Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  941
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  4

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kuja's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

418

Forumska reputacija

 1. Trebalo bi da bude odlično izdanje! Priča se da je taj "Zeleni" RCA International press rame uz rame sa UK first press-om. Lično ga nikada nisam čuo, imam samo "Black-silver" RCA International (za neupućene u žargon, odnosi se na boju etikete), zatim Ryko reizdanje iz 90-ih (vredi zbog odličnih bonus pesama), i upravo slušam najnoviji half-speed master koji je izašao za 50-godišnjicu. Svira odlično! Slika je sa interneta:
 2. Kuja

  Cabasse Galion V

  Treći forum: galion 5 - Forum Cabasse WWW.FORUMCABASSE.ORG Ovaj više ne radi, ali možda krije korisne informacije.
 3. Kuja

  Cabasse Galion V

  Još jedan forum: Cabasse Galion IV - Le forum Audiovintage WWW.AUDIOVINTAGE.FR
 4. Kuja

  Cabasse Galion V

  Evo imaš ovde Cabasse forum, ako ne znaš francuski koristi Google Translate pa postavi pitanje: Forum Cabasse, Haute Fidélité et Home Cinéma :: Les Haut-Parleurs et les DIY Autres Marques CABASSE.VRAIFORUM.COM Forum Cabasse . Forum HIFI . Forum Cabasse et HIFI . Audio Cabasse . Enceintes . Cabasse . HIFI . haute fidelité . vintage . home cinéma . vidéoprojecteur . amplificateur . DIY . Haut parleur . haut-parleur . enceinte . enceintes . loudpseaker . HP Možda neko ima šemu skretnice...
 5. 1997: Im Körper des Feindes: Face/Off (1997) - IMDb WWW.IMDB.COM 2h 18m | 16
 6. ....Naravno, svestan sam da Android po default-u radi resampling i da stvari nisu savršene, ali džabe je džabe! Nisam probao da mu na USB zakačim HiFace Two, a čini mi se da postoje i neki plejeri/aplikacije koji zaobilaze ograničenja Androida? Nemam želje ni vremena da se detaljnije bavim time pošto pitanje strimera već imam rešeno, ali ako neko želi da se igra eto ideje.
 7. Ako neko od vas ima viška MTS Iris STB, možda ni ne znate da imate i strimer za džabe! Mi smo kada smo silom prilika prelazili na MTS optiku, u okviru nekakve akcije dobili još jedan uređaj besplatno. Čamio je par godina u fijoci, dok iz dosade nisam uzeo da se malo poigram sa njim. U pitanju je Android box, na netu sam pronašao šifru za otključavanje (hint: Iris TV box tema na Benchmark.rs forumu) i u setovanjima umesto automatskog podizanja Iris TV aplikacije izabrao App launcher. Sada kada uređaj uključim dobijam pristup desktopu sa aplikacijama. Prvo sam u podešavanjima uključio WiFi i povezao ga na kućnu mrežu. Na uređaju je već instaliran file manager tako da nisam imao nikakvih problema da sa USB fleša instaliram Qobuz i još par aplikacija, skinutih sa APK Mirror sajta. Qobuz radi bez problema, jedino što moram da ga kontrolišem mišem (box ima dva USB porta). Edit: Zaboravih, morao sam da instaliram i aplikaciju za rotaciju ekrana, pošto mi se iz nekg razloga Qobuz pokretao u vertikalnom formatu (rotiran za 90 stepeni). Izlazi su optički i 3.5mm analogni. Preko optičkog izlaza, uz neki najkrš optički kabl od 10m (ovaj tanki plavi na slici dole) koji mi se takođe zatekao u kući, zvuk je iznenađujuće prihvatljiv. Malo mu fali "živine" ali za neko pozadinsko slušanje je super. Ne znam da li bi se nešto dobilo sa boljim kablom.
 8. Gospoda su anonimna, niko ne zna ko se krije iza tih pseudonima. Niko od njih ne kači lično ripove na popularne javno dostupne trekere. Inicijalna distribucija ripova je uglavnom išla preko zatvorenih privatnih torent trekera, da bi tek kasnije procureli i našli put do šire publike.
 9. Možda nije samo dobrota u pitanju, već je nešto i do slave? Postoje vinil "riperi" svetskog glasa kao što su Pbthal, DrEbbets, Mirror Spock i drugi. Na primer: https://www.discogs.com/artist/5271207-Dr-Ebbetts Ne znam koji su njihovi motivi, možda biti heroj slavljen širom interneta za nekoga nije mala stvar.
 10. Nije to tolika investicija. Korg je recimo imao par relativno pristupačnih DSD snimača (jedan čak hand held na baterije), a tu je i TASCAM. Neki audiofili imaju strujni ili USB kabl skuplji od ovih snimača : https://www.retrosonicproaudio.com/product/korg-mr2000s-dsd-recorder https://www.player.rs/studio/rekorderi/tascam-da-3000 Kao što mi ovde trošimo naše dragoceno vreme da se družimo i pomažemo jedan drugom, isto tako ima ljudi kojima je zadovoljstvo da podele svoje ripove sa drugima. Tako i funkcioniše cela file sharing zajednica.
 11. ...A ako je muzika dobra, naravno da ni loš kvalitet produkcije ili snimka nisu prepreke da se ista sa zadovoljstvom sluša! Imam tonu krš zvučećih albuma u kojima podjednako uživam!
 12. Ma sve je to OK, ali je potpuno "druga tema". I sam sam rekao da mi je bitniji kvalitet produkcije i snimak nego format, tako da se u potpunosti slažemo oko suštine slušanja muzike. Ti si prvi počeo sa tehnički superiornim DSD brojkama, i mogao se steći utisak kako svoj sok sam cediš isključivo (!?), kako je originalno napisano, iz DSD256, ...a sada edituješ unazad svoje postove, a usput i moje (što mi za moje možda nekako nije u redu?), i puj pike ne važi. Nema potrebe za tim, ovo je forum na kojem se (između ostalog! ) diskutuje o tehnici, nisam hteo da ti ukradem smešak, a ako jesam izvini! Sad ti dodaj zadnju, pa da na sve zaboravimo!
 13. Možda je do zabune došlo zato što je u istom postu/rečenici pomenuto ripovanje SACD diskova i DSD256 na 11.2MHz ... a ISO originalima se mogu smatrati samo ripovi originalnih zvaničnih SACD diskova koji su DSD64 na 2.8224 MHz. Zvanična originalna izdanja ne postoje u većem kvalitetu zbog samog SACD standarda: https://en.wikipedia.org/wiki/Super_Audio_CD Ne sećam se da sam na Rutrekeru nailazio na .iso torente koji su u većem kvalitetu od DSD64. Na torentima, DSD fajlovi u jačem kvalitetu (DSD256 i sl.) su, najčešće, ili delo entuzijasta koji različite formate prepakuju u DSD, ili možda malobrojna izdanja specijalizovanih audiofilskih kuća kao što je na primer 2L: https://www.2l.no/ E sada, da li postoji neka diskografska kuća koja u svojoj zvaničnoj ponudi originala ima i .iso fajlove u kvalitetu većem od DSD64 ne znam, ...ali prihvatam primere. Odo' i ja, ne želim više da davim. Zabuna je bila DSD256 vs SACD standard vs torent .iso fajlovi, pa kao reko' da razjasnimo. ... I znam, što više objašnjavamo sve je dosadnije, ali to je što je! Većina stvari na forumima sličnim ovom je većini normalnog sveta super dosadna!
 14. Pa šta misliš kako se prave "fabrički" SACD-ovi od DSD fajlova? Mora da postoji neki authoring softver uz pomoću kog se to radi? Kao što je neko krekovao Weiss Saracon i postavio ga na torent sajtove, verovatno postoji i krekovana/piratska verzija nekog SACD authoring softvera. Odakle inače oni primeri DVD-A to SACD i LP to SACD konverzija na Rutrekeru koje sam postavio u prethodnom postu?
 • Trenutno na sajtu   0 članova, 2 Skrivenih, 10 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • There are no registered users currently online
 • Forumska statistika

  8.9k
  Ukupan broj tema
  431.6k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2844
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  bakial
  Najnoviji član
  bakial
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...