Jump to content

Kuja

Član
 • Content count

  512
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Kuja last won the day on February 9 2017

Kuja had the most liked content!

2 Followers

About Kuja

 • Rank
  Radiša

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia
 1. Šta trenutno slušam . . .

  Ahahaha! Ovo jedino prolazi kao parodija. Ako su štilkle i minić ta nepohodna slatka glazura koja pomaže da se proguta gorka pilula klasike, neka to barem bude Yuja Wang :
 2. Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  Naravno, ništa nije crno ili belo i sa svime se možemo našaliti. Zdrav humor i z@jebancija su uvek dobro došli, ...ali su nekako zabavniji kada su na tuđi račun. Setite se koliko nam se sviđao način na koji smo mi sa ovih prostora bili prikazivani. Što se ove konkretne priče tiče, radije ću rizikovati da ispadnem glup i naivčina, i da se svrstam uz one koji biraju da veruju u ljudsku dobrotu, iskrenu požrtvovanost i hrabrost. Histerični social justice warriors-i mi izuzetno idu na onu stvar, ...ali su mi daleko gori ksenofobni internet teoretičari zavere i rasisti. Šteta što se umesto momka iz Malija ovde nije našao neki hrabri Srbin, sada bi na naslovnim stranama naših tabloida bio slavljen kao najveći srpski junak posle Noleta. Kako bi ste u tom slučaju reagovali? Širili priče o nameštaljkama, tipa Makron se protivi ulasku Srbije u EU, pa se radi na poboljšavanju imidža Srba?
 3. Lenco PTP 6 Woland Edition

  Kenwood KD-500 je bio izliven od Corian-a ili nekog sličnog materijala. Oduvek mi se jako sviđao:
 4. Kafanica "Kod srećnog švajsera"

  Onda su, uz pomoć specijalnih efekata, montirali i susret sa predsednikom Francuske, koji se čoveku lično zahvalio za herojski čin, odlikovao ga i ponudio mu francusko državljanstvo? https://www.nbcnews.com/video/president-macron-thanks-malian-migrant-mamoudou-gassama-for-spider-man-rescue-in-paris-1243178563958 Ovde imate amaterske snimke tog dogoađaja iz drugih uglova: https://globalnews.ca/news/4235953/mali-migrant-paris-building-rescue-child-french-citizenship-firefighter/ ......Ili je sve to deo još jedne, ko zna koje po redu, zavere Iluminata? Pa su se Holivudski studiji za specijalne efekte baš dobrano naradili, da istu scenu rekreiraju iz više uglova. Isti studiji što učestuju u sakrivanju istine da je zemlja ravna, pa je renderuju kobajagi okruglu, kako je navodno vide nepostojeći kosmonauti iz nepostojeće svemirske stanice. Wake up sheeple!
 5. USB al drugacije ovaj put

  Pre igranke sa kablovima, možda se treba poigrati sa samim USB izvorom. Probao sam u proteklih par meseci nekoliko laptopva i manjih i vecih kompjutera, ... i svaki je svirao različito, a čak su različito svirali i različiti USB portovi na istoj mašini. Ideja je bila da napravim headless standalone komponentu sa ugradjenim HDD-om od par terabajta, koju bi pokretao Volumio kontrolisan preko android aplikacije. Na kraju se ispostavilo da najbolji zvuk preko USB porta ipak ima moj stari MacMini. Valjda mu je kvalitetnije odrađen USB hardver, mogu samo da nagađam. Pojedini proizvođači matičnih ploča ugrađuju specijalne USB portove za povezivanje na DAC-ove. Recimo Gigabyte sa svojim USB DAC-UP portovima: Naravno tu je i sva sila audiofilskih USB kartica i regenatora, ...sotm, uptone, ifi, itd, itd. Poenta je da su mi pojedini laptopovi koje sam probao preko USB-a, svirali drastično lošije od drugih. Dok se na izvoru ne srede stvari, deluje mi da je besmisleno zaluđivati se audiofilskim butik USB kablovima. Znači prvo istestirati različite USB portove na komjuteru koje već imamo, a onda probati eventualno neki drugi i videti da li možda ima poboljšanja. Konkretno sam utvrdio da mi na laptopovima lošije sviraju portovi koji imaju onu dodatnu struju za punjenje telefona kada je kompjuter isključen.
 6. Osigurači (high end?) i oko njih

  Upravo tako. T označava Time Lag ili Time Delay, odloženo dejstvo. I u mom DAC-u je fabrički ugrađen spori osigurač. PS Super ti je taj SABA risiver! Malo po dizajnu podseća na Grundige iz tog vremena, koji su mi se jako sviđali.
 7. Šta trenutno slušam . . .

  Kada nešto radim po kući i nemam vremena da sam puštam muziku, po ceo dan mi zvrnda Andy's 80s internet radio stanica. Joy Division, New Order, Siouxie And The Banshees, Damned, Sex Pistols, Gang Of Four, Gary Numan, Bowie, ... i mnogo odličnih autora i izvođača za koje nikad nisam čuo. Odličan izbor muzike koji (meni) nikada ne dosadi i na koji u 99% slučajeva nemam primedbu. Što je najbolje, neke ređe stvari Andy izgleda pušta sa vinila, pošto se povremeno može čuti i krckanje ploče, što je za internet radio retkost. You have found the RAREST 80s New Wave music on the net! http://www.andys80s.com/index.php http://www.andys80s.com/logoscroll.html Direktan link za slušanje: http://lin1.san.fast-serv.com:9844/listen.pls
 8. Trenutno na gramofonu ...

  Nije bila majke mi! Nisam ni imao pojma koji je tvoj TD-126. Ovi moji TD-126 i SME su u mom posedu od 1985-e, znači 33 godine, kupljeni su od prvog vlasnika sa svom pratećom dokumentacijom. Proizvedeni su 1976. Samo sam nekoliko puta stavio novi kaiš i promenio ulje u osovini, i sve radi kao i prvog dana. Dođu mi kao porodica, ne bih ih menjao ni za šta.
 9. Trenutno na gramofonu ...

  A sada, evo malo fetiša!
 10. Trenutno na gramofonu ...

  Jes' da je moj TD-126 MkI (ono, čisto da se zna! ), ali ja sam mislio na tri generacije SME ručica. Nekako mi je lepo da se vide jedna za drugom.
 11. Trenutno na gramofonu ...

  Zaboravih, 3 x TD-126 ...i 3 x SME, uvo do uveta, tri različite generacije!
 12. Trenutno na gramofonu ...

  @Doktor, @paja959, Da zacementiramo dominaciju Thorens-a TD-126 na ovoj temi!
 13. IC kablovi Allen Wright

  Ako su ti dva kabla istovremeno povezana na RCA splitter koji je zakačen na izvor, a biraš na selektoru pojačala koji ćeš kabl da slušaš, da li će se u tom slučaju kapacitativnost oba kabla sabirati, pošto su preko RCA splitter-a praktično sve vreme u paralelnoj vezi? Tako da ćeš bez obzira koji kabl slušaš, imati u igri njihove sabrane kapacitativnosti?
 14. Osigurači (high end?) i oko njih

  Ma samo odeš u Muzej Nikole Tesle i kada ostali posetioci iz grupe dignu one neonke da im zasvetle kada krenu munje, umesto toga ti iz džepa izvuci otpornike i priđi uzdignutih ruku što bliže onoj napravi.
 15. Osigurači (high end?) i oko njih

  Ovog modela više nema u regularnoj ponudi na sajtu proizvođača, već se može naći samo na "Legacy" delu sajta sa starim proizvodima: http://www.synergisticresearch.com/new-category-synergistic-research-quantum-fuses-furutech-hifituningsupreme-fuses/ Lepo sam naveo da su im trenutno drugi modeli osigurača aktuelni, a da je ovaj vdzele-ov izgleda prethodni model, koji se prodaje iz starih zaliha. Čitaj pažljivije, nemoj da te zaslepljuju munje od milion volti. Sam vdzele je rekao da ga je platio 45 eur, evo i njegovog originalnog linka, 40 funti = 45 evra:
×