Jump to content

bnb

Član
  • Content count

    35
  • Joined

  • Last visited

About bnb

  • Rank
    Početnik

Profile Information

  • Zemlja:
    Serbia

Recent Profile Visitors

712 profile views
  1. Bruce Rozenblit's ECC82 μ-follower preamp

    Prvi preamp koji sam pravio je taj.Znam da su još 2 napravljena.I svi su rastureni. Zvuk sa katode je nikakav.Zvuk sa anode kobojagi pristojan. Dobra stvar kod ovog dizajna je napajanje jer naponu da dostigne 265VDC je potrebno oko10sek,pa nema potrebe da se ugradjuje neki sklop za kašnjenje uključenja visokog napona.Preamp nema ni trunke šuma. Samo moje iskustvo.
  2. 6V6 Salas Preamp by Alex

    0,2 koma
  3. AC Filter Lampizator Silk 230

    Impulse,vi ste u pravu.Hvala za upozorenje. Molim admine da uklone moj post.
  4. AC Filter Lampizator Silk 230

    nixie, Probaj da uzemljenje(ako ga imaš) šasije direktno povežeš sa šrafom-maticom na toroidu.Podrazumeva se da je šraf uzemljen.Znači,iz IEC utičnice direktno na šraf. Ja imam stetoskop sa trubom i kad slušam da li zuji,i čujem da zuji,prodje oko 10 sek.,pa onda nestane.
  5. MUA prijatelju , Pravilno si zaključio da u manjem postu nisi pročitao više mudrosti. To te je toliko zveknulo da si gutao slova u odgovoru.A šta bre mene briga koje tebi šta poklonio i kada? Koristiš forum za samoreklamerstvo i već si se preporučio kao restaurator. Nove ili stare lampe,kondenzatori,radne tačke,naponi nisu tvoja svojina pa ti znaš kako šta treba,samo ti,mnogi diyeri to znaju. Nove ili stare lampe?Izgleda da ti nikad nisi ništa napravio.
  6. Ja sam pravio WOT sa 5687 lampom(meni omiljenom),novom,a ne nekim kršem.Na onom polljskom tube Vademecumu su data 3 primera koje parametre koristiti,konkretno Va=120,170 i 250Vdc.Iste podatke Vademecum daje i za 6Н6П.Koristio sam i šestar na grafikonu lampe i neki američki "distortion meter"-5% greška. Slušao sam WOT u sva 3režima,120,170 i 250Vdc i meni najbolje i najlepše radi na 170vdc.Fakat je da treba probati razne radne tačke. Oko,iliti moderno about, kondenzatora iz mog iskustva.ONI se ČUJU.Probajte da stavite tantal paraleno sa katodnim R i slušajte. Problem na svim forumima,pa i ovom,što se koristi za ličnu promociju i besplatan marketing.Plus ,neko hrani svoj ego(bez prideva),omalovažava trud i entuzijazam diyera i u svakom postu ističe svoju superiornost,što tehničku,što obrazovnu.A pritom postuje slike nekog radija kupljenog na Bubanj Potoku za 100 dinara.
  7. APEX AX-11

    AA9 > FA9 Pinovi TIP i IRFP 240/9240 tranzistora su kompatibilni,pa sam probao da ih zamenim na PCB-u AA9.Upotrebio sam neuparene IRFove. Zamenio sam baza-grid otpore sa 220R,odlemio R11 4k7,i umesto trimera od 1k zalemio sam trimer od 5k.Inicjalno sam podesio trimer na 3k što je ukuan otpor od 4k2. VDC=51 ukupan.S leva na desno na DMM su DC offset,Vgs N tr. i pad napona na emiterskom R=0.65oma.Na 1.2A ukupan otpor 1k2+trimer je 5750 oma. Nisam povećavao otpor više .Na čelu izl.tr. može ,pri struji od 1.2A,da se drži prst par sekundi.Nisam još slušao.
  8. APEX AX-11

    Apex na slici je AA9. Prvi DMM meri napon na emiteru iz.tranzistora i on je 0,375Vdc.Drugi meri napon ispravljaća(ukupan),a treći DC offset. Proradio je iz prve,Inicijalno sam postavio trimer na 500oma i kasnije postepeno povećavao vrednost,pa je ovo na slici,Vdc=0,375 za R=950oma.To je oko 0.55A. Mogu li da povećam struju? Svira lepo,nema šuma,nema PUK pri isklj. ni pri uklj. veliko pojačanje,DCoffset šeta +,-,1miliV.
  9. APEX AX-11

  10. Bato MM-Amp (LM-most by macolakg)

    vladd,ti si na n.bg. ,ja takodje.Dodji da čuješ i vidiš šta se dešava kada podesim offset na 2mV na kanalu. DS za lm3886 prezizno propisuje dimenziju hladnjaka. Ti želiš ovom rečenicom da opravdaš "nešto".
  11. Kupujem Siemens ECC 82

    Ipak...
  12. Kupujem Siemens ECC 82

    Sad videh ZZZ post,pa ću sutra da slikam šta knjiga kaže.Pa neka svako donosi svoje zaključke.
  13. Kupujem Siemens ECC 82

    Pojačanjem sa katod foloverom?Čega, struje ili napona?Impendase?
  14. slusalice

    Dooobra Cuba. Hvala za info.
  15. APEX AX-11

    Hvala.
×