Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  704
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  2

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kuja's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

158

Forumska reputacija

 1. Klinac bi hteo da doda još memorije u svoj laptop, pa, kao što u naslovu piše, hteo bih da kupim 8GB DDR3 SODIMM RAM-a. Idealno u jednom modulu, da eventualno može da se kombinuje sa već postojećim, a možda bih kupio i dva po 8 GB. ...Ali ni 2x4GB ne odbijam. Ne bih sada da izvoljevam sa preciznim specifikacijama, MHz, latencije, 2Rx8 i slično, ako neko ima neki višak da mu čuči u fijoci javite, pa ćemo da vidimo da li se slaže sa već postojećim!
 2. Ala ste ga iskomplikovali! Suština mog pitanja je bilo da li će običan sn-pb kalaj u metalurško-hemijskom smislu biti kompatibilan sa srebrnim površinama na konektorima. Lem će da drži, neće doći do nekih čudnih reakcija tipa galvansaka korozija štatijaznam, itd. Nekako nisam siguran da li sam na to pitanje dobio konkretan i nedvosmislen odgovor, u smislu da je sn-pb kalaj 100% kompatibilan sa srebrnim površinama i da se nikakva hemijska ili neka druga reakcija neće dogoditi u budućnosti. Ako jesam, izvinjavam se!
 3. Mogami 2497, što sam ga pre mnogo godina doneo iz Japana. Čami mi na dnu ormana, pa reko' da mu udahnem život. Mogami W2497 | Redco Audio WWW.REDCO.COM
 4. Pa kontakti na ovom RCA konektoru imaju srebrne površine, tako da je upravo zbog "kemijanja" i postavljeno prvobitno pitanje!
 5. Ima na RTS sajtu, emisija Klub 2, pa se pronađe snimak. Da ne kačim link ovde, da ne ispadne da se samopromovišem!
 6. ...ali zato (kažu ) zvuuuuuuk! Kao što rekoh kilavost me ne brine, nego reko' 'ajde da čujem taj zvuk! Pa da, ako zvučno ne valja ili nema razlike, mogu sa uživanjem i punim pravom da opljunem!
 7. Što? Šta im konkretno fali? Jeste kilava i nežna konstrukcija, ali neću ih kačiti i raskačinjati svaki dan. Ja rešio da probam tu foru sa što manje nepotrebne mase konektora, čak sam mislio da ne upotrebim ni ovaj oklop. Imam već kabl sa Neutrik Profi konektorima, sada hoću da napravim identičan sa istom žicom ali sa ovim Wireworld, ...pa da lično utvrdim šta je istina a šta nije. Jedino tako može, od čitanja po forumima slaba vajda!
 8. Pa i čuveni fensi audiofilski Cardas kalaj ima olova, jedino što ima malo i bakra i srebra (koliko, to je, kažu, tajna ): Cardas Solder WWW.CARDAS.COM
 9. Wireworld Silver Tube: Silver-Tube RCA 8.5mm – Wireworld Cable Technology Resources WIREWORLDAUDIO.COM Jeste, untra je teflon, ali imao sam i problema sa samim kablovima, čija mi se izolacija sva razgnjecavila i topila. Doduše to je bilo prilikom lemnljenja na Neutrik Profi RCA koji imaju veliku masu metala, koju je bilo teže zagrejati da se lepo razlije kalaj i bude dobar lem. Dodatno, srebrni kalaj bih morao da jurim da kupim, a ovaj 60/40 mi je tu pod rukom.
 10. Jedno kratko pitanje, da le je ok sa "metalurške" strane lemiti pinove na srebrnim RCA konektorima sa klasičnim Sn-Pb. 60/40 (Elsold iz Mikroprinca) kalajem? Ono, ne slažu se materijali, mora kalaj sa srebrom i tako to. Ja bih radije da radim sa ovim što imam, ne volim bezolovni kalaj sa srebrom zbog visoke temperature topljenja zbog koje mi stradaju plastični delovi u RCA konentorima, ... ali ako mora onda mora!
 11. Imam na dva gramofona i slušam uporedo AT 440MLa i Ortofon 530MkII (fine line igla kao na OM30 i Bronze). Ortofon svira primetno lepše/bolje. Na oba gramofona je ista ručica (SME 3009), identično ožičenje (VdH) i isti mat (Audioref), AT je na Technicsu SL-151 MkII, Ortofon je na Thorensu TD-126 MkI. Moguće je i da Ortofon delom lepše svira zbog Thorensa.
 12. I tako dalje... Na YT ima još gomila videa sa direktnim poređenjem Bronze vs Black. Sećam se da mi se Black više svidela.
 13. Moje ima ferit fabrički ugrađen :
×
×
 • Kreiraj novo...