Jump to content

BANAT

Član
 • Content Count

  2609
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by BANAT

 1. Kao i uvek bilo mi je posebno zadovoljstvo da obidjem starog prijatelja Majstor Brku ( Saleta ) , Na zalost zbog mojih nekih drugih obaveza poseta je bila jako kratka , ipak , kao i uvek pricalo se i mnogo je interesantnih tema pokrenuto , slusalo kvalitetne muzike , pijuckalo ...... tema prebacena iz Druzenje ... posto je preraslo u temu o bajkovima , a sto da ne iskoristimo priliku da bude sticky ? ZM
 2. Danas iskoristio lep dan i rasturio stapove prednje vile koji ce da idu na GSXR , originalni su dosta istroseni i necu da se akam sa njima , kao i jos jedan par od J/K modela gde su stapovi krivi , ovi su od Katane 750 i istog su precnika 41mm i ukupne duzine kao originalni tako da ce se lepo uklopiti na originalne trouglove (mostove) , ici ce i Katana prednji tocak i ceo prednji kocioni sistem , osim simeringa , brisaca i svezeg ulja ne treba nista drugo , tu su i nove karike iz dalekog Japana .
 3. Zapocinjem novu temu posvecenu iskljucivo Jazz muzici , ------------------------------------------------------------------------------- Sve vrste Jazz-a , varijante , subvarijante Jazz -a su ovde Dobrodosle , stari Jazz , novi Jazz , fussion Jazz , acid Jazz , electronic Jazz, .......... ,Jazz , Jazz ,i samo Jazz ..... Kolegioni predlozite vase favorite i dajte vasa misljenja ...... pozitivna , negativna , bilo kakva ..... Za skromni pocetak predlazem band - Indigo jam unit- i numeru Escape , slede ......
 4. BANAT

  Sav Taj Jazz !

  To je i moja observarcija , oni iz nekog razloga meni zaista mnogo bolje zvuce live nego na studijskim albumima , ti likovi su genijalni live muzicari , posebno mi se dopada Red Horn District live set .
 5. BANAT

  Sav Taj Jazz !

  Odlicna svirka !
 6. BANAT

  SissySIT (bilo SufiSIT)

  Miko po mom misljenju moze to SIT push-pull pojacalo da se napravi mnogo jednostavnije kao neki hibrid , recimo par duplih trioda da teraju te izlazne tranzistore koji bi radili u autobias rezimu A klase , ono sto mi se ne dopada kod tog Japanca je da nigde nema nijednog serijskog gate otpornika , tako da to njegovo pojacalo lako moze da postane i UHF predajnik .
 7. BANAT

  Nepoznati Zvucnik

  Hey drugari nadjoh danas na otpadu kod prijatelja ovaj zvucnik ! Precnik mu je 30cm ( 12``), Alniko magnet - rekao bih ,kalem spulne papirni fi 37 sa dva zasebna namotaja , cetiri terminala na plasticnoj plocici sa strane ,cenim da je starosti bar jedno 30 - 40 god .Pitanje : Da li neko zna sta je ovo ? Unapred hvala na odgovorima !
 8. BANAT

  Nepoznati Zvucnik

  Po mom misljenju kompresiona ili transmision-line .
 9. BANAT

  Nepoznati Zvucnik

  Rekao bih da je magnet na tom bass zvucniku Alnico tipa , ako je i visokotonac isto takav uzimaj to i pakuj u neke druge kutije ,mislim da ce to biti OK zvucne kutije za uparivanje sa recimo nekim manjim lampas ili solid-state pojacalcima , na koliko Hz je izvrseno secenje nemam odgovor .
 10. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Spakovani mrezni i izlazni trafoi za dva A-klase 75W mono bloka , svaki sa po 4 x EL34 cevi u izlaznom ultra-linear stepenu , mrezni trafoi su original Iskra , originalni su i Iskra izlazni trafoi , ali su sada skroz premotani jer su originalno bili linijski 100V izlazni trafoi , sada su sa primarnom impedasom od 3K i sa izvodima na 50% za g2 , dok je sekundar sada sa standardnih 4 i 8 ohma izvodima , povrsina jezgra izlaznih trafoa je 19cm2 , proracun izlaznih trafoa je moj dok je motanje (profi) uradio kolegion djmilicic , probano je 4 razlicitih varijanti pakovanja namotaja primara i sekundara , na kraju se islo na sendvic motanje u 8 slojeva , trafoi su preliminarno probani i potpuno su identicnih karakteristika .
 11. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Trenutno sam prezauzet sa nekim drugim stvarima , ali bice uradjeno , ps, kako mrezni trafoi imaju po dva galvanski odvojena sekundara visokog napona pada mi na pamet da ujedno probam i Circlotron izlazni most snage u A-klasi , ako su 34-ke vezane kao triode dobilo bi se do nekih 40W ,ali ako i vezem kao pentode bilo bi oko 90-100W , tu je izlazni autotrafo daleko jednostavniji za izradu .
 12. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Tako je , paket limova je preseka 19cm2 ali pri finalnom proracunu koristio sam kalkulisanu efektivnu povrsinu jezgra koja je 17,1 cm2 , 19x0,9= 17,1 = Sfe
 13. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Krco bez da sam video semu skoro da kapiram sta je Cokic tu uradio , u osnovi je `skratio ` klasicnu Wiliamson topologiju za jedan stepen izbacivsi dve drajverske triode , tako da je samo ostala ulazna EL84 triodno vezana kao prvi naponski linearni pojacivac koja ganja `concertina ` ili `split load` EL84 triodni obrtac faze koji nema naponsko pojacanje ali zato ima dosta struje (relativno nisku izlaznu impedansu) i relativno dobru simetriju da dobro direktno ganja izlaznih 4xEL34 .
 14. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Krco Kod ovih mojih UL A-klase pojacala podesicu ulaznu osetljivost tako da sa standardnih 2Vpp na ulazu izlazni stepen ode blago u kliping , to je razlog sto idem sa triodom na ulazu a ne sa pentodom kao kod original Mullard 5-20 topologije , kao sto sam vec rekao ici cu najverovatnije sa nula GNFB , na kraju ce sve biti stvar konkretnih merenja i proba , verovatno su i Cokic i Solaja koristili interstage trafuljak kao pasivni medjuelemenat obrtaca faze/ulaznog stepena(el84) i izlaznog PP stepena , vidjao sam to resenje kod nekih manjih Iskrinih kino projektorskih pojacala , ako hoces salji taj fajl ali mislim da znam o cemu se tu radi .
 15. BANAT

  75W Ultra linear A-klasa

  Pojacala ce koristiti modifikovanu Mullard jednostavnu topologiju , ulazna(V1) trioda je prvi stepen naponskog pojacanja , zatim sledi obrtac(V2 a+b) pa izlazni ultralinear PP stepen , GNFB ce biti jako mali ili najverovatnije nula , probace se automatski bias izlaznog stepena ali i fixni , sledi skutijavanje ,
 • Who's Online   1 Member, 1 Anonymous, 107 Guests (See full list)

 • Forum Statistics

  7494
  Total Topics
  296780
  Total Posts
 • Member Statistics

  2323
  Total Members
  3371
  Most Online
  katarina1111992
  Newest Member
  katarina1111992
  Joined
×