Jump to content

Kuja

Član
 • Content count

  486
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kuja last won the day on February 9 2017

Kuja had the most liked content!

2 Followers

About Kuja

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia
 1. Mene je više mrzelo da se akam po internetu i čitam opise release-ova, upoređujem izdanja i screenshot-ove, jurim titlove koji će biti sinhronizovani sa slikom i zvukom, itd...
 2. Citirao si moj post, ali ne razumem kako se to što si napisao odnosi na ono što sam ja pisao. Mrzi te da ripuješ disk, ili te mrzi da to što već imaš ponovo tražiš na netu? Nisam ti ja predložio skidanje sa interneta. Moj predlog, za ređe DVD naslove koje posedujemo, je ripovanje istih na HDD a ne potraga i skidanje putem torenata.
 3. Činjenica je da se većina materijala može naći na netu. Ali dok za neke ređe stvari nađemo torrent fajl odgovarajućeg kvaliteta sa dovoljno seed-ova i skinemo ga (neke ređe torrente sa jednim seederom koji nije svaki dan online sam skidao i nedeljama), ....pa onda na nekom drugom sajtu ujurimo i titlove koji odgovaraju baš onome što smo skinuli (iz mog iskustva vrlo često ipak moramo da ih budžimo u Subtitleworkshop-u), opet ćemo potrošiti neko vreme?! Za isto to vreme utrošeno na torrentovanje, možemo vala i da ih ripujemo sa svojih diskova i da budemo sigurni u kvalitet. Kroz sve to sam već prošao i bilo mi je lakše i brže da ripujem svoje diskove. A ako vas mrzi da se time bavite, to je već potpuno druga priča.
 4. Pa nije baš dva sata po DVD-u, pre će biti oko 45 minuta. Ali može i brže. Kada sam kopirao moje DVD-ove, imao sam tri DVD uređaja povezana na kompjuter u isto vreme, dva interna i jedan USB eksterni, koji su radili paralelno. Bio sam kao hobotnica koja žonglira sa diskovima, sve vreme ih naizmenično ubacujući i vadeći iz drajvova. Za konverziju u .mkv postoje i alati sa batch opcijom, npr. MKVToolnix, znači natrpa se sve u batch queue i ostavi da radi samostalno preko noći.
 5. Preteče me kolega! Upravo to. Ja sam na eksterni HDD iskoprao nekoliko stotina DVD-ova, koji su mi zauzimali ceo hodnik prekriven policama. Sada mi sadržaj koji je prekrivao ceo zid staje na dlan. Nabavi neki običan eksterni DVD čitač, ubodi ga u laptop i izripuj DVD-ove na HDD. Ja koristim DVDFab. Dopbijeni DVD .vob fajlovi se mogu pretvoriti u .mkv fajlove bez gubitka kvaliteta, tj. rekompresije - samo se mpeg2 iz .vob-ova prepakuje u .mkv kontejner. Za to se može koristiti Avidemux. Originalne DVD-ove držiš za ukras na polici, a njihov sadržaj puštaš sa HDD-a ili USB stick-a ubodenog u TV.
 6. DIY interconcect za 23e

  Na Tosku je moglo da se naređa šest ploča, pa nije moralo da se ustaje.
 7. DIY interconcect za 23e

  Kod pamuka imamo kontakt sa žicom sa svih strana. Kod cevčica je zona kontakta daleko manja?
 8. DIY interconcect za 23e

  Šta podrazumevaš pod penalom u vezi saćastog kabla?Ne valja mu geometrija, zato što vodovi idu paralelno? Međusobna udaljenost vodova?
 9. DIY interconcect za 23e

  Pa onda je najbolje upotrebiti neku ultra tanku lak žicu? Ne trebaju nam ni crevca ni ništa. Davno sam eksperimentisao i lemio na gole RCA (bez kućišta) odvojene tanke lak žice koje su lebdele potpuno nezavisno jedna od druge. To je sviralo OK, ali ne pamtim taj zvuk kao nešto posebno spektakularan. A probao sam takođe sa lak žicom i onu Anticables foru sa lebdećim spiralnim vodom oko centralnog. I to je bilo OK, ali ne dovoljno dobro da bih ih zadržao. Ko zna, možda konektori nisu bili OK?
 10. DIY interconcect za 23e

  Dodatno, da li je neophodan ovoliki razmak između vodova: Da li mogu da pojednostavim stvari i napravim običan twisted pair sa dva creva kroz koje prolaze žice? Ova akvarijumska silikonska creva su deblja, tako da bi i razmak između vodova u svim varijantama bio veći nego u slučaju teflonskih.
 11. DIY interconcect za 23e

  Pitanje se u stvari najviše odnosi na teflonske cevčice i neophodnost naručivanja istih. Silikonska creva za akvarijum imam, ali da se ne zezam za provlačenjem žice ako ideja u startu iz nekog razloga ne valja. A imam i onaj stari saćasti antenski coax. Da li prvo da probam njega ili silikonska "crevca"? Koliko bi smetao originalni centralni vod u tom coax-u? Da rasecam kabl uzdužno pa da ga čupam?
 12. DIY interconcect za 23e

  I sam se odavno nakanjujem da ovako nešto napravim od materijala koji imam u kući, mrzi me da naručujem preko neta. Da li ove cevčice moraju da budu teflonske? Pitam, pošto je dielektrik praktično vazduh - žice dodiruju iznutra cevčice mestimično, samo malim delom površine. Ni oni stari saćasti antenski kablovi nisu pravljeni od teflona (imam i njih). Ja sam mislio da iskoristim ona tanka providna silikonska creva koja se koriste za vazdušne pume u akvarijumima, a kojih imam nekoliko metara. Za žicu sam mislio da iskoristim pojedinačne licne iz VDH SCS-12 kabla (ne brkati sa CS-122 zvučničkim) koji mi se mota po fijokama: http://www.vandenhul.com/products/cables/scs-12-halogen-free Kažu: Each of the 19 strands are made of very high grade Matched Crystal (MC) OFC with a dense and very pure silver coating in an extrusion process. Ukupni poprečni presek VDH SCS-12 je 3.89 mm², ima 19 licni, znači solo solid core licna bi trebala da ima presek 0.2 mm²? Nije baš 0.1, ali nije ni loše! Jedino što ne znam koliko će biti komplikovano rasecanje tvrde teflonske izolacije, a da ne oštetim žičice. Kako vam se čini?
 13. U poseti kod VDZELE

  Da li umeš da "čitaš sa razumevanjem pročitanog"? Uči se u prvom razredu osnovne škole: http://zelenaucionica.com/nastavna-jedinica-citanje-sa-razumevanjem-procitanog-i-razred/ https://www.scribd.com/document/229768694/Citanje-i-Razumevanje-Procitanog Ako umeš, pročitaj onaj citat ponovo, pa ga prepričaj sebi. Možda ćeš shvatiti poentu vica.
 14. U poseti kod VDZELE

  Meni je super ova priča ispričana na komšijskom forumu :
×