Jump to content

koki

Član
  • Broj sadržaja

    19
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

O koki

  • Rođendan 05/04/1956

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Valjevo
  • Interesovanja:
    HI FI, Termo energetika, kuce, stanovi, vajati.
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

koki's Achievements

Tu je, malo gleda-malo piše

Tu je, malo gleda-malo piše (4/9)

22

Forumska reputacija

  1. koki

    Stari dobri zvucnici

    Znaci kupim 303 i 44 i permutujem predp i ostavim ono sto mi je lepse. torens i V15, AR 915. i da slusam tu kombinacijiju. A drugu da pravim lampasa za moje Iskrine basove. Mada mi kutije sa pocetka foruma zvuce lepse, ne i bolje.
  2. koki

    Stari dobri zvucnici

    Da li je ovaj BUFF ok
  3. koki

    Stari dobri zvucnici

    Da, mislio sam na buffer, imam Marantz i philips CD bar 15 kom, jurio sam 1541a, Kupio sam marantz 63 KI 2 kom. jedan je neko lampizirao, zvuk sa lampom je neuporedivo lepsi, bar meni, Tako da mislim da je buffer dovoljan ali mi je problem kako da koristim i gramofon.
  4. koki

    Stari dobri zvucnici

    Postovani clanovi foruma, posto sam pocetnik u tube amplif. Molim Vas za savet. Imam Quad 405 ulaz 0,5V i predpoj. 33, Zvuk sa ovim predpojacalom je za mene izuzetno los, koristim UHER i pravljeno predp sa pcf 80. sa Pcf 80 je mnogo lepsi ali nema tranzijete kao tranzistorac, ali ima vecu zv. sliku i izvrsne vokale. PITANJE, Da li je dovoljno za Quad napraviti pasivno lampasko pred. ili The 12AU7 “Color” Preamp prema ovoj semi. Da li mogu da koristim mrezni trfo 2x 240v i gde mogu da kupim prigusnicu 2 H. Ako imate semu za pocetnika znaci super simple, bicu Vam zahvalan.
  5. koki

    Stari dobri zvucnici

    Ako neko ima iskustva sa TL konstrukcijom zvucnika. Imam stare dynaudio 24w75 i d 28, radio sam kad je to nekad bilo aktuelno prema projektu SAMa i SBi nikad nisu svirali dobro. Sad sam gledao preporuku Dynaudio prospekta gde predlazu TL ili bassreflex. Nadjoh Hornresp program za TL Da li je neko radio nesto slicno i ima li iskustva sa ovim zvucnicima. Svaki komentar bi mi dobro dosao. Mozda ti zvucnici i ne vrede nekog truda?
  6. koki

    Stari dobri zvucnici

    Probao sam i sa kamerom i lens, jedino nadje blaunpunkt kk10 al nisu.
  7. koki

    Stari dobri zvucnici

    Da li noko moze da prepozna ove visokotoce, vezani na red sa ovim bas zv. 98db Predpostavljam da su oni blizu 95db, jer kako su me ucili 2x95 je 98db. A mozda su me i slabo ucili.
  8. koki

    Stari dobri zvucnici

    gdin. Sale mi predlozio PP i ja vec prihvatio a sve zbog toga sto su basovi radili na Iskri 2xel34. ali posto imam preko 20 raznih tranzitor. pojacala sto da ne, naravno ako je cena ok. Nisam znao da u osciloskopima ima dobrih transf. imam 4 kom. hteo sam da ih prodam na kilo. Hvala na informaciji sutra ih otvaram. Pozdrav
  9. koki

    Stari dobri zvucnici

    Za sve dobre savete zahvaljujem se i poklanjam Vam malo pucketanja.
  10. koki

    Stari dobri zvucnici

    Hvala "Cika Brko", zbog Vas odoh na otpad i nadjoh neke tr. sa C jezgrima, kad ih ocistim, slikam i saljem sl.
  11. Kupih na buvljaku Iskrine 14" zvucnike 15 ohma, nadjoh sliku i dimenzije bioskopskih kutija, tesline od gramofona sirokopojasne na Limundu, na KP gotove skretnice sa oznakama mH, sklopih kutije i zvuk NEVEROVATAN, A sad pitanje za Vas iskusne, Probao sam sa poj. pcl86 se, sa ei izlaznim tr. 4 ohma, do pola snage radi korektno, preko polovine ulazi u kliping. Na snimku je JVC od nekog najjeftinijeg sistema pojacalo 2x 20w. Radi korktno. PITANJE, Kakvog lampasa da napravim a da bude super jeftino za njih.
  12. Zahvaljujem se "CIKA BRKI", uz njegovu pomoc napravih ovo lepo pojacalo, SUPRAPHON na limundu 2000 i delovi 1200, dva parketa i parce lima, i veliko iznenadjenje kako lepo radi sa jbl 92 db.

    Svima pozdrav,

    Zvonko

    IMG_20240401_174415.jpg

    1.jpg

    2.jpg

    1. Zen Mod

      Zen Mod

      napravi temu, 'bes statuse - nije ovo vrljavi fbook

       

      :) 

×
×
  • Kreiraj novo...