Jump to content

bnb

Član
 • Broj sadržaja

  207
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

2834 posetilaca

bnb's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

84

Forumska reputacija

 1. Jamo je pravio plafonski zvučnik,jedna zv.jedinica+visokotonac(1 ili 2,ne sećam se više visokotonca) kao stereo zvućnik.Ja imam par i pravio sam TQWT sa njima.VladaC im je merio Fs i na kutiju stavio one jeftine SAL visokotonce.Merenje imam,ravna linija da ne poveruješ, i to samo sa skretnicom 12db na visokotoncu.Kasnije sam kupio SBA visokotonce ali nisam probao kombinaciju. Zašto ovo pišem? Mislim da možeš da realizuješ svoju ideju ako kupiš zvučnik sa DVA VOICE COILA. Evo slike mojih Jamo zvučnika.Model je prečnika 165mm,a zvanično 6.52DVCA2,osetljivost u paraleli,ako se dobro sećam,90db.
 2. bnb

  pp807 pojačalo

  чика Брко,нисам никад видео ту 807W.Ако је имаш,или имаш више комада и продајеш их, ја бих их купио. Пар слика.
 3. bnb

  pp807 pojačalo

  Uključio VN da proverim ima li šuma ili bruma.Zakačeni zvučnici od 4R.Nečujno.
 4. bnb

  pp807 pojačalo

  Jezgra su za bocu manja od 9kvadrata,što mu dodje oko 80W.Svaki kanal isporučuje 17.5W pri ul.signalu od 17,5VDC pp.Bilo bi lepo da sam imao trafoe od 120W,što bi bilo po PS-u ali i ovi rade posao.Evo slike sa proverom grejanja cevi i prednaponom izlaznih 807.
 5. bnb

  pp807 pojačalo

  Levi i desni kanal.
 6. bnb

  pp807 pojačalo

  Kvazi kontrolisani nered.
 7. bnb

  6S3P-EV Phono

  krca44, Ja sam slušao odavno tu cevku u VOT-u,pisao sam o tome i za mene je to najbolja zvučno mala cev. kevin kr, administrator na velikom forumu,je napravio fono sa njom kao Audio Note,dva SRPP-a po kanalu pa ako imaš pristup forumu možeš da pogledaš kako je on to izveo.On isto kaže da mu se cevka svidja kako svira. Ako budeš radio CF,izmeri kolika je velićina izlaznog napona te dve fono cevi pa onda na osnovu veličine tog napona biraj cev za CF.Npr. ako je izlazni napon 4Vpp prednapon CF bi trebao biti veći makar za 0,2V.I za tu poziciju je najbolji izbor ECC82. Ako je ovo što sam napisao agresivno,zaboravi. Pozdrav
 8. bnb

  6S3P-EV Phono

  Uzgred,mislim da ta cevka nije predvidjena da radi kao CF. Umesto nje može ECC88 na oko 75V elevacije katode ili ECC82 sa min. 10miliA kroz nju ako hoćeš konntrolisan zvuk.
 9. bnb

  K: ecc88

  TFK iz originalnog DS za PCC88 daje vrednost Ufk(k positivno) 130V + 50Veff ako je grounded grid. Pri grounded cathode Ufk=80Veff. Ako treba slikaću stranu.
 10. Bajka za malu decu.Šta sve neće da izmisle.Mogli su da napišu i da je majmun upravljao avionom.Bljak.
 11. Imam ovo na original CD-u.3x bolje svira na mom jeftinom SACD plejeru. AT šije Ortofonke i sa snimaka Bronze je bolja od Black,barem ja tako čujem.
 12. Mene su PCB za STASIS.5FE+5OS,koštale tačno 6000din.Naručio sam ih oko 2 meseca ranije pre nego je b.ninja otvorio temu.JLCpcb mi je poslao mejl da oni sredjuju zavrzlame sa DHL-om,što se i desilo.Mene brine sadašnja politička situacija,precizno šta će da se desi ako i Kini zatvore vazdušni prostor. Ja na dolarskoj VISA kartici imam 65$ koje me svrbe ali je transport užasno skup.Mogao bih da probam da naručim PCB ali mi trebaju Gerber fajlovi. Ako mi Zene pošalješ fajlove,moj Imail imaš,mogu da naručim min. 5 kompleta. Ako neko bude hteo da kupi,cena bi bila 10%veća od nabavne i da taj novac uplatim kao donaciju forumu,odnosno Zene za tvoj .................DA ne s...m više. Ako ostanu PCB,neprodate,nema veze.
 13. 700mA za mene puna kapa struje.A ,pošto može i više,ako kit oživi,će probamo i tu varijantu.
 14. Zene,ako budeš naručivao PCB-e za ovo ili budeš pravio kitove, računaj na mene kao br.1.
×
×
 • Kreiraj novo...