Jump to content

Dacho

Član
 • Broj sadržaja

  607
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  25

Poslednji trofej

Dacho je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Croatia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dacho's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

478

Forumska reputacija

 1. Dacho

  Dual 1019

  Pozdrav. Da li je netko rastavljao motor od Duala 1019, očito je ležaj pri kraju jer zuji dosta, kao da struže nešto.
 2. S obzirom na zvučnike koji se planiraju pogoniti ja bih svakako išao na lampu. Već sam nekoliko puta imao razne izvedbe sa PCL lampama. 1-2 w izlazne snage je dovoljno bilo za pogoniti Fostexe 208 Sigma, Cabasse, Visaton B200 ili slične zvučnike. Sa PCL lampom pogonim i svoje horna drivere na aktivama. Ta pojačala su minimalistička sa šakom dijelova i nije potrebna štampana pločica osim kod napajanja.
 3. Dacho

  Songer Audio

  Nevjerovatno koliko je 14 000 ustvari poprilicno dovoljno. Kako sam se dugo igrao sa svojim DSP na hornama zakljucio sam da se glavnina živosti u visokim tonovima odigrava od 7000 - 10 000Hz.
 4. Dacho

  TRILEMA

  Necemo se zavaravati, zvučnice te klase ne mogu niti priblizno svirati cak ni kao jeftini cd player. Gramofon ima svoju caroliju sa takvom zvucnicom ali nista vise. Mnogi misle da ce za par stotina eura sloziti grem i zvucnicu pa ce to svirati bolje od cd. To ne moze cak niti dovoljno dobro svirati. Zgodnu usporedbu sam radio sa prijateljem kada mu je krepao skoro novi Gold Note phono i spalio Sumiko zvucnicu od 2800€. Stavili mi u sistem phono od 200€ i Pickering XV 15 zvucnicu. Gramofon je bio u klasi 10 000€. Sviralo je to čak i ok ali... Nakon toga u sistemu je umjesto gramofona svirao najnoviji Audiolab 6000n streamer, TIDAL na njemu stvarno dobro zvuči, i onda se vratio Gold Note phono i nova Sumiko zvucnica od 1000€, to je prestrašno koliko to bolje svira u svim aspektima. Sumiko zvucnica u odnosu na Pickering svira toliko bolje kao da je Pickering neispravna, i to ustvari ne znaš dok ne probas bolje, do tada ti i Pickering svira dobro... Poanta cijele price je da sa jeftinim gramofonom i zvucnicom, pogotvo mm ne mozes bas dobiti zvuk koji moze parirati solidnom cd playeru. Dobijes drugačiji i mozda milozvučan zvuk ali ne bolji.
 5. Dacho

  Gramofonska tema

  Ja napokon ponovo slozio nazad jedan od svojih gramofona, jos moram rucku promijeniti i neku dobru zvucnicu.
 6. Dacho

  Gramofonska tema

  Ako treba da ide niže onda postoje posebne podložne kvadratne pločice koje se podbacuju ispod zvučnice, ili promjenis mat na tanjuru vece debljine. To se lako rijesi.
 7. Dacho

  Gramofonska tema

  Mislim da kod par stupnjeva VTA u tehničkom smislu stelanja ručke nije toliko bitno. Svi smo nekada ako rucica ima mogucnost, stelali VTA prema slušnim preferencijama, kao sto je vec netko rekao manji kut više basa, malo mutniji zvuk, veći kut otvoreniji gornji spektar. Sa tim se uvijek vrijedi poigrati. Malu oscilaciju u kutu moze cak i debljina ploča napraviti. 180 gr ploce su dosta deblje od nekih standardnih, pogotovo nekih jeftinih EX YU. O debljini mata da ne govorim.
 8. Dacho

  Gramofonska tema

  Kad smo kod Duala, moja preporuka je 721 DD. Imam ga godinama, perfektno radi.
 9. Misliš i ženu i zvučnike...
 10. Iza svakog dobrog zvučnika stoji žena.... Vjerovatno nije mjerila u fazi projektiranja da ce biti veci od nje inače ništ od zvučnika. Zato smo ih na sajmu stavili na kotače da ublažimo štetu
 • Trenutno na sajtu   1 član, 1 Skrivenih, 13 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.6k
  Ukupan broj tema
  398.8k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2726
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  ewa777
  Najnoviji član
  ewa777
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...