Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  650
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kuja's Achievements

 1. @blaidd Hvala za tip! Sa obzirom da mi (od kako sam prešao na HDD based playback) CD plejer skuplja prašinu, upravo skinut FLAC sa Rutracker-a odlično radi posao. Sviđa mi se muzika, puno sreće u pronalaženju originalnog CD-a.
 2. Ima na Rutrekeru 720p bluray rip. Sasvim fino izgleda. @mrcelavi Hvala za tip, skinut juče!
 3. Gospodine Srećko, ja sam mislio da smo se složili da treba ignorisati sve što objavi Blic!
 4. Ja mislim da se radi Gumby-ju: https://en.wikipedia.org/wiki/Gumby Njegova karakteristika je izuzetna elastičnost i savitljivost, pa ga zbog toga porede sa Đokovićem:
 5. AR-18 su bile prve AR zvučne kutije koje sam čuo i zaljubio se u njih, zatim sam čuo pravljeni AR-9 (drugarima je tata radio u Kontaktorovom servisu i obezbedio originalne drajvere i šeme) i od tada za mene postoji samo AR. U kući na moru mi sviraju AR-17 (hvala @zika !) sve isto kao 18-ice samo u većoj kutiji. Rade odlično, svakog leta se sit naslušam muzike. Te kutije, ako su ispravne i u originalnom stanju, imaju neki šmek koji mi se jako sviđa.
 6. Drugari, hvala vam svima puno! Za browser addon-ove tipa modheader i druge, izgleda da ću morati da sačekam klinca i laptop, pošto na Androidu izgleda da ništa od toga ne radi. Pokušaću da se do tada snađem sa nekim od ovde navedenih sajtova, mada koliko sam do sada video ubiše od popup-ova i redirect stranica, jedva da sam u par navrata uspeo da dođem do konkretnih strimova. Izgleda da ću morati malo da vežbam, da provalim koji klik u stvari vodi do strima!
 7. Nažalost RTS blokira gledanje iz inostranstva! @Kuršum-e, hvala na ideji, da li imaš neki kokretan predlog za fake IP plugin/addon koji radi i daje srpske adrese? Ja sam trenutno na Android tabletu (klinac će nam se nešto kasnije pridružiti sa laptopom).
 8. Stigli smo na more, sve je super, ali hteli bi smo da gledamo i olimpijadu! Na RTS planeti se zbog prava ne mogu gledati prenosi ako smo u inostranstvu, čak i ako platimo. Google pretraga za strimovima daje samo neke rezultate/reklame za komercijalne VPN servise i slično, ništa pametno za sada nisam uspeo da pronađem. Da li je neko od kolega sa foruma, ko je u sličnoj situaciji, pronašao neko rešenje?
 9. Pare za karte bi sigurno imali i Velja Nevolja i društvo, da ne pričamo o raznim "nuvo riš" Karićima i sl. Tako da o "kulturnom profilu" publike sigurno ne možemo da sudimo isključivo na osnovu njene platežne moći. Sa druge strane, mogli bi ovde satima da pišemo o klasnom ustrojstvu tog društva, gde se za niža bića smatraju i građani sopstvene nacionalnosti. Ako već niste, pogledajte odlične dokumentarce Grejsona Perija na tu temu. U jednom od njih on pokušava da se ušunja u englesku visoku klasu, da se na partijima, konjskim trkama i sl. oblači i ponaša kao oni. Lekcije ponašanja i oblačenje kod najskuplih krojača mu nisu pomogli da već iz daljine ne bude trenutno i nepogrešivo prepoznat kao uljez. Nema veze što je u pitanju jedan od najvećih umetnika današnjice, on tu jednostavno ne pripada. Ja sam samo bio skeptičan (i uvek ću biti) prema tekstovima sa bombastičnim naslovima (jer se pare zarađuju od klikova) koji su bazirani na informacijama sa Tvitera. Ne znam, možda je razlog mojoj naivnosti to što me za sve ove godine niko od službenih lica nikada nije popreko pogledao na aerodromu (po nekoliko puta USA, Engleska, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švajcarska, Japan) uvek je bilo samo pogled u pasoš i (po neki put) osmeh i "Prijatan boravak". Jednom davno, sa crvenim SFRJ pasošom, kada su se vize za Englesku izdavale na samom ulazu u zemlju, drugar i ja smo krenuli za London na neki koncert. Ja sam na pasoškoj kontroli išao prvi, sve je bilo u redu, dobio sam vizu na šest meseci, dok su drugara zadržali i dugo ispitivali i jedva ga pustili sa vizom na dve nedelje, tačno onoliko koliko je trajala povratna karta. Jedina razlika između nas dvojice je bila što je on na sebi imao vijetnamku i možda je delovao za njihova merila malo opuštenije i nehajnije. Ko zna, možda sam sve ove godine samo imao sreće. A možda su razlog moje zelene oči!
 10. Ko zna, istina je možda negde na pola puta. Kada sam gledao Evroviziju pre neku godinu, mene je recimo bio užasan blam od članova naše delegacije (!) koji su kao manijaci jurili kameru sa ogromnom srpskom zastavom i uskakali u svaki kadar dok su voditelji pokušavali da intervjuišu ostale učesnike. Kao divljaci su urlali i mlatarali zastavom u pozadini, da je skoro bilo nemoguće pratiti razgovor u prvom planu. U zemlju sam hteo da poropadnem od sramote kada sam pomislio šta ceo svet misli o nama gledajući to. "Meni se to desilo u ponedeljak. Rečeno mi je da spustim moju srpsku zastavu posle prvog seta. Radnik obezbeđenja me je ubeđivao da je prevelika, a to nije bilo tačno. Dolazio je triput, ali moram da kažem da se taj treći put izvinio i rekao da zastavica ipak nije prevelika", glasilo je jedno od ovih svedočenja. Iz ovog svedočenja ne možemo znati da li je radnik obezbeđenja možda triput dolazio zbog ponašanja kakvo smo mogli videti na pomenutoj Evroviziji? Mislim nije svejedno ako neko sve vreme mlatara zastavom ispred tebe i onemogućava ti da pratiš meč. Razumem navijačku strast, ali [email protected] nisi sa drugarima na južnoj/severnoj tribini, ipak si došao na Vimbldon gde svi igrači moraju da budu obučeni u belo. Naravno, nisam bio tamo i ne mogu da tvrdim da li u pojedinim slučajevima jeste ili nije bilo rasne/nacionalne diskriminacije, ali stvari često nisu crno-bele i podložne su ličnoj percepciji. Mene recimo, na koncertima, izluđuju oni koji sve vreme sa podignutim rukama snimaju mobilnim telefonima, tako da umesto da gledam izvođače na bini ja buljim u njihove telefone. Redovno ih opominjem i teram da spuste telefone pošto sam platio kartu i hoću da gledam koncert uživo, a ne posredno na malim ekranima njihovih telefona. Iz mog ugla to je OK, ali me neki od njih sigurno doživljavaju kao nekog kretena koji ih ometa u nesputanom uživanju.
 11. Još da ti je Kosta dao na probu i VdH Clearwater koji je još jeftiniji... Ista žica (malo manjeg preseka) kao i CS122 i D352, samo bez dodatnog "uglja" oko vodova. Ako je sudeći po ocenama i napisanom, What HiFi misli da je Clearwater bolji od CS-122? https://www.whathifi.com/us/van-den-hul/clearwater/review https://www.whathifi.com/us/van-den-hul/cs122/review
 12. Možda i to dovoljno govori? Svi ga čuli a nema ga niko, ko ga je probao nije ga zadržao!
 13. Pre 30 godina je bio 10 DM metar, znači cena mu je ostala ista!
 14. Meni je od VDH D-352 kojeg sam probao i imao identičke utiske sa ovde već navedenim (napumpan zvuk u basu i previše upeglan u visokim), bio daaaaaaaleko (baš daleko) bolji skromni i jeftiniji VDH The Clearwater, kupljen pre 30-ak godina, koji sada svira kod klinca u sobi. Ista je konstrukcija, isti materijal žice (dense very pure silver coated Matched Crystal (MC) OFC), samo nema omotača od karbonskih vlakana oko vodova, što znači da nije "Hybrid". Svira kao što mu i ime kaže, čisto i neutralno. Za VdH. Mislim da je i dalje u ponudi. https://www.vandenhul.com/product/the-clearwater-halogen-free/
×
×
 • Kreiraj novo...