Jump to content

bnb

Član
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited

About bnb

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

897 profile views
 1. https://www.audiosciencereview.com

  Čito ja. Samo o malom kineskom dac-u.Možda ga kupim. Inače onaj moj kineski dac sa AK čipom fenomenalno radi.Još sam mu napravio posrebreni+OFC CU kabl. Hvala za info.
 2. Kupovina lampi i sl. u Moskvi i St. Prezerburgu

  Ne znam prodavnice.Mogu da se raspitam na velikom forumu. Ako ti odgovara,meni su potrebne 811A.Najmanje 5 komada.Plaćam uslugu.
 3. Novopridosle skalamerije

  Kupio takvog Protona(moj primerak ima source otpore na izl.tr.) za 10evra+300din. na buvljaku. Zamenio sve elko,TRIMERE(obavezno),oprao,ponovo zalemio ,izbacio neke funkcije i svira mnogo lepo.
 4. Turntable Tachometer / Controller

  InSides, Displej ,tip,sam kupio koji si ti preporučio. Pinovi,odozgo na dole kod mene su obeleženi:SDA ,SCK ,VCC ,GND. Da li je šema povezivanja podudarna ili nije?
 5. pretpojačalo sa 12z1L Theoretician, kako smanjiti izlaz?

  Pošto si naveo da je zvuk odličan,ja bih probao ovako nešto.Možda će da valja. Stavio bih pot na ulaz i ne bih,za sada,ništa menjao(vrednosti komponenti). Zvezdica na trafou označava početak namotaja.
 6. Western Electric

  A2 klasi,ne Aklasi.Greška u kucanju.
 7. Western Electric

  Teorija kaže da je iskoristivost SE tube ampa u A klasi 42%.
 8. Bruce Rozenblit's ECC82 μ-follower preamp

  Istina.Surova istina. Ima pisanije u Glass Audio o tome da li treba da se oklopi izlazni trafo ili ne.Ako ne grešim,zaključak je NE. Ima i primer da npr.Audio Note prodaje(ili je prodavao) kit gde je izlazni trafo,C jezgro, neoklopljen.
 9. Bruce Rozenblit's ECC82 μ-follower preamp

  Prvi preamp koji sam pravio je taj.Znam da su još 2 napravljena.I svi su rastureni. Zvuk sa katode je nikakav.Zvuk sa anode kobojagi pristojan. Dobra stvar kod ovog dizajna je napajanje jer naponu da dostigne 265VDC je potrebno oko10sek,pa nema potrebe da se ugradjuje neki sklop za kašnjenje uključenja visokog napona.Preamp nema ni trunke šuma. Samo moje iskustvo.
 10. 6V6 Salas Preamp by Alex

  0,2 koma
 11. AC Filter Lampizator Silk 230

  Impulse,vi ste u pravu.Hvala za upozorenje. Molim admine da uklone moj post.
 12. AC Filter Lampizator Silk 230

  nixie, Probaj da uzemljenje(ako ga imaš) šasije direktno povežeš sa šrafom-maticom na toroidu.Podrazumeva se da je šraf uzemljen.Znači,iz IEC utičnice direktno na šraf. Ja imam stetoskop sa trubom i kad slušam da li zuji,i čujem da zuji,prodje oko 10 sek.,pa onda nestane.
 13. MUA prijatelju , Pravilno si zaključio da u manjem postu nisi pročitao više mudrosti. To te je toliko zveknulo da si gutao slova u odgovoru.A šta bre mene briga koje tebi šta poklonio i kada? Koristiš forum za samoreklamerstvo i već si se preporučio kao restaurator. Nove ili stare lampe,kondenzatori,radne tačke,naponi nisu tvoja svojina pa ti znaš kako šta treba,samo ti,mnogi diyeri to znaju. Nove ili stare lampe?Izgleda da ti nikad nisi ništa napravio.
 14. Ja sam pravio WOT sa 5687 lampom(meni omiljenom),novom,a ne nekim kršem.Na onom polljskom tube Vademecumu su data 3 primera koje parametre koristiti,konkretno Va=120,170 i 250Vdc.Iste podatke Vademecum daje i za 6Н6П.Koristio sam i šestar na grafikonu lampe i neki američki "distortion meter"-5% greška. Slušao sam WOT u sva 3režima,120,170 i 250Vdc i meni najbolje i najlepše radi na 170vdc.Fakat je da treba probati razne radne tačke. Oko,iliti moderno about, kondenzatora iz mog iskustva.ONI se ČUJU.Probajte da stavite tantal paraleno sa katodnim R i slušajte. Problem na svim forumima,pa i ovom,što se koristi za ličnu promociju i besplatan marketing.Plus ,neko hrani svoj ego(bez prideva),omalovažava trud i entuzijazam diyera i u svakom postu ističe svoju superiornost,što tehničku,što obrazovnu.A pritom postuje slike nekog radija kupljenog na Bubanj Potoku za 100 dinara.
 15. APEX AX-11

  AA9 > FA9 Pinovi TIP i IRFP 240/9240 tranzistora su kompatibilni,pa sam probao da ih zamenim na PCB-u AA9.Upotrebio sam neuparene IRFove. Zamenio sam baza-grid otpore sa 220R,odlemio R11 4k7,i umesto trimera od 1k zalemio sam trimer od 5k.Inicjalno sam podesio trimer na 3k što je ukuan otpor od 4k2. VDC=51 ukupan.S leva na desno na DMM su DC offset,Vgs N tr. i pad napona na emiterskom R=0.65oma.Na 1.2A ukupan otpor 1k2+trimer je 5750 oma. Nisam povećavao otpor više .Na čelu izl.tr. može ,pri struji od 1.2A,da se drži prst par sekundi.Nisam još slušao.
×