Jump to content

BokiTokiVoki

Član
 • Content Count

  2341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

BokiTokiVoki last won the day on June 19 2017

BokiTokiVoki had the most liked content!

About BokiTokiVoki

 • Rank
  Guverner Tasmanije
 • Birthday May 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tasmania-gov.gov.rs
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  TasmaNO
 • Interesovanja:
  Windsurfing
 • Zemlja:
  Norway

Recent Profile Visitors

16559 profile views
 1. BokiTokiVoki

  POWER AMPLIFIER MIMETISM 45. 2 ... mišljenja..?

  Plašim se da se dovlačenje HiFi opreme odvija u suprotnom pravcu.
 2. BokiTokiVoki

  POWER AMPLIFIER MIMETISM 45. 2 ... mišljenja..?

  Hvala na komentarima. Ideja je da koristim svoj Preamp NS10 Clone, i neki amp koji ima veći voltage swing, dovoljno i za niže efikasne zvučnike. ...ali za pogon područja iznad npr. 100-150 Hz. Za bass područje class D od barem 400W. Tako da bih imao 4 dB ili više sa istom pobudom iz preampa. I naravno na class D active low pass filter i volume pot za udešavanje nivoa sa ostatkom. Tako da za kućni HiFi ovaj Amp ne bi trebalo da ima problema sa prevelikom strujom. To je model od pre 10 godina, ali se jedan nov u kutiji i sa garancijom pojavio u ovdašnjoj HiFi radnji za 2kE. Bio nekada 5,5kE što verovatno ništa ne znači. Ovde je recenzija za 15.2 integralac (isti amp). Može nešto da se nasluti o zvuku: http://stereotimes.com/amp101907.shtml
 3. Ako nešto može da se iscedi iz donjeg texta, što bi bilo dovoljno za mišljenja o kvalitetu ove skalamerije (made in Swiss) tehničkim crtama, kao i nekim karakterističnim crtama u zvuku....? Mislim da malko naginjem ka Mosfet karakteru zvuka. Pass XA mi je ponekad pre-analitičan...naravno, zavisi od ostatka sistema i muzičke produkcije... POWERAMPLIFIER MIMETISM 45.2 2 x 180 Watts RMS at 8 ohms , 230 V - 2 x 360 Watts RMS at 4 ohms , 230 V 1'000 VA power supply - Inputs - 1 x unbalanced - 1 x balanced From a purely technical standpoint, the challenge was to design a circuit that would be simple and yet uncompromising in terms of musicality and reliability. Using Surface Mounted with tight tolerance components associated with traditional ones at the most strategic places enabled to shorten the signal path length. The amplification uses the highly acclaimed Hitachi Lateral Mosfets 2SK1058 & 2SJ162 complementary power transistors, in a configuration of two pairs per channel. The input section uses a cascode differential stage for the best performance. Both the pre-driver and the driver stages are based on High-Voltage Power Bipolar Transistors used in HF designs. The driver operates in pure class A. The circuit is fully direct-coupled but for a single ingress capacitor. Each channel has its own power supply with a lefty 60,000 microfarads of filtration, achieved via high current diodes without switching peaks. A delayed start-up function linked to the D.C. protection circuit is built into each channel. The gigantic 1000 VA toroidal transformer has two separate windings for each channel. To avoid current saturation, a power resistor has been placed in the power supply. After a very short delay, this is coupled to a power relay that limits the current. The loudspeaker output terminals are fed by solid copper bars. TECHNICAL DATA with AUDIO PRECISION analyser MIMETISM 45.2 AMPLIFIER Output power 180 Watts RMS at 8 ohm , 230 V Description 360 Watts RMS at 4 ohm , 230 V Power Amplifier Dual Mono Signal to noise 110 dB Power Supply 1'000 VA Input Unbalanced RCA Distortion at 8 ohm 0.005 % 80 Watts / 100 Hz Input Balanced XLR 0.005 % 80 Watts / 1000 Hz Speakers Bi-Wiring 0.010 % 80 Watts / 10 KHz Trigger In / Out Input impedance 47 Kohm Rise time 1.8 us / 10 KHz
 4. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Ja sam izmedju Harstada i Narvika. To je prelaz kod Narvika. Išli u šoping hrane. Sve u 1/2 cene nego u NO. Jao, jao, što je ovde skupo.
 5. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Evo za tebe jedna sličica.
 6. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Hvala drugari zu čestitke.
 7. BokiTokiVoki

  Pomoc oko kupovine CD plejera

  Nakamichi CD player 2. Proveriti da li je zaista odlicno stanje, kao što piše u oglasu. Trebalo bi da je ponajbolji zvuk za te novce. Jedino što je preturio oko 25 godina. Laser je i dalje lako nabavljiv. KSS-150A / 210A. https://www.kupujemprodajem.com/Nakamichi-CD2-High-End-54919640-oglas.htm?filter_id=165853324 Ja imam Nakamichi CP2E player, sa dodatkom Teradak Teralink X2 konvertera digitalnog signala, tako da mogu da koristim CD Player kao DAC, a kompjuter kao transport. Koristim laptop USB --> Teradak X2 --> I2S --> Nakamichi. Razmišljam se o prelasku na samo DAC, pa ako te interesuje ovaj CD player sa Teradak X2, javi se na PP.
 8. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Konstrukcija nema veze za DVV head-amp-om. Pomenuo sam jer je kačio slike gde se vidi kako je taj njegov proizvod lepo spakovan. Slušalice sa kojima trenutno koristim su AKG K240 Studio. Probao više izlaznih tranzistora. Završio sa Motorola MJE..pa..nešto zaboravih oznaku. Gurnuto sa mirnom strujom od oko 40 mA dublje u A klasu. Sa ovim slušalicama koje su 55 Ohma, to je do nivoa od oko 2,3 V ili 90 mW ili 100 dB na slušalicama u A klasi, posle AB. Zvuk ove kombinacije je pun, ima dobar fundament, masu. Sve je povezano i fluidno, nema, ali nikada ni naznaka oštrine. Može duže da se sluša bez zamora. Klavir je neverovatan. Sa snagom i dinamikom kako i treba da se čuje. Obilje detalja, i zvonkost u tonovima, kada je ima na snimku, ali ništa napadno. Love it. Ovo je predviđeno da se uglavnom koristi za preslušavanje nove muzike sa compa --> Foobar, preko externe zvučne, na amp i sluške. I izbor šta ostaje a šta ide u recycle bin.
 9. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  i još par komata P.S. Hvala Leo za bušenje prednje i zadnje Al ploče.
 10. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Nije spakovano kao kod DVV-a ali ovo je sastavljeno za lično uporabo. I bez prevelikih ambicija. Gomilu delova sam već imao kod kuće. Nekoliko slika:
 11. BokiTokiVoki

  Stari VS Novi DAC-ovi

  Čudno da još niko nije pomenuo JL Sounds na bazi AK4490 i AK4495S. Taj prvi sam slušao. Odlično zvuči. Jedino nisam imao prilike za duže druženje. Taj drugi bi trebao i da je bolji. Evo link: http://jlsounds.com/ak4495.html Sve je na jednoj ploči. Svi ulazi galvanski izolovani. Samo treba dodati kutiju i 3 trafoa. P.S. Ako se slučajno zadesi da neko ima spakovan taj DAC sa linka, vrlo bih voleo da se družim par dana sa istim.
 12. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Hvala omladino na čestitkama.
 13. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Pošto bih jednoga dana verovatno i pravio F40, voleo bih, ako može i predlog napajanja . Po mojoj računici, to bi bilo oko +/- 50V al ipak bih, ako može, i shemu nečega što bi se moglo smatrati vrhunskim napajanjem za taj amp. Da li se možda razmatralo i dedicated switching power supply. I u teoriji i u praksi, vrhunski projektovano prekidačko napajanje trebalo bi i da je bolje od klasičnog. Možda je (tehnološki) suviše nova teritorija...
 14. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Hvala. Živ bio.
 15. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Šta sa 2SC4793/1837 kojih više nema? Da li mogu neki zamenski, 1 na 1? Isto to pitanje i za F40, koji mi se BTW baš sviđa. Inače, Mile, puno hvala za sheme i savete.
×