Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  889
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  3

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kuja's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

370

Forumska reputacija

 1. Posle mnogo godina provedenih sa raznim VdH, Kimber, Siltech i drugim kablovima, ja sam se skrasio sa Mogami 2497. Najviše mi se sviđa od svega što je kod mene sviralo. Ostaje do kraja. Zanimljiv je unutrašnji vod koji je cevast i kabl ima nisku kapacitativnost (67 pF/m). Impedansa mu je 75 oma, tako da može da se koristi i za digitalnu vezu. MOGAMI 2497 Hi-Fi Audio Cable - High Definition - by the meter WWW.DESIGNACABLE.COM The Mogami 2497 is a Hi-Fi Interconnection Audio Cable constructed with a patented 'Double Cylindrical' structure. Like the smaller 2803, the 2497 is a high resolution cable with rich detail for the most demanding hi-fi applications. The 2497 has a larger cable structure that makes it easier to use than 2803 and so is preferred in some... Mogami 2497 HiFi cable, Ø 8,0mm WWW.CMA.AUDIO Professionall HiFi cable Mogami, bulk ware Serie: HiFi-Reference Cable: Mogami 2497, black Bulk ware "Mogami by Lake… Technical Details: The NIII-2497 is very flexible, with a diameter of 8,0 mm. It features a patented dual cylindrical structure. The dual-coax design is made of highly conductive Neglex III PCOCC copper. This achieves an extremely low capacitance of only 67 pF/m, these values guarantee an absolutely clear and undistorted signal transmission that is second to none.
 2. Kuja

  diyAudio.rs Linux OS

  Što se izbora računara tiče, od raznih faktora vezanih za hardversku implementaciju USB-a može zavisiti i kvalitet zvuka. Za 18 godina koliko slušam muziku sa kompjutera, probao sam dosta toga - što laptopova (Toshiba, IBM, HP, Dell) što desktopova uključući i mini client-e. Od svega probanog, jedino što mi je sviralo stvarno dobro su Mac Mini i NUC, koji su tačno razlozi ne znam. Naravno, siguran sam da to nije jedini izbor i da ima još računara koji će odlično svirati. Poenta je da računar može da izgleda kao bombona i da ima zvučno ime, a da iz nekog razloga svira loše.
 3. Uravo tako. Nikakva razlika se nije čula kada sam menjao RAM module različitih brzina. Razliku naravno nisam ni tražio, samo sam probao da li sam ih dobro ubo u matičnu.
 4. Evo ja prvi nisam znao tačan odgovor na to pitanje, ali mi nije bilo teško da pitam Google. Jedan od rezultata pretrage: https://superuser.com/questions/1582324/if-you-run-fast-ram-at-a-slower-clock-speed-will-the-latency-timings-improve ---=== Timings at Standard Speeds ===--- AA-RCD-RP-RAS (cycles) as DDR4-2666 19-19-19-43 AA-RCD-RP-RAS (cycles) as DDR4-2400 17-17-17-39 AA-RCD-RP-RAS (cycles) as DDR4-2133 15-15-15-35 AA-RCD-RP-RAS (cycles) as DDR4-1866 13-13-13-30 AA-RCD-RP-RAS (cycles) as DDR4-1600 11-11-11-26 Ako sam dobro razumeo ovo gore, spuštanje brzine memorije poboljšava latenciju. Znači, umesto da se nerviramo i ljutimo na Miku, lepo u Google ukucamo nešto tipa: "does latency change if I use faster RAM in a slower motherboard".
 5. Ali to ne radi Lemić! Sludećemo čoveka načisto! Nije pitao kakav RAM mu treba za rad sa gigabajtima bibloteka semplova.
 6. Ma sve super, nije sporno, neka se time bavi onaj ko na taj način sluša muziku.
 7. Ovo nema mnogo veze sa slušanjem muzike onako kako mi to radimo. Ima veze kada u DAW-u (Digital Audio Workstation, znači u pitanju je audio produkcija a ne reprodukcija) imaš aktivnih više desetina kanala sa gomilama učitanih semplova. Why do sample libraries need so much memory? And how do you know what sort of RAM to buy? Read on for everything you always wanted to know about RAM but were afraid to ask. . . RAM is one of the biggest bottlenecks when it comes to smooth playback of digital audio, especially when large sample libraries are involved. We’ve all been there: splurging on some juicy Black Friday deal only to find that the monster 50 GB library we’ve just installed now causes our whole template to grind to a halt. At some point, an upgrade is inevitable.
 8. Ja to nisam pominjao. U mom slučaju, igra sa RAM-om nije imala veze sa kvalitetom zvuka, već sam hteo da klincu pojačam memoriju u laptopu, pa sam gledao da mu se gađaju moduli po pitanju specifikacija. Izvršio sam rokadu RAM-a između NUC-a i laptopa i to je bilo to. Kao što već rekoh, imam pametnija posla od testiranja maksimalnih dometa kompjutera. Recimo da ga koristim za ono za što je namenjen - slušanje muzike.
 9. To bi jedino imalo smisla kada bih imao native/full DSD DAC. Ovako, poptpuno je besmisleno da u letu PCM konvertujem u DSD, da bi moj DAC (koristi PCM1704 čipove, ali može da primi DSD na ulazu) taj DSD ponovo konvertovao u PCM.
 10. Zaboravih, @Lemić koliko RAM-a već imaš u tim NUC-ovima? Zašto bi uopšte kupovao još? Ja u mom imam 8GB i to mi je sasvim dovoljno.
 11. Ja sam zbog neke kombinatorike nevezane za audio, vrteo nekoliko RAM modula između NUC-a i laptopa mog klinca. U pitanju su bili moduli različitih "megahercaža" i latencija. Nikakvu razliku u zvuku na NUC-u nisam čuo. Na kraju je, čisto zbog uparivanja modula istih latencija u laptopu, u NUC-u završio brži RAM sa većom latencijom, umesto sporijeg sa nižom koji je bio originalno instaliran. Kao što rekoh, nije bilo nikakve razlike u zvuku. Zato Lemiću, kupi slobodno jeftiniji RAM i ostatak potroši na ćevape!
 12. Kuja

  diyAudio.rs Linux OS

  Ne znam ni koji je problem! Ja ga nemam.
 13. Kuja

  diyAudio.rs Linux OS

  Ama ja više puta ovde napisao da ti i ja ne koristimo istu verziju/instalaciju SnakeOila-a. Tačka.
×
×
 • Kreiraj novo...