Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano (izmenjeno)

Sinoc sam konacno imao sve sitne delove i spakovao nove trafoe u plasticnu kutiju, ( trafuljci nabavljeni od Nixie-ja, 1:1 / 1K : 1K ) na Pavouk Vout.

Zice su nesto duze ali nema veze, uradio sam namerno tako da meni bude zgodno sklapanje.

Ovaj put ima izlaze u fazi i kontra-fazi - zasad sam probao izlaze u fazi i rade normalno, nisam imao gubitak basa kao prvi put kad sam ih samo probao ( 2 Nixijeva iz iste serije ) - sutra probam u kontrafazi.

Rade vrlo lepo, bas je nesto meksi od Iskra trafoa ali zato je sve reprodukovano sa vise finesa.

:bad_boys_20:

Nixie Trafoi U Kutiji.jpg

Izmenjeno od krca44
Napisano
pre 6 časa, Vix reče

Nista bez plasticne kutije

Najzgodnije su ove - ima one za audio recimo kod Silken ( ili drugih radnji ), lepse od tvrdje plastike ali te su meni problem za busenje otvora.  :D

Napisano

Stigla mi jos jedna gomila tranzizstora - sada imam mogucnosti za osnovne i nesto bolje CCS varijante, Wright/Rasmussen Shunt Reg verzija iz FVP6 teme sa big diy-a + jos neki serijski regulatori.  Uzeo i dva Ohmite 10W otpora za 6E5P izlaz za DAC, ako ipak uradim tu varijantu ( E180F gain +6E5P cf ).

Mouser + Ohmite COPY.jpg

Napisano
3 hours ago, Doktor said:

Odo' do Brata da cujem cestitu i postenu kompresiju. :wub:

Stay tuned. :jump:

kompresija.jpg

B&W, koji to bese model? 

Napisano (izmenjeno)

Bowers & Wilkins 801 ( 1979 ).

Izuzetno prijatno iznanadjenje. Sutra vise pisanija kada prenocim. 

Malo slika, drugarima poslah nekoliko video klipova na viber.

Surova kompresija koja trpi ovu mrcinu od McIntosh amp-a 2 x 300 W. Rokcinu isvirava za sve pare !

Slusasmo moje zelje : Sabbath, Santana, Mad Season . . . . posle malo ECM ( dole slike ).

Medije : prvo CD, potom LP-i, na kraju i sreamer da se cuje.

Kutije sa kojima bih mogao u peMziju.

Nastavice se  . . .  :BeerMugCheers:

bw1.jpg

bw3.jpg

bw4.jpg

bw5.jpg

bw6.jpg

bw7.jpg

bw9.jpg

bw10.jpg

Izmenjeno od Doktor
Napisano

Imao ih je moj frend neko vrijeme.

Tad sam prvi put u kućnim uvjetima čuo lavore od 15 cola.

Gladno struje, ali ako im se ispuni ta želja, onda i oni zauzvrat ispunjavaju želje.

Napisano (izmenjeno)

^
Nisu to ovi. Ovo je def. prva serija (1979).

Ovaj bass drajver je 13". U kompresiji. Gumeno vešanje.

Srednjetonac je kevlar u komori od betona.

Visokotonac - tekstilni, neuništiv.

Jedan kabinet ukupno = 50 kg, pa sad' ti vidi kako se to muški pravilo krajem 70' god. prošlog veka. :)

Izmenjeno od Doktor
Napisano (izmenjeno)

Mene stvarno zanima makar u par reci kako rade ona McIntosh pojacala sa autotrafoima na izlazu.

Izmenjeno od krca44
Napisano

Slušao sam to davno kod drugara, malo nezgodan prostor u nekom potkrovlju ali je uspeo da ih smesti kako treba. TD160super+Grace G707+Supex + Electrocompaniet. To je bio reper za dobar zvuk meni jedno 20god. :smesna:

Napisano

Ja sam se resio problema sa basem od kad imam one moje kutije sa 12" midbasem u kompresiji.

Napisano

Ja sam suzdrzan, nekako sam misljenja da je bolje imati vise manjih koji imaju po rsinu velikog. Primera radi 4x6.5" mesto jedne 12". Bolja kontrola, neje toliko lenjo. I elegantnija kutija se da napraviti dabome 😁

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...