Jump to content

Kuja

Član
 • Broj sadržaja

  955
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  4

Poslednji trofej

Kuja je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

2 Pratilaca

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kuja's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

423

Forumska reputacija

 1. Kuja

  Kupujem HSR-40

  Hvala na savetu! Da mi nisi skrenuo pažnju, verovatno bih ga s...ao! 🙂 Još samo da naleti neki. 🙂
 2. Jok! Necronomicon knjiga iz Evil Dead serijala! 😀 https://screenrant.com/evil-dead-necronomicon-every-version-explained/
 3. Kuja

  Kupujem HSR-40

  Bio je na KP jedan primerak na dva oglasa, ali mu je furnir na prednjoj strani verovatno bio uništen i onda je ista premazana nekom odvratnom braon farbom. To se podrazumeva! 😀 To je baš taj što sam ga malopre ponenuo. Šteta, delovao je kompletno po pitanju kapica, ali sa obzirom na cenu koja nije bila super povoljna, nisam baš bio u fazonu da ga ponovo furniram. Naleteće valjda drugi. Opcija je i Dual CR-40, čija je HSR-40 kopija 1:1.
 4. Kuja

  Kupujem HSR-40

  Iz čisto sentimentalnih razloga kupujem Ei HSR-40 risiver. Isključivo kompletan sa svim dugmićima i sa "drvenarijom" u što boljem stanju - furnir ok i kompletan, nije farban, nisu iščukani ćoškovi (naročito prednji), itd. Može i bez zvučnih kutija, ali ako ide sa njima iste moraju budu originalne od tog modela (nemaju platnene mrežice več je prednja strana drvena sa vertikalnim prorezima). https://www.radiomuseum.org/r/elektronsk_hsr_40.html
 5. Kuja

  IT razno.

  Gosn' Srećko LMS zajednica misli na vas! Evo novog samostalnog plugin-a za TIDAL: https://forums.slimdevices.com/forum/user-forums/3rd-party-software/1686851-announce-tidal-local-plugin MySqueezebox više nije potreban.
 6. Inače, ja izgleda spadam u manjinu koju Dune pt.1 ič nije impresionirao. Svak čast fotografiji, dizajnu, efektima, kostimima, muzici, itd, ali film nose likovi. Za moj ukus, u novoj verziji su nedovoljno razvijeni i tanki, tako da sam sve vreme bio potpuno ravnodušan prema njima. Gledao sam puno filmova gde diskutabilnu priču u potpunosti vade odlično napisani i razrađeni likovi, ovde mi je osećaj bio potpuno suprotan. Film bi trebao da funkcioniše za sebe, bez obaveze da je gledalac pročitao knjige, i u tom pogledu je Linčova Dina iz 1984. uz sve mane i nesavršenosti (ponovo, za moj ukus!) daleko uspešnija. U staroj verziji postoji emotivna povezanost sa likovima ma koliko neki od njih bili "over the top", u novoj sam maltene zevao tokom scene smrti Leta Atreida. Mislim sve je tu i produkcija deluje impresivno, ali me verzija iz 2021. jednostavno nije radila, nekako je uspela da i pored sveg vizuelnog bogatstva na kraju deluje aseptično i bezukusno. Čitajući ovaj prikaz drugog dela https://www.bostonglobe.com/2024/02/29/arts/dune-part-two-zendaya-timothee-chalamet-denis-villeneuve/ pronašao sam dosta sličnosti sa utiscima koje nosim iz prvog: ...as the script (by Villeneuve and Jon Spaihts) paints most of its characters as two-dimensional entities in service to the supposed visual spectacle. ... ...“Dune: Part Two” evaporated from my memory 10 minutes after I walked out of the screening room. It just simply disappeared, like one of the film’s massive sandworms burrowing into the ground. Like those famous creatures from Frank Herbert’s 1965 novel, writer-director Denis Villeneuve’s sci-fi epic made a lot of noise. Then it retreated back to from whence it came, leaving no trace in my mind. ... Upravo takav utisak sam imao posle gledanja prvog dela - potpunu ravnodušnost. Znam, sledi drvlje i kamenje ... ali tako sam ja doživeo prvi deo, nadam se da će drugi popraviti stvar!
 7. Autor je pre godinu i kusur dana postavio definitivnu/poboljšanu verziju u 1080p: https://www.youtube.com/watch?v=7Yw2nGCUPa4
 8. Na daljincu sam ukucao kod #1397# i odmah sam se našao u meniju Settings, ...tu sam pod Network & Internet aktivirao WiFi i uneo podatke za kućnu mrežu, a deaktivirao ethernet koji pravi problem u ovakvoj konfiguraciji, ...onda sam se vratio korak unazad i u sekciji Apps u okviru Default apps izabrao da mi Home app umesto IPTV bude Launcher. Onda sam ugasio Iris Box na dugme pozadi i ponovo ga upalio, tako da posle podizanja sistema box više ne ide direktno u Iris TV aplikaciju, već mogu da uđem u desktop sa aplikacijama kao na ovoj slici: Tako stvari funkcionišu na mojoj verziji Iris STB-a: model HPH07 (piše na etiketi ispod), Android 8.0, firmware 2.5.4 (piše u Device Info u Settings meniju). Moja mama je dobila isti model ali vidim da ima drugačiji firmware. Kod #1397# i kod njega funkcioniše, samo sam primetio da je meni Settings drugačije dizajniran, kao da je novija verzija Androida u pitanju. Kod nje sam promenio neka podešavanja vezana za HDMI i isključio forced HDR izlaz koji je bio po default-u uključen i pravio problem sa TV-om koji je ulazio u HDR mod sa normalnim SDR programima i pržio oči! Nisam probao da se igram sa Home app podešavanjima, pošto to mami nije potrebno.
 9. Sve sam već napisao u originalnom postu: Na to nemam ništa da dodam. Ako imaš Iris box otključaš ga i uđeš u settings, sve se samo kazuje od sebe.
 10. ... I ništa mi ne komanduje!
 11. Onda se ja izgleda mogu smatrati srećnim pošto se slučajno potrefilo da LMS radi baš sve što mi treba, na način baš kako mi treba, i to prosto, ...i tako skoro već 20 godina od kada sam kupio prvi Squeezebox Classic. Pogotovo što pored NUC-a imam još dve SqueezeBox sprave (Classic i Touch) u različitim delovima stana za pravi multi-room ugođaj. Evo mogu da ga kotrolišem i putem Android TV-a i daljinca (nije u pitanju HDMI veza sa NUC-om, već LMS Material Skin Android aplikacija na TV-u), ...a ako mi se baš ćefne, aplikacija omogućava da na velikom ekranu gledam veliki omot ili čitam biografije autora, review/detalje albuma i tekstove pesama:
 12. LMS je open source? GitHub - Logitech/slimserver: Server for Logitech Squeezebox players. This server is also called Logitech Media Server GITHUB.COM Server for Logitech Squeezebox players. This server is also called Logitech Media Server - Logitech/slimserver Logitech Media Server - SqueezeboxWiki WIKI.SLIMDEVICES.COM
 13. Cela stvar nema veza sa Snake Oil-om per se, već sa LMS eko sistemom u bilo kom obliku, softverskom ili hardverskom. U jednakoj meri ćete biti pogođeni i ako koristite bilo koju Linux audio distribuciju, Win/Mac, ili neki Slimdevices/Logitech Squeezebox uređaj. Pročitao sam negde na slimdevices forumu da postoje planovi LMS zajednice za razvoj nezavisnog plugin-a za Tidal, koji neće biti vezan za MySqueezebox.com kao do sada. Postoji i ovo prelazno rešenje: https://forums.slimdevices.com/forum/user-forums/mysqueezebox-com/1670427-bubbleupnp-tidal-into-lms-upnp-renderer-sounds-better-compared-to-tidal-in-lms ...Ili,ako nemate strpljenja da čekate LMS native Tidal plugin, jednostavno pređite na Qobuz! Pošto sam korisnik istog, nisam ni bio svestan da se nešto dešava sa MySqueezebox serverom. Sa Qobuz-om sve radi kako treba. Oni koji su koristili oba kažu da ionako ima bolji zvuk od Tidala.
 14. Trebalo bi da bude odlično izdanje! Priča se da je taj "Zeleni" RCA International press rame uz rame sa UK first press-om. Lično ga nikada nisam čuo, imam samo "Black-silver" RCA International (za neupućene u žargon, odnosi se na boju etikete), zatim Ryko reizdanje iz 90-ih (vredi zbog odličnih bonus pesama), i upravo slušam najnoviji half-speed master koji je izašao za 50-godišnjicu. Svira odlično! Slika je sa interneta:
 • Trenutno na sajtu   4 članova, 1 Skrivenih, 48 Gosta (Pogledaj celu listu)

 • Forumska statistika

  8.9k
  Ukupan broj tema
  436k
  Ukupan broj objava
 • Statistika članovȃ

  2869
  Svi članovi
  3371
  Najviše na sajtu
  avalilyzoe
  Najnoviji član
  avalilyzoe
  se pridružio
×
×
 • Kreiraj novo...