zocky Napisano Januar 29, 2014 #969 Napisano Januar 29, 2014 Zocky jel si to stavljao neke odstojnike izmedju LEd i pcb da sve budu u istoj ravni? Pitam zbog toga što su mi potrebni neki odstojnici za te 5mm led a mislim da nisam to video po radjama? Gde ima to da se nabavi? Na prototipu sam improvizovao - odstojanje ledovki od pločice je napravljeno parčetom lima čiji je jedan kraj savijen pod devedeset stepeni (zalemi se 5-6 njih pa se limče pomeri i tako sve do kraja) , morao sam da ih podignem zbog toga što se katode spajaju u gornjem sloju a pločica nema metalizaciju rupa. Sa onim profi pločicama je već bilo mnogo lakše, LED ide do kraja pa se lemi u donjem sloju.
ZZZ Napisano Januar 30, 2014 #970 Napisano Januar 30, 2014 hvala Zocky, bas dobro izgleda to. Mislio sam da postoje neki podmetači za to...
ZZZ Napisano Januar 30, 2014 #971 Napisano Januar 30, 2014 cevcice za sok Ahhhhha, e baš ću da probam danke
drVelinov Napisano Januar 30, 2014 #972 Napisano Januar 30, 2014 Lepo. Kako si pravio rupe na poklopcu? Stubnom busilicom, prvo obelezio i onda udri
Impuls Napisano Januar 31, 2014 Autor #973 Napisano Januar 31, 2014 Poslednja karika. Ostaje samo malo busenja, jos malo strugarskih i glodackih radova i obrada prednje ploce
Doktor Napisano Januar 31, 2014 #975 Napisano Januar 31, 2014 Poslednja karika. Ostaje samo malo busenja, jos malo strugarskih i glodackih radova i obrada prednje ploce Puno elektronike za moj ukus. Mada, ukusi su razliciti. Sto se tice pedantnosti, preciznosti u izradi, ovako sa slika - cisto 10. Bas je Grozan Aha. Da znas.
Impuls Napisano Januar 31, 2014 Autor #976 Napisano Januar 31, 2014 Nisu svi ti elektroliti povezani, povezana su samo dva po kanalu, ostalo je zbog estetike i simetrije
Fukushima Napisano Januar 31, 2014 #977 Napisano Januar 31, 2014 Poslednja karika. Ostaje samo malo busenja, jos malo strugarskih i glodackih radova i obrada prednje ploce Vau!
Nesic Napisano Januar 31, 2014 #978 Napisano Januar 31, 2014 Deki, kutiju je radio ko? Gde si nabavljao elektrolite i koji su?
Impuls Napisano Januar 31, 2014 Autor #979 Napisano Januar 31, 2014 Uradili su mi u Akustici. Bilo je da li se odluciti za aluminijumsku pa plastificirati jer niko u Srbiji ne moze da odradi eloksazu a da je dobra. Ili lim pa plastifikacija. Naravno presudio je lim i zadovoljan sam kako je ispalo. A i cenom 30 evra kutija bez prednje ploce. Oni buse i sve rupe ali iako sam poslao nacrt nisam hteo da oni to urade jer se ipak radi o uklapanju na postojecu prednju plocu od aluminijuma a vec sam kupio remen i remenice pa mora sve biti upasovano u mm. Do sad sa Akustikom imam odlicnu saradnju ali su ipak vise za serije a ne za prototipe jer im oduzme vreme kompletno programiranje masina i izmena alata za savijanje. Plastifikacija je odlicna, kutije koje rade vec godinama u agresivnoj sredini nisu dobile ni tackicu na sebi. Elektroliti su Nippon Chemicon oni braon od 1000uF/63V, posle regulatora su Elne 47ouF/35V, uz sam preamp deo su panasonic. Pretpostavljam da bi nijansa bila u pitanju da sam stavio Muse KZ ali bi zato cena bila dosta veca.
revox Napisano Januar 31, 2014 #981 Napisano Januar 31, 2014 Poslednja karika. Ostaje samo malo busenja, jos malo strugarskih i glodackih radova i obrada prednje ploce svaka čast majstore
ninja Napisano Januar 31, 2014 #982 Napisano Januar 31, 2014 svaka čast majstore Da ali primodoticni moze posle keramicki tanjir plasirati na vrh eksera na stolu, zatim laganim pokretima prstiju zarotirati i odrzavati povremeno rotaciju, staviti plocu na tanjir i ..... mastati
Doktor Napisano Januar 31, 2014 #983 Napisano Januar 31, 2014 Da ali primodoticni moze posle keramicki tanjir plasirati na vrh eksera na stolu, zatim laganim pokretima prstiju zarotirati i odrzavati povremeno rotaciju, staviti plocu na tanjir i ..... mastati Da, ali slozices se da je i to vec nesto. Sto bi se reklo - bolje ista, nego nista.
revox Napisano Januar 31, 2014 #984 Napisano Januar 31, 2014 Da ali primodoticni moze posle keramicki tanjir plasirati na vrh eksera na stolu, zatim laganim pokretima prstiju zarotirati i odrzavati povremeno rotaciju, staviti plocu na tanjir i ..... mastati
ZZZ Napisano Januar 31, 2014 #985 Napisano Januar 31, 2014 mnoge renomirane firme nemaju ovako lepo uradjene uređaje +++
Impuls Napisano Januar 31, 2014 Autor #986 Napisano Januar 31, 2014 Molio bih za predlog, selektor ulaza ce biti na prednjoj ploci kao obrtni preklopnik sa 6 polozaja. Jedan polozaj ce biti iskljucen preamp a ostalih 5, cetiri linijska ulaza i phono preamp. Koji raspored je najoptimalniji za raspored ako se uzme u obzir da ce se gramofon koristiti ucestalo kao i linijski ulazi. Da li ga ipak staviti poslednjeg ili ga umesati negde medju linijske?
zerowaf Napisano Januar 31, 2014 #987 Napisano Januar 31, 2014 Impuls, koja dva ulaza će biti najčešće korištena?Pretpostavljam, ali ne mora biti tako, da će se najčešće koristiti CD i gramofon.Samo odaberi koji će biti slušaniji i njega na prvo mjesto, zatim onaj drugi i ostali ulazi (obadva ) koji se manje koriste neka idu random.
revox Napisano Januar 31, 2014 #988 Napisano Januar 31, 2014 1.phono 2.prazno /mute/ 3.cd 4.aux 1 5.aux 2 6.aux 3
zerowaf Napisano Januar 31, 2014 #989 Napisano Januar 31, 2014 1.phono 2.prazno /mute/ 3.cd 4.aux 1 5.aux 2 6.aux 3 Odlično! Na jedan okret prekidača ima izbor oba važna ulaza.
Doktor Napisano Februar 1, 2014 #990 Napisano Februar 1, 2014 Molio bih za predlog, selektor ulaza ce biti na prednjoj ploci kao obrtni preklopnik sa 6 polozaja. Jedan polozaj ce biti iskljucen preamp a ostalih 5, cetiri linijska ulaza i phono preamp. Koji raspored je najoptimalniji za raspored ako se uzme u obzir da ce se gramofon koristiti ucestalo kao i linijski ulazi. Da li ga ipak staviti poslednjeg ili ga umesati negde medju linijske? Da li je moguce postaviti glavni prekidac za uklj/isklj ? Ne mora obavezno biti sa prednje strane preamp-a ako bi smetalo estetici ili simeteriji prednje ploce i samog uredjaja. Ne bi bio ni prvi ni poslednji uredjaj koji ima taj glavni prekidac na zadnjoj ploci. Sto se tice samog selektora moj predlog bi bio kao sto je i uobicajeno : 1. CD 2. Phono 3. AUX 4. . . . .
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah