Jump to content

BANAT

Član
 • Broj sadržaja

  4071
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  19

Sve objavljeno od BANAT

 1. Let`s rock`n`roll with The Backyard Casanovas
 2. Nemam iskustva sa tim uredjajem ali po mom misljenju za taj i takav uredjaj definitivno upotrebi neko kvalitetno Switchersko 24VDC napajanje, jer tu osim D klase pojacala ima i dosta RF i digitalnih jedinica, takvo napajanje je i po dimenzijama manje od klasicnog linearnog regulisanog.
 3. Ubo si nesto zaista posebno ! , jer ti Philips aktivni zvucnici su sa posebnim `Motional Feedback` unikatnim aktivnim sitemom za kontrolu rada bass zvucnika .
 4. Zerowaf... Niti ce iko znacajno i da spominje automobile na Vodik ili na bilo kakvo alternativno gorivo a kojih je zaista sirok izbor sve dok goriva dobijena iz relativno jeftine sirove nafte ima , pogledaj samo sve te nove luksuzne automobile , da je ozbiljna kriza sa cenom sirove nafte kao sto je bilo davne cini mi se 1972 ne bi se pravili svi ti ogromni motori koji ta debela luksuzna auta pokrecu ,sve neki redni sestaci , pa onda razni V6 ,V8 ,V10 ,V12 i V16 motori , 1972 godine dogodila se prekretnica , taj Arapski naftni udar je u USA oduvao sve te njihove ogromne automobile sa tim ogromnim V8 motorima , to je napravilo put Japanskim malolitraznim automobilima , i Svabe su tu brzo reagovale pa je WV brze bolje napravio ekonomicnog Golfa 1 sa 1,5L dizel motorom , on je poceo da se prodaje opet cini mi se 1975 , drugi prizvodjaci su isto tako bili primorani da slede sa proizvodnjom i razvojem ekonomicnih malolitraznih automobila , neki uspesno neki malo manje... btw , mnogim drzavama objektivno ne odgovara da se putevima krecu recimo Elektro auta jer tako gube ogroman novac dobijen od proizvodnje i prometa naftnim derivatima (gorivima) , drzave su samo deklarativno za uvodjenje u saobracaj auta na razna alternativna goriva ,a realno ipak nisu za to.
 5. Strasno !!! , kao kod nekog tenka kad mu se unutar kupole upali barutna municija .
 6. Tako je , brza uzputna zamena prazne baterije za full punu koja vremenski traje koliko i sipanje nekog tecnog goriva u prosecan prazan rezervoar , uslov je bio da razni proizvodjaci El. automobila prihvate isti unificirani standard kada je baterija u pitanju ; fizicka dimenzija , tezina , napon , kapacitet ,... ,to je bio sasvim OK Svabski predlog ako se dobro secam jos od pre 20 i vise godina unazad .
 7. Ako se dobro secam odavno su Svabe predlagale da se tipovi baterija za El.auta unificiraju ,recimo da kada El.auto dodje na uzputnu stanicu recimo pored nekog auto umesto da stoji i puni svoju praznu bateriju jednostavno je brzo zameni potpuno punom i tako nastavi putovanje do sledece stanice i tako dalje ..., vozac bi tako trebao da placa samo utrosenu El.energiju + neku amortizaciju za baterije i uslugu brze zamene .
 8. 1) Drzavu cine svi gradjani odnosno drzavljani , sva prirodna bogatsva pripadaju narodu ! , bez obzira na pol ,uzrast , nacionalnost,..., drzavi je samo dato da tim bogastvima sto bolje upravlja iskljucivo u korist naroda , 2) Ozbiljne Drzave Uvek moraju da rade u interesu svojih gradjana odnosno svojih drzavljana(naroda) a nikad u interesu pojedinih stranih ili domacih firmi bez obzira ko i sta stoji iza njih . 3) Moj post #1553 je skolski primer kako u ozbiljnoj drzavi ne sme da se radi .
 9. Kako se u Srbiji vrte Brnabine vetrenjace : na nekoliko Km od mene Brnaba&Bro su podigli na desetine ogromnih vetrenjaca , svaka je snage max.1MW , i planiraju jos mnogo takvih da postave , prvo su izmanipulisali vlasnike njiva da im prodaju te plodne njive po ceni kao da ce tu sutra da sade kupus a ne da prave ozbiljna Elektroenergetska postrojenja , mene je jedan aktivni lokalni drzavni sluzbenik koji nije imao pravo da zastupa tu vetro inostranu firmu pokusao da namagarci za nekih 2HA zemlje a za njihovu vetrenjacu na super lokaciji osim sto sam ga na brzaka napusio imao je i srece da je cutao i nije odgovarao jer je bio svestan kakvu je prevaru pokusao , struja koja se tu pravi je cetiri i kusur puta skuplja od EPS-ove struje ,a razliku placamo svi mi , cujem da su ti vetro likovi uspeli da izboksuju da im se placa nadoknada cak i kada vetrnjace stoje jer nema vetra ,a opet na racun svih nas , i ono najvaznije ; pa oni koriste nas vetar da bi profitirali , vetar je prirodno bogatsvo svih nas zitelja Srbije a da svi mi nemamo nikakvu korist od svih tih vetro parkova nego samo Brnaba & Bro debeo profit.
 10. Decenijama unazad se sumanuto ogromne pare ulazu u razvoj kontrolisane fuzije koja bi trebalo da pravi cistu el.energiju bez radijacije u bezgranicnim kolicinama , gorivo je jeftino i lako dostupno ,prave se razni tipovi ogromnih reaktora , tokamak ,cyclotron,... ,uspevaju da razviju neke sumanuto visoke temperature unutar tih reaktora , kao uspeva im da kontrolisana fuzija traje po par sekundi ulazuci mnogostruko vecu el.elenergiju da sve to pokrenu , i tu je za sada kraj , (trt Milojka...)
 11. Jedna realna alternativa je tecni Metanol kao gorivo za klipne motore i ostale SUS motore , primera radi u mom naselju na oko 1500m vazdusnom linijom od mene nalazi se Almex privatna ogromna farma krava i svinja , pre nekoliko godina podigli su najmoderniju ogromnu liniju za pravljenje tecnog metanola od ogromnih kolicina kravlje i svinjske balege , tecni metanol prodaju dok jedini nus produkt je rasusena i osiromasena kravlja i svinjska balega koju bacaju u svoja polja i zaoravaju , kada se to baci u polje i zaore pozitivni efekat prirodnog djubrenja zemljista poznaje se do 20 godina unapred , za razliku od sve skupljih vestackih djubriva gde se to poznaje max. do 2 godine , jedina `mana` je da kada vetar dune u pravcu naselja smrdi zesce na balegu , ali avaj ...
 12. Licno nemam nista protiv ,pod uslovom da sav potreban litijum kopaju tamo u svojim dvoristima, kao i da sve te crknute baterije odlazu tamo negde kod sebe .
 13. Jedina prednost tih litijum baterija je odnos kapaciteta punjenja el.energijom/masa ,a u odnosu na klasicne olovne baterije, ili izrazeno kao Ah/Kg , vek trajanja im je takoreci tek malo duzi od klasicnih olovnih baterija u idealnim uslovima eksploatacije , niko ne spominje koju horor katastrofu po okolinu pravi kopanje i proizvodnja litijuma i tih litijumskih baterija , mislim da onim bumbarima sa zapada odgovara da se ovde u namerno siromasnoj Srbiji kopa litijum i nasiroko pravi haos od nase prirode i okoline a da se oni tamo po zapadu jeftino voze u svojim sjajnim novim elekticnim automobilima.
 14. Pamtim ta lepa vremena da su to bile fer-play cene naspram nas potrosaca , a danas....pljacka..., sa ovim secikesama i bankrotima sto vladaju dobro je da nesto jos uvek i ima na benziskim pumpama...
 15. Imam i ja jednu staru kajlu sa realnih oko 500,000 do 600,000Km predjenih , WV-G4 TDI-110KS prva serija iz 97 , `chipovao` sam ga letos tako sto sam : -Skinuo i ocistio odnosno zapalio usisnu granu od oko 3Kg uljnog mulja -ujedno zapusio EGR ventil za svagda -skinuo turbinu i rasturio je i razradio `geometriju` koja je bila zaglavljenja - ujedno sam stavio i ispravan pneumatski aktuator `geometrije` turbine -iberlauf motora sada ide preko jednog debljeg creva direkt u atmosferu -skinuo i detaljno ocistio interkuler jedinicu -i na kraju izbacio sam i katalizator Rezultat : ide ko zvrk , a trosi mi sada negde oko 3,5L/100Km dizela za razliku od ranije kada je trosio 5,5-6L/100Km a da nije isao ni priblizno kao sada.
×
×
 • Kreiraj novo...