Jump to content

BokiTokiVoki

Član
 • Content Count

  2335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

BokiTokiVoki last won the day on June 19 2017

BokiTokiVoki had the most liked content!

About BokiTokiVoki

 • Rank
  Guverner Tasmanije
 • Birthday May 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tasmania-gov.gov.rs
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Tasmania (Blok 21)
 • Interesovanja:
  Windsurfing
 • Zemlja:
  Australia

Recent Profile Visitors

16342 profile views
 1. BokiTokiVoki

  Pomoc oko kupovine CD plejera

  Nakamichi CD player 2. Proveriti da li je zaista odlicno stanje, kao što piše u oglasu. Trebalo bi da je ponajbolji zvuk za te novce. Jedino što je preturio oko 25 godina. Laser je i dalje lako nabavljiv. KSS-150A / 210A. https://www.kupujemprodajem.com/Nakamichi-CD2-High-End-54919640-oglas.htm?filter_id=165853324 Ja imam Nakamichi CP2E player, sa dodatkom Teradak Teralink X2 konvertera digitalnog signala, tako da mogu da koristim CD Player kao DAC, a kompjuter kao transport. Koristim laptop USB --> Teradak X2 --> I2S --> Nakamichi. Razmišljam se o prelasku na samo DAC, pa ako te interesuje ovaj CD player sa Teradak X2, javi se na PP.
 2. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Konstrukcija nema veze za DVV head-amp-om. Pomenuo sam jer je kačio slike gde se vidi kako je taj njegov proizvod lepo spakovan. Slušalice sa kojima trenutno koristim su AKG K240 Studio. Probao više izlaznih tranzistora. Završio sa Motorola MJE..pa..nešto zaboravih oznaku. Gurnuto sa mirnom strujom od oko 40 mA dublje u A klasu. Sa ovim slušalicama koje su 55 Ohma, to je do nivoa od oko 2,3 V ili 90 mW ili 100 dB na slušalicama u A klasi, posle AB. Zvuk ove kombinacije je pun, ima dobar fundament, masu. Sve je povezano i fluidno, nema, ali nikada ni naznaka oštrine. Može duže da se sluša bez zamora. Klavir je neverovatan. Sa snagom i dinamikom kako i treba da se čuje. Obilje detalja, i zvonkost u tonovima, kada je ima na snimku, ali ništa napadno. Love it. Ovo je predviđeno da se uglavnom koristi za preslušavanje nove muzike sa compa --> Foobar, preko externe zvučne, na amp i sluške. I izbor šta ostaje a šta ide u recycle bin.
 3. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  i još par komata P.S. Hvala Leo za bušenje prednje i zadnje Al ploče.
 4. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Nije spakovano kao kod DVV-a ali ovo je sastavljeno za lično uporabo. I bez prevelikih ambicija. Gomilu delova sam već imao kod kuće. Nekoliko slika:
 5. BokiTokiVoki

  Stari VS Novi DAC-ovi

  Čudno da još niko nije pomenuo JL Sounds na bazi AK4490 i AK4495S. Taj prvi sam slušao. Odlično zvuči. Jedino nisam imao prilike za duže druženje. Taj drugi bi trebao i da je bolji. Evo link: http://jlsounds.com/ak4495.html Sve je na jednoj ploči. Svi ulazi galvanski izolovani. Samo treba dodati kutiju i 3 trafoa. P.S. Ako se slučajno zadesi da neko ima spakovan taj DAC sa linka, vrlo bih voleo da se družim par dana sa istim.
 6. BokiTokiVoki

  RODJENDANI

  Hvala omladino na čestitkama.
 7. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Pošto bih jednoga dana verovatno i pravio F40, voleo bih, ako može i predlog napajanja . Po mojoj računici, to bi bilo oko +/- 50V al ipak bih, ako može, i shemu nečega što bi se moglo smatrati vrhunskim napajanjem za taj amp. Da li se možda razmatralo i dedicated switching power supply. I u teoriji i u praksi, vrhunski projektovano prekidačko napajanje trebalo bi i da je bolje od klasičnog. Možda je (tehnološki) suviše nova teritorija...
 8. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Hvala. Živ bio.
 9. BokiTokiVoki

  APEX AX-11

  Šta sa 2SC4793/1837 kojih više nema? Da li mogu neki zamenski, 1 na 1? Isto to pitanje i za F40, koji mi se BTW baš sviđa. Inače, Mile, puno hvala za sheme i savete.
 10. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Uzeta ta kutija u varijanti br. 3. Uživo - pa to uopšte nije loše. Izrada, izgled i funkcionalnost. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Promenio izlazne, sa MJE2955T/3055T i odvrnuo trimer. Sada je pad napona na emiterskom otporniku od 34 Ohma 1,2 V, dakle mirna struja 35 mA, i greje se to. Ići će i bakarna traka za termičko sprezanje sa drajverskim, ali i po mali AL hladnjak na izlazne.
 11. BokiTokiVoki

  Gde nabaviti kvalitetne MOX otprnike za skretnicu

  U Kelco --> Vitrohm - MOX, 2W http://kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=150 Za te vrednosti 3,3 Ohm --> 3*10 Ohm (ukupno 12 kom.) a za 8,2 Ohm --> 4*33 Ohm (ukupno 8 kom.) Snaga više nego dovoljna. Ako visokotonac "troši" 7W, a redni otpornici 6W. To je ukupno 13W. Ni do pola toga neće stići otprilike nikada. P.S. Ako se hoće veća snaga za taj 3,3 Ohm na mid-bass-u, onda 3*18+3*22. (12W) PS2 Ko može da čeka, naruče se iz Mousera --> fancy KOA Speer resistors MOX 2W.
 12. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Biće bakarna traka preko drajverskog i izlaznih tranzistora, tako da su svi tremički spregnuti, a i za disipaciju toplote. U nekoj najluđoj varijanti (100mA) emitovat će 1,5 W/ch.
 13. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Pitanje. Koliko na sve može da utiče kvalitet drajverskog BD139 ? Da li da jurim "neki dobar original" ? Ima ih sa različitim strujnim pojačanjem 40, 63, 100. Da li neki drugi drajverski tranzistor ? Od BD139, na Farnell izlista 11 modela od 4 proizvođača. FAIRCHILD SEMICONDUCTOR (5) MULTICOMP (1) ON SEMICONDUCTOR (2) STMICROELECTRONICS (3)
 14. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Skleroza je super bolest. Ništa ne boli, a svaki dan upoznaješ nove ljude. Dakle, na ulazu je LME49710, drajverski je BD139, a na izlazu su trenutno BD139/140, a uskoro zamenim sa MJE2955T/3055T koje sam, zamislite, dobio od DVV-a. Još ću malo da poslušam na koju mirnu struju će to da bude, a i slušno da li sa ili bez basic mrežni filter by Iskra (4x2.200 uF, 2x2,4 mH, 2x0,12+0,01 uF, 2x0,5 mH). Većinu delova sam imao. Ovo je za (light) preslušavanje onoga što od muzike stigne novo (comp, ext. zvučna ESI). Sluške su AKG K240. (za sada je to)
 15. BokiTokiVoki

  Amp za slušalice HeadAmp - pitanja !!

  Koju i kakvu kutiju za head amp? Pošto je amp napravljen za ličnu upotrebu, i ne patim da bude neka lepota, cilj je da je kutija funkcionalna (odgovarajućih dimenzija), i da je jeftina. Odem sutra u Mehatroniku da vidim šta ima u radnji. A gledao šta ima na KP, i primetio sledeće: 1. kutije pravljene, iz Niš, ću pozovem za cifru, link: http://www.kupujemprodajem.com/Metalne-kutije-i-ormarici-31120699-oglas.htm 2. private, kutija full AL, solidna cena: http://www.kupujemprodajem.com/kutija-za-elektroniku-43331298-oglas.htm?filter_id=103801982 3. PVC kutija sa AL prednjom i zadnjom pločom. Prednost je niska cena, OK izgleda, ne mora posebna izolacija za trafo i mrežni filter. http://www.kupujemprodajem.com/veca-pvc-kutija-43609710-oglas.htm Sviđa mi se varijanta 3. Protiv? Zaštita od spoljnih smetnji? Ne verujem, posebno ako ožičim dobrim kabelom npr. Klotz AC110. Slobodno dajte i druge predloge. Minimalne dimenzije u mm: 220 (širina) x 130 (dubina) x 55 (visina).
×