Jump to content

BokiTokiVoki

Član
 • Content Count

  2352
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

BokiTokiVoki last won the day on June 19 2017

BokiTokiVoki had the most liked content!

About BokiTokiVoki

 • Rank
  Guverner Tasmanije
 • Birthday May 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tasmania-gov.gov.rs
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  TasmaNO
 • Interesovanja:
  Windsurfing
 • Zemlja:
  Norway

Recent Profile Visitors

16624 profile views
 1. BokiTokiVoki

  Kafanica . . .

  Hvala ninja za ovaj link. Predivan govor. Nešto čemu sam se jako dugo nadao na našim prostorima, a nikada se nije desilo. Ili što je rekao Ante Marković nakon održanih izbora po republikama, na kojima su pobedile nacionalističke stranke: "Svoje zablude ćete dugo i teško plaćati." Izgleda da ima nešto i u pameti ili nedostatku iste kod pojedinih naroda. Kakav narod, takva i vlast.
 2. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Hvala za ovu interesantnu shemu. Verovatno će mnogima biti od koristi. Neću je primeniti u ovom slučaju, ali je interesatno imati ovako nešto za neke buduće projekte.
 3. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Onda to, da ne bi bila step down zujalica u class D ampu.
 4. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  OK. Da remiziramo. ...to od Lea...kompaktno i brzo.... Grec, pa Step down voltage regulator koji je (zadnji) okači Leo, sa KP. Pa, namestim 6,8V na out, prikačim vent, a drugi izvod - otpor i LED. Otpor ću izabrati na osnovu probe, koja jačina svetlosti mi odgovara, 3.3k - 10k (mf - 0,6W). Može li tako?
 5. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Hvala, Leo. @ vladd .. Evo tačan model LED: https://www.elfa.se/en/led-indicator-blue-mm-marl-354-320-04/p/30028575?track=true&no-cache=true ...ako može komentar oko regulacije napona. Ima i datasheet pdf sa detaljima...
 6. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Razmislio malo, i nekako mi najjednostavnije: trafo, grec, kond, pa grana za vent sa regulatorom napona (Leo dao link na KP), a druga za LED samo sa otpornikom. Ili eventualno 3k Ohm + trimer 20k, kao što je predloženo. Evo link za propačun otpornika za LED: http://www.ohmslawcalculator.com/led-resistor-calculator Moje pitanje je: Ako se koristi samo otpornik (12k), proračunat za LED voltage drop 4V, source je 10V, struja kroz LED 0,5 mA, da li može doći do prekoračenja 4,5V i smrti LED?
 7. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Hvala svima na savetima.
 8. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Naravno. Grec, pa 2 grane: na jednoj regulator za vent, a na drugoj otpor za LED. Da li kond ide posle greca, a pre grananja? (za stabilizaciju struje?) Koja vrednost (uF)?
 9. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Ovo je vent: https://www.elfa.se/en/axial-fan-dc-40x40x10mm-12v-11-9m-sunon-mf40101v2-1000u-a99/p/30129662?track=true&no-cache=true Nominalno je 12 V, a max. 13,8 V. Noise level: 20.6 dBA ... pa će možda i bez regulacije biti OK. Trafo, grec, kond i možda bude i manje od 10 V. Hteo sam naravno da se ne čuje uopšte, a količina protoka mislim da nije kritična, samo da ima neki protok. edit: Hvala, Leo na predlogu.
 10. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  LED radi na max. 4,5 V. Kako to da se reguliše? Vent sam hteo da radi na minimalnom mogućem, konstantnom broju obrtaja.
 11. BokiTokiVoki

  Napajanje za vent i LED

  Htedoh da pitam kako da izvedem napajanje za ventilator i LED koji će biti u class D pojačalu? Vent je 4x4 cm, radi na 12 V, Maglev sistem, a min. voltaža 6V. Ideja je da radi na npr. 7V. LED je 4,2 mm plava max. 4,5V i 20 mA. Hteo sam da se podesi voltaža na oko 4V ili mrvu preko, dok bih otpornicima probao na kom intenzitetu da je jačina svetla. Imam mali zaliveni trafo 1,9W, 7,5V pa bi mi trebala pomoć oko sheme za ovo gore navedeno. Da pokupujem sve delove, i pospajam, sa izvodima za vent i LED. Da li ova skalamerija može negativno da utiče na rad samog class D pojačala? U pitanju su pločice 2*NC400 upgradeovane (Purifi) i napajanje 1*Hypex SMPS1200A400. LM317 po jedna grana za trafo i LED, pa podesim voltažu? Možda je posle greca voltaža dovoljno niska za rad Venta, da ni treba regulacija za tu granu ?
 12. BokiTokiVoki

  POWER AMPLIFIER MIMETISM 45. 2 ... mišljenja..?

  Plašim se da se dovlačenje HiFi opreme odvija u suprotnom pravcu.
 13. BokiTokiVoki

  POWER AMPLIFIER MIMETISM 45. 2 ... mišljenja..?

  Hvala na komentarima. Ideja je da koristim svoj Preamp NS10 Clone, i neki amp koji ima veći voltage swing, dovoljno i za niže efikasne zvučnike. ...ali za pogon područja iznad npr. 100-150 Hz. Za bass područje class D od barem 400W. Tako da bih imao 4 dB ili više sa istom pobudom iz preampa. I naravno na class D active low pass filter i volume pot za udešavanje nivoa sa ostatkom. Tako da za kućni HiFi ovaj Amp ne bi trebalo da ima problema sa prevelikom strujom. To je model od pre 10 godina, ali se jedan nov u kutiji i sa garancijom pojavio u ovdašnjoj HiFi radnji za 2kE. Bio nekada 5,5kE što verovatno ništa ne znači. Ovde je recenzija za 15.2 integralac (isti amp). Može nešto da se nasluti o zvuku: http://stereotimes.com/amp101907.shtml
 14. Ako nešto može da se iscedi iz donjeg texta, što bi bilo dovoljno za mišljenja o kvalitetu ove skalamerije (made in Swiss) tehničkim crtama, kao i nekim karakterističnim crtama u zvuku....? Mislim da malko naginjem ka Mosfet karakteru zvuka. Pass XA mi je ponekad pre-analitičan...naravno, zavisi od ostatka sistema i muzičke produkcije... POWERAMPLIFIER MIMETISM 45.2 2 x 180 Watts RMS at 8 ohms , 230 V - 2 x 360 Watts RMS at 4 ohms , 230 V 1'000 VA power supply - Inputs - 1 x unbalanced - 1 x balanced From a purely technical standpoint, the challenge was to design a circuit that would be simple and yet uncompromising in terms of musicality and reliability. Using Surface Mounted with tight tolerance components associated with traditional ones at the most strategic places enabled to shorten the signal path length. The amplification uses the highly acclaimed Hitachi Lateral Mosfets 2SK1058 & 2SJ162 complementary power transistors, in a configuration of two pairs per channel. The input section uses a cascode differential stage for the best performance. Both the pre-driver and the driver stages are based on High-Voltage Power Bipolar Transistors used in HF designs. The driver operates in pure class A. The circuit is fully direct-coupled but for a single ingress capacitor. Each channel has its own power supply with a lefty 60,000 microfarads of filtration, achieved via high current diodes without switching peaks. A delayed start-up function linked to the D.C. protection circuit is built into each channel. The gigantic 1000 VA toroidal transformer has two separate windings for each channel. To avoid current saturation, a power resistor has been placed in the power supply. After a very short delay, this is coupled to a power relay that limits the current. The loudspeaker output terminals are fed by solid copper bars. TECHNICAL DATA with AUDIO PRECISION analyser MIMETISM 45.2 AMPLIFIER Output power 180 Watts RMS at 8 ohm , 230 V Description 360 Watts RMS at 4 ohm , 230 V Power Amplifier Dual Mono Signal to noise 110 dB Power Supply 1'000 VA Input Unbalanced RCA Distortion at 8 ohm 0.005 % 80 Watts / 100 Hz Input Balanced XLR 0.005 % 80 Watts / 1000 Hz Speakers Bi-Wiring 0.010 % 80 Watts / 10 KHz Trigger In / Out Input impedance 47 Kohm Rise time 1.8 us / 10 KHz
 15. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Ja sam izmedju Harstada i Narvika. To je prelaz kod Narvika. Išli u šoping hrane. Sve u 1/2 cene nego u NO. Jao, jao, što je ovde skupo.
×