Jump to content

zocky

Član
 • Broj sadržaja

  1006
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  4

Poslednji trofej

zocky je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

4 Pratilaca

O zocky

 • Rođendan 02/08/1969

Metode kontakta

 • Website URL
  http://s46.photobucket.com/albums/f127/zockyal/
 • ICQ
  0

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Aleksinac
 • Interesovanja:
  DIY
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

17701 posetilaca

zocky's Achievements

 1. Zašto da ne, mož' ispadne da smo bili s nekim na istom mestu u isto vreme i ne znajući jedni za druge a sada smo ovde ponovo zajedno Strumica '88./89.
 2. Crtao, nema gerbera, nikad ih nije ni bilo.
 3. Mentalni trening uz vežbu koncentracije: Kažu da ovo opako svira
 4. zocky

  Zocky AYA DAC

  Dve sam napakovao drugarima u lokalu, dve kod Nešića i jednu čuvam za sebe.
 5. zocky

  Zocky AYA DAC

  To ti neće biti dovoljno Vrlo bitne stvari je uradio Nešić inženjerskim pristupom u razvoju upotrebljenih regulator na ovoj pločici i to je momenat na osnovu kog se i očekuje iskorak u kvalitetu ovog DAC-a.
 6. zocky

  Zocky AYA DAC

  @Leonardo gde je čekalo do sada, nek' sačeka još malo, možda ti se dopadne ovo što nameravam da uradim pa će sigurno biti mesta za neki dil
 7. zocky

  Zocky AYA DAC

  Bravo i za tebe, bio si vrlo važna "mirođija" u ovome što se kuvalo
 8. zocky

  Zocky AYA DAC

  Hvala Leonardo! Verovatno se neće završiti na ovome, razmišljam u pravcu kompaktnog strimera sa ovim dac-om, kada se to sve rasčivija verovatno će biti posla i za tebe
 9. zocky

  Zocky AYA DAC

  Doktore, ne mogu da tvrdim da to nije stvar navike proistekle iz decenijskog slušanja tog dac-a ali, kako bi to Mr. Pass rekao, ovo dovoljno dobro svira Moj bratić, lokalni audiofil čiji sistem služi kao referenca a i njegova zlatna ušesa, uvek kaže da kada bi se spojila muzikalnost (timbar, boja i telo instrumenata) TDA i rezolucija hi-res dac-a da bi to bila sprava u rangu "nema dalje" Možda je to DSD, videćemo!
 10. zocky

  Zocky AYA DAC

  Originalna AYA II ima inferiorniji USB ulaz u odnosu na njen SPDIF kada je povezana sa kvalitetnim CD transportom. JLS USB interfejs u kombinaciji sa ovim DAC-om potpuno menja tu sliku, na "slepom" testu nema šanse da se prepozna koji je ulaz aktivan. Ovo je bio dovoljno jak razlog da uradim kompletno novi dizaj pločice kao i svih napajanja i još nekih detalja u celom sklopu. Ovako je izgledala proba sa JLS: Novi DAC nije direktno poređen sa Ayom, da se odradi "burn in" pa će i toga biti... verujem da će ovaj novi biti bolji ali ne očekujem neku drastičnu razliku. Gostovalo je dosta Hi-res konvertera u sistemu, ne nešto preterano skupih, najskuplji je bio Chord od 1K€, uvek kada se podvuče crta ispod "za i protiv" TDA1541A bi ostajao kao meni bolji izbor. Najkraće rečeno, sve te sprave su svirale mnogho lepih detalja ali ovaj je svirao muziku. Videćemo šta će @shonne da prikaže sa njegovim DSD DAC-om
 11. Prebaci muziku na disk gde je instaliran Volumio i skeniraj. Trebalo bi da se vidi broj albuma i pesama a za puštanje muzike ulaziš ovde:
 12. Moraš da šeruješ neki folder ili particiju diska gde je uskladištena muzika, Volumio može da vidi sve što je u lokalnoj mreži povezano... Evo slikovnice za "ubacivanje" muzike u sistem:
 13. Zavisi kako je rešen servo sistem kod tog transporta, ako postoje neki trimeri u tom delu tj. ako servo nije kompletno automatizovan onda posle zamene lasera treba izvršiti korekcije - tako bar stoji u servisnim uputstvima za Denon, Sony... Ta podešavanja nikako ne mogu kvalitetno da se urade bez servisnog uputstva za taj ili makar neki sličan model, sledeće je adekvatan originalan test CD (zaboraviti narezivanje iz flac-a sa net-a jer ne mogu da se kopiraju programirane anomalije i greške koje su neophodne za precizno podešavanje), osciloskop i generator su manji problem i takođe su neophodni. E sada, pragmatičan pristup bi bio ako posle zamene lasera transport normalno očitava sadržaj, bez problema prelazi sa prve trake na neku od zadnjih na disku i obrnuto i nije previše osetljiv na mehaničke potrese kućišta onda je verovatno sve u prihvatljivim okvirima podešenosti.
×
×
 • Kreiraj novo...