Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  622
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. A evo ga i Naim Uniti Atom, takođe linearno napajanje: Naim Uniti Core, toroidni trafo stidljivo proviruje ispod CD-ROM-a, itd, itd...
 2. Ali zato evo Innuos strimera, svi skuplji modeli od reda imaju linearna napajanja: Taj Melco od 3.000 eur je sića, ovaj naskuplji Innuos košta skoro 14.000 $ i ima dve odvojene kutije, od kojih je jedna linearno napajanje, pa ti sada vidi!
 3. Hvala! Obiman je ovaj katalog, za ono što mi je delovalo da bi moglo da radi, najmanja količina je kantica od 5kg! Podseti me drugar koji je serviser, da bi najbiža opisu bila mast za potenciometre, čija je funkcija da dampira/usporava okretanje i daje taj fini klizeći osećaj koji meni treba. Gledao sam na sajtovima svih radnji tipa Mikroprinc, Kelco, MG Electronic, itd i niko nema ništa slično...
 4. Ma sve mi to deluje suviše retko. Ona iz prva dva videa je gusta i jedva se razmazuje, mora da se pritisne prstima baš jako. Evo screenshot-a, vidi se kako drži oblik:
 5. Gledam po KP-u, sve silikonske masti su manje gustine, za pomazivanje O ringova i sl., ne uspevam da nađem ništa gušće sa dampirajućim svojstvima... Ne znam ni koje reči da koristim u pretrazi umesto "dampirajuća"? Šta je odgovarajući termin za masti sa tim svojstvom koji je uobičajen na našem tržištu?
 6. Sada proverih OKS 1110, mnogo je manje gustine od NyoGel PG-44A iz prvog videa, 9.500 (OKS) vs 192.000 cSt (NyoGel). Znači potraga traje i dalje.
 7. Evo nađoh ovu OKS 1110, izgleda da je koriste za aparate za Espresso: http://www.hobart.rs/?product=oks-silikonska-mast https://www.kupujemprodajem.com/bela-tehnika-i-kucni-aparati/aparati-za-kafu/oks-1110-multi-silikonska-mast-za-podmazivanje-kafe-aparata/oglas/45904571 Jedino što tuba nije ista kao ona u videu...
 8. Evo još jednog dobrog videa: Preporučene masti su: OKS 1110 – Multi-Silicone Grease: https://www.oks-germany.com/en/products/oks-1110-multi-silicone-grease/ Dow Corning high-vacuum silicone grease: https://www.sigmaaldrich.com/catalog/product/aldrich/z273554?lang=en&region=SX Ima li nečega sličnog, dovoljno dobrog a jeftinijeg?
 9. Ulovih na Limundu fini Manfrotto stativ (058 noge i 029 glava) kojem treba samo malo podmazivanja da bi bio u top formi. Ležajevi su suvi ko barut i pokreti glave nemaju onaj fini klizeći otpor. Evo par Youtube videa na tu temu, baš se potrefilo da je u pitanju potpuno isti model glave (ova izguljenija u drugom videu): Čovek u videu koristi dampirajuću mast NyoGel PG-44A: https://www.oveready.com/flashlight/nyogel-pg-44a-super-damping-grease-5g-tube/ Proizvođač tu vrstu masti zove Motion Control Grease: https://www.nyelubricants.c
 10. Pazi, do pre godinu dana ja sam furao 4:3 29" CRT Panasonic star skoro 20 godina. Bio je odličan i bilo mi je žao da ga bacim. Nešto mu je crklo, taman da imam izgovor da kupim novi TV! Ipak sam ga dao u servis i eno ga sada privremeno kod moje keve, kojoj je upravo crkao njen Panasonic star više od 20 godina! A ja sada uživam u 4K HDR bioskopskom ugođaju, kada sednem dovoljno blizu da popunim vidno polje slika je mnogo bolja nego u bioskopu. PS Zato mi sada i ne smeta 4:3, pošto mi je 16:9 još uvek novotarija!
 11. Što bih to radio? Pa ja sam baš skinuo 31GB 4K HDR, pošto mi je TV 4K HDR. Kada sednem dovoljno blizu, vidi se svaka dlaka u Akvamenovoj bradi i grumuljice od maskare na trepavicama Vonder Vuman! A i eksplozije deluju eksplozivnije sa HDR-om. Još samo da nađem ta četiri sata u komadu....
 12. Ma ja mislio sve sa dizajnom i izradom pločice, eventualno i varijanta ključ u ruke. Ja bih još i mogao da sve to polemim i sastavim, ali verujem da ima zainteresovanih koji baš i nisu u prilici.
 13. Uz svu ovu diskusiju, zaboravismo da pitamo koliko bi koštalo napajanje koje je @Nesic nacrtao?
 14. Ali kada vidim na Ifi stranici ovakve sličice...
 15. Ovo izgleda odlično, hvala! Ima tih audiofilskih SMPS napajanja tip Ifi koje sam već pomenuo, koja su navodno bolja od linearnih: https://ifi-audio.com/products/ipowerx/ Evo i nacrtali su da su bolji : Jedini problem je što nemaju napajanje odgovarajuće snage za ovo što nama treba. Zato ovo Leonardovo deluje obećavajuće!
 • Trenutno na sajtu   3 članova, 3 Skrivenih, 70 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8266
  Ukupan broj tema
  370085
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2641
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  Chai
  Najnoviji član
  Chai
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...