Jump to content

Preporučeni Komentari

Napisano

Nakon sto sam, bar za sada, "sredio" pretpojacavacki deo, bacio sam se na isprobavanje kombinacija pretpojacalo-pojacalo na CSs125fr zvucnike.

-Tpa3116 sa i bez lampaskog pretpojacala. Ako se nema para za bolje, moze da prodje. Sa lampom dobija malo meksi zvuk, ali i malo mutniji. Dakle, ta kombinacija moze da prodje za kuhinju, spavacu sobu, spajz, supu itd ali za ozbiljno slusanje, ne hvala.

-Tda7297 sa i bez B1 bufferom. Po meni, ovo je "bang for the buck" i da nemam neke ozbiljnije sprave, skoro da bi mogao da zivim s'tim.

-Zen V9 (eno ga tamo dole u cosku) , trenutno kao pretpojacalo sluzi Jfet BoZ sa J310, Sipijeva varijanta. Ubedljivo najbolje do sada. U planu je malo bolje pretpojacalo, mada ni ovo nije lose. Za glasno slusanje, treba mu jos malo pojacanja. Za sada, ostavicu ovo da svira.

Dok ne resim sta cu/kako za subwoofere, tu funkciju za sada obavljaju dve Bete 15, u kvazi polu-zatvorenim kutijama, a cuju se bolje nego sto izgledaju, lepo dopunjavaju CSS-ove u basu. Secene su negde na 90hz 12 db/oct + Eq.

Eh sad, sta mi fali? Pa, sve to sad nekako korektno, ujednaceno zvuci, ali...osecam da mi fali neka dinamika u zvuku. Da ne pocinjem, dolazimo do vruce teme "velike ili male membrane"...e jbg. Ja bih da imam srednjetonsku milozvucnost malih membrana sa dinamikom velikih, e jos pa da to bude point-source...da da, malo morgen ili tamo neki ultraskupi Cabasse. A vec je morgen, odoh na spavanje, mozda sanjam Cabasice :)

IMAG2392.jpg

IMAG2391.jpg

Napisano

Zavrsio i sklopio, trenutno samo rez na 80Hz bez Eq

Ako neko zeli da imati pravog subwofera ovo je monster od toga, toliko je mocan i dinamican ma ostao sam bez reci!!!

IMG_3505.JPG

iii.jpg

iiii.jpg

Napisano
7 minutes ago, NIXIE said:

Kakva je to sprava? Što li su mu stavili selektor i ALPS pored trafoa?

859LARGE.jpg

Napisano

Poklonu se ipak moraju pregledati i popraviti zubi. Hitachi linija sa sve krs aluminijumskim zvucnicima.

IMAG0052.jpg

IMAG0054.jpg

Napisano

Upravo, i to na tako dobar nacin, da mu se ne moze zameriti.

Modelovana katoda uvezivanjem sa G1, homogen i linearan tok elektrona, signal na drugoj resetki, neka to zove kako hoce ali je ge-ni-jal-no. :) 

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...