Jump to content

bnb

Član
 • Broj sadržaja

  145
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

2155 posetilaca

bnb's Achievements

 1. Nešiću,ti to praviš?Ili ti te kutije neko pravi?Jesu li aluminijumske ?Ako imaš majstora,pošalji mi tel.br. na PM ili na forum. Kutije su stvarno bombona.
 2. A ti? Leva ruka-desni djep.
 3. De je bre ovo?Na Marsu?
 4. bnb

  300B pojačalo

  Deda Hiraga ovo snimio.
 5. bnb

  300B pojačalo

  Po DS prvi kondenzator ne sme da bude veći od 4uF za 5U4.Ruska 5ц3с sa većom vrednosti prvog kond. hoće da blesne,kao kad eksplodira osigurać. Stavite beli papir u mraku iza lampe pa gledajte. Sun Audio nema,šema,veze sa prikazanom šemom iz prvog posta koja uzgred ima 100% NFB.I to svi stepeni. Kad se izmere anodni naponi na ispravnom kanalu tek onda može da se komentarišu izabrane radne tačke. Itd....
 6. bnb

  NIXIE NOS DAC

  Ti kažeš da imaš struju od 2x40mA po kanalu.Ako sam pravilno ukapirao. Mirna struja tog trafoa je 1,6mA(mili).Trafo je oko 30-50W.Imam negde otvoren ali me mrzi da ga tražim pa da ga slikam.Otvorio sam ga još 92 ili 93 god.kada je svima bilo žao da ga razbucaju .Zaliven je epoksijem,pretpostavljam,i motan je žicom velikog pop.preseka. Ja sam probao parafeed sa njim i napravio sam pojačalo PP.Kada bude gotova kutija prikazaću ga na forumu. Moje iskustvo je sledeće.Drajvovan trafo+kond sa lampama 6C5,6J5,6SN7 u paraleli i na kraju sa 6N6P u paraleli i sa strujama,respektivno,4,5mA,5,5mA, 2x7,5mA i na kraju 2X15 mA.Trafo na svakom sekundaru ima otpornik od 47K. Da zvučno opišem kako te struje drajva sviraju.Sve sviraju,pre svega.Sa 6SN7 u paraleli tek postaje HI-FI.Sa 6N6P i 30 mA svira meni odlično. Prenosim ti svoje iskustvo,a koncept primene nam je različit pa možda pomogne ili odmogne.Moje mišljenje,batali ga,je da ti je struja drajva prevelika.
 7. bnb

  Gramofonska tema

  U vreme sankcija ekipa je pokušavala da napravi belt za nekoliko beltaša.Od gume su pravljeni kvadratnog,pravougaonog i okruglog preseka.Pa od kanapa različitog preseka,lastiša različite širine i traka od kaset deka.Ne mora niko da veruje,ali svaki drugačije svira i to se jasno čuje. Verujem i da će novi belt da promeni zvuk.Na "bolje" ili "lošije" zavisi od uva vlasnika.U svakom slučaju, j....š 25eura probe radi.
 8. Ako si mislio TVC +silikonski bafer......to baš i nema smisla. Ako si mislio silikon+TVC to ima smisla. Nije problem namotati trafo.
 9. Probane? Da nisu ,izvini,možda "gassy"?
 10. Ja sam mislio da EF86 radi kao pentoda što uzgred otvara mogućnost da se sa zašt.rešetkom "farba zvuk". Što se SY preampa tiče,meni se ne svidja otpornik na anodi ul.cevi+source+fet,što ukazuje na mogućnost crkavanja feta. Svako od nas ima pravo da pravi ono što mu se svidja ili zna,misli, pa neka izabere.
 11. EF86,em je audio lampa,em možeš da joj namestiš malu struju.Nije gr.glava energana da će da isporući veliku struju. Ja bih stavio tranzistor paralelno katodnomR( ovde LED) da bude CCS tj.da "hrani" ulaznu cev bijasovanu na 5X veću struju cevi. A na izlaz trafo kao kod "Trafomatica".
 12. Meni se svidja video ali mislim da je ovde upotrbljen Dolby Atmos pri snimanju.
 • Trenutno na sajtu   3 članova, 2 Skrivenih, 44 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.3k
  Ukupan broj tema
  376.9k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2653
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  LUCIAN1963
  Najnoviji član
  LUCIAN1963
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...