Jump to content

bnb

Član
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

About bnb

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1242 profile views
 1. bnb

  EF86 RIAA

  Svidja mi se struja kroz V2 i V3.Ako budu falili visoki ili tzv.vazduh, mozda probas da bajpasujes PIO od 1 i 2 mikro sa silver micama ali amerima. Svaka cast.
 2. Ovo je suština generisanja 2.harmonika ali kod SE. Kod PP-a nema 2.harmonika.Samo 3-ći i pratioci.Ali kod kvazikomplementarng iz.para je moguće "igranje" sa 2.harmonikom.I zato kvazi kompl. iz.par "daje mogućnost" za šminkanje. Nixie je pravu kada kaže da je dobro imati pre sa lampom upravo iz razloga generisanja 2.harmonika.
 3. bnb

  Kafanica . . .

  Molim gazde foruma da oslobode forum politike.
 4. bnb

  Narandžasti kabal za zvučnike

  "IFIX",blok 19,N.Bgd. je imao bakarne trake u koturu u svom asortimanu.Kotur je koštao oko 10eura.Širina trake je 14mm,a debljina 0,15mm.Ja sam napravio interkonekte širine 5mm(traka na traku kao Alen Rajt) i to se meni ništa ne svidja.Ideja mi je bila da napravim zvučničke kablove ali posle iskustva sam odustao.
 5. bnb

  APEX AX-11

  Ja bih otporik 2K2oma,desno je dioda 4148,a levo ide na bazu BC tranzistora,zamenio sa trimerom 4,7Koma.Za prvo uključenje,trimer bih podesio na 500oma.Stavio bih pipalice DMM-a na source otpornik i merio VDC.Drugim DMM-om bih merio DCoffset,a trećim bih merio Vbe izlaznih tranzistora. Trimerom možeš da regolišeš struju kroz izlazne tranzistore.Ja po toj šemi nisam dobio veću struju od 0,6A kroz izlazne tranzistore.Postoji korigovana šema koju je autor naknadno objavio na velikom forumu. Izvini, ako ti kvarim zadovoljstvo.
 6. bnb

  APEX AX-11

  Ko je dizajnirao tu pločicu?Nije Prasijeva varijanta ni 1 ni 2.Da li je izmenjena inicijalna šema? Izlazne tranzistore ja ne bih terao preko 20W disipacije.
 7. bnb

  Narandžasti kabal za zvučnike

  Ne,konektori su AQ i Neotech.Žica je obična,bakarna,zaječarska.
 8. bnb

  Narandžasti kabal za zvučnike

  Napravio sam i ja oba.Jedan sa silikonskim izolacijom,0,75mm+AQ i drugi 1,5mm sa PVC izolacijom+Neotech.Bolji je,za moje uvo,ovaj od 0,75mm i na SS i na cevima.Napravio sam i sa 2,5mm i odmah sam ga batalio.Sve po Bilanu .
 9. bnb

  Poredjenje Aleph pojacavaca

  To je djabe.Računaj 2kom. za mene.Takodje,ko zna da li ću ih popuniti.
 10. bnb

  rasprodaja viškova

  Stigle srebrne,debljina srebra 0,5mm,buksne za zv.jedinice.Odličan rad,što se mene tiče.Čvrst kontakt sa pinovima širine 3 i 5mm.Meni cena odgovara.Svaka čast goggolaru!
 11. Valjaju to u svaku kinesku robnu kuću.Probaj u Niš.
 12. bnb

  rasprodaja viškova

  Trebaju mi srebrne buksne za zvučnike.Ako je moguće.Ne mora da bude filigranski uradjeno.Dimenzije šaljem naknadno. Pozdrav
 13. postoje kursevi,škole institucije gde se uči pevanje(plesanje). NE postoje ništa slično, gore navedeno,gde se uči slušanje(zanemarimo hendikepirane). A,kultura je relativan pojam pogotovu u najezdi skorojevića kojima iz dupeta viri slama.
 14. bnb

  6V6 Self Split P.P.

  Pisao sam o,za lampu EF86.
 15. bnb

  6V6 Self Split P.P.

  Rešetka nije uzemljena.Dodata joj je pozitivna povratna sprega da izjednači pozitivnu poluperidu sinusnog signala uzrokovanu samim funkcionisanjem sklopa.Isto tako radi Klimo beltain.Takodje i headamp sa ECC88 objavljen na diyaudioproject forumu.
×