Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

Pošto me Krca pitao, a znam da  ima još zainteresovanih, postaviću ovde par linkova. Još skupljam materijal, postoje razne izlazne opcije (Sparkos, lampe), manje ili više napajanja itd. Ko zna nešto bolje, neka stavi linkove. 

Znači predstavljam najjednostavniju verziju jako dobro svirajućeg uređaja, za ne mnogo parica. 

Samo USB i PCM, ništa DSD, do 24bit 192kHz radi glatko, znači najjednostavnija verzija se sastoji od:

JL Sounds I2Sover USB kartice i jedne Pavouk DAC pločice sa jednim AD1865 NOS R2R 18 bitnim dakom, i nešto sitnih delova. Kombinacija je isprobana i radi.

Za ožičenje uzeti Dunavkove žice za sve na niskom naponu, a recimo VDH CS18 za 230VAC.

Pri naručivanju USB kartice kontaktirati Ljubena da pošalje običnom poštom (7,5$) i nekom prikladno malom cenom, zna se zašto. Danas idem do pošte da podignem karticu, stigla je za 7 dana iz Bugarske bez dodatnih troškova.

Opcija je da se uradi posebno +5V napajanje za USB karticu, ali može i bez toga sa malo slabijim zvučnim efektima. Minimum je original LM317 ili neki bolji moderniji 3pin +5V TO220 regulator. Ovaj regulator treba da ima solidan hladnjak, recimo 6K/W.

AD1865 N-K je najbolje zvučeća varijanta, ne uzimati druge dok ima ovih. Ovaj dak je proizvođen u raznim varijantama i oblicima, ima da se kupi SMD verzija na adapteru i ono malo kvadratno kućište, ali to ne znamo kako svira. Ja ću koristiti podnožja za dak i ostale čipove, kako bih mogao malo da ih menjam kasnije, ali nije obavezno.

Umesto standardnog greca predlažem svuda Šotki diode 1A i barem 40V, recimo 1N5819. 74HCT164N ima u Vremeplovu da se kupi. Umesto LE50 poručio sam LP2950ACZ-5.0 isto u Vremeplovu.

Za DAC PCB treba trafo 6VA 9V+9V. Za USB karticu treba trafo 6VA 9V (ili 6vA 9V+9V pa se ispravljanje odradi sa dve diode i central tap).

Kondenzatori elektrolitski Samwha po meni najbolje zvučeći, ali ima u Vremeplovu i drugde Panasonic-a i slično, po želji.

WWW.EBAY.COM

Dual 18bit 16xFs DAC. Full P/N: AD1865N-K.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Radi ko sat. Driveri dobri, delovi kvalitetni, slično ko WaveIO, samo malo drugačije i jeftinije. Ima direktnu podršku za stare dakove. Može se koristiti kao upgrade za stare dakove koji imaju loš USB ulaz a dobre SPDIF ulaze. Ubaci se u kutiće neko sa ili bez napajanja, SPDIF izlaz i vozi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja hteo to da pravim, ali u balanced varijanti. Ima fora za to sa shift registrima, true balanced sa dva čipa a ne oni konvertori unbal to bal s*anja.

Na kraju odusto, prodo čipove @Beli_Ninja, neznum dal on realizirao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

WWW.AUDIOPHONICS.FR

This input module allows you to integrate an RJ45 input to I2S to the audio device of your choice. Ideal for any type of project and DIY assembly.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 8 minuta, Mikorist reče
WWW.AUDIOPHONICS.FR

This input module allows you to integrate an RJ45 input to I2S to the audio device of your choice. Ideal for any type of project and DIY assembly.

 

jedan ovaj zvekneš u DAC - drugi u PC - direkt na matičnu ploču :drink:

 

Ograničenje za I2S je 20cm...mora ekstender za 2-3 metra

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nixie

Da li se kupuje jedan AD1865 ili dva komada ?

Kad stignes daj molim te linkove za maticne ploce ili tu koju ti koristis.

Hvala !

Izmenjeno od krca44
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Jedan kupi sa onog linka (30$ sa poštarinom) AD1865 je stereo dak. Ja ću raditi point to point kako bih uradio drugačiju I/U konverziju nego što je ovde prikazano. Neću da koristim interni operacioni pojačavač nego znatno bolji, da ga sad ne pominjem opet :rasta:. Dovoljno je jednostavno za PP. Pločicu iz PDF fajla možeš kod nas da uradiš ako baš hoćeš. 

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...