Jump to content

Dacho

Član
 • Content count

  434
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Dacho last won the day on October 25

Dacho had the most liked content!

About Dacho

Profile Information

 • Zemlja:
  Croatia
 1. Nekako mi slabašno izgleda taj trafo.... Njegov originalni je poprilična kanturina.
 2. CD, aux... Samo nemoj gdje pise phono...
 3. Jedna od najboljih reklama ikad....
 4. Vrednost je super samo nas zanima da li je upotrebljivo,....skretnica!!?
 5. Koliko ja vidim taj zvucnik i nema skretnicu....
 6. Ako nista drugo zena ce te izbaciti iz kuce kada vidi JBL-e.. Tesko je reci sto bolje svira, JBL ima potencijala ali to je totalno drugi zvuk u odnosu na Kappe. Ponekad moze zvucati sirovo i ako fulas amplifikaciju moze zazvučati kao razglas. Ako voliš rokijati, gledati filmove i glasno slušati JBL ce ti se vise svidjeti. Ali i JBL zna biti zajebat ,nece on bas sa svakakvim pojacalima dobro raditi. Kappe imaju nesto profinjeniji zvuk ali su zaguljene za pojacalo do zla boga...treba ih nahraniti kvalitetnim watima da bi prosvirali kako treba. Kod tog JBL me brine da li je skretnica napravljena kako treba jer vecina tih sustava je predviđeno za aktivnu skretnicu.
 7. Dacho off...

  Na koje zvučnjake misliš....ima ih nekoliko!?
 8. Valjda misliš na kompatinilnost ili stupanj pojačanja i sl... Za Adcom 555 ne moraš brinuti, možeš okačiti bilo kakav dobar preamp na njega.
 9. Aeee aeee, dalmatinac pa hoće tako teške zvučnike i pojačala,...nemoj prika, tlaka je to velika!! Šalim se malo, baš sam ovih dana bio poslovno do Zadra... Čudim se da nisi naletio na netu da su Infinity poznati po trulom spužvastom ovjesu. Da se to zamjeniti ako nađeš originalni set. Taj Adcom je nekada bio vrlo cijenjen u audiofilskim krugovima i kao preporuka za pogon Infinitya. Mnogi su bili razočarani sa zvukom Infinitya jer nisu imali dovoljno dobro pojačalo za njih.
 10. Budi oprezan sa tim Kappama, velikoj većini se obično raspao ovjes na bas driverima pošto su bili od spužve a ne gume. Što se tiče pojačala taj Adcom je vrlo potentan i bolji par tim Kappama. Preamp ti svakako treba uz to pojačalo. Ako misliš uzeti te zvučnike (a bila bi to dobra kupovina ako su u dobrom stanju) onda bi se trebao malo više isprsiti financijski da bude u skladu tih zvučnika. Ako uzmeš loše pojačalo uz te zvučnike žali bože novaca jer neće tu baš neke muzike biti, tek prosječno. Kappe su poznate da su malo teže za pogon.
 11. Grejanje

  Tesko je generalizirati sto je najekonomičnije jer je cijela materija previse kompleksna. Jako puno parametara je u igri od izolacije, vrste zidova koji akumuliraju toplinu do raznih peci, bojlera i slicno koji imaju raznu iskoristivost određenih energenata. Pa onda su tu jos cjevovodi, radijatori, prozracivanja i na desetine drugih parametara koji moraju biti uključeni. Svakom sustavu treba individualno pristupiti jer kod nekoga jedan sustav moze biti isplativ a drugi bas i ne i obrnuto. Pišem vam sve iz iskustva jer sam arhitekta po struci sa određenim iskustvom u projekziranju istog ali sam i 15 god radio kao šef gradilišta gdje smo između ostalog i ugrađivali sve moguće sustave pa čak i pasivne sa akumuliranjem topline. Imam jedan izvrstan projekat koji sam osmislio još u srednjoj školi davne 87 god, u kojem sam planirao da ispod objekta bude akumulator/ spremnik topline u obliku velike kamene mase a koja se zagrijava TROMBOVIM ZIDOM ili minimalnim dogrijavanjem bilo kojim energentom. Iz te prostorije se vrši daljnja distribucija toplog zraka putem cjevovoda velikog presjeka. U americi se dosta primjenjuje nesto slicno. Kod uštede energije kod sustava grijanja je najbitnije osim jako dobre izolacije da nema gubitaka između ostalog pohrana tj akumulacije topline. Sve toplinske pumpe, solarni kolektori i slični pasivni i polupasivni sustavi moraju konstantno biti lagano u pogonu kada je to moguce a toplinu treba akumulirati da bi se iskorištavala energija tj toplina kada nama to odgovara. Takvi spremnici budu i 20 000 - 30 000 litara i na žalost takvi objekti moraju biti unaprijed projektirani da bi se cijeli koncept uskladio sa arhitekturom. U zapadnim zemljama sve više je ovakvih objekata. Ovo što se kod nas ugrađuju tankovi od 1000 litara je dječja igra i nije toliko učinkovito. Sve to skupa košta dosta novaca ako se naknsdno ugrađuje, međutim ako se objekat radi iznova onda je vrlo isplativo. U slučaju naknadne adaptacije i ugradbe novog sustava grijanja je najisplativija što bolja izolacija (recimo 20 cm kamene vune minimum) a onda se dogrijavanje unutar objekta može sa bilo čim bazirati jer je vrlo malo potrebno.
 12. Lepota dizajna

  Pravo svadbarske kištre kao i one moje, nestanu čak ni u normalna kolesa...
 13. Zanimljive i smešne slike

  http://net.hr/webcafe/svastara/dubai-je-groblje-skupih-automobila-evo-sto-se-dogodi-kada-bogatasima-dosade-limeni-ljubimci/ Ne znam gdje da ovo stavim ali su slike....bogata deca malo zaboravila na svoje "krševe"....
 14. Čime se zanimam... (ovih dana )

  To je još gore nego ovo moje koje ima samo 16 kom po kanalu...
×