Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #111 Napisano Maj 25, 2022 POD uslovom da imaš samo flac......... Ko ne razume o čemu pričam nek uporedi MKV film sa torenta i Blu-ray na 8K Ultra HD Televizoru. Oču da kažem - razlika je u rezoluciji - 256 x 44Khz je jebeno veća rezolucija . Ko ne čuje/vidi razliku nek ide kod doktora Ali mislim da nema veze sa čulima nego rasuđivanjem. Ja dogurao do 4 Terabajta DSD-ova.... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #112 Napisano Maj 25, 2022 Pa može valjda DSD da se konvertuje u letu na FLAC? Kako to ide inače? Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #113 Napisano Maj 25, 2022 pre 10 minuta, NIXIE reče Pa može valjda DSD da se konvertuje u letu na FLAC? Kako to ide inače? Rulčno prvo konvertuješ ISO na DSD Sonore - ISO2DSD - converts ISO files to DSD SONORE.US Nakon toga DSD to FLAC Sonore - DSD2FLAC - converts DSD files to FLAC WWW.SONORE.US Iso fajl ne može u letu da se konvertuje - nego ga program raspakuje i onda pušta DSD fajlove Stim što ga program za puštanje osakati na 176.4KHz ili 352.8KHz u Dop mode I to što se dobije nije Lossless jer je lossles na 11Mhz Da imaš flac na 11Mhz - to bi se sfotverski moglo nazvati luslesom LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Maj 25, 2022 Share #114 Napisano Maj 25, 2022 Mali off topic: Prosli vikend bio sa klincima u lokalnoj muzickoj skoli, bilo ono tipa "open day". Naslusao se muzike uzivo, bez lepetronike. Sta reci, jebes sprave... shonne, zek, Leonardo and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 3 3 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #115 Napisano Maj 25, 2022 pre 5 minuta, Vix reče Sta reci, jebes sprave... Gramofon je sprava. Pojačalo je sprava...Zvučnik je sprava.... DAC i PC nisu sprave nego računske mašine. Zbora, Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zika Napisano Maj 25, 2022 Share #116 Napisano Maj 25, 2022 9 minutes ago, Vix said: Mali off topic: Prosli vikend bio sa klincima u lokalnoj muzickoj skoli, bilo ono tipa "open day". Naslusao se muzike uzivo, bez lepetronike. Sta reci, jebes sprave... Nije to off-topic, to je on-topic nad svim mogućim. Pozdrav za klince. Mikorist and Vix je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #117 Napisano Maj 25, 2022 pre 29 minuta, Mikorist reče Rulčno prvo konvertuješ ISO na DSD Sonore Nakon toga DSD to FLAC Jel besplatan taj Sonore? Oću da konvertujem sve što imam od ISO u FLAC? Album plejer to pušta čini mi se, ali ja bi to radije ovako. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #118 Napisano Maj 25, 2022 Ja znam šta će biti. Čim napravi neko AD1865 dak reći će da je bolje od gramofona. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #119 Napisano Maj 25, 2022 pre 13 minuta, NIXIE reče Jel besplatan taj Sonore? Oću da konvertujem sve što imam od ISO u FLAC? Album plejer to pušta čini mi se, ali ja bi to radije ovako. jeste besplatan...Treba Java da bi radio DSD ima toliko veliku rezoluciju da možeš da povečaš kroz gornji program na +6db u PCM bez ikakvog šuma Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #120 Napisano Maj 25, 2022 Još nešto oko JL Sounds kartice: Three different ways to power the board, possible configurations: - Power by USB bus - The USB part is powered by USB bus, but the generators and the reclock are fed by a separate external power supply - Both the USB part and the generators with the reclock are fed by two different external power supplies. Trenutno je primenjena ova druga opcija, treća opcija zahteva dva nezavisna napajanja od +5V za karticu. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #121 Napisano Maj 25, 2022 (izmenjeno) Zatim na H1 konektoru imate indikaciju ulaznih frekvencija i tipa signala PCM/DSD. Pa ko hoće da se igra može izvesti indikaciju sa LED, NIXIE, neki dispej, itd. Meni će to biti jedna od opcija ako se ona Kineska kartica ne pokaže dobro. I2SoverUSB v.III.pdf Izmenjeno Maj 25, 2022 od NIXIE Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Maj 25, 2022 Share #122 Napisano Maj 25, 2022 pre 2 časa, NIXIE reče Pa može valjda DSD da se konvertuje u letu na FLAC? Kako to ide inače? jRiver to radi glatko i bez mucanja. Vidi, čini mi se da je u našem dučanu nekakva rasprodaja baš sada za jRiver sa sve otključanim vratima. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #123 Napisano Maj 25, 2022 Radi i Album plejer. Ma to je rešeno. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Maj 25, 2022 Share #124 Napisano Maj 25, 2022 (izmenjeno) Spremi ti polako crtez za ptp... ili spajas ptp sa istim layout-om kao Pavekova pcb, samo tvoja analogija ? Iskreno ako moze ptp ne mogu da se zezam i pravim pcb, dosta mi je ono sto vec radim. Izmenjeno Maj 25, 2022 od krca44 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #125 Napisano Maj 25, 2022 Može i ručno bez GUI da se sluša iz terminala https://www.videohelp.com/software/sacd-extract sacd_extract -2 -s -C -i blabla.iso cd blabla for i in *.dsf; do ./dsf2flac -i "$i" -scale=5 --samplerate=192000 --bits=32 "${i%.*}.flac"; done rm *dsf cvlc *.flac Ukratko . LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #126 Napisano Maj 25, 2022 (izmenjeno) pre 3 časa, krca44 reče Spremi ti polako crtez za ptp... ili spajas ptp sa istim layout-om kao Pavekova pcb, samo tvoja analogija ? Iskreno ako moze ptp ne mogu da se zezam i pravim pcb, dosta mi je ono sto vec radim. Prvo uradim kao Pavouk, onda ostalo. Nisam još ništa odlučio, to mi je rezervni dak. Uradim najjednostavniju varijantu da svira, pa posle videćemo šta i kako. Već i to je dovoljno dobro, evo slušam ga danima, neam neke velike primedbe. Izmenjeno Maj 25, 2022 od NIXIE krca44 and shonne je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Maj 25, 2022 Share #127 Napisano Maj 25, 2022 Narucio, kazu stize u Julu na dan boraca Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #128 Napisano Maj 25, 2022 To je i logično, kad si poručio na dan mladosti. dejanco32, LightMatic, крокодил and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 1 1 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #129 Napisano Maj 25, 2022 pre 6 časa, NIXIE reče evo slušam ga danima, neam neke velike primedbe. Nisi ti još čuo brale moj ni kako tvoj DDDAC zaista svira . Sutra dobijaš kabal koji treće oko otvara. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
NIXIE Napisano Maj 25, 2022 Autor Share #130 Napisano Maj 25, 2022 Upravo sada, Mikorist reče Sutra dobijaš kabal koji treće oko otvara. Pertle nemam, pamučne. Ima mislim jedna tezga kod pijace, al rade samo vikendom. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 25, 2022 Share #131 Napisano Maj 25, 2022 Upravo sada, NIXIE reče Pertle nemam, pamučne. Ima mislim jedna tezga kod pijace, al rade samo vikendom. Ama ima pamuka unutra dovoljno da obložiš ceo ponovo . Za skin se snađi Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
krca44 Napisano Maj 25, 2022 Share #132 Napisano Maj 25, 2022 U vezi delova za Pavouk pcb : gledao sam u Vremeplovu sta ima i dve stavke me zanimaju. : 1 - Schottky diode - DO-41 paket ? 2 - 100n / 100Vdc Samsung smd1206 ? Vishay ima 50V ali je skoro 10x skuplji. ____ LP2950 sam video u TO-92 pakovanju, pogledacu ima li TO-220 za hladnjak...mada nisam jos gledao koliko struje trosi. 74HCT164 nasao. 4,700u / 25Vdc Samwha, 105c - nasao. 47u / 10Vdc...to nisam video, pogledacu kod Silken-a... Toliko zasad, mozda veceras narucim. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah