komentare nisam tražio niti tražim za PCB koji sam uploadovao,niti me zanimaju.Molio bih admine da obrišu sve napisano ispod oglasa i stave lock na temu.Svako kome treba pomoć može me kontaktirati na PP.Hvala za razumevanje ljudima koji su pokazali otvorenu podršku i onima koji nisu jer sam naučio nešto i od njih.Pls clean than lock.
 6. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Zvu očisti ti slobodno sve šta misliš da je nepotrebno.Sipi to da li ću se ja najesti hleba od takvih vodova govori to da mi svaka pločica uvek proradi iz prve.Ovo šta sam podigao takođe je proradilo iz prve.Postoji dobar background zašto su vodovi takvi a ne slalom po slobodnoj volji.Zavisno od uređaja postoje razna pravila zašto i kako koji vodovi moraju da izgledaju i da se naprave to ljudi koji imaju puno iskustva odlično znaju.Ja bih da o kvalitetu rada govore dela a ne sam autor tj. ja .... koji po svim prirodnim zakonima treba da bude subjektivan .Zvu i ovo obriši pls.
 7. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Željko ja ne izrađujem pločice već pripremu za njih.Nije problem uraditi dvoslojnu.
 8. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Slažem se , postavio sam lokaciju.Što se tiče postavljanja mojih radova nije problem.Ovo prvo otvorio i eto podižem ... Naravno da ću da uploadujem nebitno jer ovo nije oglas gde poklanjam dizajne .Meni oko dizajna ne treba pomoć i uglavnom je dajem .Nisam ništa loše mislio ... Tu sam za saradnju.
 9. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Pa brate po oružju ... čemu primer ako ti nisi pokazao svoj ... ako ti treba oglašavanje postavi svoj oglas...ne moraš to da radiš kroz moj oglas.Lepo sam naveo šta i kako mogu da odradim pa ako neko smatra da treba da sarađuje sa mnom na raspolaganju sam.17 godina je elektronika deo mene , suvišno je da bilo šta dodam.Inače nemam puno godina za pomenuti staž da ne pomisli neko da sam baš mator.Inače tema nije o meni i/ili dokazivanju tako da , ukoliko nekome treba ono šta nudim tu sam.Mogu da kažem da ne postoji jedna stvar u projektovanju u elektronici da mi je promakla...a ako se nađe onda taj dan kada se to desi za mene je veliki uspeh.A uživam u glavolomkama i zato i nudim (siguran sam) najpovoljnije u Srbiji uslugu koju oglašavam ovde.
 10. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Ma nastavio u kontextu u kome je Sipi počeo....imaš u postu iznad mog....šala ...
 11. Ultimate

  Grundig V30 pojacalo problemcic

  Promeni sve male kondenzatore na tom kanalu koji ima distorziju.Pre nego to uradiš izmeri napon na velikim elektrolitima dok radi pojačalo.Ako su simetrični i ako posle zamene malih elektrolita opet ima distorziju poveži na kanalu koji radi na red sa zvučnikom jednu diodu 1n4007 i pusti pojačalo da radi.....ako daje isti zvuk tada kao problematični kanal riknuo ti je neki od tranzistora.Redosled koraka možeš da menjaš po želji .
 12. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  Eto stavio ... sad čekam izlazak u susret ...
 13. Ultimate

  Kupujem osciloskop

  na netu isti taj košta 80E ...http://www.sparkfun.com/products/10244 .... u svakom slučaju hvala na ponudi.
 14. Ultimate

  Signal generator

  Napravio sam brdo mogućnosti u dizajnu signal generatora ali me zanima da li neko ima ideju kako da napravim mogućnost da se recimo signal sa generatora fazno pomera tj. da mu se menja faza....odradio sam da odmah imam vezano i za četvrtku i za sve ostalo dva izlaza tj jedan normalan a drugi u kontra-fazi.Sad bih dodao recimo da svaki od njih može da se fazno pomera.Otvoren sam za predloge.Ili ja postavljam teška pitanja ili od jednom svi postali stidljivi ?
 15. Ultimate

  Udrobljen Off Topic - skladiste

  ancient Batsch je lokacija ???? ... lepo rekoh okolina Vranja ... a mislio sam na Vladičin Han,Surdulicu i Vranjsku Banju ... zapeli svi da znaju odakle sam .... eto odakle sam .Kad smo to rešili možemo da pređemo na neka druga pitanja?
×