Jump to content

zika

Član
 • Broj sadržaja

  8599
 • Na DiyAudio.rs od

 • Broj dana (pobeda)

  22

Sve objavljeno od zika

 1. Kao što sam i napisao, pitanje nije za mene, pitanje je sâmo_i_sâmo o mogućoj (i doživljenoj) nevolji zbog dva metala. Ja sam požalio poodavno što sam, jednom, iz šale, stavio i u Bigovi jedva odvrnuo tu kapicu. Jedna od njih je ukradena za manje od 5 minuta nakon postavljanja... Pošto je jedna rekao bih da je odneta za bike. Davno je to bilo, imao sam, još, VOLVO 240GLE... Sada sam, nakon pitanja prijatelja, primetio da ovi bežični imaju navoj od drugog metala, nije više, valjda beše, mesing, i zato upitah. O preciznosti, korisnosti, svemu osim mogućem odnosu dva metala, ubeđujete pogrešnu (već duboko ubeđenu) osobu. Koristim, posebno posle te neprilike, sâmo one starinske kapice. Da ponovim: Odnosi se na savremene ventile i savremene metalne kapice : 2. Da li grešim ako zaključujem da, sada, sa takvim metalima u priči, ne bi trebalo očekivati nevolje kod odvijanja te (kako gore sagovornik reče, fancy) kapice u svim vremenskim uslovima i to bez posebnih alata?
 2. Pitanje na koje nisam znao da odgovorim drugu: 0. I ja sam, srećom sâmo jednom, imao priliku da se sretnem sa ovom (fancy) Alu kapicom za ventile na auto gumi, koja se nije tako lako, jeste na kraju, (be)smislenim pomagalima, odvojila radi dopune vazduha u gumi. Razumem da je tu na delu odnos dva različita metala i (od)uvek imam ove old-school kapice. 1. Prijatelj ima ove nove ventile koji samoočitavaju pritisak i vidim da je, na njima, metal, rekao bih, isti kao i onaj od kojeg je napravljena ta fancy kapica. Nije kao na starim ventilima... 2. Da li grešim ako zaključujem da, sada, sa takvim metalima u priči, ne bi trebalo očekivati nevolje kod odvijanja te kapice u svim vremenskim uslovima i to bez posebnih alata? Unapred hvala na odgovoru, u ime dobrog mi druga koga ne bih da odvratim od ljubavi prema lepoti vozila (koja je meni, recimo, u toj meri, strana) ali ne i da ga dovedem u nevolju u kojoj sam sâm bio.
 3. Kako sam, retko sam sebi to dozvoljavao, ali, ipak, uživao iznenaditi ih sa NSU-om...
 4. Konačno rešena jedna od najuzbudljivijih misterija sveta: Čovek iz Somertona NOVA.RS Poslednji deo slagalice priče o čoveku iz Somertona.
 5. МС1НЕ - Нуклеарна енергетика | ЕТФ WWW.ETF.BG.AC.RS BalkanMagazin :: Trebaju li Srbiji nuklearni stručnjaci? WWW.BALKANMAGAZIN.NET Sa moratorijumom na izgradnju nuklearnih elektrana u Srbiji je zamrlo i obrazovanje u ovom sektoru. Sa stručnih skupova se čuju poruke da Srbija mora imati strategiju naučno-tehnološkog razvoja ili bar naučnog praćenja trendova pojedinih energetskih tehnologija na fakultetima i institutima, između ostalog i zbog toga što smo okruženi nuklearkama. i tako dalje...
 6. Još jedan od projekata koji je Maglić zagovarao jeste da svaka kuća u Americi ima svoju malu atomsku električnu centralu. O ovoj ideji debatovano je u Kongresu, gde je u početku izgledalo kao da će biti odobrena, ali posle mnogo saslušanja, Maglić gubi ne samo projekat već i potrošenih 30 miliona dolara, nakon čega je bio prisiljen da odustane od ove ideje.
 7. 2014: The Questions That Computers Can Never Answer | WIRED WWW.WIRED.COM Computers can drive cars, land a rover on Mars, and beat humans at Jeopardy. But do you ever wonder if there's anything that a computer can never do? 2016: Could a paradox kill an AI? AI.STACKEXCHANGE.COM In Portal 2 we see that AI's can be "killed" by thinking about a paradox. I assume this works by forcing the AI into an infinite loop which would essentially "freeze" the computer's consciousness. 2018: 5 Paradoxes Which Left Artificial Intelligence Researchers In A Lurch ANALYTICSINDIAMAG.COM Here is a list of paradoxes that have troubled great minds while in pursuit of making machines more intelligent 2019: What paradox would you give to an AI to confuse it? WWW.QUORA.COM Answer (1 of 3): The exact same one that irreparably confused Einstein. The paradox of locality in observation. All observation is unequivocally local observation only, yet people tend to base reality on their “non-local” observations, which strictly speaking, do not even exist. The paradox is... Namerno sam, na brzinu, uz pomoć preteče pominjane AI, odabrao mesta gde se okupljaju laymen a ne stručnjaci... O stručnjacima, stvarnim, dokazanim, neki drugi put... I mnogi uređaji koje, danas, srećno, koristimo su, tada kada su uvođeni, unosili strah u stanovništvo. Neko bi rekao da je, tada, čak, stanovništvo bilo „načitanije“ nego danas. Možda to i jeste najveća opasnost od tzv. AI.
 8. the+weight+of+thoughts+sculpture - Google Suche WWW.GOOGLE.COM
 9. Drugi izvor: http://magnitola.org/users/photo/5129/Magnitola-Avtozvuk_550534_M1.jpg http://magnitola.org/users/photo/5129/Magnitola-Avtozvuk_550536_M3.jpg http://magnitola.org/users/photo/5129/Magnitola-Avtozvuk_550538_P3.jpg ... No, sve to ste, već, verujem, videli. Ja sam zadovoljan slušanjem.
 10. Za povratak u ravnotežu:
 11. Nisam ja slikao, slučajno naleteh...
 12. Seča li se (i)ko ovoga: ?
 13. Beethoven's Heiliger Dankgesang WWW.MUSANIM.COM
 14. Beethoven 250: The ultimate song of health after illness WWW.BBC.COM In 1825, while recuperating from a near-death experience, Beethoven composed one of the most profound pieces of music in Western history, writes Andrea Valentino.
 15. The great 16th-Century black composer erased from history WWW.BBC.COM For hundreds of years, the remarkable Vicente Lusitano has been forgotten. But now, finally, both his music and his story are being heard once more, writes Holly Williams.
 16. Could flat tyres soon be a thing of the past? WWW.BBC.COM Airless tyres that do not puncture are getting close to market but some remain sceptical about them.
 • Trenutno na sajtu   5 članova, 4 Skrivenih, 33 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  407.1k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2747
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  zorgili
  Najnoviji član
  zorgili
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...