Jump to content

bnb

Član
 • Content Count

  74
 • Joined

 • Last visited

About bnb

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1313 profile views
 1. Shonne,dobio pločice prve klase.Hvala za sve. Ti si car GB-a!
 2. bnb

  Osciloskop

  Ukupne dazbine ispadnu oko 75% Oko 175% ima sprava da kosta.Ko ne veruje neka proba! Bilo bi lepo kada bi kod Nislije mogao da se kupi osciloskop na rate.Ali,sto je babi milo to joj se i snilo!
 3. bnb

  FS: Boenicke W5 by Alex

  Slušao sam ih na hajfals šou sa onim moćnim PP Aurisom.Neverovatno kako to dobro svira.Očekivao sam neku cenu oko 700-800 eura,a ovo za 3 stotke je djaba.
 4. bnb

  Uvođenje svetla u DAC AK4399

  Ja bih probao ovako.
 5. bnb

  Novopridosle skalamerije

  8000>8,a moze i 4. ps.sada tek video post.
 6. bnb

  Novopridosle skalamerije

  9 cm kv.,1,75kg.Idem da kupim žicu.
 7. Ja sad video.Ako bude sledeće nabavke, za mene 4komada.
 8. bnb

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Okreće fazu? Kondenzator?
 9. bnb

  EF86 RIAA

  Svidja mi se struja kroz V2 i V3.Ako budu falili visoki ili tzv.vazduh, mozda probas da bajpasujes PIO od 1 i 2 mikro sa silver micama ali amerima. Svaka cast.
 10. Ovo je suština generisanja 2.harmonika ali kod SE. Kod PP-a nema 2.harmonika.Samo 3-ći i pratioci.Ali kod kvazikomplementarng iz.para je moguće "igranje" sa 2.harmonikom.I zato kvazi kompl. iz.par "daje mogućnost" za šminkanje. Nixie je pravu kada kaže da je dobro imati pre sa lampom upravo iz razloga generisanja 2.harmonika.
 11. bnb

  Kafanica . . .

  Molim gazde foruma da oslobode forum politike.
 12. bnb

  Narandžasti kabal za zvučnike

  "IFIX",blok 19,N.Bgd. je imao bakarne trake u koturu u svom asortimanu.Kotur je koštao oko 10eura.Širina trake je 14mm,a debljina 0,15mm.Ja sam napravio interkonekte širine 5mm(traka na traku kao Alen Rajt) i to se meni ništa ne svidja.Ideja mi je bila da napravim zvučničke kablove ali posle iskustva sam odustao.
 13. bnb

  APEX AX-11

  Ja bih otporik 2K2oma,desno je dioda 4148,a levo ide na bazu BC tranzistora,zamenio sa trimerom 4,7Koma.Za prvo uključenje,trimer bih podesio na 500oma.Stavio bih pipalice DMM-a na source otpornik i merio VDC.Drugim DMM-om bih merio DCoffset,a trećim bih merio Vbe izlaznih tranzistora. Trimerom možeš da regolišeš struju kroz izlazne tranzistore.Ja po toj šemi nisam dobio veću struju od 0,6A kroz izlazne tranzistore.Postoji korigovana šema koju je autor naknadno objavio na velikom forumu. Izvini, ako ti kvarim zadovoljstvo.
 14. bnb

  APEX AX-11

  Ko je dizajnirao tu pločicu?Nije Prasijeva varijanta ni 1 ni 2.Da li je izmenjena inicijalna šema? Izlazne tranzistore ja ne bih terao preko 20W disipacije.
 15. bnb

  Narandžasti kabal za zvučnike

  Ne,konektori su AQ i Neotech.Žica je obična,bakarna,zaječarska.
×