Jump to content

bnb

Član
 • Broj sadržaja

  119
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O bnb

 • Rang
  🎖🎖🎖

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

1821 posetilaca
 1. bnb

  nepoznat(meni) dizajn horne

  Mene interesuje računanje. Mislim da je autor namerno obeležio grlo transmisije 4,875in pogrešno i da treba tu da piše 2,75in kako piše za visinu otvora. Dubina otvora je obeležena sa 4,što odgovara veličini X ali u odnosu na šta? Postoji i ta relacija izmedju X i Y, a djavo bi ga znao koji je to odnos i u odnosu na koju veličinu.Itd....
 2. bnb

  nepoznat(meni) dizajn horne

  Na slici piše: BG20 horn.Mogu da slikam da bih vas uverio. Što se tiče mh-audio,njih izbegavam. Hvala svima na komentarima.
 3. Zna li neko nešto o dizajniranju ovakve horne?Kako se računa?
 4. Zene,ja sam razmišljao o kupovini akua za motocikle koji su oko 2200din (6VDC) ali nisam siguran u vezi LC filtra.Znam da je min LC produkt za SS 10000 (ako je tačno?).Imaš li neki predlog?
 5. Što ne bi probao sa Li-ion baterijom.A traje u .......materinu!
 6. Max radni vek ako rade u A klasi,daj Bože da je 1000 sati. S druge strane,ako je konfiguracija paralel SE,po kanalu je to max 25+25W disipacije,a pošto je korisna snaga kod SE pojačala koja rade u A1 klasi oko 25% nema to pojačalo tu snagu koja je deklarisana. Ako tebi to lepo svira,snaga je nebitna,a i EL34 nisu skupe.
 7. Ja sam probao sa RC oscilatorom kao izvorom(600 oma) 4 takva trafoa i merio sam napon (Fluke) jer me interesovalo da li može da drajvuje PP stepen.Naponi su perfektni,identični ali kad merim osciloskopom,sinusni signal na oko 4.5Khz počinje da osciluje i tako do 20Khz. Sekundari su bili neopterečeni.Nisam probao nikakvu kompenzaciju .Sad nemam ni volje.
 8. bnb

  APEX AX-11

  Lepo. Možeš li mi napisati zašto si se odlučio i naručio trafo sa 2x14 VAC.Kolika je struja kroz iz.tranzistore? Da li si radio po šemi prvobitnoj?
 9. Mene interesuje kako su to ljudi,velika i priznata imena akustike,pravili zvučnike pre pojave TS parametara? A pročitao sam na blogu J.Rasmusena,da su se on i A.Rajt grohotom smejali kada su Tiel i Smol objavili dokumenat. Možda su bili ljubomorni,ko zna! Ekipi ljudi koji su pravili Serbonu kapa dole,što se mene tiče.
 10. Ima na batajničkom putu(od Zemuna) sa leve strane 2 firme koje to rade.Piše ime firme velikim slovima.U drugoj su meni plastificirali i jeftino je ako nemaš neki specijalni zahtev.
 11. bnb

  Douk Ear834p

  Kolega,sada je kasno,sutra ti šaljem na PM kopiju proračuna.
 12. bnb

  Douk Ear834p

  Kolega,ti fakat nisi"familijaran" sa proračunom za drajv triode.I da te obavestim da isti ne važi za pentode. Proveri nešto,može i putem neta,pre nego napišeš xyz. Samo dobronameran savet.
 13. bnb

  Douk Ear834p

  I... Triodi treba za drajv min 7.5% struje u statičkom stanju(static transfer) ,a j-fetu ne. Da li gram.glava može da isporuči tu struju je sledeća nedoumica!Može li ona da isoruči povećanu struju drajva pri dinamičkoj transfer karakteristici, tj.kada glava svira!
 14. bnb

  Douk Ear834p

  Vlaya,ako si po ovoj šemi radio i nemaš C4-12nF,a tvoja merenja su V2=104V(anoda) i katoda V3=65V imaš napon rešetke +40v. Kako to uopšte radi?
×
×
 • Kreiraj novo...