Jump to content

InSides

Član
 • Broj sadržaja

  953
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  19

Sve objavljeno od InSides

 1. Налази се под именом Керок (Kerrock) локално. Није класични Corian (то је оригинално DuPont-ов бренд), али је алтернатива настала након што је оригинални патент истекао. Тражити у радњама за столарске материјале (кухињске радне површине). Едит: Отворио сам линк накнадно и приметио да је човек лепо писао да је Керок алтернатива. Идем да спавам још мало.
 2. Forex је варијација на тему PVC. У основи пенаст материјал, уопште није load bearing.
 3. 10мм је најдебље што се може купити у Македонији, црна боја се добија преко фолије која се фабрички лепи на стакло, и ефект је изванредан. Ево пар фотографија који би можда могли доловити ефект (ове моје плоче имају минимално машински оборене ивице) - ја их користим у полици:
 4. Ако се ради о боковима за моноблокове, препоручио бих стакло уместо клирита. Пуно отпорније на фино гребање.
 5. Прескочи S модел, ради се о bonded Spherical (конусни) врх. Није да не може конични врх добро да звучи (90% времена слушам различите итерације DL-103), али разлика у цени није вредна уштеде. Иди право на елиптични. На крају крајева, скоро све SPU звучнице (са искључком Ројала) користе елиптични врх. Код скупљих само није bonded, него је nude.
 6. Ortofon SPU #1 E: https://www.ortofon.com/spu-1-p-698 Малопродајна цена је €625, али је јавна тајна да сваки официјални Ортофон (не-онлајн) одобрава бар 20% попуста на цене са сајта. Добио би је за суму која се уклапа у твом буџету. Ово јесте најјефтинији SPU, али јесте један од забавнијих. E означава елиптични профил игле - а звук је веома прикладан тој ручици. Код мене свира такав пар година на SME 3012. Ако ти се свиди, можеш планирати даље да добацујеш до виших модела. Ако ти се не свиди, сигуран сам да би га се лако ослободио.
 7. InSides

  Gramofonska tema

  Стандардни пластични под-тањир?
 8. Од данас, Denon AH-D7200 су потпуно балансиране, помоћу компоненти из ViaBlue кухиње. Кабал EPC-4 (изузетно флексибилан, двојни ширм, 4 OFC проводника), сплитер SC-2, T6S "small" конектори на крају слушалица (3.5мм) и Neutrik NC4MXX-B на крају појачала.
 9. Остао сам дужан - фотографија након елоксаже:
 10. Држачи за слушалице. Тек требају проћи елоксажу (зато је она папирна трака на споју делова да се не би изгребали), али добијате идеју.
 11. А шта би друго (*) DL-103 groupie монтирао? (*) Технички се зове DL-A110.
 12. По плану, почео сам са интеграцијом нове верзије микроконтролера. Arduino Nano Every је требало заменити садашњи Arduino Nano због већег мемориског капацитета који би омогућио више функција контролера. Кажем раније "требало" зато што сам на крају опет завршио са старим Arduino Nano микроконтролером. Наиме, Nano Every јесте pin-compatible, и код за раније верзије се компајлира без пуно компликација, али разлика у хардверским захтевима pullup-a довела до тога да аутоматска регулација брзине не ради. У пракси, у стандардно очекиваним околностима, то значи промена вредности отпорника пов
 13. То што је доста ствари (па и ручица) било деценијама патентирано није икад спречило локалне мануфактуре, чак и у старој држави где је пажење права наводно било доста строже.
 14. И овде сам остао дужан. Нажалост, Nano Every није био добар "fit" због различитих логичких напона, тако да сам остао на "обичном" Nano-y. Али, W&F фукнционалност је сад део кода. Код је(5b09854), као и увек, овде: https://github.com/stojnev/dwr-controller Ако некога још интересују моји brain-farts, додаћу касније дужу елаборацију.
 15. Опет, чисто да не изгубим статус DIYера. Шта. Почео сам са RPi4 плочицом, хардверска ревизија 1.1, са уграђеном меморијом од 4GB. Хтео сам верзију са минимумом меморије потребна за Ropieee (1GB) али требало је доста чекати за ту верзију, па завршио сам са 4GB. У будућности можда убацим верзију са мање меморије, ако ова плочица иде у headphone систем. Плочица је директно модифицирана тиме што су промењени кључни осцилатори на самој плочици (25MHz / 54MHz) са осцилаторима произвођача MicroCrystal, и то са OCXO (oven-controlled crystal oscillators). Одабрао сам верзију A, ко
 16. Не могу да верујем да има више од године како нисам овде писао. Честитке (колико сам разумео) оригиналном аутору/дизајнеру ручице. Не знам колико је користи покушати очистити ситуацију која је настала, нарочито зато што је већина људи локално знала ко је прави дизајнер. И да поновим оно што сам већ писао у другој теми, на другом форуму. Ја се уписујем за слушање, (1) ако се у скоро стабилизира комуникација преко границе, и (2) ако Auris омогућава такве презентације. И како је ово тема о производима који се рекламирају под Auris Audio бренду, један (тројни) савет од аматер
 17. 2x18VAV, 600VA, енкапсулиран. Постоји ли готова плочица за напајање?
 18. Ван FirstWatt игре сам годинама, али... ...како се онај мој F1 не продаје - претпостављам да је напајање и трансформатор адекватан од F1? Колико могу да се сетим, сви FirstWatt модели су делили исто напајање и трафо? Да избацим F1 и убацим М2? Свакако, немам појма која је разлика тих два појачивача, али да се деца нешто играју.
 19. Мали апдејт. Више од годину дана се заносим идејом да укомпонирам могућност директног мерења отступки од ротација (wow компонента wow&flutter метрике). Мислим да сам дошао до срећног решења што се тиче кода, али проблем је то што изворни код овог пројекта одузима скоро 98% меморије за програм Ардуино Нано плочице... ...од пре пар месеци, Ардуино нуди Arduino Nano Every, која је наводно иста плочица, али са 50% више меморије за програма. Када стигне нови Nano Every, очекујте апдејт кода и могућности контролера овде, и ако успе, и ако је покушај неуспешан.
 20. https://www.kupujemprodajem.com/Muzika-i-instrumenti/Gitarska-oprema-Delovi/Bakarna-folija-za-shielding-gitare-vise-dimenzija-45036034-oglas.htm?filter_id=157884817 И ово сам нашао - јавим се обојици свакако.
 21. Хвала! Не знам зашто, претраживање kupujem prodajem ми није дало резултате. Видим да неко продаје и у Београду, тако да могу лично да преузмем.
 22. Видео сам то, али је прилично дебело - треба ми за унутрашни оклоп шасије. Ова на линку је 0.5mm, а она коју сам раније поставио је 0.03mm. Једино можда ово: https://metalionline.com/bakarna_folija.html Али није самолепљива, и опет је некако дебела чини ми се.
 23. OK, тачно 7 година касније, дали неко зна где могу локално у Београду да купим бакарну фолију / траку, по могућности да буде самолепљива, ширине 70мм? Нешто овако: https://www.banzaimusic.com/Copper-foil-80mm-adhesive-1m.html
×
×
 • Kreiraj novo...