Jump to content

Kuja

Član
 • Content Count

  528
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kuja last won the day on February 9 2017

Kuja had the most liked content!

2 Followers

About Kuja

 • Rank
  🎖🎖🎖🎖

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kuja

  Dynaudio Axis 5

  .... Greškom postavih link koji je kolega ranije već postavio...
 2. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ode u stvari priča u potpuno pogrešnom pravcu! Nije mi bila namera da kritikujem Shure (svako voli ono što voli), već da pohvalim Grace, koja iz Shure-a izvlači deo onoga što je meni nedostajalo! Znači ista phono sekcija, dve različite ručice, Grace radi bolje sa Shure. E sada, da li je presudna konstrukcija ručice ili ima značajnog uticaja i drugačija kapacitativnost ožičenja i kablova ...
 3. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Pa upravo to je bio i moj preovlađujući utisak na koji sam mislio kada sam napisao ovo: S tim da je to važilo i za V15VxMR.
 4. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Da, naravno da je moguće da u svim nabrojanim varijantama nisam uspeo da idealno ugodim Shure-ovima sa loadingom. Ali zato ima narod onu izreku: "krivom qrcu i dlake smetaju" ! Ortofoni su u svim varijantama svirali odlično. PS Imam za SME i onaj njihov specijalni kabl za Shure zvučnice, što ima u RCA konektorima sakrivene zalemljene kondove.
 5. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Slušao sam ih sa sledećim uređajima: Neki DIY "ovo ono" uradak, doneo drugar, zaboravio sam detalje. GRAHAM SLEE - Gram Amp 2 SE phono preamp, https://www.musicdirect.com/phono-preamps/graham-slee-gram-amp-2-se-phono-preamp-mm-only Phono sekcija Kenwood KA-907 pojačala, http://www.thevintageknob.org/kenwood-KA-907.html Phono sekcija Sansui AU-Alpha 707DR pojačala, https://audio-database.com/SANSUI/amp/au-alpha707dr-e.html Phono sekcija Cyrus Two pojačala sa PSX-om: http://www.thevintageknob.org/cyrus-Two.html Nisam slušao baš sve zvučnice u unakrsnoj kombninaciji sa svim navedenim pojačalima, ali neki preovlađujući utisak je bio isti. Jednostavno mi taj zvuk nije ležao, kao ni zvuk Stanton-a. Srećom tu je Ortofon, pa nema zime. Jedino što mi je žao što sam razočaran, vrlo brzo prodao praktično novu V15VxMR u kutiji, sa još dve nove rezervne igle. Da sam znao ovo što sada znam pričekao bih sa prodajom, pošto vidim da se danas takvi NOS primerci prodaju za ogromne pare.
 6. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ma znam ja za to. Celokupni utisak mi je bila neka dosada i mrtvoća u zvuku. Koliko vidim po internetu, nisam jedini koji je tako doživeo Shure zvuk, a sa druge strane mnogi se kunu u njega. Tu mi je negde bio i Stanton 681EEE. AT je druga krajnost, oštro i dinamički kompresovano. Tu i tamo sam švrljao i probavao druge varijante, ali sam se uvek na kraju vraćao Ortofonu.
 7. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Ja sam sa mojom SME 3009S2 slušao različite Shure zvučnive, od najjače V15VxMR, preko neke srednje varijante (beše neka M105, praktično isto što i M97) do najjeftinije M75. I sve su mi, za moj ukus, svirale nekako tupo, dosadno i beživotno u višim frekvencijama. Izgleda da Grace vuče Shure u pravom smeru, tako da će ovo biti pun pogodak!
 8. Kuja

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Super, bravo! I? Kakvi su utisci? Kako Grace radi u poređenju sa SME?
 9. Kuja

  ISO splitter

  Eh da, zaboravih, Foobar uz pomoć tih ekstenzija možeš koristiti i za konverziju u FLAC. Forumi kažu da navodno Saracon, pošto je jako skup, to radi bolje, ali nisam siguran koliko se razlika može stvarno čuti. Ja nisam probavao Foobar, pošto mi je bilo lakše sa ovim mojim batch forama.
 10. Kuja

  ISO splitter

  Ja sam bio razvio i dosta automatizovanu batch opciju za izvlačenje DSD fajlova iz ISO-a. Da ne kucam sve ponovo i kačim fajlove i uputstva, pročitaj detaljno ovu temu: https://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/32044-sw-za-iso-u-dsd/
 11. Kuja

  ISO splitter

  Saracon nije Iso splitter. Trebaće ti i gore pomenuti sacd extract ili iso2dsd. A i nije besplatan, čak je vrlo skup. Naravno mogu se naći "besplatne" varijante.
 12. Kuja

  HDMI kabl i max. dužina

  Svaki proizvođač može da lupi reč "Premium" u opisu svog proizvoda. Taj Gembird meni deluje kao običan HDMI 1.4 kabl, u klasi ovog iz Mikro Princa. Samo što ovaj iz Mikro Princa košta 960 din. Ovi Sonijevi zahtevi po pitanju kabla, ako sam dobro shvatio gornji link, trebaju biti ispunjeni ako se u potpunosti želi iskoristiti potencijal 4K TV-a koji podržava HDR kvalitet slike. A dodatno i sama igra treba da bude HDR. Za obične full HD televizore kapiram da posao radi i običan HDMI 1.4 kabl.
 13. Kuja

  HDMI kabl i max. dužina

  Već nekoliko godina koristim HDMI kabl od 5m koji sam kupio u Mikro Princu: http://www.mikroprinc.com/proizvodi/elektromehanicke-komponente/kablovi/gotovi-kablovi/kablovi-hdmi-i-dvi/k-hdmi-am-hdmi-am-v1.4-5m/index.php?keyword=hdmi Trenutno su mi njime povezani kablovski set top box i kompjuterski monitor (kombinacija koju koristim kada na brzinu hoću nešto da pogledam dok radim na kompu, da ne palim TV za svaku glupost). Meni radi odlično i nemam nikakvih zamerki na kvalitet slike. Kabl deluje solidno napravljen, malo je deblji i konektori su dobri i čvrsto drže.
 14. Kuja

  Kuršum ABC

  Imaš sličnih u Uradi sam. https://uradi-sam.rs/metalni_227/nosac-polica-5mm-165x250-srebrni-ojacani.html
 15. Kuja

  Novopridosle skalamerije

  Možda su blizu ručice ultra niske mase na Dual gramofonima iz kasnih 70-ih i ranih 80-ih? One su koliko se sećam imale podešavanje tracking force-a putem opruge, sa "anti rezonantnim" kontra tegom. http://www.gammaelectronics.xyz/audio_09-1978_dual.html
×